Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']

Zawieźliśmy dziś Bianeczkę do nowego domku, rokowania są dobre, a nawet bdb. Pannica zamieszkała w domku z dużym ogrodem w Warszawie, ogrodzenie 2 metry w górę, w domu zawsze ktoś jest wiec sunia nie będzie się nudziła, na obcym terenie reagowała zupełnie inaczej niż u nas. Przed chwilą rozmawiałam z panią Bianeczki i wszystko jest super.
Wg nas jest to adopcja dużego ryzyka, ale wg nowych właścicieli nie. Jak będzie czas pokaże.[/QUOTE]

Bedzie dobrze, musi byc, jeszcze raz wszystkiego dobrego Bianka w nowym domku!:)

Posted

Niestety Bianka zachowuje się skandalicznie jak do tej pory. U nas incydenty z niszczeniem czy brudzeniem były sporadyczne, ale w nowym domu suka wyprawia cuda - włącznie z sikaniem na posłane łóżko gdzie potrafi wskoczyć przy okazji otwartych drzwi. Oczywiście uprzedzaliśmy właścicieli i podjęli się mimo tego opieki nad suką, tylko czy wystarczy im cierpliwości zanim pies się uspokoi?
Jak wróci do nas to się załamię.

Gacuś mnie nienawidzi, dostaje amoku na sam widok mnie zbliżającej się ze smyczą. Jest fajnie. Radzi sobie z nią TZ, ja w stanie obecnym wcale.
A, ona nawet smakołykami nie da się przekupić. Nie wiem czy zrobimy z niej kiedykolwiek psa adopcyjnego. Na dzień dzisiejszy mam raczej negatywne odczucia.

Posted

Szukam hotelu dla białej suni pod Warszawą od strony pd, ja jej do siebie nie zabiorę, nie wyobrażam sobie tego, jeszcze nie zdążyłam odkupić legowisk wyrzuconych dzięki niej i kolejnych butów, które zjadła ostatniego dnia u nas, o firanach to już nawet nie wspomnę, pogryzionym fotelu i innych już drobiazgach w końcu.

To co ona tam wyprawia to jest koszmar, o który ją podejrzewałam jak była u nas tylko u nas to ja na nią prawie non stop patrzyłam jak była w domu, a tam narobiła szkód, bo przecież ludzie dali jej wolność w całym domu i nawet z szaf i półek powyciągała i poniszczyła bardzo wartościowe pamiątki i tego pani nie umie już zaakceptować.

Posted

Z tego co piszesz sunia jest nieadopcyjna. Całe życie będziesz na hotel zbierać?

Nie wiem jakie są schroniska w waszej okolicy, ale np u nas zawozimy do schronu. (Czasem nawet nie z obwodu zawożą do wrocławskiego, mówiąc że pies znaleziony w mieście)

Posted

Sytuacja patowa, nie ma co gadać :(

Na potrzeby Waszych Podopiecznych, Ewuniu, z Czytajdłova przypada 450.00 zł
Podzielisz grosiki tak jak potrzeba - palcem wskazywać nadal nie mam zamiaru -
wiesz najlepiej, co któremu Ogonkowi potrza :)

Dobrej nocki :)

Posted

Sunia jest nie adopcyjna to prawda, ale nie wyobrazam sobie ,ze Ewa odwiezie ja do schroniska, kto moglby to zrobic ?
Czasami tak trzeba. Jednak Bianka nie poradzi sobie w schronisku...
Kolejny pies potrzebujacy pracy i socjalizacji jak to nie pomoze to wtedy mozna moim zadaniem myslec o innych rozwazaniach.
Teraz, kto moze zajac sie Bianka? Tylko doswiadczony szkoleniowiec.
To jednak kosztuje...
Czy jestesmy w stanie pomoc?
Czy Bianka ma szansę np. na pobyt u Jamora?

Posted

A czy ona musi koniecznie mieszkać w domu ?
Czy kojec i podwórko nie wystarczą ? Bo schronisko to rzeczywiście najgorsze co mogłoby sie jej trafić.
Przepraszam jeśli pytam o coś, co jest oczywiste, ale nie czytam wątku na bieżąco :oops:

Posted

[quote name='Mazowszanka2']A czy ona musi koniecznie mieszkać w domu ?
Czy kojec i podwórko nie wystarczą ? Bo schronisko to rzeczywiście najgorsze co mogłoby sie jej trafić.
Przepraszam jeśli pytam o coś, co jest oczywiste, ale nie czytam wątku na bieżąco :oops:[/QUOTE]

Malgosiu, oczywiscie ,ze moze mieszkac w kojcu, tylko gdzie ja teraz zabrac?
Ona z tego co przeczytalam ma manię niszczenia wszystkiego , a każdy kojec jest dla niej również wyzwaniem...

Posted

[quote name='wiosenka']Zamówiłam pakieciki na Bazarku Ziutki dla Waszych Tymczasów.[/QUOTE]
Zgadza sie :) Ewuś wyślij mi 5 psiaków na maila, jeśli chcesz żeby dopiero po Świętach ogłaszać to wyślij później, bazarek jest do 13 stycznia ;)

Posted

Czytam od czasu do czasu o Biance.
Czy nie można by chociaż doraźnie poprosić weta o lek wyciszający albo odwrotnie, poprawiający nastrój? Są przecież oba rodzaje dla psów.

Posted

Uważasz, że psy nie idą do Nieba? Wierz mi, będą tam prędzej
niż ktokolwiek z nas.
([SIZE=2]Robert Luis Stiwenson
)

Nie ma wiary, która nie została zachwiana, z wyjątkiem tej,
jaką ma w sobie wierny pies.
(K. Lorenz)

Tylko pies nie skarży się nigdy na ubóstwo swego pana.
(przysłowie wietnamskie)

Za pieniądze możesz kupić psa, ale nie machanie jego ogona

Posiadanie psa jest jak tęcza. Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.
(C. Alexander)

Psy są mądre. Chowają się w kącie, liżą swoje rany i wracają do świata
dopiero wtedy, gdy są do tego gotowe
[SIZE=2](A. Christie)

Nie bierz uwielbienia swojego psa za ostateczny dowód na to, że jesteś super
(A. Anders)

Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies.
(K. Lorenz)

Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie
(A. Tyler)

[SIZE=4]Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...
ale świat zmieni się dla tego jednego psa

Świąteczne serdeczności
O&G

Posted

poczytalam ogloszenia o Biance brzmialy dla mnie zachecajaco bo mam koty rowniez,w ogloszeniu bylo napisane ze to pies spokojny i zrownowazony a tutaj jakbym czytala o innym psie..slyszalam o bardzp tanim hoteliku ale to okolice sochaczewa