Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Koca innego nie mam, tylko starą, pogryzioną przez królika powłoczkę na kołdrę.
Czyli stary koc mile widziany :)
Znalazłam w domu nowe ubranko L, ale mąż kupi w sklepie zoologicznym (wet nie ma) dodatkowo XL.

Koc przygotowany. Ciemnozielony, po naszej poprzedniej owczarce. Uprany, przeleżał w kanapie i o nim zpomniałam. Bliss ma już inny. Z ubranka = opatrunku pooperacyjnego dla psów :eviltong: - bardzo się cieszę. Kołnierz jest pewniejszy(w razie czego), ale z pewnością bardziej stresujący, zwłaszcza dla suni jeszcze świeżynki w nowym miejscu i z nową Panią.
Przywiozę też feromony D.A.P., może Tinę łatwiej wsadzimy do samochodu PRZED operacją i będzie spokojniejsza w podróży.

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Krysiu za wszystko :)

A Luka w końcu się doigrała. Atakowała Tinę, warczała, aż w końcu ta się na Lukę rzuciła przygważdzając ją do ziemi.
Gdy Luka zaskowyczała, zamarłam, pamiętając o rozszarpanym kotku.
Ale na szczęście to był tylko atak ostrzegawczy. Ran, ani krwi nie znalazłam. Ja jednak boję się dużych psów o potężnych pyskach.

Przez cały spacer Luka trzymała się trochę z boku.
Myślałam, że temat skończony. A tu po powrocie znowu próbuje pohukiwać na Tinę.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Dziękuję Krysiu za wszystko :)

A Luka w końcu się doigrała. Atakowała Tinę, warczała, aż w końcu ta się na Lukę rzuciła przygważdzając ją do ziemi.
Gdy Luka zaskowyczała, zamarłam, pamiętając o rozszarpanym kotku.
Ale na szczęście to był tylko atak ostrzegawczy.
Ran, ani krwi nie znalazłam. Ja jednak boję się dużych psów o potężnych pyskach.

Przez cały spacer Luka trzymała się trochę z boku.
Myślałam, że temat skończony. A tu po powrocie znowu próbuje pohukiwać na Tinę.

Oj, niedobrze:-(. Luka jest suką dominującą (było widać) przy Dyziu i wesolutkiej Fionce - przyjaciółce całego świata i nawet izolującą się Bliss próbowała ustawić, ale tu kontakt był krótki i do spięcia (na szczęście)nie doszło.
Z Tiną, kontakt obecnie jest stały, a Tina nie wygląda na uległą i niewątpliwie, jest silniejsza od Luki. Suki będą dążyć do ustalenia hierarchii i nie wiem, czy coś da wspieranie dotychczasowej przywódczyni, czy tylko zwiększy między nimi agresję - Luka poczuje poparcie i bardziej będzie dążyła do starcia. Chyba warto zapytać behawiorystkę, co robić, żeby nie popełnić błędu :shake:.

Posted (edited)

[quote name='Mazowszanka2']Ja nie wiem czy Luka jest dominująca.
Dyziowi ustępuje miski, a Fionie nie podskakuje, bo ta nie da sobie w kaszę dmuchać.
Będę obserwować. Behawiorysty i tak pod ręką nie mam.

Nie wiedziałam. Behawiorystkę spróbuję popytać, chociaż nie wiem, czy odpowie na pytanie telefoniczne, nie widząc sytuacji. Nadzieja w tym, że Tina po zabiegu, przez jakiś czas, będzie słabsza i Luka nie będzie dążyć do konfrontacji. Będzie dobrze :smile:.

Edited by konfirm13
Posted

[quote name='kejciu']Bazarek zaproszeniowy - dla Tiny i Sariny - po 50% zysku - zapraszam

http://www.dogomania.pl/forum/threads/246872-ZAPROSZENIOWY-dla-Tiny-i-Sariny-do-dnia-15-09-2013?p=21276427#post21276427

O jak miło, zaraz zajrzę :)
Mów kiedy i co komu mam wysyłać.

