Czorcik Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 popodrzucam wątek , nie mogę zamieścić banerka w sygnaturze, coś mi krzyczy o błędzie z liczbą znaków Quote
Marycha35 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Suniaczku trzymam kciukacze za poprawę zdrowia:) Quote
Poker Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Fajna sunia, dobrze by było znaleźć jej domek u starszej samotnej pani. Jak przeczytałam wcześniej, to Maja ma ok.800 zł w spadku po Lei, tak? To nie jest tak źle jak na początek. Quote
diana79 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 zapisuję Majeczkę i częstuje się banerkiem :) Quote
Gusiaczek Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [FONT=comic sans ms][SIZE=5]Majeczko, zapraszaj Cioteczki na bazarek, który z Ovolinką poczyniłyśmy na Twoje potrzeby:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/242153-Ciasteczkowo-Ekspres-!!!-dla-Majeczki-bazarek-do-19-04-2013?p=20713120#post20713120 [/FONT] Quote
jola_li Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Poker']Jak przeczytałam wcześniej, to Maja ma ok.800 zł w spadku po Lei, tak? To nie jest tak źle jak na początek.[/QUOTE] Tak? To szczęśliwie Majusia jest na jakiś czas zabezpieczona. Quote
Lili8522 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Gusiaczek'][FONT=comic sans ms][SIZE=5]Majeczko, zapraszaj Cioteczki na bazarek, który z Ovolinką poczyniłyśmy na Twoje potrzeby:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/242153-Ciasteczkowo-Ekspres-!!!-dla-Majeczki-bazarek-do-19-04-2013?p=20713120#post20713120 [/FONT] Dziękujemy Kochana! Już lecę na bazarek :) Quote
Gusiaczek Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='jola_li']Tak? To szczęśliwie Majusia jest na jakiś czas zabezpieczona. Biorąc pod uwagę jej stan zdrowia i przyszłe wydatki krezuską nie jest :( Ovolinka miała sporo w kasie - u weta zostawiłam niemalże wszystko - tylko u weta, bo karmę kupowaliśmy sami i pozostałe "akcesoria" .... Quote
Lili8522 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Gusiaczek']Biorąc pod uwagę jej stan zdrowia i przyszłe wydatki krezuską nie jest :( Ovolinka miała sporo w kasie - poszło prawie wszystko ...:([/QUOTE] Pieniążki mogą szybko stopnieć a nie chcemy zostać z długami w lecznicy :-( Dlatego jesteśmy bardzo wdzięczne za bazarek:loveu: :) Tym bardziej że się napracowałaś przy tych pysznych psich przysmakach :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 (edited) [quote name='Poker']Fajna sunia, dobrze by było znaleźć jej domek u starszej samotnej pani. Jak przeczytałam wcześniej, to Maja ma ok.800 zł w spadku po Lei, tak? To nie jest tak źle jak na początek. Na początek nie, ale już sporą część tego zostawiłyśmy w lecznicy, a to dopiero początek leczenia suni. Także wszystko jest pojęciem względnym. [quote name='diana79']zapisuję Majeczkę i częstuje się banerkiem :) Dziekujemy Dżekusiowej cioteczce :) [quote name='Gusiaczek'][FONT=comic sans ms][SIZE=5]Majeczko, zapraszaj Cioteczki na bazarek, który z Ovolinką poczyniłyśmy na Twoje potrzeby:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/242153-Ciasteczkowo-Ekspres-!!!-dla-Majeczki-bazarek-do-19-04-2013?p=20713120#post20713120 [/FONT] Ale super bazar już lecę podbijać!!! :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='Mattilu']jakies wiadomosci? Brak wiadomości oznacza, że z Mają jest stabilnie :) Ona ogółem źle się nie czuje, ma apetyt i jest wesoła. Tylko potwornie charczy i ma duże pragnienie. Jej organizm walczy, miejmy nadzieję, że z pomocą Agulli i antybiotyków wszystko szybko wróci do normy! Edited April 10, 2013 by pinczerka_i_Gizmo Quote
Gusiaczek Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Lili8522']Pieniążki mogą szybko stopnieć a nie chcemy zostać z długami w lecznicy :-( Dlatego jesteśmy bardzo wdzięczne za bazarek:loveu: :) Tym bardziej że się napracowałaś przy tych pysznych psich przysmakach :)[/QUOTE] Też nie cierpię długów i we wdzięcznej pamięci mam pomoc Duszyczek, zabezpieczenie nas przed widmem niewypłacalności. Poza tym, jak coś zostaje i tak przekazujemy innym Ogonkom w potrzebie . Quote
Nutusia Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Znów się czepnę tego ropomacicza, niestety, po przeczytaniu o zwiększonym pragnieniu u Majeczki. Miałam sunie z ropomaciczem i zawsze pierwszym niemal objawem było picie wody wiadrami... Idę na bazarek wysłać to na pierwszą stronę i zareklamować na "moich" wątkach ;) Quote
Agulla Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Majka ogólnie czuje się nieźle, trochę mniej już pije i dużo śpi. Ale dalej charczy niemiłosiernie, biega mi po domu mały czarny prosiak, bo odgłosy iście świńskie;). Apetyt ma ogromny, nawet tabletki antybiotyku sa dobre i nie musze zbytnio go przemycać. Majka chyba pijała ze swoją poprzednią pańcią kawkę ....dzisiaj rano usilnie próbowała się dostać do mojej filiżanki, a jak nie mogła to poszczekiwała zniecierpliwiona na mnie:) Quote
Nutusia Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Bo któż to widział tak pijać kawkę bez towarzystwa? ;) A może ona charczy z powodu tuszy po prostu?... Quote
Gusiaczek Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Agulla']Majka ogólnie czuje się nieźle, trochę mniej już pije i dużo śpi. Ale dalej charczy niemiłosiernie, biega mi po domu mały czarny prosiak, bo odgłosy iście świńskie;). Apetyt ma ogromny, nawet tabletki antybiotyku sa dobre i nie musze zbytnio go przemycać. Majka chyba pijała ze swoją poprzednią pańcią kawkę ....dzisiaj rano usilnie próbowała się dostać do mojej filiżanki, a jak nie mogła to poszczekiwała zniecierpliwiona na mnie:)[/QUOTE] Nie wcinam się w porady, bo doświadczenia nie mam, ale charczenie może wskazywać również na wiotkość krtani. Ovo to ma, mimo że prześwietlenie ponoć nie wykazało zmian. Wybieram się z nią na USG, bo zauważamy kilka innych objawów - m.in. szybko się męczy i coraz dłużej odpoczywa (a ma usposobienie perszinga ;)) Niestety wiotkość, wlecze za sobą kłopoty np z sercem i wydolnością oddechową ... Może to sprawa nadwagi u Majeczki?. Agulla, trzymaj rękę na pulsie - Ovo i ja postaramy się Was wspomóc w razie potrzeby. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Nutusia']Znów się czepnę tego ropomacicza, niestety, po przeczytaniu o zwiększonym pragnieniu u Majeczki. Miałam sunie z ropomaciczem i zawsze pierwszym niemal objawem było picie wody wiadrami... Idę na bazarek wysłać to na pierwszą stronę i zareklamować na "moich" wątkach ;)[/QUOTE] Póki co ponoć zwiększone pragnienie ma mieć podłoże w wątrobie. Po skończeniu antybiotyku (6dni) pojedziemy na kontrolę i będziemy badać wszystko raz jeszcze. Ale dziękuje za podpowiedź! [quote name='Agulla']Majka ogólnie czuje się nieźle, trochę mniej już pije i dużo śpi. Ale dalej charczy niemiłosiernie, biega mi po domu mały czarny prosiak, bo odgłosy iście świńskie;). Apetyt ma ogromny, nawet tabletki antybiotyku sa dobre i nie musze zbytnio go przemycać. Majka chyba pijała ze swoją poprzednią pańcią kawkę ....dzisiaj rano usilnie próbowała się dostać do mojej filiżanki, a jak nie mogła to poszczekiwała zniecierpliwiona na mnie:)[/QUOTE] Dzięki Agnieszko za kolejne wieści! :loveu: A z kawką nieźle... dobrze, ze jeszcze papieroska do kawy zapalić nie chciała :evil_lol: [quote name='Nutusia']Bo któż to widział tak pijać kawkę bez towarzystwa? ;) A może ona charczy z powodu tuszy po prostu?...[/QUOTE] Charczy z powodu przeziębienia, w związku z którym otrzymuje w tej chwili antybiotyk. Ma podwyższoną temperaturę oraz szmery w płucach, które wywołują właśnie to charczenie. Po prostu jej delikatny organizm, przyzwyczajony do domowych warunków bardzo źle przyjął przenosiny na te kilkanaście dni do schroniskowego boksu przy minusowych temperaturach... :( [quote name='Gusiaczek']Nie wcinam się w porady, bo doświadczenia nie mam, ale charczenie może wskazywać również na wiotkość krtani. Ovo to ma, mimo że prześwietlenie ponoć nie wykazało zmian. Wybieram się z nią na USG, bo zauważamy kilka innych objawów - m.in. szybko się męczy i coraz dłużej odpoczywa (a ma usposobienie perszinga ;)) Niestety wiotkość, wlecze za sobą kłopoty np z sercem i wydolnością oddechową ... Może to sprawa nadwagi u Majeczki?. Agulla, trzymaj rękę na pulsie - Ovo i ja postaramy się Was wspomóc w razie potrzeby.[/QUOTE] Krtań była przebadana za pierwszą i drugą wizytą - nie ma żadnych złych objawów. W serduszku tez nie. Ale zwrócimy na to uwagę - dziękuję! :) Quote
Gusiaczek Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Majeczka jest w Dobrych Rękach :multi::loveu: Quote
Mattilu Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 A ja z uporem maniaka upomnę się: może jednak zrobić usg żeby wykluczyć to nieszczęsne ropomacicze? żebyśmy czegoś ważnego nie przegapiły i nie żałowały po niewczasie...Zwłaszcza, że dzięki Gusiaczkowi spłynie trochę gotówki... Quote
Lili8522 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Mattilu']A ja z uporem maniaka upomnę się: może jednak zrobić usg żeby wykluczyć to nieszczęsne ropomacicze? żebyśmy czegoś ważnego nie przegapiły i nie żałowały po niewczasie...Zwłaszcza, że dzięki Gusiaczkowi spłynie trochę gotówki...[/QUOTE] Mamy dobrą p. weterynarz i gdyby usg było natychmiast konieczne to byśmy go zrobiły natomiast zalecenia są takie aby Majkę obserwować :) Poza tym Agulla napisała, że pragnienie również się zmniejszyło więc jak na razie jest lepiej a nie gorzej. Quote
Mattilu Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 No dobrze:) W sumie Agulla doświadczony człek jest. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Będziemy za 6 dni na kontroli to wypytamy o to USG :) Quote
Recommended Posts