Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W poście nad moim dziekowałaś mi za zajęcie się pannami. To przypomnij sobie że ja spałam po nocnej zmianie jak zadzwoniłas do mnie w okolicach godz. 10-tej ( ja dopiero ciut ponad godzine spałam ;) ) i zapytałas: " Co robimy bo tam są dwie takie same jak Fraszka przywiezione niedawno" a ja na to " No co robić- bierzemy". Potem sie obudziłam zastanawiajac czy to był sem czy rzeczywistość. Wystarczyło wejść na dogo i się przekonać... No to zadzwoniłam pytajac kiedy je przywieziesz :evil_lol: Stąd to zdanie zakreceńcu jeden :p

• Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hahaha nie tak to było - ja dzwoniłam mówiąc że są takie i że bierzemy i czy może przyjechać do Ciebie jedna :evil_lol: a potem w desperacji zapytałam czy może dwie by mogły bo one takie zżyte ze sobą i biedne i nooo :errrr: a w jakim stanie był wtedy Twój umysł to ... dobrze, że spał i się wszystko udało :laola: teraz niech tylko jeszcze ta Fraszka Igraszka przestanie kapać :mad:

Posted

A nie wiem co dokladnie, w każdym razie obudziłam się w przekonaniu że wzięłam je juz do siebie :evil_lol: I martwiłam sie o Delcie co z nią będzie bo trzech przecież nie wezmę a ją Ci obiecałam.

Fraszka może mieć pierwszą cieczkę w swoim życiu a ona często pokopana na maxa jest ;)

Tuż przed wyjazdem - Promka

Pozwolili wykorzystywać ;)

Premce nie zrobiłam bo mój mózg już totalnie płakał, ale ma zdjęcia z rana gdy sie z nią bawiłam

Posted

Monika ma dar do wpychania ludziom psów. :diabloti: ty zaspana i Monika podstępem Cię wzięła a o Delcie ja z ciekawości zapytałam bo już nie łapałam kto gdzie a tu Monika sruuuuu pytanie na forum... to jak się nie zgodzić? musiałam tylko mamie to wytłumaczyć i powiedzieć jej, ze to był podstęp Moniki :diabloti:

Posted

[quote name='ania0112']Monika ma dar do wpychania ludziom psów. :diabloti: ty zaspana i Monika podstępem Cię wzięła a o Delcie ja z ciekawości zapytałam bo już nie łapałam kto gdzie a tu Monika sruuuuu pytanie na forum... to jak się nie zgodzić? musiałam tylko mamie to wytłumaczyć i powiedzieć jej, ze to był podstęp Moniki :diabloti:[/QUOTE]
No nie wiem czy ma bo miała kilka szans wepchnięcia i poszłoby jej łatwo, ale nie nalegała ;)

Posted

ciekawe jak minęła pierwsza noc Premki i Pysi... bez siebie nawzajem:(
mam nadzieje, żę nowy domek dba o Premusie wspaniale..\
a rodzinka Promkik!! super na zdjęciu wygląda- dobrze im z oczu patrzy;)

Posted

Noc minęła pod znakiem drącego morde niufa. Starowince się w głowie poprzestawiało od samotności i kilka razy w nocy chciała jeść dając temu glośny wyraz :mad: W końcu otworzyłam drzwi na dwór i wykopałam .

Od Premki dostałam SMSa że przespała grzecznie calutką noc na posłanku obok łóżka, ale nad ranem nie wytrzymała i wskoczyła na nie się przywitać :) I że ogonek jej się urywa na każdego domownika- nawet na pana :)
Czyli tak jak myślałam ;) Premka niby bardzo strachliwa ale ją sie da przekonać. Promka już zostanie taka jak jest.

Posted

Nic jej nie będzie. Noc ciepła a na dodatek nie wytrzymałam dopiero o 6:55 ;)
U nas dzisiaj pogoda typowo letnia. Słońce prazyło niemiłosiernie calutki dzień. Temperatura dochodziła do 31 st. C. Zmorka od 10-tej postanowiła nie wychodzic na dwór bo za goraco.

Premka zapoznała sie już z domownikami i są ok. Z podwórkiem sie zapoznaje bo jest w mieście jednak a nie jak u mnie- nawet ulice nie ma. Szum samochodów ja onieśmiela. Też przywyknie. Po 22-giej wczoraj poszła nawet na spacer z panią swoją poza plac bo ciszej było. Czyli ma socjalizacje taką, jaką powinna dostać u mnie. Tylko że u mnie zbyt spokojnie na to....

