yunona Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='terra']Chorobcia, nie wiem jak tu zapodac pdf-a :shake: A może spróbuj zapisać u siebie jako jpg i wstawić na serwer.[/QUOTE] Isadora pewnie wie - piszcie do niej :) Quote
Isadora7 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='taks']Zrobiłam jednak od nowa ulotkę. Z trzema zdjęciami , pełniejszym tekstem a za to bez tych fragmentów wklejających się automatycznie z tablicy. Mam to w pdf . Dla siebie zdukowałam ale chciałam tez udostępnić tu na wątku bo może ktos skorzysta i niestety nie wiem jak to zrobić. Jak pdf wrzucić na forum? Najlepiej wrzucić plik przykładowo tu http://www.sendspace.pl/ i podać link który się pokaże - do ściągniecia danego pliku. Warto tam miec konto (aczkolwiek można bez rejestracji wrzucać) bo wtedy ma się możliwości zmiany, usunięcia itp. Są jeszcze inne hostingi plików oczywiście. Quote
Isadora7 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='terra']Chorobcia, nie wiem jak tu zapodac pdf-a :shake: A może spróbuj zapisać u siebie jako jpg i wstawić na serwer.[/QUOTE] Zmiana na jotpega niesie ryzyko "przegięcia"kolorów. Kolory do druku są w CMYK a kolory np do netu RGB i jak ktoś nie zna konwersji to może wyjść kaszana, a jeszcze jak będzie za mała rodzielczość to dojdzie pikselada. PDF jest plikiem który zddecydowanie wierniej oddaje kolory i szansa na poparawny druk jest więsza niż jotpega. Quote
terra Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Dziękuję Isadora :) Całe życie człowiek się uczy i chociaż to forum psie, z informatyki lekcję dostałam :Rose: Quote
taks Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Dzięki Isadora na razie zmieniłam na jpga a w nocy spróbuję "rozgryść" to co napisałaś http://img4.imageshack.us/img4/2219/ulotkapp.jpg Quote
terra Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='taks']Dzięki Isadora na razie zmieniłam na jpga a w nocy spróbuję "rozgryść" to co napisałaś http://img4.imageshack.us/img4/2219/ulotkapp.jpg Ładna, kolorki Rollka takie jak na foto. Quote
Isadora7 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 (edited) [quote name='terra']Dziękuję Isadora :) Całe życie człowiek się uczy i chociaż to forum psie, z informatyki lekcję dostałam :Rose: To taka informatyka z poligrafią :) ale akurat to mój zawód. Strałam sie jak najprościej wytłumaczyć [quote name='taks']Dzięki Isadora na razie zmieniłam na jpga a w nocy spróbuję "rozgryść" to co napisałaś http://img4.imageshack.us/img4/2219/ulotkapp.jpg [quote name='terra']Ładna, kolorki Rollka takie jak na foto. Tak kolorki ma jak na foto ma w RGB w druku wyjda inaczej, nie będą takie ładne. No i jeszcze jedno to jak widzimy kolory zależy od monitora. Najczęściej przeciętny uzytkownik ma monitor niekalibrowany. Wydaje sie ze jest git a potem po druku łapie sie za głowe. Edited April 7, 2013 by Isadora7 Quote
Ewelinaaa Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Świetne plakaciki-dzięki dziewczyny! :) Quote
Ewelinaaa Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 No ciotki, chyba się udało! Dzisiaj przyjechała rodzinka, która chce adoptować Rolka :loveu: Dzisiaj zabiorą go na spacerek, zapoznają się, i mam nadzieję,że zapiszą sie na naszego staruszka. :) Jeśli dzisiaj będzie wszystko okej, to w czwartek spotkam się z rodzinką i porozmawiamy sobie o nim. Przejdziemy się jeszcze raz na spacerek i nie wykluczam że tego dnia może pojechać do swojego domku. Trzeba tylko liczyć na to,że Rolek spisze sie dziś na medal, Państwo zachwycą się naszym psiakiem i nie zmienią decyzji. :) Quote
