malawaszka Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 (edited) W przytulisku w Gołuchowie od około pół roku siedzi takie coś... coś jest dzikie, do wczoraj nie było wiadomo nawet jakiej jest płci - nie ma tam komu się zająć socjalizacją psów, siedzą tak i dziczeją... a jak któryś ma problem i się boi to nawet weterynarz go nie obejrzy... bo i po co :shake: kiyoshi pokazała tą psinkę szukając dla niej pomocy... lekko nie będzie bo podobno nie daje podejść do siebie, jest tak przerażona, że broni się jakby walczyła o życie, ale jak jedyny, pojawiający się tam czasami, wolontariusz poświęcił jej trochę czasu, to dała się dotknąć - to dobrze rokuje. Chcemy dać jej szansę bo w takim stanie i z takiego miejsca nie ma szans na adopcję Potrzebujemy wsparcia - na transport 300 zł z Gołuchowa do Żarek do Ulki12, która zgodziła się przyjąć małą. Przewoźnikiem będzie jubu Potem na utrzymanie w PDT - no chyba, że objawi się jakiś BDT chcący popracować z dzikuską? Sznaucery w Potrzebie nr konta: Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA ul. Kawęczyńska 16 lok 42a 03-772 Warszawa 68 2030 0045 1110 0000 0255 8420 w tytule wpłaty: "dla Fraszki" Edited August 18, 2013 by malawaszka Quote
malawaszka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 (edited) Deklaracje stałe: Wpłaty jednorazowe - deklaracje: koja- 50 zł kiyoshi - 100 zł Nette - 25 zł Ada- Vebby - 25 zł sybisia - 20 zł natie - 30 zł Biszkopt (Mysza2) - 224,70 zł danyww - 20 zł farmerka63 - 30 zł Panna Marple - 50 zł MALWA - 30 zł WPŁATY dla Fraszki (do wykorzystania dla Premii i Promocji też): 04.2013 50 zł - koja 224,70 zł - od Biszkopta dla Fraszki (Mysza2) 150 zł - Jolanta K. Kraków 15 zł - Monika P. Warszawa 30 zł - MALWA 25 zł - Aneta K. Dąbrowa Białostocka (Nette?) 30 zł - Jolanta G. Krosno 100 zł - Izabela Ż. Jarosław (kiyoshi?) 10 zł - Joanna S. Kożuchów 30 zł - Urszula P. Kraków (ma_ruda?) 20 zł - Marta Sz. Gdańsk 20 zł - danyww 30 zł - natie 40 zł - Katarzyna K. Siemianowice Śl. 30 zł - farmerka63 30 zł - Anna P. Piastów 20 zł - Sybisia 100 zł - Panna Marple 05.2013 25 zł - Ada Vebby 10 zł - Małgorzata Ch. Wodzisław Śl. 50 zł - koja 30 zł - Baska R (z fb) 06.2013 120 zł bazarek fiołkowy 2 588 zł bazarek fiołkowy 50 zł - koja 07.2013 50 zł - koja SUMA: 1827,70 zł Wydatki: 305 zł transport - jubu (przelano 1.05.2013) 250 zł PDT Fraszki u Ulki12 (30.04-29.05) 37,10 zł - gryzaki dla Premii i Promocji (Maced kostki wiązane, kostki owijane mięsem suszonym, kosteczki smakołyki treserki) 250 zł PDT Fraszki u Ulki12 (30.05-28.06) 250 zł PDT Fraszki u Ulki12 (29.06-29.07) 150 zł sterylizacja Fraszki SALDO: 585,60 zł > Przechodzi w całości dla staruszki sznaucerki sterylizacja Premii i Promocji opłacona z reszty kasy sznaucerowej na AFN - 400 zł Edited August 18, 2013 by malawaszka Quote
koja Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Ode mnie 50 zł na transport (przelew zrobię po południu). Quote
Margi Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Ja też się melduję,chociaż z ciężkim bólem głowy dzisiaj. Quote
Korenia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Trzymam kciuki! Może jest agresor tak jak te psiaki, ze strachu, a jak pozna ludzia to będzie obrót o 360 stopni! [video=youtube;SIrR_DfCVgY]http://www.youtube.com/watch?v=SIrR_DfCVgY[/video] [video=youtube;_LqSHfkLvHk]http://www.youtube.com/watch?v=_LqSHfkLvHk[/video] Quote
AniaGucio Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Melduję się u małej. Po weekendzie majowym zrobię bazarek, może wpadnie kilka groszy. Quote
malawaszka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Dzięki Wam, że jesteście :Rose: ja też mam nadzieję, że to tylko strach ma takie wielkie... zęby ;) Quote
Pysia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Może bazarek dla suni ktoś zrobi z licytacją imienia? Zawsze to jakiś grosz.... Ktoś wymyśli imie i będzie miał satysfakcje a sunia zyska kase. Jest śliczna. Oby to był tylko stres związany z miejscem! Trzymam mocno za to kciuki! Quote
Anula Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Też jestem u małej.Biedna sunia,mocno zaniedbana,a na jednym zdjęciu to chyba kojec sprzątany raz na tydzień albo i nie. Raczej nie wiadomo ile ma w kłębie i ile waży? Quote
malawaszka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Anula napisał(a):Też jestem u małej.Biedna sunia,mocno zaniedbana,a na jednym zdjęciu to chyba kojec sprzątany raz na tydzień albo i nie. Raczej nie wiadomo ile ma w kłębie i ile waży? z opisu jest wielkości sznaucerka miniaturki, wagi nie znamy bo tam wet jej nawet nie oglądał bo jak się nie dała złapać to machnęli ręką i olali... Quote
