mestudio Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Dziś dostałam fakturę za hotelowanie - maj - 465 zł. Oczywiście przelew już poleciał. Wpłaciła pieniążki dla Szu Pani Małgosia Sz - 150 zł. Proszę pięknie podziękować, wyjątkowo pięknie:-). Wpłynęły pieniążki od Gusiaczka i Pani Jagody - 50 zł. Pięknie dziękujemy:-). Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 http://images10.fotosik.pl/3971/8bb55c9106edc3e8gen.jpg No jak nie kochać takiego Pychola? :loveu: Ludzie, gdzie jesteście? ośleplista, czy co ? :( Quote
Mattilu Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Gusiaczek']http://images10.fotosik.pl/3971/8bb55c9106edc3e8gen.jpg No jak nie kochać takiego Pychola? :loveu: Ludzie, gdzie jesteście? ośleplista, czy co ? :( Bo ludzie nie patrza sercem. Naprawde, nawet od moich znajomych mam reakcje raczej pt "odbilo ci", "przesadzasz" itp. :( Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Mattilu']Bo ludzie nie patrza sercem. Naprawde, nawet od moich znajomych mam reakcje raczej pt "odbilo ci", "przesadzasz" itp. :( Bardzo przykre, ale jakże prawdziwe ... też tego doświadczam (jak wielu z nas) Jednakowoż dla mnie "odbicie i przesadzanie" jest rewelacyjnym papierkiem lakmusowym np.: - sąsiadka: "trzeba toto usypiać, ludziom ! trzeba pomagać" - niech pomaga, ja jej na pewno chcieć nie będę kolega z pracy, gdy zbierałam w puszkę: "5.00 zł ??!!!?? przecież to moje śniadanie! " No, a żre jak maszynka do robienia g....na! Dobra, niech poprosi bym zamieniła się z nim godzinami pracy .... takiego jak Polska cała !!! Przepraszać nie będę, że skorpionią naturę mam ;) A o Dobrych Duszach cóż napisać więcej poza tym, że są SZLACHETNE Dla mnie wystarczy, bo być dobrym jest godnym. Mattilu, opróżniłaś skrzynkę ????, bo nie mogę się do Ciebie dostać! Quote
mestudio Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 "Ludziom trzeba pomagać...."stara śpiewka pretensjonalna i zarzut dla nas. Ale najczęściej takie osoby nie pomagają nikomu, ani ludziom, ani zwierzętom,a ja pomagam i jednym i drugim, i mogą mi skoczyć. Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='mestudio']"Ludziom trzeba pomagać...."stara śpiewka pretensjonalna i zarzut dla nas. Ale najczęściej takie osoby nie pomagają nikomu, ani ludziom, ani zwierzętom,a ja pomagam i jednym i drugim, i mogą mi skoczyć.[/QUOTE] mnie też ! Quote
Nutusia Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Dzięki za zdjęcia, Eluś :) No zjawiskowy on jest po prostu! Co do pomagania psom i ludziom... Byłyśmy wczoraj z Kejciu z wizytą u naszej Duszki. Rozmowa oczywiście toczyła się wokół "głównej bohaterki" i innych piesków. Pani otwarcie się przyznaje, że kompletnie zbzikowała na punkcie Duszki (potwierdzamy - tak jest w istocie) i wspomniała, że była u niej z wizytą córka (bardzo dobrze sytuowana osoba). Pani jej opowiadała od nas dogomaniakach i wspomniała, że będzie nas wspierać fantami na bazarki i drobnymi wpłatami w miarę swoich możliwości. Córka uznała, że to chyba drobna przesada tak pomagać psom, że lepiej... dzieciom. Dyskusja szybko się zakończyła po tym, jak Pani zadała kluczowe pytanie "a ty pomagasz dzieciom?"... No właśnie... Quote
Ellig Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [quote name='Mattilu']Bo ludzie nie patrza sercem. Naprawde, nawet od moich znajomych mam reakcje raczej pt "odbilo ci", "przesadzasz" itp. :( "Mały Książe" - Dobrze widzi się tylko wtedy gdy patrzy się sercem. Najważniejsze jest nie widoczne dla oczu... Patrzeć sercem to znaczy być wrażliwą osobą. Taką osobą która nie potyka się na krzywdzie. Lis obdarzył swego przyjaciela ogromnym darem. Przekazał mu złotą myśl dobrze widzi się tylko sercem. Najwazniejsze jest niewidoczne dla oczu. Bliscy nam ludzie czesto potrzebuja naszego wsparcia. Nie potrafimy tego zauwazyc, poniewaz widzimy tylko ich pogodna twarz, ktora staraja sie zaslonic swoje prawdziwe troski. Tak samo patrzymy na zwierzaki... Quote
