Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W przytulisku w Gołuchowie od około pół roku siedzi takie coś... coś jest dzikie, do wczoraj nie było wiadomo nawet jakiej jest płci - nie ma tam komu się zająć socjalizacją psów, siedzą tak i dziczeją... a jak któryś ma problem i się boi to nawet weterynarz go nie obejrzy... bo i po co :shake:

kiyoshi pokazała tą psinkę szukając dla niej pomocy... lekko nie będzie bo podobno nie daje podejść do siebie, jest tak przerażona, że broni się jakby walczyła o życie, ale jak jedyny, pojawiający się tam czasami, wolontariusz poświęcił jej trochę czasu, to dała się dotknąć - to dobrze rokuje. Chcemy dać jej szansę bo w takim stanie i z takiego miejsca nie ma szans na adopcję

Potrzebujemy wsparcia - na transport 300 zł z Gołuchowa do Żarek do Ulki12, która zgodziła się przyjąć małą. Przewoźnikiem będzie jubu
Potem na utrzymanie w PDT - no chyba, że objawi się jakiś BDT chcący popracować z dzikuską?

Sznaucery w Potrzebie
nr konta:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA

ul. Kawęczyńska 16 lok 42a
03-772 Warszawa

68 2030 0045 1110 0000 0255 8420
w tytule wpłaty: "dla Fraszki"

Edited by malawaszka
  • Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Deklaracje stałe:

Wpłaty jednorazowe - deklaracje:
koja- 50 zł
kiyoshi - 100 zł
Nette - 25 zł
Ada- Vebby - 25 zł
sybisia - 20 zł
natie - 30 zł
Biszkopt (Mysza2) - 224,70 zł
danyww - 20 zł
farmerka63 - 30 zł
Panna Marple - 50 zł
MALWA - 30 zł

WPŁATY dla Fraszki (do wykorzystania dla Premii i Promocji też):
04.2013
50 zł - koja
224,70 zł - od Biszkopta dla Fraszki (Mysza2)
150 zł - Jolanta K. Kraków
15 zł - Monika P. Warszawa
30 zł - MALWA
25 zł - Aneta K. Dąbrowa Białostocka (Nette?)
30 zł - Jolanta G. Krosno
100 zł - Izabela Ż. Jarosław (kiyoshi?)
10 zł - Joanna S. Kożuchów
30 zł - Urszula P. Kraków (ma_ruda?)
20 zł - Marta Sz. Gdańsk
20 zł - danyww
30 zł - natie
40 zł - Katarzyna K. Siemianowice Śl.
30 zł - farmerka63
30 zł - Anna P. Piastów
20 zł - Sybisia
100 zł - Panna Marple
05.2013
25 zł - Ada Vebby
10 zł - Małgorzata Ch. Wodzisław Śl.
50 zł - koja
30 zł - Baska R (z fb)
06.2013
120 zł bazarek fiołkowy 2
588 zł bazarek fiołkowy
50 zł - koja
07.2013
50 zł - koja

SUMA: 1827,70 zł

Wydatki:
305 zł transport - jubu (przelano 1.05.2013)
250 zł PDT Fraszki u Ulki12 (30.04-29.05)
37,10 zł - gryzaki dla Premii i Promocji (Maced kostki wiązane, kostki owijane mięsem suszonym, kosteczki smakołyki treserki)
250 zł PDT Fraszki u Ulki12 (30.05-28.06)
250 zł PDT Fraszki u Ulki12 (29.06-29.07)
150 zł sterylizacja Fraszki

SALDO: 585,60 zł > Przechodzi w całości dla staruszki sznaucerki

sterylizacja Premii i Promocji opłacona z reszty kasy sznaucerowej na AFN - 400 zł

Edited by malawaszka
Posted

Trzymam kciuki! Może jest agresor tak jak te psiaki, ze strachu, a jak pozna ludzia to będzie obrót o 360 stopni!
[video=youtube;SIrR_DfCVgY]http://www.youtube.com/watch?v=SIrR_DfCVgY[/video]

[video=youtube;_LqSHfkLvHk]http://www.youtube.com/watch?v=_LqSHfkLvHk[/video]

Posted

Może bazarek dla suni ktoś zrobi z licytacją imienia? Zawsze to jakiś grosz.... Ktoś wymyśli imie i będzie miał satysfakcje a sunia zyska kase.

Jest śliczna. Oby to był tylko stres związany z miejscem! Trzymam mocno za to kciuki!

Posted

Też jestem u małej.Biedna sunia,mocno zaniedbana,a na jednym zdjęciu to chyba kojec sprzątany raz na tydzień albo i nie.
Raczej nie wiadomo ile ma w kłębie i ile waży?

