TZmestudio Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Majkowska napisał(a):jaka ona jest śliczna . Nie ten sam pies ktory na poczatkowych zdjęciach leżał gdzieś tam w kąciku. To jest pies adopcyjny. Można śmiało ją ogłaszać. Nie ma nic z psiego szoku ani z traumatycznych przeżyć. Bardzo prosimy o ogłoszenia (najlepiej mnóstwo ogłoszeń). Jeszcze kilka zdjęć mestudio wstawi jak się będą nadawały. Może zdarzy się cud i szybko znajdzie dom... Bardzo prosimy.... TZmestudio Quote
Poker Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 rewelacyjna mała.Zaczynam uwielbiać ten typ. Zdradzam lekko kudłaczy. Quote
Majkowska Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Hop do góry z wieczora. A sa jakieś bazarki z ogłoszeniami aktualnie do wykupienia? Ja coś też porobię, tylko mój czas wolny jest dość beznadziejny i nie zawsze mogę działać tak jakbym chciała. I pieska też ogłaszać nadal razem z nią, tak? Quote
Gusiaczek Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Ellig napisał(a):Niestety nie dam rady zrobic bazarku ale moge przygotowac ksiazki na bazarek. Deklaruje 1 worek karmy. Elu, właśnie kleję bazarek książkowy (Siwy już zdjęcia poczynił;)) Chętnie wezmę od Ciebie książki na kolejny Quote
mestudio Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 Majkowska napisał(a):Hop do góry z wieczora.A sa jakieś bazarki z ogłoszeniami aktualnie do wykupienia?Ja coś też porobię, tylko mój czas wolny jest dość beznadziejny i nie zawsze mogę działać tak jakbym chciała. I pieska też ogłaszać nadal razem z nią, tak?Ogłaszamy tylko suczkę. O niej już coś wiemy i ma zdjęcia. Na potrzeby ogłoszeń nazwałam ją Kruszynka bo jak ktoś dzwoni to musi mi powiedzieć o którego psa chodzi, mam za dużo psów ogłaszanych na siebie.Piesek powinien mieć oddzielne ogłoszenia. Quote
Majkowska Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Czyli z nim sie narazie wstrzymać i nie ogłaszać "na zaś"? Kruszynka- ładnie. Wreszcie ma imię - to już zobowiązuje ją do znalezienia domu ;) A miałam własnie dziś pytać czy jakoś ją nazwaliście. Quote
enia Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Jo37 napisał(a):Ewa- wstaw może na bazarek dla psiaków moje roślinki , które są u Was. Może coś się sprzeda. Asiu, a nie zrobiłabyś takiego bazarku roślinnego? ja dorzucę swoje i od siebie bym wysyłała, może coś uzbieramy na te psiaki? ( mam floksy, rudbekię, dzwonki różniaste) konto dostałam na dniach wpłacę, paczka w przygotowaniu:) Quote
Gusiaczek Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Witam Kochane Strachulce, Dzień Dobry :) Quote
Ellig Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Gusiaczek napisał(a):Elu, właśnie kleję bazarek książkowy (Siwy już zdjęcia poczynił;)) Chętnie wezmę od Ciebie książki na kolejny Cudownie ta ja naszykuje ksiazki:) Quote
mysza 1 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 A może, skoro mestudio boi się wziąc na siebie rozliczeń itd. to wątek przejmie ktoś inny, kto nie ma tylu psów na głowie? Nie chciałam się wtrącać ale może znajdzie się taki ochotnik, nie ma swoich wielu wątków który ma więcej czasu, powysyła pw do ludzi z prośbą o deklaracje i zajmie się ich zbieraniem? Część deklaracji jest, są też chęci bazarkowe i pomocowe, szkoda by było to stracić. Jeśli chodzi o mnie to w tej chwili mogę zadeklarować 40 zł na oba psiaki stałej. Na więcej mnie nie stać niestety. Quote
asl Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Mogłabym przekazać parę rzeczy na bazarek dla tych piesków; nie jest tego zbyt dużo ale zawsze coś. Sama nie mam czasu sfotografować ani wystawić, ale mogę wysłać pocztą. W razie czego proszę o pw. Quote
mestudio Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 Rozmawiałam z Kasią - Murką i poprosiłam aby przyjechali po psiaki w tym tygodniu, dadzą znać kiedy. No i teraz wykład mojego TZ-a - mam wysłać do hoteliku tylko tego samczyka wystraszonego, a suczkę zostawić u nas aby obniżyć koszty. Muszę to przemyśleć, bo moim celem jest zmniejszenie stada, a tu wyjdzie na 0 bo szczeniak pojedzie do domu, a ta zostanie. Jeśli znajdzie się chętny do przejęcia odpowiedzialności za dwa psy to proszę bardzo - nawet można by wtedy innego strachulca w miejsce suczki wysłać (np.Bastek nie wychodzi z budy biedak malutki). Ale tu też muszą się wypowiedzieć osoby, które są darczyńcami i wpłaciły już fundusze na konkretne pieski. Ze swojej strony ogłaszam sunię bo do 15 września minimum 2 psy muszą od nas wyjechać. Quote
