Majkowska Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Bardzo dobre wiadomości :) A kiedy dołączy do niej piesek? Pewnie raźniej im by było bez rozłąki, szczególnie jeśli to rodzeństwo i cały czas byli wspólnie . Quote
mestudio Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Majkowska napisał(a):Bardzo dobre wiadomości :) A kiedy dołączy do niej piesek? Pewnie raźniej im by było bez rozłąki, szczególnie jeśli to rodzeństwo i cały czas byli wspólnie . Ja żadnego więcej psiaka nie wezmę do siebie. Pies pojedzie do hoteliku prosto z lecznicy. Quote
Majkowska Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 A to sunia zostaje u was na dt? Coś mało zorientowana jestem, myslałam że jedzie do hotelu razem z pieskiem... Quote
mestudio Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Majkowska napisał(a):A to sunia zostaje u was na dt? Coś mało zorientowana jestem, myslałam że jedzie do hotelu razem z pieskiem... W kwestii wyjazdu samczyka i tej suni nic się nie zmieniło, nie chciałam aby ta mała istotka wracała taka przerażona po sterylizacji do przytuliska. Jednak nie mogę zabrać do siebie kolejnego przerażonego psa - nie wyobrażam sobie tego przy ilości zwierząt jakie mam + małe dziecko. Do hoteliku samczyk pojedzie z lecznicy, a po sunię podjadą do mnie kawałek. Mam jednak już dylemat....sunia jest w domu i mam ją wywalać teraz do kojca hotelowego...nie wiem po co mam te durne uczucia. Beznadzieja. Quote
mestudio Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 No i co dalej? Nie utrzymam tych dwóch psów w hotelu. Może jeden miesiąc przy wpłatach jakie dotrą z dotychczasowych deklaracji, a transport? Trzeba będzie oddać 150 zł za zabranie piesków. Quote
Jo37 Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Ewa- wstaw może na bazarek dla psiaków moje roślinki , które są u Was. Może coś się sprzeda. Quote
mestudio Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 Jo37 napisał(a):Ewa- wstaw może na bazarek dla psiaków moje roślinki , które są u Was. Może coś się sprzeda. Nie mam teraz jak zajmować się sprzedażą roślin, nie ma komu tego pakować -nawet nie ma jak kartonów przywieźć z Wa-wy. Jestem tu ciągle sama. Quote
Ewa Marta Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Ewa, a wysłałaś do wszystkich PW z numerem konta? Ja wczoraj przelałam obiecane 200 zł. Kilka osób deklarowało pomoc, jeśli sunie będą zabrane. Może warto przejrzeć wątek i popisać do nich PW? Nie powinnaś zostać z tym sama. Każdy z nas, który jakoś namawiał na zabranie psiaków powinien poczuć się odpowiedzialny i dorzucić cokolwiek. Mam nadzieję, że tak będzie... Quote
mestudio Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 Wysłałam informację do wszystkich, jednak ze strony osób na wątku jest to pomoc jednorazowa, a co dalej mam zrobić? Ja odpowiadam już za dwa psy w hotelach i 2 psy w dt + 8 u mnie,to chyba dość dużo. Nie wiem jak tu poradzę sobie długofalowo. Quote
Majkowska Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 podnoszę! Pieniązki dla piesków na nowe życie potrzebne! Quote
Olena84 Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Nie moge zaoferowac pomocy stalej bo mam 350zł deklaracji stalych i drugie tyle jednorazowych co miesiac:( Quote
mestudio Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 Zdjęliśmy suni kubraczek, rana goi się ładnie. Sunia dostała też zastrzyk -zalecenie weterynarza. Sunia jest wielką przylepą, jest bardzo łagodna i sympatyczna, nawet dziecko jej w niczym nie przeszkadza. Jutro ją wykąpiemy bo jest brudna niemiłosiernie. Quote
Majkowska Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 :) jak miło to czytać. Wygląda na to że szybko z niej będzie nakolankowiec :) kurcze, gryzie mnie cholernie to "dwa" a nie "trzy" w tytule... Nie znoszę bezsilności. mestudio - jak wygląda obecny stan finansowy piesków? Moze faktycznie dobrze by było to w pierwszym poście rozpisać co kto i ile, może jakoś by lepiej z tymi deklaracjami by poszlo... Quote
Marysia R. Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Zapraszam wszystkich na cegiełkowy dla maluszków: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246331-Droga-do-nowego-życia-dla-strachulców-Cegiełkowy-do-31-08-ZAJRZYJ-PROSZĘ! Podrzucanie mile widziane:) Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 mestudio napisał(a):Wysłałam informację do wszystkich, jednak ze strony osób na wątku jest to pomoc jednorazowa, a co dalej mam zrobić? Ja odpowiadam już za dwa psy w hotelach i 2 psy w dt + 8 u mnie,to chyba dość dużo. Nie wiem jak tu poradzę sobie długofalowo. Na pewno będę Cię wspierać, ale przydałby się jeszcze Ktoś ... Quote
mestudio Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Marysia O. napisał(a):Zapraszam wszystkich na cegiełkowy dla maluszków: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246331-Droga-do-nowego-życia-dla-strachulców-Cegiełkowy-do-31-08-ZAJRZYJ-PROSZĘ! Podrzucanie mile widziane:) Gusiaczek napisał(a):Na pewno będę Cię wspierać, ale przydałby się jeszcze Ktoś ... Dziękujemy :-). Quote
Ellig Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Gusiaczek napisał(a):Na pewno będę Cię wspierać, ale przydałby się jeszcze Ktoś ... Niestety nie dam rady zrobic bazarku ale moge przygotowac ksiazki na bazarek. Deklaruje 1 worek karmy. Quote
mysza 1 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Ja nie dostałam numeru konta a chciałabym wpłacać regularnie. Rozumiem, że sunia zostaje u mestudio a trzeba zabrać psa - czy tak? Jak długo miejsce u Murki może czekać? Quote
TZmestudio Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 mysza 1 napisał(a):Ja nie dostałam numeru konta a chciałabym wpłacać regularnie. Rozumiem, że sunia zostaje u mestudio a trzeba zabrać psa - czy tak? Jak długo miejsce u Murki może czekać? Nie. Sunia jest chwilowo u mestudio, aby doszła do siebie po sterylce. Chwilowo nie ma wystarczającej ilości pieniędzy aby umieścić psiaki u Murki. Wystarczy jedynie na pierwszy miesiąc. A co potem?? mestudio nie ma maszynki do robienia pieniędzy a jedynie wielkie serce i mały rozumek. Czy z tego powodu ma mieć kolejnego psiaka na swojej głowie? Kilka osób zrobi lub właśnie robi bazarek, ale to nie wystarczy. Deklaracji też jest jak na lekarstwo. Mam wrażenie że po raz kolejny mestudio wdepnie w ..... i będzie sama musiała kombinować co dalej. mysza1 czy twoja deklaracja jest deklaracją stałą? Jeśli tak to jaką z kwotą? TZmestudio Quote
TZmestudio Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Podsumowanie deklaracji i wpłat: ewa marta - 200zł jednorazowo enia - 100zł jednorazowo + zadeklarowała ubrania na bazarek olena84 - ??? jedorazowa wpłata olusia88 - 20zł deklaracja stała (wpłaciła 30zł) marysiaO - 88zł spadek po jej tymczasowiczce (jednorazowa) mysza 1 - ??? deklaracja stała mestudio - 60zł z bazarku + kilka osób będzie jeszcze robiło bazarki To nawet nie wystarczy na dojazd (150zł) i miesiąc hotelowania. A co potem? TZmestudio Quote
Majkowska Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Podnoszę i dzisiaj. W nieciekawym punkcie są zawieszone te pieski :( Gdzies między szansą na lepsze życie, a brakiem możliwości pomocy im... Porobię jeszcze trochę ogłoszenia jak wrócę ze wsi. A z tamtych nie było ani jednego zapytania? wiem że to malutko, ale na tyle tylko mi czas pozwoloł. Ahh, chciałoby się zrobić jedno i żeby ten cudowny dom na nie akurat trafił... Co jeszcze można dla piesków zrobić zeby im pomóc? I wam, bo jesteście naprawdę wielcy i cudowni. Quote
mestudio Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Ellig napisał(a):Niestety nie dam rady zrobic bazarku ale moge przygotowac ksiazki na bazarek. Deklaruje 1 worek karmy. Elu, bardzo dziękujemy. mysza 1 napisał(a):Ja nie dostałam numeru konta a chciałabym wpłacać regularnie. Rozumiem, że sunia zostaje u mestudio a trzeba zabrać psa - czy tak? Jak długo miejsce u Murki może czekać? Tak, wiem. Doślę potem. Miejsce jest zarezerwowane i czeka. Quote
mestudio Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 magenka1 napisał(a):ja podeślę 20 zł jednorazowo Bardzo dziękujemy :-). Sunieczce zrobiłam tablicę na Warszawę. Kruszynka jest bardzo spokojna, posłuszna i przymilna. Spędza czas beztrosko na kanapie ogrodowej lub w trawce i pilnie nas obserwuje. Kiedy się oddala wystarczy zacmokać lub gwizdnąć i wraca radośnie. Dziś TZ ją wykąpał - wcale się nie bała. Quote
Majkowska Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 jaka ona jest śliczna . Nie ten sam pies ktory na poczatkowych zdjęciach leżał gdzieś tam w kąciku. Quote
Recommended Posts