Mattilu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Baaaardzo się cieszę! Tinko - powodzenia :multi: A co z tą biedną Fionką...:shake: Quote
malagos Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 UUUUUUUUUUUuuuuffffffffffff! Dobra wersja, bo pierwsza wersja najlepsza :) To Ja mam jeszcze prośbę do Ciebie Mazowszanko - zadzwoń proszę do pana z Ostrołęki, co wczoraj popołudniu dzwonił o Tinę, ze nieaktualne, bo znalazła dom. Obiecałam mu wiadomość. Numer podam ci na pw, a ja zmykam zobaczyć co z kotami, co to maja być złapane dziś. Quote
Mazowszanka13 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='Mattilu']Baaaardzo się cieszę! Tinko - powodzenia :multi: A co z tą biedną Fionką...:shake:[/QUOTE] Mam wysłać Pani z Poznania opis i zdjecia :) Quote
Mattilu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Mam wysłać Pani z Poznania opis i zdjecia :)[/QUOTE] Kciukam :thumbs: Quote
konfirm13 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Mazowszanka2']No i po kłopocie !:multi: Umowa podpisana, serniczek zjedzony ( przydał się). Pan super, młody emeryt. TEŻ historyk, mieszka z żoną, dzieci na swoim. Kupił dom z ogrodem w Ostrołęce, kończy go remontować. Ma też działkę z sadem na wsi. Zna dr Ślusarza, leczył u niego swoje poprzednie psy. Miał już Onki. Tina nie bała się go, razem z Fioną stewardesą walczyły o jego względy, aż musiałam w końcu Fionę zamknąć. Pan pojechał teraz do Makowa coś załatwić i wróci. Tina koniecznie chciała z nim jechać ! Pan znalazł ogłoszenie na portalu internetowym Moja Ostrołęka. Malagos bardzo Ci dziękuję :loveu: Czyli - ten Pierwszy Pan z Ostrołęki :). Tineczko, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :loveu: [quote name='Mazowszanka2']Mam wysłać Pani z Poznania opis i zdjecia :) No, to teraz za Fionę, kciuki mocno zaciśnięte :) Quote
bela51 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 No to wspaniałe widomosci !!! Teraz kolej na Fionke:lol: Quote
Nutusia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 O rety!!!! Ale super, super, super! Bo już się bałam, że przyjdzie Ci zimować na wiosce ;) Teraz cała para w czarodziejski gwizdek Fionki :) Quote
Marycha35 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='konfirm13']o, to tina już bezszwowa :). Owczarki mają branie, bo w powszechnej opinii są idealne do stróżowania i w ogóle, strasznie mundre, takie jak komisarz alex, albo przynajmniej - szarik. Same z siebie są takie - nie wymagają żadnego szkolenia. A już on nieagresywny, przyjacielski do ludzi, lub lękliwy? To się ludziom w głowie nie mieści. I jak onek nie spełnia oczekiwań, to - na bruk. Lub - do lasu. Agresywny - też źle, bo swojego pana ugryzł, a on go karmi(jak nie zapomni), lub dziabnął nieznanego wujka, który niespodziewanie przyjechał w odwiedziny. Głupi, nie wie, że to rodzina. No, to też won. Lub na łańcuch, czy za kraty..... Do pilnowania, najlepsze są kaukazy i małe szczekacze. A tak naprawdę, dobra agencja ochrony+ monitoring. Ale, za to trzeba płacić,a za psa - niekoniecznie. No i zje byle co.................:mad:[/quote] boleśnie trafne i niestety prawdziwe! Quote
Ziutka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Jakie tu sie dobre wieści czyta :) Mam nadzieje, że o Fionce niedługo takie przeczytamy! Quote
Ewa Marta Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Gratuluję Mazwoszanko! Trochę się bałam, że zostaniesz z tymi czterema ogonkami, a tak to już nawet do domu wracać możesz, bo z trzema jakos dasz radę;-) Quote
auraa Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Wspaniałe wiadomości:lol: Cioteczki zajrzyjcie do Konga, tam tak pusto się zrobiło:shake: Quote