kiyoshi Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 w końcu dotarłam...chciałam bardzo podziekować Pysi za pomoc i malawaszce za decyzję o podjęciu akcji 'ratunkowej' od razu wkleję to zdjęcie - w ten sposób zauważyłam ją po raz pierwszy! to zdjęcie było na stronie adopcyjnej Gminy i miało zachęcić do adopcji...do zdjęcia dołączony był opis- nr 66. ok. 3 lata. myślę, że to już wiele mówi o miejscu... myślę, że sunia nie jest dzika...po prostu nie ma od jakiś 6 miesięcy praktycznie żadnego kontaktu z ludźmi....jak jedna z Was słusznie zauważyła po zdjęciach, nawet sprzątnięcie boksu graniczy tam z cudem... niestety- takie miejsca powstały jak grzyby po deszczu w myśl nowej ustawy o ochronie zwierząt...w ten sposób przeciwdziała się bezdomności... to przytulisko nie jest najgorsze...naprawde...jednak sytucja tej suni jest wyjątkowo ciężka i bez DT nie ma absolutnie żadnych szans... weterynarz gdy został poproszony o określenie jej płci ponoć stwierdził, że to nie ma sensu, bo to dziki pies i i tak nie ma szans...jednym słowem...została spisana na straty dawno temu.... dziękuje wszystkim za obecność- przeznaczam 100zł na transport małej:) Quote
AgusiaP Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Jestem i ja biedna sunieczka... Jaki będzie koszt pobytu u Uli ? Quote
kiyoshi Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Pysia napisał(a):Taka bida z niej że wyć się chce :placz: dokładnie Pysiu...tyle miesięcy musiałam prosić, by chociaż zdjęcia jej zrobić...:( a ponoć nie jest z niej wcale taki 'gryzoń'- trzeba tylko dobrze podejść i mieć smakołyk! jestem pewna, że gdy opuści to smutne miejsce, odbędzie kąpiel i strzyżenie, stanie się piękną i wierną sunią, którą pokocha nie jeden domek;) Quote
Pysia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Agusie mamy tutaj :multi: malawaszka odpowie ile potrzeba na pobyt. Ale to dopiero kropla. Sunia jest zaniedbana strasznie. Potrzebne odpchlenie, odrobaczenie konkretne, zabiegi pielęgnacyjne nie wiadomo czy nie ze " wspomagaczem" u weta ;( No i nie wiadomo czy coś sie nie wykluje jak już sie ją zobaczy. Szczepienia do tego. No i dobre papu aby odkarmić bide. Ona jest kłębkiem stresu :( Tak sobie wyobraziłam moja Lusieńkę jakby w takim miejscu wylądowała ... Nie byłaby agresywna, ale wciśnięta w kąt i uciekająca tak, ze wet tez by ją na straty spisał na pewno.... Trzymam sie tego stresu mocno, bo mam ogromną nadzieję ze jak znajdzie sie w domu i troszke przywykn ie w spokoju to wyjdzie z niej normalny, łagodny pies. I za to trzymam bardzo mocno kciuki! Quote
kiyoshi Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 AgusiaP napisał(a):Jestem i ja biedna sunieczka... Jaki będzie koszt pobytu u Uli ? Agusiu:) kochana... dziękuje bardzo że przybiegłaś do nas...:iloveyou: Pysia ma raczej- sunia będzie wymagała wszystkiego praktycznie...wydaje mi się, że ona ma aktualne szczepienia, bo wszystkie psy z tamtad, które znalazły już domy szczepienia miały...jednak pchły, robaki, fryzjer, karma...na pewno tak...zastanawiam sie też ile kosteczek znajdziemy pod tymi kudłami:( :( malawaszko- moja wpłata już poszła! niech sunia jedzie bezpieczna jak najszybciej...zapisuje się też do ogłaszania jej jak tylko doprowadzisz ją u Uli do jako takiego stanu Quote
Nette Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Posłałam bidzie 25 zł, dobrze, że ją ratujecie :roll: Quote
malawaszka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 no za fryzjera na pewno nie będziemy płacić bo zrobimy ją z Ulą same jak zawsze ;) ale cała reszta tak, no i sterylka dzięki dziewczyny, że jesteście :loveu: Quote
AgusiaP Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 malawaszka napisał(a):no za fryzjera na pewno nie będziemy płacić bo zrobimy ją z Ulą same jak zawsze ;) ale cała reszta tak, no i sterylka dzięki dziewczyny, że jesteście :loveu: Własnie słyszałam ostatnio od Pysi, że masz zdolności ;) jeszcze będzie z niej śliczna panienka :) Quote
kiyoshi Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Nette napisał(a):Posłałam bidzie 25 zł, dobrze, że ją ratujecie :roll: kochana cioteczko:) witamy i bardzo dziękujemy w imieniu tej bidy!!:Dog_run::Dog_run: Quote
Mysza2 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Agusia mnie przygoniła do bidy:( Wspomożemy , jak ustalimy co i jak to napiszę to napiszę ile:) Quote
Recommended Posts