Tina wystraszyła się mojego męża, który nas dzisiaj znienacka nawiedził. Podpełzała do niego na brzuchu i się zsikała.
Teraz jest O.K :)

malagos, a o 14-ej mogłabym jej dać jeść ? Bo zwykle je ok.15-ej. Nie wyobrażam sobie odesłania jej z kwitkiem.

Posted

Psie dziewczyny, nie wygłupiajcie się! Wszystkie jesteście ważne i nie ma co się kłócić...
Trzymam kciuki za jutro. I jeśli mogę się wtrącić, to jeśli operacja jutro w południe, to dziś spokojnie Tinulec może dostać obiadek :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Psie dziewczyny, nie wygłupiajcie się! Wszystkie jesteście ważne i nie ma co się kłócić...
Trzymam kciuki za jutro. I jeśli mogę się wtrącić, to jeśli operacja jutro w południe, to dziś spokojnie Tinulec może dostać obiadek :)

Nutusiu, ale kto i gdzie z kim się kłóci?
Mnie też się wydaje, że czy 24 godz, czy 22 - to ganc egal, ale niech się wypowie malagos.

Posted

Nutusia napisał(a):
No Luka z Tiną się kłócą, goopole jedne!!!!! Dały sobie po razie i starczy ;)

A my się nie kłócimy, bo my zgodne kobiety som! :)

No, jak psice, to OK. Chociaż - nie OK :(.
A my zgodne kobiety - ofkors :)

Posted

Klamka zapadła ! I krakowskim targiem Tina dostała obiad ( dwie pełne michy) o 13-ej.
Tylko boje się co będzie jutro rano.

Tina noc spędziła w łóżku z naszym weekendowym gościem.
Ale nie weszła do niego na chama, tylko inteligentnym spojrzeniem poprosiła o zgodę. Przespała do 8-ej rano na sucho.

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Klamka zapadła ! I krakowskim targiem Tina dostała obiad ( dwie pełne michy) o 13-ej.
Tylko boje się co będzie jutro rano.

Tina noc spędziła w łóżku z naszym weekendowym gościem.
Ale nie weszła do niego na chama, tylko inteligentnym spojrzeniem poprosiła o zgodę. Przespała do 8-ej rano na sucho.

Może to psica domowa, nie podwórzowa? Przyzwyczajona sypiać w pościeli? Szkoda, że nam tego nie powie :)

Posted

Nie musi być przyzwyczajona. U mnie kiedyś nocowała sunia przypięta do budy całe życie. Z głodu własne szczeniaki zjadła przy tej budzie. A u nas... pół nocy z nią walczyłam, żeby mi się z tymi pchłami na łóżko nie pchała i dałam wreszcie za wygraną, żeby drugie pół jednak przespać ;) Tinka i tak kulturalna,że prosiła o zgodę. Tamta o nic nie prosiła, tylko wymagała. A była wielkości... doga (!) i ciężko było z nią dyskutować :)

Posted

konfirm13 napisał(a):
Album udostępniony :). Mizianko dla Tiny i do zobaczenia w sobotę, przed 11

Mattilu napisał(a):
Album udostepniony na FB.

Dziękuję Wam bardzo, bo ja nie mam gdzie udostępniać.

Posted

Dziękuję bardzo Cioteczkom konfirm13 i malagos za wsparcie duchowe i fizyczne oraz miłe towarzystwo podczas wyprawy do Ostrołęki :)
A TZ-om za to, że dzisiaj bez szemrania jedli na obiad kanapki.

Wszystko przebiegło bezproblemowo i każdy nastepny dzień będzie coraz lepszy :)
Dr Ślusarz wspaniały, zgodził się na sugerowaną cenę 220 zł. W Warszawie dwa razy tyle !

Po powrocie do domu, zostawiona w pokoju Tina wskoczyła na łóżko, a kiedy trzeba było wyjść za potrzebą wyszła sama na zewnątrz i wróciła do pokoju.

Po powrocie leżała trochę na słoneczku.