Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewo, pomyśl, proszę, ciepło o pewnym domku w Wesołej - może zadzwoni... :kciuki:
Polecałam serdecznie owieczkę - nic więcej nie mogę... :oops:

Posted

inka33 napisał(a):
Ewo, pomyśl, proszę, ciepło o pewnym domku w Wesołej - może zadzwoni... :kciuki:
Polecałam serdecznie owieczkę - nic więcej nie mogę... :oops:

W Wesołej wesoło :-), no to myślę. A owca leży mi tu pod nogami i się leni jak zawsze.

Posted

mestudio napisał(a):
W Wesołej wesoło :-), no to myślę. A owca leży mi tu pod nogami i się leni jak zawsze.

Podeślesz mi jeszcze ten link do swojego albumu na fb...?

Posted

Cicho bo mamy różne zajęcia i trzeba trochę popracować.

Gacek oburzony na śnieg.

Zbiorowe węszenie w powietrzu, a potem już tylko padał śnieg.

Morda urody przecudnej i niepowtarzalnej.

Posted

mestudio
kedyś prosiłam o psiaka do ogłoszeń
i to chyba sunia z Kozienic była
o taka niunia
https://lh4.googleusercontent.com/-i4qd7torkkw/UlEOIvKUc_I/AAAAAAAAVBc/6lSf3i68Xs4/s480/1043948_636916293015696_2104783589_n.jpg
czy ona ma juz dom?

bo z niewiadomych mi przyczyn ogłoszenia sie nie ukazały chociaż wstawilam dane suni
a teraz Iza mi przypomniala, ze mam pakiet

ew jeśli sunia ma dom to mogę w to miejsce wrzucić do ogłoszeń innego psiaka od Ciebie

tekst do ogłoszeń był taki:
"Milka, młoda sunia, szuka domku.

Milka to bardzo sympatyczna młoda suczka. Ma około pół roku. Jest zaszczepiona i odrobaczona. Milka jest bardzo przyjazna i łagodna. W domu bardzo spokojna. Zachowuje czystość. Obecnie mieszka w domu z innym pieskiem, gdzie ma również kontakt z dzieckiem.
Milka przebywa w Zamościu w domu tymczasowym i pilnie szuka własnego domku.

Warunkiem adopcji jest wysterylizowanie suni w przyszłości oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

kontakt [email protected]
Ewa 507-271-588"

ps. mam nadzieję, ze to była sunia od Ciebie bo inaczej nie mam pomysłu czyja mogła być ;)

Posted

Miłka jest w Zamościu w DS/DT? mam podpisaną umowę, państwo mieli byc domem stałym, ale sunia nie zgadzała się z rezydentką. Ponieważ pani nie odpowiada na moje maile w sprawie suni co sie teraz dzieje, poproszę Tole aby do niej podeszła bo nie wiem co mam robić.
Co do innego psa to sie zastanowię, sytuacja w przytulisku jest makabryczna, psom grozi wywożenie do Niemiec, juz sie zaczęło cudowne wynajdywanie domów przez weterynarza.

Posted

mestudio napisał(a):
sytuacja w przytulisku jest makabryczna, psom grozi wywożenie do Niemiec, juz sie zaczęło cudowne wynajdywanie domów przez weterynarza.

matkomojajedyna! !!!!!!!!
nic z tym nie da się zrobić?
przecież skurwiela za dupę trza wziąć!
nie wytrzymam i zaraz mnie rozniesie!
musi być ktoś, kogo, poza nami, to ruszy i będzie władny przynajmniej
nagłośnić sprawę
rozwala mnie bezradność wobec ignorancji władz wszelakich w sprawach
Ogonków :angryy:

mestudio, wiem, ze macie moc spraw na głowie, "ciszą"
nazwałam nieobecność Gości ;)

Posted

mestudio napisał(a):

, sytuacja w przytulisku jest makabryczna, psom grozi wywożenie do Niemiec, juz sie zaczęło cudowne wynajdywanie domów przez weterynarza.

A to i ja się odezwę bo po prostu opada ... :shake:

A on to już jakiś kontakt złapał z jakąś niemiecką albo polską fundacją czy jakimiś tam innymi "strukturami" zajmującymi się "eksportem psów" do Niemiec ?
Czy tak sam na własną rękę będzie chciał wejśc "na rynek niemiecki" ?

Posted

mestudio a może masz innego psiaka do adopcji ?
to by poszedł w miejsce tej suni do ogłoszeń ?

a jak sie okaze że sunia też potrzebuje ogłoszeń to daj mi znac a wykupię jej pakiet
(ja ostatnio rzadko zagladam bo na wygwizdowie siedze i nie mam za bardzo netu)

Posted

mestudio napisał(a):
Sprawa jest trudna i nie jest lekko, nie mam spokojnego weekendu, szukam rozwiązań i czekam na poniedziałek.

Dopóki ten Pan ma podpisana umowe z gmina to nic nie mozna zrobic, mozna tylko protestowac i zglaszac uwagi, jezeli beda konkretne dowody to mozna zawiadomic prokuraturę lub policję.

W zeszlym roku miasto Pruszkow zaplacilo hyclom 250 tys. zł za odlowienie 12 psow, to dane z kontroli NIK-u.Psy pojechaly do nikad bo miasto nie podpisalo umowy z zadnym schroniskiem.
Z jednej strony Gminy mowia ,ze nie maja pieniedzy , z innej placa hyclom .

Ewa zadzwonie do Ciebie mam pewien pomysl...

Posted

[quote name='Ellig']Dopóki ten Pan ma podpisana umowe z gmina to nic nie mozna zrobic, mozna tylko protestowac i zglaszac uwagi, jezeli beda konkretne dowody to mozna zawiadomic prokuraturę lub policję.

W zeszlym roku miasto Pruszkow zaplacilo hyclom 250 tys. zł za odlowienie 12 psow, to dane z kontroli NIK-u.Psy pojechaly do nikad bo miasto nie podpisalo umowy z zadnym schroniskiem.
Z jednej strony Gminy mowia ,ze nie maja pieniedzy , z innej placa hyclom .

Ewa zadzwonie do Ciebie mam pewien pomysl...

:crazyeye: nie ogarniam

Posted

Mattilu napisał(a):
Ja tez zagladam :(

Z taką miną nie wpuszczamy :-).

Zimno, -10 cały dzień. Psy za bardzo nie szaleją na spacerach, myk i ciągną do domu tłumnie gamonie, no i podgrzewane kocyki i baranki są oblegane. Nawet owca poleguje na ciepłym baranku.
Dziś przyjechała kolejna porcja karmy - 30 kg dla potworów.

Posted

mestudio napisał(a):

Zimno, -10 cały dzień. Psy za bardzo nie szaleją na spacerach, myk i ciągną do domu tłumnie gamonie, no i podgrzewane kocyki i baranki są oblegane. Nawet owca poleguje na ciepłym baranku.

jak fajnie "uslyszac" Cie w lepszym nastroju :) Chwilo trwaj!

Posted

mestudio napisał(a):

Mestudio pamiętaj, że u mnie czeka 10 kg.
Jeśli Tz nie ma kiedy podjechać, zapytaj czy taką większą przesyłkę
można zostawić w "punkcie pobrań"?