Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W celach konsumpcyjnych? Czyli chciała Cię zjeść? ;)
ADHD, młodzieńcza energia czy jak inaczej by to zwał rzeczywiście bywają kłopotliwe przy większych gabarytach psa. Może jej minie ta "euforia" i trochę się wyciszy jednak.

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zachowaniem ona mi przypomina młodziutką labradorkę, którą znalazłam dwa lata temu pod Lidlem w Przasnyszu.
Też była miła i łagodna, ale niewychowana, co przy jej gabarytach było męczące.
Nawet DS chciał ją oddać z powrotem, ale mu się żal zrobiło i została.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Tina awansowała do mojej sypialni, ale zamiast na poduszce wolała spać na drewnianej podłodze. I leżąc wzdychała jak Luka.
Nie załatwiła się w domu, tylko na zewnątrz i to poza terenem.
Fiona trzpiotka zachwycona nowym członkiem stada, asystuje jej, powiedziałabym natrętnie.
Tylko Luka zazdrośnica szarżuje na nią z jazgotem. Tina na szczęście powoli się do tego przyzwyczaja.

Jej minusem jest brak wychowania, co przy takich gabarytach może być kłopotliwe.
Dzisiaj próbowała na mnie skakać, w celach
konsumpcyjnych oczywiście.

Kejciu,dziękuję za pomoc. Dobrze by było zrobić ogłoszenia na piątek wieczór (największa oglądalność).
Przynajmniej na tych trzech najważniejszych portalach.
Tekst spłodzę Ci dzisiaj . A zdjęcia podeśle Ci konfirm13. Czy na ten adres co w albumiku na fb ?

bez różnicy na który - ale może być na [email protected] :) chociaż i na tamten jak pójdzie to też będzie ok :)bo sprawdzam po kilka razy dziennie :)

W takim razie w piątek ruszę z ogłoszeniami :)

Posted (edited)

[quote name='Marycha35']Zapisuję wątas ze śliczną oneczką:)

Zapraszamy :)

[quote name='kejciu']bez różnicy na który - ale może być na [email protected] :) chociaż i na tamten jak pójdzie to też będzie ok :)bo sprawdzam po kilka razy dziennie :)

W takim razie w piątek ruszę z ogłoszeniami :)

Dzięki :) Właśnie odbyła się sesja zdjęciowa, konfirm13 podeśle Ci zdjęcia. Wyszło parę niezłych. Ogólnie modelka ruchliwa, a wokół
kłębiło się sporo psów, bo jeszcze jedna Oneczka nas odwiedziła. Z awatarku konfirm13.

Znawcy Onków stwierdzili, że Tina jest małą Oneczką. Taka wersja light. Jak znalazł do miasta.
Trzeba o tym będzie napisać w ogłoszeniu, bo dla mnie przy tych moich kurduplach to ona duża. Ale na pewno jeszcze zmężnieje.

Tina dostała od konfirm13 dary rzeczowe: pare kilo mięsa, obrożę, smycz i szczotkę do czesania.
Dziekujemy bardzo, zaraz umieszczę to w rozliczeniach w 2 poście.

Edited by Mazowszanka2
Posted

A może by tak zrobić bazarek zaproszeniowy dla Tiny?
bo jak rozumiem pieniążki potrzebne będą - imiennego się nie podejmę bo nie jestem zwolenniczką takich cegiełkowych bazarków - jeśli o mnie chodzi - nie rzadko biorę w nich udział - ale jak już ja robię bazarek to chcę wiedzieć że za coś te pieniążko biorę :)
sama nie dam rady - ale czy ktoś byłby chetny ewentualnie do pomocy w wysyłce zaproszeń?mogłabym taki bazarek poprowadzić - ale musiałabym mieć wsparcie w wysyłających zaproszenia :)

Posted

Filmiku nie obejrzałam, bo mi się nie otwiera.
Ja myślę, że uszczknę trochę pieniędzy dla Tiny z mojego bazarku na Siedlce. Mam nadzieję, że się nie obrażą.
A zaproszenia mogę wysyłać o ile mi internet nie padnie.

