Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mattilu']No dobrze:) W sumie Agulla doświadczony człek jest.[/QUOTE]

Wszystko dla jej dobra, nie damy Majusi krzywdy zrobić :)

[quote name='diana79']a ogłaszacie już może Maję? ja w razie czego pomogę ją poogłaszać :)[/QUOTE]

Właśnie wypociłam tekst do ogłoszeń :) Mogę podesłać na maila? Będziemy wdzięczne za ogłoszenia :)

Posted

Ponieważ od kilku tygodni ratujemy wątrobę mojej Tosi i oprócz Hepatiale forte, Heparolu, Zentonilu, karmy Hepatic postawiłam na zioła. Kupiłam kurację dwumiesięczną a ponieważ Tosia zaczyna jeść dziś kupiłam polecony mi właśnie na dogo Ostropest plamisty.
Skoro Maja nie ma problemu z jedzeniem to może spytać weta o to ziółko.

Ostropest plamisty - roślina o silnych właściwościach farmakologicznych korzystnie wpływających na wątrobę.......przeciwdziała uszkadzaniu komórek wątroby, odgrywa ważną rolę w odtruwaniu organizmu....
Wskazania: stany rekonwalescencji po toksyczno metabolicznych uszkodzeniach wątroby, przy kuracjach antybiotykowych, zatruciach, zaburzeniecha spowodowanych złą dietą, wirusowych zapaleniach wątroby.....

Dieta jest bardzo ważna i jak sunia lubi zjeść to Hepatic jest bardzo skuteczny ale niestety drogi.

Posted

Wątroba to najprawdopodobniej też aktualna sprawa związana z pobytem w schronisku, a nie przewlekła choroba, z którą Maja będzie borykać się do końca, także na razie jesteśmy na zwykłej karmie, nie na Hepaticu :)

Ale dziękuję Agnieszko za rady, na pewno spytamy o te ziółka!
I dużo ciepłych myśli dla Tosi!

Posted

Ostropest jest rewelacyjny !!!! tak dla ludzia, jak i psiaka. Nawet jeśli nie ma stwierdzonej przewlekłej choroby, a była na "diecie" schroniskowej warto podawać. Koszt opakowania to ok. 5.00 zł

Posted

Dziewczyny naprawdę super, że tyle osób martwi się losem Majki :loveu:.
Po wizytach u weta i obserwacji Majuchy ja myślę, że większość jej dolegliwości to spadek po schronisku. Mniej rzęzi i nie pije już jak smok, nie siura mi po kątach jak w pierwszych dniach, dostaje antybiotyk i hepatiale i to zaczyna działać. To dopiero jej 4 dzień u mnie, a więc postępy są. Rzężenie wynika pewnie z przeziębienia i otyłości, a wątroba też może być wynikiem przewianej dupki i/lub nieodpowiedniego żywienia. Mój Oresław też niedawno miał niefajne wyniki wątrobowe, mimo dobrego żarcia i mojej dbałości przesadzonej o niego;)Po dwóch tygodniach ponowiłam badania w wszystko samo wróciło do normy ale asekuracyjnie też zastosowałam mu kurację hepatialem.
To i tak nie zmienia faktu, że trzeba ją pilnować, obserwować i wyleczyć.
A co do ciąży, to tak naprawdę nikt nie może powiedzieć na 100% że były jakieś szczeniaki.

Posted

Dzisiaj od samego rana Majka zdecydowanie mniej charczy, właściwie tylko trochę rzęzi przy głębokim oddechu:)Kupka też była fajna, i kolor i konsystencja;)
Będzie dobrze tylko trochę czasu jej trzeba.

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Super Agulla, dzięki za wieści! Czyli antybiotyk działa, to najważniejsze!
Buziaki Majeczko i dużo zdrówka!

Przy sikaniu już nic nie zauważyłaś, żeby leciało?[/QUOTE]

nic nie leci, przygladam się jej;)

Posted

Majeczko, Cioteczki stanęły na wysokości zadania:)
Jednak musisz jeszcze kilka dni poczekać na pieniądze, bo, wiadomo, by zakończyć bazarek potrzeba więcej czasu niż go prowadzić;)
Trzymaj się Kochana:)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Przy sikaniu już nic nie zauważyłaś, żeby leciało?
[quote name='Agulla']nic nie leci, przygladam się jej;)
To niedobrze... ;) Przy sikaniu raczej powinno coś lecieć... :diabloti: