Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przelewam 100 zł - 20 stałej deklaracji za maj, reszta miała być na fryzjera, ale skoro już opitolony, to na pchły, robale bądź inne pilne potrzeby

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To opitolili go w schronie? Może trzeba będzie poprawić ale najważniejsze,że nasz Nico jest na wolności.Teraz rozpocznie nowy etap życia.Cudownie!

Posted

Dulska napisał(a):
Przelewam 100 zł - 20 stałej deklaracji za maj, reszta miała być na fryzjera, ale skoro już opitolony, to na pchły, robale bądź inne pilne potrzeby

Dziękujemy :).
No właśnie miał być ładnie obstrzyżony a jest opitolony :roll:. Musimy poczekać aż mu troszke odrosną włoski. Ale ma brzydkie ząbki i być może trzeba je będzie wyczyścić , to na dniach na pewno nam Iza z hoteliku da znać co i jak.
Ja mam zdjęcie Nico z podróży, ale nie umiem wstawić, może ktoś umiałby z telefonu ?

Posted

A tak o Nico pisała pani Anna D. z fb, u której czekał na dalszy transport z Krakowa do hoteliku i która go tam zawiozła :). Pani ma w domu 3 pieski.
"
[h=5]Nico jest u nas chwilowo (przed transportem do hotelu), okazuje sie ze jest mega przyjazny:) Wlasnie lezy przy moich nogach, kanapy nie zna , ne umial wskoczyc:) ale checi wykazywal:) lubi sie bawic, jest bardzo wesoly i macha na ludzi ogonkiem, ) 0 agresji do innych psow (mam 3 rozne:)"[/h]
i potem:
"Nico zostawiony w domu zachował sie grzecznie, nie ma chyba leku separacyjnego. Zastalismy go na kanapie, bardzo zadowolonego:). To naprawdę super grzeczny, mega pozytywny piesek , ewidentnie lubi dzieci, POLECAM BARDZO:)"

Posted

Poker napisał(a):
Świetne wiadomości.
Nie pamiętam ,ale chyba nie mam konta dla niego.

Może nie wszyskim wysłałam, to zaraz napisze pw :).

Posted (edited)

Tak dostałam od tej pani z fb która wiozła Nico z Krakowa do hoteliku.
Zaraz wstawię na watek.
Właśnie je oglądam i widzę że Nico to mega pozytywny psiak :).

I oto Nico w drodze po nowe życie :) :) :).

Edited by Dogo07
Posted

Mam pierwsze wieści z hoteliku.
Psiaczek jest narazie troche wystraszony, zwł. jak ktoś ma coś w ręce, to się boi biduś :(.
Poza tym potrzebuje czasu aby powoli sie do wszystkiego przekonać bo do odważnych to on nie należy, to pewnie dlatego nie podchodził do krat w schronisku, tak że tym bardziej sie ciesze że psina dostała szanse!
I jeszcze Iza z hoteliku mi pisze
"Na razie w domu się nie załatwił, ale trochę popuszcza kropelki w różnych miejscach. Może ze strachu, że nowe ( bo do bohaterów to on nie należy) albo po kastracji. Jak mu przez tydzień nie przejdzie to dostanie Ipakitine.
Na zewnątrz pełna histeria - jakby miał agorafobię. W prawo, w lewo, do furtki, do drzwi, wszystko jednocześnie z ogonem między nogami. Rufik też tak miał przez parę dni więc to chyba efekt siedzenia w boksie w schronie bez możliwości spacerów."

Posted

Bogusik napisał(a):
Ależ on jest fajniusi!

Prawda :) ?
Taki bardzo miły pozytywny psiaczek :).

Aha, i od razu prosze o trzymanie kciuków, bo ta pani co dzwoniła o Nico trzy tygodnie temu, nie ma nadal pieska adoptowanego, i dałam jej namiary na hotelik gdzie jest Nico, i nr tel i moze pani pojedzie poznać Nicosia :).

Posted

Widzę,że są już pierwsze wiadomości z hoteliku.Na pewno trzeba teraz czasu,by Nicuś odnalazł się w nowym miejscu i otoczeniu...Wszystko jest dla niego takie inne i nowe...Będzie dobrze...:smile:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Prawda :) ?
Taki bardzo miły pozytywny psiaczek :).

Aha, i od razu prosze o trzymanie kciuków, bo ta pani co dzwoniła o Nico trzy tygodnie temu, nie ma nadal pieska adoptowanego, i dałam jej namiary na hotelik gdzie jest Nico, i nr tel i moze pani pojedzie poznać Nicosia :).

Oczywiście kciuki moooocno zaciśnięte!:kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='Dogo07']Tak dostałam od tej pani z fb która wiozła Nico z Krakowa do hoteliku.
Zaraz wstawię na watek.
Właśnie je oglądam i widzę że Nico to mega pozytywny psiak :).

I oto Nico w drodze po nowe życie :) :) :).

Jaki śliczny i uśmiechnięty :loveu:
Zupełnie niepodobny do kudłacza z wcześniejszych zdjęć , no faktycznie mają tam zdolnego groomera ;)
Bardzo się cieszę , że doczekał wolności , taki śliczny psiak na pewno znajdzie dom. Kolejny szczęściarz z NT:loveu:

Posted

Bardzo,bardzo cieszę się,że Nico jest już w hoteliku.Dla niego po tak długim okresie spędzonym w schronie to wszystko jest nowe.To i tak dobrze,że jest przyjaznym psiakiem.Jeżeli będzie miał domek to tylko się cieszyć i trzymać kciuki.

Posted

Nico zupełnie niepodobny do siebie z wcześniejszych zdjęć.
Ktoś rzeczywiście artystycznie go potraktował.
Cieszę się bardzo, że już poznaje życie poza boksem i trzymam mocno kciuki za dobry domek.

Posted (edited)

Kolejne wieści z hoteliku, podobno psiaczek sobie upodobał młodsza córkę właścicieli hoteliku :loveu:. Został przez nia ukapany z pomocą p. Izy, śpi w jej pokoju, no miłość kwitnie :lol:. To ewidentnie pies kochajacy dzieci.

Poza tym doszły wpłaty:
100zł Dulska :)
40zł Roland_De :)
dziekujemy.

Edited by Dogo07
Posted

Dogo07 napisał(a):
Pani sprzed 3 tygodni dzwoniła do hoteliku i ma się umówić na zobaczenie Nico na żywo.

A nie wiesz kiedy się umówi? Będą jakieś fotki Nico z hoteliku?