Posted

Anula napisał(a):
Też jestem u małej.Biedna sunia,mocno zaniedbana,a na jednym zdjęciu to chyba kojec sprzątany raz na tydzień albo i nie.
Raczej nie wiadomo ile ma w kłębie i ile waży?

z opisu jest wielkości sznaucerka miniaturki, wagi nie znamy bo tam wet jej nawet nie oglądał bo jak się nie dała złapać to machnęli ręką i olali...

Posted

w końcu dotarłam...chciałam bardzo podziekować Pysi za pomoc i malawaszce za decyzję o podjęciu akcji 'ratunkowej'
od razu wkleję to zdjęcie - w ten sposób zauważyłam ją po raz pierwszy! to zdjęcie było na stronie adopcyjnej Gminy i miało zachęcić do adopcji...do zdjęcia dołączony był opis- nr 66. ok. 3 lata.

myślę, że to już wiele mówi o miejscu...
myślę, że sunia nie jest dzika...po prostu nie ma od jakiś 6 miesięcy praktycznie żadnego kontaktu z ludźmi....jak jedna z Was słusznie zauważyła po zdjęciach, nawet sprzątnięcie boksu graniczy tam z cudem...
niestety- takie miejsca powstały jak grzyby po deszczu w myśl nowej ustawy o ochronie zwierząt...w ten sposób przeciwdziała się bezdomności...
to przytulisko nie jest najgorsze...naprawde...jednak sytucja tej suni jest wyjątkowo ciężka i bez DT nie ma absolutnie żadnych szans...
weterynarz gdy został poproszony o określenie jej płci ponoć stwierdził, że to nie ma sensu, bo to dziki pies i i tak nie ma szans...jednym słowem...została spisana na straty dawno temu....

dziękuje wszystkim za obecność- przeznaczam 100zł na transport małej:)

Posted

Pysia napisał(a):
Taka bida z niej że wyć się chce :placz:

dokładnie Pysiu...tyle miesięcy musiałam prosić, by chociaż zdjęcia jej zrobić...:(
a ponoć nie jest z niej wcale taki 'gryzoń'- trzeba tylko dobrze podejść i mieć smakołyk! jestem pewna, że gdy opuści to smutne miejsce, odbędzie kąpiel i strzyżenie, stanie się piękną i wierną sunią, którą pokocha nie jeden domek;)

Posted

Agusie mamy tutaj :multi:
malawaszka odpowie ile potrzeba na pobyt. Ale to dopiero kropla. Sunia jest zaniedbana strasznie. Potrzebne odpchlenie, odrobaczenie konkretne, zabiegi pielęgnacyjne nie wiadomo czy nie ze " wspomagaczem" u weta ;( No i nie wiadomo czy coś sie nie wykluje jak już sie ją zobaczy. Szczepienia do tego. No i dobre papu aby odkarmić bide.
Ona jest kłębkiem stresu :( Tak sobie wyobraziłam moja Lusieńkę jakby w takim miejscu wylądowała ... Nie byłaby agresywna, ale wciśnięta w kąt i uciekająca tak, ze wet tez by ją na straty spisał na pewno....
Trzymam sie tego stresu mocno, bo mam ogromną nadzieję ze jak znajdzie sie w domu i troszke przywykn ie w spokoju to wyjdzie z niej normalny, łagodny pies. I za to trzymam bardzo mocno kciuki!

Posted

AgusiaP napisał(a):
Jestem i ja biedna sunieczka...
Jaki będzie koszt pobytu u Uli ?

Agusiu:) kochana... dziękuje bardzo że przybiegłaś do nas...:iloveyou:

Pysia ma raczej- sunia będzie wymagała wszystkiego praktycznie...wydaje mi się, że ona ma aktualne szczepienia, bo wszystkie psy z tamtad, które znalazły już domy szczepienia miały...jednak pchły, robaki, fryzjer, karma...na pewno tak...zastanawiam sie też ile kosteczek znajdziemy pod tymi kudłami:( :(

malawaszko- moja wpłata już poszła! niech sunia jedzie bezpieczna jak najszybciej...zapisuje się też do ogłaszania jej jak tylko doprowadzisz ją u Uli do jako takiego stanu

Posted

malawaszka napisał(a):
no za fryzjera na pewno nie będziemy płacić bo zrobimy ją z Ulą same jak zawsze ;) ale cała reszta tak, no i sterylka

dzięki dziewczyny, że jesteście :loveu:

Własnie słyszałam ostatnio od Pysi, że masz zdolności ;) jeszcze będzie z niej śliczna panienka :)