taks Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 No to radość tylko żeby jakieś "dzidzi" go nie zamęczyło jak widzę psiego staruszka to zawsze mi się takie czerwone światło zapala i uczulam przy adopcji (do rodziny z dziećmi) na sprawdzenie czy dziadek będzie miał trochę spokoju i azyl gdzie będzie się mógł schronić przed nadmiarem dziecięcej czułości.;) Quote
Ewelinaaa Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Rodzinką Rolla będzie 70-letnie małżeństwo :) Czasem będzie odwiedzać ich wnuczka, ale wszystko będą mieć pod kontrolą :) Quote
taks Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Ewelinaaa']Rodzinką Rolla będzie 70-letnie małżeństwo :) Czasem będzie odwiedzać ich wnuczka, ale wszystko będą mieć pod kontrolą :)[/QUOTE] no to miód na moje serce:multi: jakoś tak najbardziej mi on pasuje właśnie do starszych, spokojnych i ciepłych ludzi , jako ukochany "jedynaczek" Quote
Isadora7 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 o kurczątko ale się ciesze, wierzyłam kurcze że się znajdzie dom. Jak potwierdzisz to przeniosę do adoptowanych. Trzymam kciuki. Quote
Ewelinaaa Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Czekam na tą decyzję jedyną i niepowtarzalną : "TAK, BIERZEMY GO". Mam nadzieję,że dzisiaj się dowiem jak wypadło 1 spotkanie Rolka i jego potencjalnej rodzinki :) Quote
supergoga Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 To pozostaje kciuki zaciskać. Zapadla ten chłopak w serducho./ Quote
Figunia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Oby tylko los z Niego nie zakpil...Oby to byl TEN domek::: Trzymam kciuki z nadzieja! Quote
paula_t Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Wchodzę, a tu takie wieści! Trzymam mocno, mocno kciuki!:kciuki: Quote
Ewelinaaa Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 [FONT=times new roman]Kciuki zaciśnięte? To już możecie je puścić.. :) Rollo wyruszył do nowego domu! Państwo zdecydowali się i nie chcieli czekać dłużej, zabrali go dziś do swojego domku! Wskoczył z lekką pomocą za swoją Panią do samochodu i wyruszyli... :) Oby szybciutko się zaaklimatyzował i oby trafiały do nas same dobre wiadomości.[/FONT] Quote
Isadora7 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Ewelinaaa'][FONT=times new roman]Kciuki zaciśnięte? To już możecie je puścić.. :) Rollo wyruszył do nowego domu! Państwo zdecydowali się i nie chcieli czekać dłużej, zabrali go dziś do swojego domku! Wskoczył z lekką pomocą za swoją Panią do samochodu i wyruszyli... :) Oby szybciutko się zaaklimatyzował i oby trafiały do nas same dobre wiadomości.[/FONT] Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra Quote
terra Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Weszłam na dogo i oczom nie wierzyłam gdy tytuł zobaczyłam. Dwa razy sprawdzałam, czy dobrze widzę to co widzę :) Barak mi słów na wyrażenie tego jak bardzo się cieszę, że Rollinkowi się udało :sweetCyb: Będą wieści z Rollinkowego domku? Jak on się tam sprawuje? Jak się czuje w domeczku, rety ;) Quote
Avaloth Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Ale super!! :multi::multi: Powodzenia w nowym domku Rolluś! :loveu: Quote
Ewelinaaa Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Oczywiście,że będą wieści. Lecz dajmy nacieszyć się rodzince nowym nabytkiem w domu. Skontaktujemy się za 3-4 dni, by się nie narzucać. Pierwsze dni nie będą łatwe, ale to normalne, muszą się poznać, zaprzyjaźnić i zaufać sobie nawzajem. :) Mam nadzieję,że Rolek nie będzie rozrabiał, i spisze się bardzo dobrze. Quote
Martuchny Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 wow, żem się zdziwiła, szybko wam poszło :) mówiłam, że szybko pójdzie i bez gadania :) powodzenia :) Quote
Recommended Posts