Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieńdobry Szu :loveu:
Jak się miewasz w sobotnie popołudnie?

(:Buńka:) napisał(a):
no to doberek wielki Szu:)Pojawiam się żeby Waldusiowa mnie potem po dogo nie ścigała . . .:DFajny psiak . . . Majeczka nie zastanawiaj się tylko bież chłopaka, Walduś będzie miał z kim płwać:D:D;)

Waldusiowa w obliczu psiego nieszczęścia będzie twardo i zawzięcie koleżanki ścigać żeby choć towarzystwa wirtualnie dotrzymały misiaczkowi.
Brać można, ale gdzie to takie bydle wsadzić. Chyba że mamusi podrzucę skoro tak ostatnio chciała mi Waldka zabierać, niech się od razu mierzy na dużą skalę. Ale by fajnie fruwała :evil_lol:
Waldzior by napewno popływał z nim chętnie.
Ajjj, marzenia i pragnienia są beznadziejne...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buńka, a może trzeci ? :roll:
Jeden w te czy w te....
A widziałam na zdjęciach ze ogród masz duży...

A czy wobec Szu są jakieś preferencje co do domku? Ogród? Blok? Drugi pies? Samotnie? Koty? Dzieci? itd....?

Posted

Majkowska napisał(a):
Buńka, a może trzeci ? :roll:
Jeden w te czy w te....
A widziałam na zdjęciach ze ogród masz duży...

A czy wobec Szu są jakieś preferencje co do domku? Ogród? Blok? Drugi pies? Samotnie? Koty? Dzieci? itd....?

Kochana toż to by był czwarty nie trzeci:D
A w sumie mam jeszcze koto-psa to by był piąty:evil_lol:
No i mój Murzynek . . . On psa nie przyjmie na swoje terytorium:roll:
A ja wolę psiaki bo mają cięższą budowę, są większe i mają mocniejszy charakter... Tylko ze względu na Murzynka przygarnęłam teraz Leokadie bo to taka suńka w ciele suńki ale o samczym charakterze:) ;)
A Szu ile może mieć w kłębie, bo wybaczcie ale po fotkach to mi się widzi że on wielkości Haszczaka jest... czyli w sumie nie taki wielki;)

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Witaj Szu Kochany :loveu:
nie martw się, starzeję się coraz szybciej i może doczekasz u Jamora mojej
emerytury w Bieszczadach ....
ale będzie klawo! mówię Ci :)

no to w obliczu TAKICH planow starzej sie szybciej!!! Bedziemy do Was przyjezdzac :diabloti:

z tymi finansami to w ogole cienko jest, nie tylko u Szu :(

Posted

Mattilu napisał(a):

z tymi finansami to w ogole cienko jest, nie tylko u Szu :(

ojojoj, z tego co patrzyłam w pierwszym poście to Szu nawet na lipcowy hotel nie ma uzbierane. Nie mówiąc o dodatkowych kosztach, jedzenie, wet... ojojoj... :( Może bazarki coś pomogą...

Posted

Majkowska napisał(a):
ojojoj, z tego co patrzyłam w pierwszym poście to Szu nawet na lipcowy hotel nie ma uzbierane. Nie mówiąc o dodatkowych kosztach, jedzenie, wet... ojojoj... :( Może bazarki coś pomogą...

Na lipcowy hotel jest, dopiszę jutro - wczoraj mi pożarło rozliczenie. Ale dalej już trzeba będzie powolutku się martwić.
Najbardziej martwi mnie cisza nawet u naszych tymczasów, za dużo ich mamy, do tego Szu i Fart pod opieką w sensie kombinowania finansów.
W dodatku wakacje i wszyscy mają gdzieś psy, koty, ludzi.
Większość społeczeństwa myśli gdzie by tu się dobrze wylansować na wakacjach, a ja nie wiem co to są wakacje albo dzień wolny od martwienia się przy tej gromadzie psów.

Posted

:(
ojejku... Cięzka sprawa.
Jak wam można pomóc prócz pomocy finansowej? (niestety finansow u nas teraz też brakuje mimo że stada psów nie mamy :( ) Chciałabym coś dla Szu zrobić, ale niebardzo wiem co i jak... Jak się do czegoś przydam walcie śmiało. Jestem do usług, wszystko co w mojej mocy zrobię.

Posted

Majkowska napisał(a):
:(
ojejku... Cięzka sprawa.
Jak wam można pomóc prócz pomocy finansowej? (niestety finansow u nas teraz też brakuje mimo że stada psów nie mamy :( ) Chciałabym coś dla Szu zrobić, ale niebardzo wiem co i jak... Jak się do czegoś przydam walcie śmiało. Jestem do usług, wszystko co w mojej mocy zrobię.

Jak się nie myślało wcześniej to teraz ciężko :-). Ale powoli myśleć zaczynam.

Posted

Mysle, zemestudio ma na mysli wlasna sytuacje: nie myslala wczesniej rozumem, tylko sercem i nabrala ogonow pod opieke, a teraz musi kombinowac jak je utrzymac.
A my bedziemy kombinowac razem z nia.

Posted

Mattilu napisał(a):
Mysle, zemestudio ma na mysli wlasna sytuacje: nie myslala wczesniej rozumem, tylko sercem i nabrala ogonow pod opieke, a teraz musi kombinowac jak je utrzymac.
A my bedziemy kombinowac razem z nia.

A to teraz rozumiem :(
A jaki jest wasz obecny stan kocio-psi? Część wątków widzialam, ale nie wiem czy to wszystko.

Posted

No proszę, u Szu dyskusja, a ja zrobiłam sobie wolną sobotę :oops:
Mestudio, wiem jak sprawy stoją (bardziej leżą:()
Jestem wściekła, ale do sierpnia nie ruszę żadnym kupczeniem, ale zapewniam, że o skarpetę Szu będę dbała. Nie mogę na forum opowiadać o żebractwie, które uskuteczniam. Puszeczka powoli znów się zapełnia, od sierpnia ruszę z bazarkami.

Dobrego dla Wszystkich :)

Posted

Majkowska napisał(a):
Wolna sobota...co za rarytasy sobie Gusiaczku fundujesz...:diabloti:

A my się witamy u Szu w niedzielę.:loveu:
Co tam, jak tam?

Gusiak leniuchowa, bo sobie służy nań cały tydzień .... Ona uwielbia wszelakie ciężko zapracowane lenistwo (zapracowała z wiekeim;))

(:Buńka:) napisał(a):
Doberek Szu:)

Siemaneczko :)

Ellig napisał(a):
Buziak od Szu ;)

Oj, zimowo - jak lubię! ;)

Posted

Majkowska napisał(a):
A to teraz rozumiem :(
A jaki jest wasz obecny stan kocio-psi? Część wątków widzialam, ale nie wiem czy to wszystko.

Obecnie na utrzymaniu mamy 9 psów (tydzień temu odeszła staruszka podhalanka) i 5 kotów.
Z tej gromady 3 psy i 3 koty uważamy za nasze.
Podsumowując mamy 6 psich tymczasów u siebie z czego 2 bardzo stare i nikt nigdy o nie nie zapytał. Jest też siedmioletnia suczka (stara czy średnio stara?), którą też nikt się nie interesuje.Jest trzyletnia suka z adhd, która szuka u nas domu od szczeniaka.
Oprócz tej realnej gromady mamy 2 psy w hotelach i za nie odpowiadam finansowo przed właścicielami hoteli.
Tylko w czerwcu zakupiliśmy karmę za prawie 700 zł, reszty nawet nie liczę.

Pocieszenie:w czerwcu dom znalazły 2 psy...............dlatego jest taki luz.

Posted

Porozglądam się po waszych wątkach, popodnoszę choć.

A Szu nas trochę kłamie...te buziaczki są stare! Już mamy wiosnę,domagamy się fot aktualnych. :evil_lol:
A że tak zapytam to kto na codzień się Szu opiekuje - ktoś z was do niego jeździ czy robi to właściciel hotelu, a wy np odwiedzacie go ileś razy w tyg lub w weekendy?

Posted

Szu jest w znanym nam wszystkim hoteliku w Warce, opiekuje się nim właściciel hotelu i jak widać na zdjęciach rodzina. Nie jesteśmy w stanie jeździć do Szu, jest to niewykonalne w obecnym czasie.
Hotel w Warce wielu z nas może polecić, byłam, widziałam - psy mają tam fantastyczne warunki, są nawet boksy ogrzewane dla psiaków chorych, suń po sterylkach itp.
Właściciel hotelu ma swoją stronę i na forum umieszcza mnóstwo zdjęć przeróżnych psiaków wraz z informacjami o podopiecznych.
Tu strona na fb
https://www.facebook.com/pages/HOTEL-DLA-PS%C3%93W-JAMOR/280516008743745?fref=ts