Majkowska Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 ZA ten wywód bardzo dziękuję. Czuję się dzięki niemu jeszcze bardziej tępa :D A tak apropos ogrodu - czy psy Ci go nie niszczą? Bo widzę że masz tam pięknie (kiedy Ty czas znajdujesz na ogarnięcie tego wszystkiego?:crazyeye: mega mnie zaskakujesz ) i tak sobie myślę że gdyby tam mojego Waldka wpuścić to za jeden dzień by się rozprawił z tym wszystkim. Quote
mestudio Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Czasami wykopią dziurę, złamią gałązkę i tyle, jest dużo miejsca gdzie mogą biegać więc trudno powiedzieć,że niszczą. Chodzimy na łąki, pola, a w ogrodzie raczej leżą potwory :-). Lubią skubać maliny i jabłka, a niedługo spadną ich ukochane orzechy. Quote
Majkowska Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Złote psy. Mój jest jeden a wraca z biegania i ryje jak dziki pod wszystkimi krzaczkami jakby stado dzików przeszło. Może ja mam ziemię jakąś smaczniejszą :D Co dziś u Kruszyny? Quote
mestudio Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Kruszynka śpi zwinięta w kłębek na kanapie, przerywa sobie drzemki spacerami z pańcią. Jest grzeczniutka i ładnie się pilnuje na spacerkach,nabrała śmiałości.Często nad ranem wskakuje do łóżka i się wtula.Takie małe,miłe, nieszkodliwe. Quote
Majkowska Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 A jak dogaduje się z resztą stada, z kotami? Quote
mestudio Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Majkowska napisał(a):A jak dogaduje się z resztą stada, z kotami? Raczej dobrze, ale ma jakieś obłędne napady gonienia kota lub warczenia na Kokotę. Quote
Majkowska Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 to może ja wam pożyczę moją kocicę? Ona ją szybko oduczy gonić koty :D Quote
TZmestudio Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Majkowska napisał(a):to może ja wam pożyczę moją kocicę? Ona ją szybko oduczy gonić koty :D Mamy wprawę w socjalizacji z kotami. One są bardzo cierpliwe, ale do czasu..... TZmestudio Quote
Olusia88 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Jestem na wątku rzadko się odzywam ale czytam ale postępy , mestudio dzięki Tobie :loveu: / chiciałm zrobić uściska ale jakoś niegramotna dziś jestem i nie mogę znaleźć w tych ikonkach Quote
Marysia R. Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Kochana maleńka:) Mam dla psiaków 50zł z bazarku cegiełkowego + obiecany spadek po Ince:) Mestudio czy przelać to na Twoje konto (to na które przesyłałam dla Pako i Iskierki)? Quote
mestudio Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Marysia O. napisał(a):Kochana maleńka:) Mam dla psiaków 50zł z bazarku cegiełkowego + obiecany spadek po Ince:) Mestudio czy przelać to na Twoje konto (to na które przesyłałam dla Pako i Iskierki)? Tak Marysiu, tylko napisz darowizna Taj, on będzie najbardziej potrzebował wsparcia jeśli szybko nie znajdzie domu. Pięknie Ci dziękuję Marysiu. Quote
Majkowska Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Cześć maluszki, myślę o was nieustannie... Quote
Murka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Taj ma wpisany w zaświadczeniu wiek 1 rok :) Sprawuje się rewelacyjnie; bryka i szaleje z psami. Wobec człowieka nie jest namolny, ale też nie ma problemu, żeby go wygłaskać (Tajcio zawsze wtedy wywala się kołami do góry), jest bardzo usłuchany, sam wbiega do boksu kiedy przychodzi czas. Dzisiaj miał spotkanie bezpośrednie z większym psiakiem i w pierwszym momencie wyszczerzył się do niego i coś tam podziamotał, ale dostał reprymendę słowną i po niedługim czasie przestał się go już bać, pozwolił się obwąchać itd. Ale jak koleżanka na niego dziamała to się chętnie przyłączał :) Quote
mestudio Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Cieszę się, że Taj to jednak normalny psiak, a nie dzikus w dodatku przerażony dzikus. Ciekawa jestem jego pierwszych normalnych zdjęć:lol: Quote
Majkowska Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Murka napisał(a):Taj ma wpisany w zaświadczeniu wiek 1 rok :) Sprawuje się rewelacyjnie; bryka i szaleje z psami. Wobec człowieka nie jest namolny, ale też nie ma problemu, żeby go wygłaskać (Tajcio zawsze wtedy wywala się kołami do góry), jest bardzo usłuchany, sam wbiega do boksu kiedy przychodzi czas. Dzisiaj miał spotkanie bezpośrednie z większym psiakiem i w pierwszym momencie wyszczerzył się do niego i coś tam podziamotał, ale dostał reprymendę słowną i po niedługim czasie przestał się go już bać, pozwolił się obwąchać itd. Ale jak koleżanka na niego dziamała to się chętnie przyłączał :) ojejciu jak fajnie :loveu: To młodziaczek. A Kruszyna w jakim wieku? ( jak pytam po raz setny to wybaczcie, czasem tak mam :lol:) Quote
Ewa Marta Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Pomyślcie, że gdyby pojechały do schronu, nigdy nie otworzyłyby się tam:-( Jak dobrze, że czeka je lepsze życie... Quote
mestudio Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Majkowska napisał(a):ojejciu jak fajnie :loveu: To młodziaczek. A Kruszyna w jakim wieku? ( jak pytam po raz setny to wybaczcie, czasem tak mam :lol:) Kruszyna też w takim wieku 1-2 lata góra. Ewa Marta napisał(a):Pomyślcie, że gdyby pojechały do schronu, nigdy nie otworzyłyby się tam:-( Jak dobrze, że czeka je lepsze życie... Już jeden taki wystraszony pojechał w lutym i ślad po nim zaginął,też był taki wystraszony,wersja schroniska - uciekł z boksu.......... Quote
cisowianka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Dobry wieczór, w końcu wysłałam do cioteczki Aldrumki zdjęcia fantów na bazarek. ;) Quote
mestudio Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 cisowianka napisał(a):Dobry wieczór, w końcu wysłałam do cioteczki Aldrumki zdjęcia fantów na bazarek. ;) :-) dziękujemy :-) Quote
Marysia R. Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='mestudio']Tak Marysiu, tylko napisz darowizna Taj, on będzie najbardziej potrzebował wsparcia jeśli szybko nie znajdzie domu. Pięknie Ci dziękuję Marysiu. Poszedł przelew:) Jak dotrze poproszę tylko o potwierdzenie tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246331-Droga-do-nowego-%C5%BCycia-dla-strachulc%C3%B3w-Cegie%C5%82kowy-do-31-08-ZAJRZYJ-PROSZ%C4%98!?p=21205936#post21205936 Quote
mysza 1 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Cieszę się z postępów psiaków i uratowanych żyć :) Quote
mestudio Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 Doszedł dla Taja przelew od mysza 1 i doszły pieniążki od Marysia O. Wszystko uzupełnię jutro. Dziś mam straszny problem z internetem, co chwila mi zrywa połączenie (bezprzewodowe) bo jest od rana silny wiatr, a od kilku godzin wichura i nareszcie pada. Łaskawie udaje mi się co jakiś czas wysłać post i w ogóle wejść na jakiś wątek. Quote
Recommended Posts