Pysia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kiyoshi']nic nie wiem, ani czy pies ani czy suka...mam tylko 1 zdjęcie, ale to york na 100%, i wygląda na dość młodego, na razie nie ma go na stronie gminy, chyba jest w tym przytulisku od jakiegoś tygodnia... do Ciebie Pysiu chętnie bym go podrzuciła;) ale znów transport....jak by to zorganizować? że znajdzie domek migiem to wiem;) tylko zalezy mi, żeby to był DOM dla psa- a nie pseudo lub poszukiwacze zabawki:( zaraz napisze do mikropsów- dzięki za dobry pomysł malawaszka edit.prz okazji---- zaglądnijcie do nowofunlanda, któremu chce pomóc MALWA http://www.dogomania.pl/forum/threads/244062-Nowofunland-z-punktu-przetrzyma%C5%84-w-ma%C5%82opolsce-prosz%C4%99-pom%C3%B3%C5%BC?p=20931158#post20931158 Przecież o tym niufie ciągle piszę... Uf. Nikt do "mojej" niufki nie zagląda, ale juz po. Ja zwariuję przez te psy.... Quote
kiyoshi Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='malawaszka']https://www.facebook.com/anna.mikropsy https://www.facebook.com/mikropsy dzięki malawaszko;) wrzucę jeszcze tutaj jego zdjęcie...ten wątek okazał się szczęśliwy nie tylko dla Fraszulki ale i panienek P, więc może i temu biedakowi(-czce) przyniesie szczęście Quote
kiyoshi Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 edit...Pysiu, tak właśnie rozważałam, że być może o tym niufie wspominałaś...ale nie miałam pewności. Piękny pies!!! (...weź go, weź...) Quote
Pysia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kiyoshi']dzięki malawaszko;) wrzucę jeszcze tutaj jego zdjęcie...ten wątek okazał się szczęśliwy nie tylko dla Fraszulki ale i panienek P, więc może i temu biedakowi(-czce) przyniesie szczęście To jest taki york jak panny PP sznupkami są :evil_lol: Z mordki patrzy sunia w/g mnie ;) Quote
Pysia Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='kiyoshi']edit...Pysiu, tak właśnie rozważałam, że być może o tym niufie wspominałaś...ale nie miałam pewności. Piękny pies!!! (...weź go, weź...)[/QUOTE] Weź go weź a potem się powieś jak rady nie dasz.... Wiśta wio łatwo powiedzieć.... Quote
kiyoshi Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Pysia']To jest taki york jak panny PP sznupkami są :evil_lol: Z mordki patrzy sunia w/g mnie ;)[/QUOTE] hmmm...dla mnie to jest york...100% może nie, ale jednak;) PP piękne, wyjątkowo i ten też właśnie taki;) możliwe że to sunia;) tam prawie same sunie, więc nie byłabym zdziwiona Quote
AnkaG Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 No wieści dobre co do potencjalnych domków - to trzymamy kciuki za szczęśliwe zakończenie :) Quote
kiyoshi Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 i jak wizyta p/a? co słychac o panienek P?? yorczek o którym wspomniałam wstępnie ma już nowy domek;) Quote
Pysia Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Niufem nie muszę sie już zajmować. Dzisiaj musiałam sporo czasu od razu po pracy spędzić z rodzicami i w domu byłam dopiero o 18:30. Jeszcze zanim kompa odpaliłam dostałam tel., że nie muszę organizować dla psiaka już wyciagania natychmiastowego, bo został zabrany. Wiec uf ;) No a zaraz po moim przyjeździe przyjechali państwo do Premii. Powiedzieli ze jest śliczna. No ale jak to ona zachowała dystans i nie podeszła. W domu posiedziała na moich kolankach i przekazałam ją pani na raczki. Trochę sztywnosci, ale podczas głaskania z czasem sie rozluźniła i oczko zrobiło się bystre. Mimo to jak wychodzili to dalej dystans był. Za to Promka podbiła serca. Ale wiedza ze Promka ma juz zaklepanych ludzi. Pogadaliśmy o możliwosciach, o strachach itd. Teraz niech sobie pogadają ze sobą czy sie decydują. Ja zawsze tak ludziom mówię- musicie to przemyśleć. Jutro proszę mi dać znać. Ale wygląda na to że ją wezmą. Tak wyczułam. Dzisiaj ciagle mokro. Premka nie pokazała sie z najcudowniejszej strony bo cała mokra, ubłocona. Wykopki są nieustanne. A że mnie nie było w domu to młodzi wypuszczali je same. Kopały wiec do woli. Brudasy straszne. Zaraz idą obie pod prysznic bo w domu mam totalnie brudno i błotnisto. A! Pan opowiadał, ze pani wróciła ze sklepu i w zakupach miała pluszaka. Pan zapytał " a to po co"". Ona na to- pierwszy pluszak dla psa :evil_lol: Quote
