Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikaragua']Coraz jest śliczniejsza:)[/QUOTE]

Tak Elu, fajnie, że do nas zaglądasz :-).
Jest chyba młodziutka, ma bielutkie ząbki, jest bardzo kontaktowa i ufna. Troszkę obawia się psów i czasami na nie warknie, szczeknie, ale ich ciekawość szybko minie. Wróciliśmy z postrzyżyn i pół godziny później zaczęła drapać mocno w drzwi, Tz wyszedł z nią i zrobiła siusiu. Może to przypadek, a może nie.

Posted

[quote name='Olusia88']ale się cieszę , że sunia już bezpieczna u Ciebie , ale mała skołtuniona troszkę już musiała wędrować
mestudio ja mam tego brita junior tylko nie wiem jak go logistycznie dostarczyć
Jeżeli do Warszawy, to przeze mnie. :p

Mestudio, jak się nie przydam do Pchełki, to może do kudłaczki, ale tylko z linii otwockiej (SKM) - od Ciebie nie mam jak.

Posted

[quote name='inka33']Jeżeli do Warszawy, to przeze mnie. :p

Mestudio, jak się nie przydam do Pchełki, to może do kudłaczki, ale tylko z linii otwockiej (SKM) - od Ciebie nie mam jak.[/QUOTE]

Inka dzięki - zobaczymy jak będzie, sama nie wiem jak co zorganizować. Za dużo czasami tych psich potrzeb transportowych.

Od 6 rano poluję na sunię z pola, porzuconą u nas kilka dni temu. Wyszłam rano z psami i okazało się, że sunia spała w kojcu i to dość mocno, bo zaczęła uciekać dopiero jak ja drzwi zamykałam od domu. Gdybym wiedziała, że przyjdzie na noc do budki w kojcu to wyszłabym cichutko i zamknęła bramę od kojca. Ale nic to, dzisiejszą noc w takim razie mam zaplanowaną :-). Postawiłam pannie jedzonko w głębi podwórka po psim spacerze i jak się upewniła, że znowu u nas jest cisza to dość długo sobie podjadała i spacerowała po ogrodzie, przyszła nawet pod dom żeby napić się wody. Wyraźnie od wczoraj trzyma się naszej okolicy bo wie, że tu dostanie jeść. Zdjęcia potem wgram.

A kudłaczka grzecznie w nocy spała, rano załatwiła się na spacerku, a potem prosiła o śniadanko, za to Betina znowu nalała w domu, pomimo długich i częstych spacerów suczka nadal sika w domu między spacerami. Nic to, będziemy ćwiczyli.

Posted

Kudłata już po kąpieli, a sunia z pola to szczeniak - jest smutna, spokojna i nieagresywna. Dziś bardzo zmniejszyła dystans, co najmniej o połowę, spaceruje też często wzdłuż ogrodzenia, wchodzi się najeść. Kiedy zasnęła mocno na polu podeszłam do niej na odległość metra, jak się zorientowała to odbiegła kawałek, ale kilkanaście metrów, a nie tak daleko jak wczoraj. Myslę, że w niedługim czasie powinna dać się złapać.

Posted

Kudłata to nie pies w moim typie, zaledwie ją toleruję :-) gdyż jest psem. Sunieczka z pola spędza sporo czasu w naszym ogrodzie, jest coraz bardziej odważna, dziś będzie akcja polowanie na nią w kojcu - ja będę polowała w nocy.

Panna Dredzik - straszydło w dalszym ciągu.

Posted

mestudio, zajrzę jutro po pracy. Muszę być w pracy obecna i przytomna:evil_lol: więc do drugiej w nocy nie wytrzymam:cool3:. Trzymam kciuki za udaną akcję łapania Berty:lol:!

Posted

Sunieczka z pola jest już u nas bezpieczna. Jest bardzo spokojna i łagodna, bez żadnych protestów daje się tulić i głaskać. Ma mnóstwo kleszczy więc znowu mamy co robić. Dziś będę z Dredzią na strzyżeniu więc kupię jej całą wyprawkę - odrobaczenie, preparat na pchły i kleszcze, szeleczki.

Posted

Te małe powinny odpaść po preparacie przeciwkleszczowym, z tymczaska Gobi sypały się jak groszek na ziemię :razz:
Widać, że mądra natura pozwala przeżyć kleszczom zimę na psie, ciepło i przytulnie...

Posted

[quote name='malagos']Te małe powinny odpaść po preparacie przeciwkleszczowym, z tymczaska Gobi sypały się jak groszek na ziemię :razz:
Widać, że mądra natura pozwala przeżyć kleszczom zimę na psie, ciepło i przytulnie...[/QUOTE]

Sierść długa, puchata to i miejsca sporo. Niestety obok dużych dorodnych kleszczy były już małe. Takie kolonie porozrzucane po całym ciele.
Preparat już podany.

Posted

Ewuś, a czy ta sunia z pola nie może być przypadkiem trzecią córeczką Soni? Taka jest podobna do dwóch pozostałych...Może byłaby szansa zadzwonić do Państwa chcących adoptować tę drugą sunię i może adoptowaliby to nieszczęście?

Posted

[quote name='mestudio']Zapraszam po drugiej w nocy, może coś będzie już wiadomo :-).
A sunia ta w ogóle już ma zaklepany DS.[/QUOTE]

[quote name='Ewa Marta']Ewuś, a czy ta sunia z pola nie może być przypadkiem trzecią córeczką Soni? Taka jest podobna do dwóch pozostałych...Może byłaby szansa zadzwonić do Państwa chcących adoptować tę drugą sunię i może adoptowaliby to nieszczęście?[/QUOTE]

Ewuniu, sunia ma już DS. :)