Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Dodatkowo Oli otrzymuje w spadku po wyadoptowanej Sarze - Sarence kwotę 206,90 zł. Wszystko zapisałam w poście rozliczeniowym.

Bardzo dziekuje Ewuniu:)

Posted

[quote name='Mattilu']Dziewczyny, wyrazy uznania za Wasza prace, zdolnosci organizacyjne i buchalteryjne, naprawde: serce rosnie:)

Bardzo dzięujemy Mattilu:-) mamy jedną zasadę. Rozliczenie musi zgadzać się co do grosza;-)

Bylam dzisiaj na krótko u Oli. Robiło się już ciemnawo, więc na szybko 3 zdjęcia suni. Mam też filmiki, ale wgram je dopiero jutro, bo dzisiaj muszę wygłaskać moje ogonki kochane.

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Witaj Olisiu :)

Witamy, witamy:)

Mattilu napisał(a):
Jaka ona ma sliczna adresatke kwiatuszek :)

Kupilam dziewczynom, grawerowane adresatki, kwiatki, niech maja cos "wyjatkowego";)

Posted

Oli zachowuje się zupełnie inaczej, kiedy nagle coś się koło niej dzieje. Na przykład nasze wejście na działkę spowodowało jej zaniepokojenie. Widać to na filmiku:
[video=youtube_share;cURxQV2AGaw]http://youtu.be/cURxQV2AGaw[/video]

Posted

Na szczęście po jakimś czasie uspokaja się. Tu bawi się z Łatką. Niestety trochę przeszkadzało mi drzewko, ale troszkę widać:-)
[video=youtube_share;2IoorFYypco]http://youtu.be/2IoorFYypco[/video]

Posted

Oli naprawde jest spokojnym psiakiem, nic dziwnego ,ze czuje sie zaniepokojona, kiedy na raz wchodza 3 osoby, dwie robia zdjecia, wolaja ją i jeszcze to wszystko zaraz po wypuszczeniu jej i Łatki z domu. Na filmiku widac ,ze nawet Pikus sie chowa;)
Oli rozladowala napiecie bardzo krotkim "bieganiem" i unikaniem kontaktu z Ewą. Bardzo sie ciesze,ze moglam obejrzec ten filmik.:)

Posted

Ellig napisał(a):
Oli naprawde jest spokojnym psiakiem, nic dziwnego ,ze czuje sie zaniepokojona, kiedy na raz wchodza 3 osoby, dwie robia zdjecia, wolaja ją i jeszcze to wszystko zaraz po wypuszczeniu jej i Łatki z domu. Na filmiku widac ,ze nawet Pikus sie chowa;)
Oli rozladowala napiecie bardzo krotkim "bieganiem" i unikaniem kontaktu z Ewą. Bardzo sie ciesze,ze moglam obejrzec ten filmik.:)

Mówiłam do niej specjalnie cały czas. Chciałam zobaczyć, jaka będzie jej reakcja. Musimy liczyć się z tym, że jak już ktoś zdecyduje się poznac Oli, nie będzie siedział nieruchomo 10 minut, żeby ją odważyć. Raczej będzie coś mówił.
Kiedy przyjeżdżam tam sama i nie robię cały czas zdjęć, Olisia potrafi podejść i po kolejnym ciasteczku daje się pogłaskać. Tego dnia nie miała specjalnie szans, bo wpadłyśmy na krótko. Chociaż chwilę później w domu podeszła tak, że mogłam dotknąć ją pod bródką.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Mówiłam do niej specjalnie cały czas. Chciałam zobaczyć, jaka będzie jej reakcja. Musimy liczyć się z tym, że jak już ktoś zdecyduje się poznac Oli, nie będzie siedział nieruchomo 10 minut, żeby ją odważyć. Raczej będzie coś mówił.
Kiedy przyjeżdżam tam sama i nie robię cały czas zdjęć, Olisia potrafi podejść i po kolejnym ciasteczku daje się pogłaskać. Tego dnia nie miała specjalnie szans, bo wpadłyśmy na krótko. Chociaż chwilę później w domu podeszła tak, że mogłam dotknąć ją pod bródką.

No własnie Ewuniu, to wspaniale ,ze tyle wiemy o Olisi i o tym jak ja zapoznawać z ludzmi.
Ania mowi,ze Oli bardzo spokojnie reaguje na gosci. Ostatnio byla p. Beata i poszly nawet razem na dlugi spacer.
Pani Beata prowadzila Oli na smyczy:)

Posted

Skierowałam jedną chętną rodzinę adopcyjną do Oli. Mój Pepper dla nich się nie nadawał, bo jest zbyt aktywny, a to byłby ich pierwszy pies. Dziewczyna - studentka, robi całkiem niezłe wrażenie, bo choć wiele o psach nie wie, tak chętnie słucha rad. Nie poznałam jednak jej rodziców i brata, z którymi mieszka, ale zgadzają się na wizytę przedadopcyjną. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, trzymam kciuki. Z opisu i zdjęć podobno Oli się spodobała.

Posted

Bonsai napisał(a):
Skierowałam jedną chętną rodzinę adopcyjną do Oli. Mój Pepper dla nich się nie nadawał, bo jest zbyt aktywny, a to byłby ich pierwszy pies. Dziewczyna - studentka, robi całkiem niezłe wrażenie, bo choć wiele o psach nie wie, tak chętnie słucha rad. Nie poznałam jednak jej rodziców i brata, z którymi mieszka, ale zgadzają się na wizytę przedadopcyjną. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, trzymam kciuki. Z opisu i zdjęć podobno Oli się spodobała.

Dziekuję.
Rozmawialam wczoraj z p.Karoliną, czekam na wypelnioną ankietę.
To juz trzecia osoba w ciagu dwoch dni, ktora pyta o Oli, na razie nie zapadly zadne decyzje.

Posted

Ellig napisał(a):
Dziekuję.
Rozmawialam wczoraj z p.Karoliną, czekam na wypelnioną ankietę.
To juz trzecia osoba w ciagu dwoch dni, ktora pyta o Oli, na razie nie zapadly zadne decyzje.

Czyli coś się w końcu ruszyło. Trzymam kciuki!

Guest yolaantaa
Posted

Szkoda,bo Olinka znów będzie musiała sie przyzwyczajać do nowego miejsca,a tutaj na pewno czuje się dobrze..>Ja bym nie mogła być DT,bo nie umiała bym się rozstać....