malawaszka Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 haha no to jak pluszak już jest to tylko pieska brakuje :lol: fajnie!!!!! Quote
kiyoshi Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 wow...ale dobre wieści Pysiu:) całym serduchem cieszę się z tego wszystkiego... Premusia zakochana w Tobie- stąd ten dystans, jednak z czasem będzie lepiej- na pewno...sunia się przyzwyczai, jest jeszcze młodziutka- BĘDZIE DOBRZE:) więc...w weekend panienki wybywają, czy tak?? a jak wizyta p/a dla Fraszki w Warszawie?? Quote
Pysia Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Pani nie wytrzymała i zadzwoniła ;) Czyli potrzebuję wizyty p/a w Katowicach Ligocie :) Adres dostałam SMsem. W sumie to nie wiem czy nie najlepiej by było, aby obie poszły w swiat w jednym dniu. Nie byłoby podwójnego szoku dla Premki. Jeden byłby jakby została sama bez Promki a drugi jakby pojechała do nowego domu. A tak to jeden szok. Kto z Katowic? Quote
kiyoshi Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Pysia']Pani nie wytrzymała i zadzwoniła ;) Czyli potrzebuję wizyty p/a w Katowicach Ligocie :) Adres dostałam SMsem. W sumie to nie wiem czy nie najlepiej by było, aby obie poszły w swiat w jednym dniu. Nie byłoby podwójnego szoku dla Premki. Jeden byłby jakby została sama bez Promki a drugi jakby pojechała do nowego domu. A tak to jeden szok. Kto z Katowic?[/QUOTE] tu masz racje- najlepiej żeby poszły w jednym dniu:) ale super, że domek zdecydowany:) wspaniałe to wszystko.... Quote
malawaszka Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 wizyty Fraszki jeszcze nie było i szczerze mówiąc nie załatwiałam nawet - nie miałam czasu na to kurcze, ale bez paniki bo panna przegina i wciąż ma cieczkę więc z wizytą nie ma pośpiechu Quote
Mysza2 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='malawaszka']wizyty Fraszki jeszcze nie było i szczerze mówiąc nie załatwiałam nawet - nie miałam czasu na to kurcze, ale bez paniki bo panna przegina i wciąż ma cieczkę więc z wizytą nie ma pośpiechu[/QUOTE] a skąd ten domek dla Fraszki bo mi umknęło:) Quote
kiyoshi Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [quote name='malawaszka']wizyty Fraszki jeszcze nie było i szczerze mówiąc nie załatwiałam nawet - nie miałam czasu na to kurcze, ale bez paniki bo panna przegina i wciąż ma cieczkę więc z wizytą nie ma pośpiechu[/QUOTE] o matko..ile ta cieczka!! naprawde Fraszulka postanowiła nie odpuszczać i swoje kopie wypuścić w świat;) najlepiej do ogródka Uli- bo tam tak dobrze przecież:D Quote
AnkaG Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Uważajcie, czasami cieczka przechodzi od razu w ropomacicze. Quote
malawaszka Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 około 25 dni już trwa ta cieczka - tzn 15 maja jak jej wycinałam kudełki przy psioszce to zobaczyłam, że krwawi, mogła ciut wcześniej zaczynać Quote
danyww Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Może Fraszka ma tak jak moja Majka. :cool3: Ona miała cieczkę ponad miesiąc. A przy sterylce okazało się, że ma ładną macicę.:lol: Nie martwcie się. Quote
malawaszka Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 nie no jeszcze nie panikujemy :lol: cieczka może trwać miesiąc - a ten jeszcze nie minął Quote
Pysia Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Kuna no czas mi się skurczył masakrycznie. Kogoś do wizyty p/a pliss w Katowicach Ligocie! Nie dam rady teraz na necie siedzieć i szukać buuuuuuuuuuuuu! Quote
danyww Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [quote name='Pysia']Kuna no czas mi się skurczył masakrycznie. Kogoś do wizyty p/a pliss w Katowicach Ligocie! Nie dam rady teraz na necie siedzieć i szukać buuuuuuuuuuuuu![/QUOTE] Pysia!!!!! DZWOŃ DO IZY !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Pysia Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Zadzwoniłam :) Powiec Izie ze jej nakopie ona wie po czym ;) I wie za co :) Ciekawe czy Ci powie :evil_lol: Quote
Recommended Posts