Mazowszanka13 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Sprawy się trochę pokomplikowały i Tina do weekendu u mnie. Pan pojechał wczoraj do Makowa załatwiać sprawy i przepadł jak kamień. Telefon miał wyłączony. Zadzwonił dopiero ok.20-ej bardzo skruszony, że miał przygody i telefon mu padł, więc nie mógł mnie powiadomić. Chciał przyjechać po Tinę dzisiaj rano, ale ja stwierdziłam, że po takim numerze straciłam do niego zaufanie. Powiedziałam, że zawiozę Tinę osobiście w weekend i obejrzę naocznie warunki. Pan na to, że w takim razie zwróci mi za benzynę. konfirm13 pociesza mnie, że to taka prowincjonalna specyfika. Na plus Pana jest to, że Tina go polubiła i chciała z nim wyjść. Jest też drugi Pan z Ostrołeki mieszkający w bloku, 3 dzieci i niepracująca żona. Wybadam i jego po drodze. Jak dom będzie dobry to jakiegoś psa mu wynajdziemy. Quote
konfirm13 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Sprawy się trochę pokomplikowały i Tina do weekendu u mnie. Pan pojechał wczoraj do Makowa załatwiać sprawy i przepadł jak kamień. Telefon miał wyłączony. Zadzwonił dopiero ok.20-ej bardzo skruszony, że miał przygody i telefon mu padł, więc nie mógł mnie powiadomić. Chciał przyjechać po Tinę dzisiaj rano, ale ja stwierdziłam, że po takim numerze straciłam do niego zaufanie. Powiedziałam, że zawiozę Tinę osobiście w weekend i obejrzę naocznie warunki. Pan na to, że w takim razie zwróci mi za benzynę. konfirm13 pociesza mnie, że to taka prowincjonalna specyfika. Na plus Pana jest to, że Tina go polubiła i chciała z nim wyjść. Jest też drugi Pan z Ostrołeki mieszkający w bloku, 3 dzieci i niepracująca żona. Wybadam i jego po drodze. Jak dom będzie dobry to jakiegoś psa mu wynajdziemy.[/QUOTE] Ja też myślę, że jak się Fionie spodobał, to pewnie nie jest zły.A dla miejscowych - dzisiaj, jutro - bez znaczenia. Zawsze kiedyś się zdąży. Ale pana obejrzeć trzeba. Zweryfikować. Jak i drugi Pan Ostrołęcki wporzo i wielbiciel onkowy, to *Gajowa* przypomina ONkę z Szydłowca, która też szuka domu :) Quote
Mazowszanka13 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 To Onkę z Szydłowca podeślę Panu od yorka :evil_lol: Quote
Nutusia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 W sumie dobrze się stało, bo jednak wizyta PA zawsze jest wskazana ;) Quote
Mazowszanka13 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [quote name='Nutusia']W sumie dobrze się stało, bo jednak wizyta PA zawsze jest wskazana ;)[/QUOTE] Ktoś powiedział, że los wybierze. I trochę tak jest. Quote
konfirm13 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Mazowszanka2']To Onkę z Szydłowca podeślę Panu od yorka :evil_lol:[/QUOTE] I słusznie. Będą mieć ONkę pełnowymiarową ;) [quote name='Mazowszanka2']Ktoś powiedział, że los wybierze. I trochę tak jest.[/QUOTE] To napisała malagos :). Quote
Kejciu Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 poprosze o numer konta na PW z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246872-KONIEC-ROZLICZAM-ZAPROSZENIOWY-dla-Tiny-i-Sariny-do-dnia-15-09-2013[/URL] mamy 60,50 zl :) Quote
malagos Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Wczoraj kobieta z Makowa zgłosiła bezdomną sznaucerkę olbrzymią (wg tej pani, to sznaucerka....), dziś ma przysłać zdjecia - na gwałt potrzebny jej będzie dom! Quote
konfirm13 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='kejciu']poprosze o numer konta na PW z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246872-KONIEC-ROZLICZAM-ZAPROSZENIOWY-dla-Tiny-i-Sariny-do-dnia-15-09-2013[/URL] mamy 60,50 zl :)[/QUOTE] To świetnie. Gratulacje :) [quote name='malagos']Wczoraj kobieta z Makowa zgłosiła bezdomną sznaucerkę olbrzymią (wg tej pani, to sznaucerka....), dziś ma przysłać zdjecia - na gwałt potrzebny jej będzie dom![/QUOTE] O matko :(. A gdzie ta bieda teraz jest? Quote
Mazowszanka13 Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 [quote name='kejciu']poprosze o numer konta na PW z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246872-KONIEC-ROZLICZAM-ZAPROSZENIOWY-dla-Tiny-i-Sariny-do-dnia-15-09-2013[/URL] mamy 60,50 zl :)[/QUOTE] Kejciu, za bazarek bardzo dziękuję:) Bo Tina na minusie. A jeszcze ostatniej wizyty weta nie wpisałam. Zaraz wysyłam PW Mam zapisane telefony w sprawie pieska, może da sie z tego coś wyłuskać sensownego. Quote
Recommended Posts