Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tina była bardzo grzeczna i bardzo dzielna. Widać było , że nie jest przzwyczajona do wsiadania do samochodu, ale nie broniła się przed wciąganie do niego, a w czasie jazdy była spokojna i patrzyła z zainteresowaniem przez szybę, lub grzecznie leżała. Prawdziwa podróżniczka.W czasie podróży powrotnej, leżała, podsypiała,a czasami odwracała do mnie głowę i przytulała się. Cudowna sunia :).
Delikatnie wyjęłyśmy ją z auta, a ona potuptała w tym swoim fartuszku i położyła się na słonku - jak to napisała Mazowszanka.
Zdrowiej, Tinusiu :iloveyou:

I ja dziękuję Mazowszance i malagos za wspólnie spędzony czas. Mało że było bardzo miło to i cel był szlachetny :)

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja potwierdzę, ze Tina to rewelacyjna sunia! W samochodzie ślicznie się zachowała, po prostu patrzyła przez okno. Pogodna, cicha, urocza! Ogłoszenie o jej adopcji powiesiłyśmy w lecznicy w Ostrołęce. Takie samo powieszę jutro na Żoliborzu.

Posted

No i fajnie, że już "po wszystkiemu" ;) Dzielne Dziewczyny wszystkie :)

A ja po znajomości zaproszę na wyprzedaż kolekcji letniej "Żegnaj lato na rok!", bo już niestety "stoi jesień za mgłą"...
Link w podpisie :)

Posted

Dostałam mejla w sprawie Tiny, wysłałam PW do Nutusi z prośbą o ankietę pod kątem Tiny i tej Pani zarazem.
Nie wiem czy to ładnie, upubliczniać czyjąś korespondencję, ale to dla dobra Tiny.

" Serdecznie witam.
Sunia bardzo mi się podoba a chcę suczkę bo jest bardziej przyjazna niż piesek.Jestem zdecydowana ją zaadoptować.Mieszkam pod Górą Kalwarią mam dużą działkę(2000 m) ogrodzoną sunia nigdy nie będzie na łańcuchu.Proszę o więcej informacji o piesku,kiedy i gdzie mogłabym ją zobaczyć jakie są warunki odbioru suni.Ja mogę telefonicznie skontaktować się z Panią dopiero we wtorek.
Pozdrawiam "

Wcześniej Pani zadzwoniła i powiedziała, że Tina byłaby na zewnątrz co troche mnie zmroziło.
Ale buda budzie nierówna, i nie chcę spławiać Pani bez uprzedniego sprawdzenia.

Co Wy na to ?

Posted

Oczywiście, że trzeba sprawdzić, pogadać, a moze ewentualnie inną sunie podesłać.
Dałam ogłoszenie Michałowi, pokaże u siebie w Medicarze oraz Ani, powiesi w lecznicy na Broniewskiego.

Posted

Sprawdzenie nic nie kosztuje. No kosztuje troche czasu. Ale jesli dom bedzie porządny, a Tina znajdzie inny dom to miejsce trzeba zaklepać.
Nutusiu, wysłałam Ci mejla, a nie PW.
Ja już nie ogarniam tego wszystkiego. Na dodatek bazarek skończyłam, a tam szkło i porcelana do pakowania.

Oglądałam wczoraj rankę, jest sucha, tylko opuchnięta. Spryskałam preparatem od konfirm13. Na razie nie jest zainteresowana tym miejscem.

Posted

Dzisiaj na łące Tina starła się z Fioną. Obie były na smyczach. Mam wrażenie, że zaatakowała Fiona ( !).
W taki sam sposób jak ustawia czasem Lukę czy Dyzia. Chodziło chyba o jakieś g..... znalezione na trawie.
Najbardziej poszkodowana jestem ja, bo w ferworze walki Tina kłapnęła moje udo.
Słowo daję, że nie pakowałam się miedzy nie, po prostu stałam tuz obok.
Na szczęście miałam grube sztruksy, a Tina nie chciała ugryźć Fiony, więc mam "tylko" ogromny siniak w kształcie okręgu.
Zęby nie przebiły materiału ( to tak w związku z ewentualną wścieklizną) tylko poprzez materiał trochę zdarły naskórek.
Szczypie jak cholera !
Fiona ma pozlepianą sierść na karku od śliny, a Tina...mały ślad krwi na uchu.
Nie mogę ich zostawiać samych bez nadzoru.
Tina nie atakuje, ale zaczepiona za ostro nie pozostaje dłużna. A ja nie piszę się ich rozdzielać.
Jednak taki duży pies, mimo woli, może być niebezpieczny.

Rana w porządku, popsikana. Ale samemu trudno przy niej grzebać, bo ona boi się i nie daje tam zajrzeć.
Podpaska przylepiona do ubranka była brudna od piasku, mimo, że w piaskowym dołku kładę w ciągu dnia prześcieradło.

Posted

No tak sie czasem zdarza, gdy wejdzie sie w srodek psiej awantury.
Ja tez pare razy wyszłam przy takiej okazji ugryziona niechcacy własnie przez mojego kochanego psa ( psice ):lol: