Ellig Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Olis od samego poczatku wierzylam w ciebie kochana psinko, bedzie dobrze:) Zamykam wydarzenie na FB. Quote
Ewa Marta Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Mamy nowe wiadomości z domku Oli:-) Pozwolę sobie przekopiować fragmenty maila od Pani Beaty i zdjęcia:-) [B][I]Wygląda na bezpieczną, choć stroni jeszcze od kontaktów bezpośrednich. Oli spała w nogach całą noc. Jesteśmy po spacerze, na razie jeszcze nie je. Ale powoli chyba się przełamuje, bo wczoraj nie skusiła się na żaden smakołyk, a dziś już z ręki wzięła Pani ciasteczka. Ciekawa jest bardzo mojego męża, ale to duży mężczyzna, więc na razie zachwyca się nią na odległość, przemawia do niej, ale daje jej czas, by sama do niego przyszła. Na razie ja jestem jej panią, choć daleko mi bardzo do pani Ani, nie odstępuje mnie na krok. Kolejny dzień przed nami. Dziś zgodnie z zaleceniami zostawię Oli samą w domu, na króciutko. [IMG]http://www.iv.pl/images/31607871857672817717.jpg[/IMG] [/I][/B]A tu skubaniec maly poszedł sobie do sypialni:-) [img]http://www.iv.pl/images/53332400317930364661.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/94059078368988223781.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/74657566941702941244.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/85874750780208483137.jpg[/img] [B][/B] Quote
Mattilu Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Bardzo jej do twarzy w zieleni :) Madry domek dostala Oli. Quote
Ellig Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 (edited) Pani Beato, z całego serca dziekuję za taki mądry i kochany dom dla Oli, dom jaki Państwo daliście to miejsce przeze mnie, Anię i Ewunię wymarzone dla Oli, suni którą pokochałam "od pierwszego wejrzenia". Moja przyjaciółka Ania, ktora miała okazje poznać Olisię tak o niej powiedziała:" piękna indywidualistka o delikatnym serduszku:)" Edited September 22, 2013 by Ellig Quote
Gusiaczek Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Olisiu, jesteś kochana i ty pokochasz. Wszystkiego dobrego dla ciebie i Pani Beaty (kocham to imię - Mama Beata [*] .. ) Quote
Ewa Marta Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Dziś rano Olisia po raz pierwszy podeszła do Pani Beaty sama i położyła sie jej prawie pod pachę. Jak pisze Pani Beata zaliczyły pierwsze pieszczoty:-) i coś drgnęło w Olisiowym serduszku. Ponieważ wczoraj nic poza ciasteczkami nie chciała jeść, Pani skojarzyła, że na filmie widziała jedzenie w białej miseczce, a nie w metalowej. Kiedy przełożyła jedzenie do białej miseczki, Olisia zjadła wszystko:-) Ponowne podanie karmy w misce metalowej napotkało na opór, więc znowu podala w plastikowej i Olis zjadła kolejna porcję:-) A sypialnia jest miejscem wybranym przez Oliś i bezpiecznym:-) Tak bardzo się cieszę!!!!! Quote
inka33 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 [quote name='Ewa Marta']Dziś rano Olisia po raz pierwszy podeszła do Pani Beaty sama i położyła sie jej prawie pod pachę. Jak pisze Pani Beata zaliczyły pierwsze pieszczoty:-) i coś drgnęło w Olisiowym serduszku. Ponieważ wczoraj nic poza ciasteczkami nie chciała jeść, [B]Pani skojarzyła, że na filmie widziała jedzenie w białej miseczce, a nie w metalowej. Kiedy przełożyła jedzenie do białej miseczki, Olisia zjadła wszystko:-) Ponowne podanie karmy w misce metalowej napotkało na opór, więc znowu podala w plastikowej i Olis zjadła kolejna porcję:-) [/B] A sypialnia jest miejscem wybranym przez Oliś i bezpiecznym:-) Tak bardzo się cieszę!!!!![/QUOTE] [B]To[/B] pokazuje wrażliwość i uważność p. Beaty - myślę, że trafiła swoja na swoją! :multi: Aż mi się łezka zakręciła... :loveu: Quote
beoli Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa. W piątek rozpoczął się nowy etap w naszym i Oli życiu. Mamy nadzieję, ze będzie on dla nas bardzo szczęśliwy. Dzięki poznaniu Oli doświadczyłam kontaktu z osobami o wielkiej wrażliwości, które okazało się, że myślą i czują podobnie do mnie. Pani Ewa udostępniła mi dostęp do wątku na temat Oli. Dzięki temu poznałam jej historię. Zobaczyłam też, ile osób jest żywo zainteresowanych jej losem i jak wiele kciuków jest zaciśniętych w sprawie Olisi. Wszystkim Państwu za to dziękuję! Proszę trzymajcie Państwo te kciuki dalej, aby jak najszybciej udało nam się doświadczyć radości Olisi i by nabrała ona większej ufności do otaczającego ją świata. Quote