Ewa Marta Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ewciu, przyznam szczerze, że to byłoby genialnie, gdyby sunia mogła u Was zostać. Koszty są bardzo ważne, ale też zadaję sobie pytanie jak wsadzić ją do kojca, skoro już zobaczyła, jak jest w domu? Prosiłabym Cię tylko, żebyś z wpłaconych pieniędzy zakupiła maleństwu karmę, pokryła koszty utrzymania maleńkiej u Was. Jest tak śliczna, że powinna szybko znaleźć domek. Jestem pewna, że Ziutka porobi małej "szczęśliwe" ogłoszenia:-) Jestem z Wami i trzymam kciuki. Wątku przejąć niestety nie mogę, bo ledwie starcza czasu na prowadzenie własnych:-( Quote
mysza 1 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Rzeczywiście, pomysł dla psów (zwłaszcza suni ;) duzo lepszy chociaż pewnie dla Was niekoniecznie ;) Ale racja, wysłanie Bastka z tym samczykiem to może byc wielka szansa, obaj w Radysach znikną... :( Quote
Gusiaczek Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ellig napisał(a):Cudownie ta ja naszykuje ksiazki:) Klawo:) Teraz zabieram się za zdjęcia (w pracy mam dobry program) do najbliższego bazarku:) Quote
mysza 1 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Nie znajdzie się nikt do prowadzenia rozliczeń? Psiaki czekają na pomoc. Quote
TZmestudio Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 mestudio napisał(a):Rozmawiałam z Kasią - Murką i poprosiłam aby przyjechali po psiaki w tym tygodniu, dadzą znać kiedy. No i teraz wykład mojego TZ-a - mam wysłać do hoteliku tylko tego samczyka wystraszonego, a suczkę zostawić u nas aby obniżyć koszty. Muszę to przemyśleć, bo moim celem jest zmniejszenie stada, a tu wyjdzie na 0 bo szczeniak pojedzie do domu, a ta zostanie. Jeśli znajdzie się chętny do przejęcia odpowiedzialności za dwa psy to proszę bardzo - nawet można by wtedy innego strachulca w miejsce suczki wysłać (np.Bastek nie wychodzi z budy biedak malutki). Ale tu też muszą się wypowiedzieć osoby, które są darczyńcami i wpłaciły już fundusze na konkretne pieski. Ze swojej strony ogłaszam sunię bo do 15 września minimum 2 psy muszą od nas wyjechać. Jedna uwaga ze strony TZ: sunia może zostać ale przy dłuższym pobycie niestety będziemy potrzebowali pomocy chociażby w kwestii karmy czy weta. I jeszcze druga uwaga: w tej chwili ilość wątków z psiakami w jakich czynnie pomaga mestudio jest już za duża. Będę czynnie nalegał aby to się zmniejszyło. Nie może tak być że dogomania zajmuje pół dnia z życia człowieka. Z chęcią powitamy osobę do przejęcia kilku wątków. TZmestudio Quote
mestudio Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Gusiaczek napisał(a):Sunia jest bardzo urokliwa :) Ale atakuje często szczeniaka i koty, szczególnie w nocy. Quote
Majkowska Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 A to bestia, jakieś nocne ataki uskutecznia, cóż to - chce sobie swoją sytuację popsuć? I jeszcze się do bezbronnych stawia... Nie rób głupot mała... Quote
cisowianka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Przyszłam z bazarku Gusiaczka, przeczytałam. W tej chwili jeszcze trwa bazarek dla baloniarek, następny z dekupażami będzie dla Was , tylko muszę poprosić którąś cioteczke o "zrobienie" bazarku tzn. wstawienie zdjęć fantów, ja oczywiście zrobie zdjęcie wysyłka będzie ode mnie. A na tenczas poproszę o nr konta to przeleje jakiś drobiazg. Quote
mestudio Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Majkowska napisał(a):A to bestia, jakieś nocne ataki uskutecznia, cóż to - chce sobie swoją sytuację popsuć? I jeszcze się do bezbronnych stawia... Nie rób głupot mała... Generalnie jest przyjazna, jednak w nocy jak szczeniak chce do niej wejść do spania to zaciekle atakuje, albo jak koty przemykają w nocy. W dzień też jej się zdarza odlot umysłowy. cisowianka napisał(a):Przyszłam z bazarku Gusiaczka, przeczytałam. W tej chwili jeszcze trwa bazarek dla baloniarek, następny z dekupażami będzie dla Was , tylko muszę poprosić którąś cioteczke o "zrobienie" bazarku tzn. wstawienie zdjęć fantów, ja oczywiście zrobie zdjęcie wysyłka będzie ode mnie. A na tenczas poproszę o nr konta to przeleje jakiś drobiazg. Dziękujemy, pieseczki będą wdzięczne, szczególnie samczyk Taj (imię FB). Quote
TZmestudio Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 mestudio napisał(a):Ale atakuje często szczeniaka i koty, szczególnie w nocy. Myślę, że z tym sobie poradzimy. W końcu jestem potfffffór (:-) ). Wydaje mi się że jest to samoobrona i trochę czasu musi upłynąć. Nic na siłę. TZmestudio Quote
Recommended Posts