Promke onieśmiela klatka schodowa. Na spacerkach chodzi śmiało :) Na psy za oknem warczy ;) No a po spacerkach leci biegiem przytulać sie na kanape- czyli to co lubi najbardziej ;)

Posted

Właśnie dostałam SMSa od Promocji, że już wychodzenie na dwór jest bezproblemowe :) I że dzisiaj przeszła na spacerze kawał drogi. Maszerowała dzielnie z ogonkiem w górze zadowolona :) No i że kradnie serca calutkiej rodziny :)

Posted

Super :multi: a jak tak patrze na ostatnie foty, to odstawilas Pysiu dziewczyny jak laleczki :loveu: Normalnie zawodowe przytulanki z wystawy.

Posted

[quote name='Pink']Super :multi: a jak tak patrze na ostatnie foty, to odstawilas Pysiu dziewczyny jak laleczki :loveu: Normalnie zawodowe przytulanki z wystawy.[/QUOTE]
B ez przesady ;) Promka wyczesana natychmiast wygląda jakby nigdy nie była. Tyle że koltunków brak ;) Ona najpiękniejsza była przed fotami które jej do ogłoszeń robiłam bo ciutkę szamponu użyłam i odżywki po nim ;) Zrobiłam szybką kąpiel, wyschła i była śliczna.
Premke wyczesałam piękn ie i tu było lepiej. Jednak in ny włos. Uprzedziłam panią że będzie wymagała praktycznie codziennego czesania i częstych kąpieli.
Mam też wysłać linki do zabawet nad którymi trzeba myśleć, bo Premka jest bardzo zmyślną suczeńką. Chca jej konga kupić i kilka w tym stylu zabawek. Znajac ją to będzie zachwycona :)

[quote name='AnkaG']Cudne wieści i ukłony dla Ciebie Pysiu :)[/QUOTE]
Pffff. A dla reszty? Malawaszki itd? Ja tylko zadbałam o nie i poszukałam im odpowiednich domków. Ani nie jechałam po nie ani nic. One u mnie to jak już ustaliłyśmy wynik mojej pomrocznosci jasnej :evil_lol:

Cicho w domu. Zmorka wywalona do góry brzuniem śpi. Teraz... W nocy będzie darła jape o papu. Ona ma juz chyba skleroze bo zaraz po jedzeniu prosi o nie. Wypcham i tyle.

Oczywiście robi mi się coś w głowe i dymi mi mózg od chcenia psa kolejnego. Ale nie teraz. Chociaż aby zabić myśli chętnie wziełabym jakiegoś. Tylko że kiedy nim się opiekować? Tzn na pewno czas bym dla niego znalazła. Tylko zabrakłoby go dla mnie. Na sen, na jedzenie- na życie ogólnie. Nie dałabym rady. Trzeba już zastopować. Najwyższa pora ;(

Posted

[quote name='Pysia']
Oczywiście robi mi się coś w głowe i dymi mi mózg od chcenia psa kolejnego.[/QUOTE]

oj jak ja dobrze znam to uczucie :lol: ale mocno wierzę, że szybko Ci się poukłada wszystko i będziesz mogła znowu wziąć!!!! :kciuki: MUSI!!!

Posted

Bardzo cię cieszę że2 panny już w domach.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/243685-ciuszki-klawiatury-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Tofika-i-Atosa-do-12-06-2013-godz-22-00

07.06.2013 (piątek) w Dąbrowie Górniczej zaginęły 2 czarne sunie.
Ostatni raz były widziane 07.06 w okolicach targu, kierowały się w kierunku Łęknic, Dziewiątego, ale mogą być teraz gdziekolwiek, nawet w Twoich okolicach Pysiu, albo Malawaszka.
Proszę pytajcie i rozglądajcie się.
Obie sunie są wysterylizowane, jedna ma jeszcze nie zdjęte szwy.
Starsza 1,5 roku wabi się Muszka, młodsza 0,5 roku Sarenka.
Są bez obroży.
Być może dalej trzymają się razem, mogły też się rozdzielić.
Mogą teraz być daleko od miejsc w których były widziane
kontakt: 507 246 067
696 447 987

młodsza Sarenka

Jej mama Muszka