Posted (edited)

Dziękuję bardzo konfirm13 i jej TZ-owi Tomkowi za sesję zdjęciową :)
Mamy 8 ładnych zdjęć do ogłoszeń.

A oto dowód, że Tina rasowa, a nie jakaś kundlica z klapniętymi uszami.

Edited by Mazowszanka2
Posted

Zdjęcia Tiny wysłane do Kejciu i Mazowszanki i widzę, że doszły :multi:
*Gajowa* odpowiedziała na mój list(dzięki stokrotne) i przesłałam Jej odpowiedź Mazowszance.
Tina prześliczna, przemiła, ale to rzeczywiście miejska wersja Onki - taka nawet do bloku. Co nie oznacza, że do dworku czy pałacu się nie nadaje ;-). Jest otwarta i przyjazna do dużych suk - z naszą Bliss, chciała się bawić. Do ludzi - słodka przylepa - i wcale nie ma ADHD(może przy misce - nie widziałam, ale nasza Bliss przy misce też kiedyś miała) i nie zjada nikogo żywcem. Widać, że młodziutka, ale chyba juz dorosła. Próbowałam poznać wiek po ząbkach, lecz mogę tylko stwierdzić, że są białe i piękne. Pojedzie w sobotę na sterylkę, to weci wszystko dokładnie zobaczą i powiedzą, a Mazowszanka - napisze
Natomiast Luka, poczuła się zagrożona przywiezieniem kolejnej, jeszcze wiekszej suki i stanowczo protestowała, kłapiąc na przyjezdną zębami. Bliss stwierdziła, że Luka ma prawo "bronić zasobów";-) i trzymała się na dystans, nie patrząc, że jest ze 3 razy wieksza od walecznej tubylki.

Posted

Naprawdę, prześliczna i przemiła psica:loveu:. Oneczka light. Na drugim zdjęciu (siedzi), jest smutna, z pochylonym łebkiem, bo (jeszcze) nie ma domku:-(, ale mam nadzieję, że to się szybko zmieni.:kciuki::kciuki:

Posted (edited)

[quote name='Mazowszanka2']To zaczarujcie Wiedźmy, żeby odzew z ogłoszeń był !

No, to czarujemy ;)
Może być czar na ......miejsce parkingowe ( Wszak DS, to jakis rodzaj parkingu)
Czar pomagający znaleść miejsce parkingowe

Zanuć, szukając miejsca by zaparkować samochód:

Chwalebna Boginio, unieś swą twarz,
Odnajdź dla mnie miejsce bym spokojnie zaparkować samochód mogła !

http://www.mrooczlandia.com/magia/wielka_ksiega_czarow_i_zaklec/czar_24.html

Albo:

By mieć sobie dom taki jaki chce się mieć

Potrzebne przedmioty:
[TABLE]
[TR]
[TD="align: center"]purpurowa świeca
kadzidełko cynamonowe
ogłoszenie o sprzedaży mieszkania lub domu który pragniesz mieć
Ten czar wykonuj w czasie pełni lub gdy księżyc "rośnie" i widać 1/4 tarczy księżyca.

Połóż ogłoszenie na ołtarzu. Postaw świecę obok ogłoszenia.
Zapal świecę i kadzidełko. Wypowiedz następujące zaklęcie:

Żywiole Ognia, niechaj światło które wraz z sobą niesiesz,
oświeci mnie, i miejsce w którym chcę mieszkać i żyć.

Pozwól świecy się wypalić.
Teraz patrząc na miejsce gdzie chcesz mieszkać, popatrz na jego przestronność i jasność ![/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://www.mrooczlandia.com/magia/wielka_ksiega_czarow_i_zaklec/czar_27.html

Edited by konfirm13