Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mierzą siły, cwaniary, ale trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo to są sekundy (znam z relacji Mamba-Gapcia :()

A propos wybywania do domku - "wtrąciłam" się w tekst do ogłoszeń ;)

TINA-młodziutka owczareczka w wersji mini

Pies ponoć nie wie czym jest zdrada. Co zatem musiało się wydarzyć, że Tina poczuła się zdradzona i opuściła swojego człowieka? A może to on ją zdradził i opuścił?... Tego się nie dowiemy. Po prostu przyszła do wsi w poszukiwaniu nowego domu.

Tina jest młodziutka, niezwykle łagodna i spragniona kontaktu z człowiekiem. Nie ma w niej cienia agresji ani do ludzi – w tym do dzieci – ani do innych psów.
Wygląda jak mini owczarek – taka wersja akurat do bloku ;) - waży [x] kg, sięga do kolana [?]. Z pewnością już nie urośnie – może tylko trochę zmężnieje.

Lekarz ocenił ją na ok. [x] lat. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.
Umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość, nie niszczy.

Jeśli zawsze marzyłeś o owczarku, a nie mogłeś go mieć z powodu wielkości – Tina będzie w sam raz! Bo choć ciałem jest niewielkich rozmiarów, jak na owczarka, to duch i serce w niej ogromne – prawdziwie owczarkowe!

Warunkiem adopcji jest wyrażenie na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt: [email protected] lub 697 97 25 08

Posted

Dziękuję Ci Nutusiu :)
konfirm13 sugerowała, aby w tytule był owczarek, bo wtedy ogłoszenie wyłapie wyszukiwarka.

A dzisiaj kolejne starcie, tym razem z Luką. Sprowokowane przez Lukę. Do pomocy Luce (?) włączył się Dyzio.
Ja po wczorajszych przeżyciach byłam przygotowana i miałam pod ręką konewkę z wodą. I starym ludowym sposobem polałam
całe towarzystwo wodą zalewając sionkę.
Będzie kłopot z wychodzeniem, trzeba jakoś na raty je wypuszczać. Ale głupia Luka jest tak wystraszona, że nie wiem czy wyjdzie
spod łóżka.

Posted

O kurcze, się porobiło.... Jakie wyjście widzicie? :shake: Żeby Mazowszanka nie została z tym problemem sama :shake:

Wstawiłam Tinę tu, ale szukają szczeniaka:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/246973-poszukiwany-owczarek-niemiecki-lub-w-typie-rasy

Jeszcze mi przychodzi do głowy ogłoszenie Tiny w Tygodniuku Ostrołęcki, mozna dac przez telefon sms-em, kosztuje coś ok. 24 zł....

Posted

Może przynajmniej przez telefon się z jakimś behawiorystą skonsultować, żeby nie popełniać kardynalnych błędów? Kcd miała taką fajną specjalistkę - nawet z nią kiedyś rozmawiałam, ale zmieniłam telefon i nie mam numeru :(

Posted

[quote name='malagos']O kurcze, się porobiło.... Jakie wyjście widzicie? :shake: Żeby Mazowszanka nie została z tym problemem sama :shake:

Wstawiłam Tinę tu, ale szukają szczeniaka:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/246973-poszukiwany-owczarek-niemiecki-lub-w-typie-rasy

Jeszcze mi przychodzi do głowy ogłoszenie Tiny w Tygodniuku Ostrołęcki, mozna dac przez telefon sms-em, kosztuje coś ok. 24 zł....

To zrób to proszę, prześlę Ci z konta Tiny ile trzeba :)

Posted

Dodałam z wyróżnieniem za 2,46 zł na Moja-Ostrołęka, portal internetowy:

Twoje ogłoszenie zostało dodane o 12:07, 11.09.2013 i jest ważne do 18.09.2013. Po utracie ważności ogłoszenie zostanie przeniesione do archiwum, a po kolejnych 30 dniach skasowane

i na portal makowski, na 2 tyg.

Twoje ogłoszenie zostało dodane o 12:10, 11.09.2013 i jest ważne do 25.09.2013. Po utracie ważności ogłoszenie zostanie przeniesione do archiwum, a po kolejnych 30 dniach skasowane.

oraz do Tygodnika Ostrołęckiego, wydanie papierowe - przyszedł sms: zostaniesz poinformowany o statusie ogłoszenia.
płatność 10, 98 zł.

Posted

Witam u Tiny :). To świetnie, że sie ładnie goi i że panienka w dobrej formie. Gorzej, że są nieporozumienia i że ucierpiała również Mazowszanka :(.
Z tą wodą, to podwójnie dobre. Raz, że skuteczne, dwa, że karany jest i agresor i broniący się - zgodnie z zasadami behawiorystów. Trzymam kciuki za spokój w stadzie i za szybkie domki dla przygarniętych tymczasowiczek.
Pani z budą ?- trzeba obejrzeć, ale - nie można wykluczać. Nie zawsze życie w budzie, to samo zło. Warunek, że buda bez łańcucha i w kontakcie z człowiekiem. Tina, jeśli była wiejską sunią,w dobrej budzie i jako ten "pies stróżujący" - będzie z pewnością czuła się dobrze, bo - potrzebna i ważna.

Posted

Zdjęcie Tiny na tle kukurydzy - prześliczne :).
Mam nadzieję, że panienka grzecznie i spokojnie zdrowieje. Moi młodzi fejsbukowcy też poudostępniali Tinę. Oby to pomogło znaleźć domek.

Posted

Jestem Malgosiu, jakiej pomocy potrzebujesz?

Nutusia mogla zglosic pomoc dla suni w KlubieWB, ja bywam tylko jak musze na Dogo.

Pomoc z Klubu dla BDT to max 100 zl na karmę, 200 zl na zabiegi wet.
Po otrzymaniu wplaty na konto, nalezy wkleic na watku Klubu skan paragonu, rachunku i sie rozliczyc, jezeli sie tego nie zrobi trzeba oddac pieniadze i to tyle w skrocie.

Jezeli potrzebujesz pomocy to zapraszam do KlubuWB.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-)

Posted

[quote name='konfirm13']Zdjęcie Tiny na tle kukurydzy - prześliczne :).
Mam nadzieję, że panienka grzecznie i spokojnie zdrowieje. Moi młodzi fejsbukowcy też poudostępniali Tinę. Oby to pomogło znaleźć domek.

Podziękuj Młodzieży :)

[quote name='Ellig']Jestem Malgosiu, jakiej pomocy potrzebujesz?

Nutusia mogla zglosic pomoc dla suni w KlubieWB, ja bywam tylko jak musze na Dogo.

Pomoc z Klubu dla BDT to max 100 zl na karmę, 200 zl na zabiegi wet.
Po otrzymaniu wplaty na konto, nalezy wkleic na watku Klubu skan paragonu, rachunku i sie rozliczyc, jezeli sie tego nie zrobi trzeba oddac pieniadze i to tyle w skrocie.

Jezeli potrzebujesz pomocy to zapraszam do KlubuWB.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-)

Dziekuję Ci Ellig za pomoc :)
Zobaczymy ile z bazarków wpadnie. Na razie się wstrzymam.
Chyba, że dla Fiony, ale to za moment jak to wszystko ogarnę.