Mattilu Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Mądrze powiedziałyście wszystkie tutaj: ludzie wrażliwi widzą i nieszczęście zwierząt i ludzi i najczęściej starają się pomóc i jednym i drugim, a tacy, którym żal pomocy dla zwierzaków najczęściej nie pomagają nikomu. Ok. Mogą nam skoczyć ;) Quote
inka33 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 Ludzie, dzwońcie! :modla: ...bo zwątpię w swoje (skromne, ale jednak) zdolności plakatowe! :( Z ogłoszeń netowych też oczywiście dzwońcie, zwłaszcza, że one z czarami są dawane! :kciuki: Quote
Gusiaczek Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Mazowszanka']Takie ładne plakaty i nic ?[/QUOTE] Niestety .... :( Dobrej Nocki Szu Quote
Nutusia Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='mestudio']idą wakacje.... TZmestudio[/QUOTE] Zdawać by się mogło, że świetny czas, by adoptować psiaka, móc mu poświęcić więcej czasu, dobrze się poznać. Ech, jak niewiele osób tak "widzi" wakacje :( Quote
Gusiaczek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Nutusia']Zdawać by się mogło, że świetny czas, by adoptować psiaka, móc mu poświęcić więcej czasu, dobrze się poznać. Ech, jak niewiele osób tak "widzi" wakacje :([/QUOTE] Nutusiu, bo jeno nam, psiarzom się "zdaje" : wakacje .... ? cóż "wspaniale wygodny" moment na pozbycie się Ogonka, a nie na przytulenie i przygarnięcie ehhhhh ........ :shake: jeśli nie znajdę miejsca, gdzie możemy odpoczywać razem z Ovo - nie pojadę w ogóle i koniec kropka! oczywiste, dla nas agroturystów, ale jeśli ktoś bierze kredyt (i spłaca go, dziad, przez rok) by szaleć w spa .... cóż ... = wyrok dla Ogonka :( a przecież są też hoteliki, czy mi się pomerdało ? ;) Quote
Ellig Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Śniadanie w Hoteliku u Jamora:) [video=youtube_share;FBFjnunPYBU]http://youtu.be/FBFjnunPYBU[/video] Quote
Gusiaczek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Elu, popłakałam się ze śmiechu :) Uwielbiam poczucie humoru Jamora Quote
Gusiaczek Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Witaj Łobuziaku :) Bazarkowy utarg w drodze też do Ciebie. Ciotka już duma czym znów pokupczyć ;) Quote
mestudio Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Śniadanie super:-). Ani piękny plakacik, ani ogłoszenia chwilowo nic nie dają. Pozostaje nam czekać i płacić niestety. Ale z tym się liczyłam bo pomimo tego, że dla nas Szu jest fajnym psem to inni nie bardzo widzą tę fajność w nim. Widzą za to duuuużego psa. Quote
Gusiaczek Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 [quote name='mestudio']Śniadanie super:-). Ani piękny plakacik, ani ogłoszenia chwilowo nic nie dają. Pozostaje nam czekać i płacić niestety. Ale z tym się liczyłam bo pomimo tego, że dla nas Szu jest fajnym psem to inni nie bardzo widzą tę fajność w nim. Widzą za to duuuużego psa.[/QUOTE] Ano niestety .... ni odzewu i frasunek finansowy ... Żałuję, że nie mam znajomości wśród celebrytów..... jeden z drugim kupiłby "bydlę nie psa" i zaraz zrobiłaby się moda na duże :evil_lol: teraz ino kieszonkowe .... Quote
Mattilu Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Teraz ludzie sa bardziej mobilni, a z duzym psem trudniej podrozowac :( Quote
Recommended Posts