Nutusia Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Witam i oświadczam, że kciuków nie puszczę... do odwołania ;) Quote
inka33 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 A to ci niespodzianka! :multi: Miło tu widzieć Olinkowy Domek! :multi: Quote
Gusiaczek Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Serdecznie witamy, Pani Beatko:) Olisia ma wspaniały domek :multi: Cieszymy się ogromnie Quote
Ellig Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='beoli']Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa. W piątek rozpoczął się nowy etap w naszym i Oli życiu. Mamy nadzieję, ze będzie on dla nas bardzo szczęśliwy. Dzięki poznaniu Oli doświadczyłam kontaktu z osobami o wielkiej wrażliwości, które okazało się, że myślą i czują podobnie do mnie. Pani Ewa udostępniła mi dostęp do wątku na temat Oli. Dzięki temu poznałam jej historię. Zobaczyłam też, ile osób jest żywo zainteresowanych jej losem i jak wiele kciuków jest zaciśniętych w sprawie Olisi. Wszystkim Państwu za to dziękuję! Proszę trzymajcie Państwo te kciuki dalej, aby jak najszybciej udało nam się doświadczyć radości Olisi i by nabrała ona większej ufności do otaczającego ją świata.[/QUOTE] Pani Beato, z całego serca dziekuję za taki mądry i kochany dom dla Oli, dom jaki Państwo daliście to miejsce przeze mnie, Anię i Ewunię wymarzone dla Oli, suni którą pokochałam "od pierwszego wejrzenia". Serdecznie witam!:) Quote
Ewa Marta Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 (edited) Pani Beato, a to niespodzianka:-) No właśnie..... domek marzeń dla naszej delikatnej Sarenki:-) Dodam jeszcze, że Oli bardzo się podoba mężowi Pani Beaty, ale nie chcąc jej stresować mówi do niej narazie i zachęca do zaprzyjaźnienia się. Oli obwąchuje Pana nogi, ale jeszcze boi się podejść tak, jak do Pani Beaty:-) Edited September 23, 2013 by Ewa Marta Quote
Ewa Marta Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Ponieważ Olisia znalazła już swoje miejsce na ziemi, kwotę pozostałą u niej na koncie przelewamy na konto naszej Fionki. Jak tylko Fionka znajdzie dom, wyszukamy kolejne nieszczęście z Elunią i oddamy pod opiekuńcze skrzydła Ani, a wtedy to co pozostanie na koncie Fionki trafi do nowej podopiecznej:-) Quote
Ewa Marta Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Olisia chodzi z Panem na długie wieczorne spacery i Pan jest nią zachwycony:-) Jak napisała Pani Beata mała łamie wszystkim serca:-) Wiemy coś o tym, nam w końcu też złamała;-) Quote
Gusiaczek Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Wspaniałe wieści :multi: Pani Beato, jestem przekonana, że "trafił swój na swego" :) Oli i Państwo macie przed sobą dłuuugie lata pełne radości z bycia razem, miłości ... Życzę Państwu i Olisi wszystkiego najpsiejszego ;) :) Oby więcej Takich Ludzi, Domeczków w morzu potrzeb Ogonków. Pozdrawiam Ps. wzruszył mnie Pani nick :) Quote
Mattilu Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 pięknie, pięknie, pięęęęęknie :) :) :) Quote
Ewa Marta Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Oli coraz ufniej podchodzi do Państwa. Zaczęła jeść i trzyma się nogi Pani na spacerach. 3 października do Olinki przyjedzie behawiorysta, który podpowie Państwu jak postępować z Oli, żeby szybciej się zaklimatyzowała w swoim nowym domku:-) My tymczasem zapraszamy na wątek naszej nowej podopiecznej:-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/247453-Maleńka-Tosia-zagubiona-czy-porzucona?p=21357014#post21357014 Quote
inka33 Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Olisiu cudno-bursztynowa, tak się cieszę! :multi: Quote
Ellig Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Pani Beata, przysłała zdjecia Oli:"Kazdy dzień przynosi coś nowego! Sama wskoczyła do mnie w pokoju! Były pieszczoty. Oto przykład!" Quote
Isadora7 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Oli trzymam kciuki i wierzę, ze w tym domu będzie dobrze. Quote
Recommended Posts