Hund Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 najlepiej jakby jadła gotowanego kurczaka z ryżem albo suchą karmę. Tylko że kurczaka z ryżem trzeba gotować a my z bubu praktycznie ciągle jeździmy z psem, po psa itp, nie mamy kiedy fizycznie tego ugotować więc nie zawsze dostaje gotowane. Sucha karma znowu jest twarda i z tym ma Śrutka problem, polubiła już maleńkie kuleczki specjalnie dla małych ras, których nie trzeba gryźć. Quote
_bubu_ Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 Śrutka je puszki i suchą karme. ja mysle że najlepiej zeby teraz przez pare dni jadła tylko suche.. Quote
Izabela124. Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Jak tam ze Śrutką? Nadal ma biedaczka biegunkę? Quote
Hund Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 tak :( ledwo wyszła już 3 razy poleciało z niej :( Quote
MaxSta Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Najlepiej pomaga STABILIZACJA diety. Jesli sunia ma od jakiegos czasu biegunke to trzeba odbudowac jej flore jelitowa (bo ja przeczyscilo i zaraz pojawic sie moga ciagle biegunki + awitaminoza). Najlepiej podac jej 2x dziennie bakterie kwasu mlekowego (np. lakcid bez recepty w aptece) przez 3 dni az do ustabilizowania sie kupy. Do jedzenia Najbezpieczniej rzeczywiscie podac sucha karme (ma najbardziej staly sklad i DUZO MNIEJ KONSERWANTÓW NIŻ RESZTKI I PUSZKI) przez minimum tydzien i zobaczyc czy po 3 dniach sie sytuacja stabilizuje. Karme wybierzcie nie tylko po wielkosci granulatu, ale tez wazne aby NIE MIALA KOLOROWYCH WTRETOW bo sa szczutuczne i moga irytowac sluzowke przewodu pokarmowego. Niektore polskie karmy sa lepiej przyswajane niz kolorowe szeroko reklamowane produkty duzych korporacji....Sa tez czesto chetniej jedzone! Wazne zeby przez dluzszy czas jadla to samo. Jak sie kupa ustabilizuje to po troszku mozna probowac jej urozmicac. Jezeli bedzie reagowac sensacjami tzn. ze ma nadwrazliwy przewod pokarmowy i trzeba jej pilnowac stabilnej diety. Od tego sie nie umiera (nasz Borys ma nadwrazliwy przew pok), pod warunkiem ze pies nie ma non-stop biegunki.... A zywienie na zmiane gotowanym i suchym tez wielu psom nie sluzy i reaguja rozstrojem niestety.... (nasz Fred) wiec na cos sie trzeba zdecydowac i obserwowac... A szczegolowo o lepszych i gorszych karmach mozemy pogadac na priva-aby uniknac kryptoreklamy..... Powodzenia! Quote
Dorothy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 MaxSta napisał(a): Niektore polskie karmy sa lepiej przyswajane niz kolorowe szeroko reklamowane produkty duzych korporacji....Sa tez czesto chetniej jedzone! a jakie to sa te polskie karmy SUCHE? Bo ja nie znam niestety zadnej suchej polskiej. Przepraszam za off ale na wielu watkach widze ze Ty spec od karm jestes, poowiedz mi prosze jak to jest ze na opakowaniu Brita pisze ze psu wagi 30-40 kg wystarczy 36 dag suchejh karmy dziennie? To przeciez malutko. Naprawde wystarczy? Bylam wczoraj w lecznicy dlugo ale nie widzialam Srutki. Przekazuje jej usciski. D Quote
Hund Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Śrucia przez długi czas nie jadła suchego tz suchej karmy stąd te zmiany w dietach. Niestety ma tak zaawansowaną chorobę że boli ją szczęka przy gryzieniu stąd podawanie małych kulek. Ona nie gryzie tylko połyka. Quote
Hund Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Na bazarku są wystawione bardzo ciekawe przedmioty od Ani Soni proszę zajrzyjcie. To miła niespodzianka dlatego dziękuję jeszcze raz tutaj za pomoc naszej Śrutce. Quote
_bubu_ Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 dziękujemy za bazarki :loveu: Śrutce dzisiaj humorek dopisywał , machała wesoło ogonkiem :p Myślę że jest zadowolona z towarzystwa Kajtusia w pokoiku :) Quote
Dorothy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 to ten ktory na okraglo szczeka? A mowilyscie ze ona nie toleruje innych psow...to jak to jest? dajcie link do bazarkow latwiej bedzie zagladac Quote
_bubu_ Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 [quote name='Dorothy']to ten ktory na okraglo szczeka? A mowilyscie ze ona nie toleruje innych psow...to jak to jest? dajcie link do bazarkow latwiej bedzie zagladac Kajtuś to cichutki spokojny staruszek którego również mamy tam na leczeniu. Śrutka bardzo dobrze sie z nim dogaduje. A co do nie tolerowania innych psów. To na wiele psów reaguje agresywnie ale nie na wszystkie. wynika to zazwyczaj z zazdrości lub z tego że czuje sie zagrożona. Myślę że do każdego może się przyzwyczaić tylko trzeba jej dac na to troche czasu. To samo tyczy sie kotków ;) linki do bazarków: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75473 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75469 Quote
Izabela124. Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Fantastyczna sprawa z tymi bazarkami Czy dosżły już moje pieniążki za cegiełki? Niedługo bedzie miesiąc jak je wysłalam, kiedy AFN się rozlicza? A z kynologi doszły? Może dacie jakieś foteczki Śruteczki? Quote
Dorothy Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 fajnie ze Śrucina ma kolege. Czy on ma jakis watek? Quote
Anashar Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Śrutka - http://owczarekwpotrzebie.com/inne/adopcje/srutka.html Quote
Hund Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Anashar dzięki :) dzięki wszystkim za pamięć . Śrutka ma dalej biegunkę :( już narzekają na nią w hotelu :( dzisiaj usłyszałam swoje ( trzeba ją zabierać ) ale gdzie?? :(:(:( Quote
aganiechaa Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Dorothy: Wątek kolegi śrutki - kajtusia http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75297 Quote
_bubu_ Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Izabela124. napisał(a):Fantastyczna sprawa z tymi bazarkami Czy dosżły już moje pieniążki za cegiełki? Niedługo bedzie miesiąc jak je wysłalam, kiedy AFN się rozlicza? A z kynologi doszły? Może dacie jakieś foteczki Śruteczki? pieniążki od Ciebie doszły.Natomiast nie było jeszcze rozliczenia od czasu wpłaty kynologi. AFN rozlicza z opoznieniem, czasem nawet 3 tygodnie nie ma rozliczenia.musimy poczekac. dziękujemy! :multi: Quote
Ania-Sonia Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Hund napisał(a):Anashar dzięki :) dzięki wszystkim za pamięć . Śrutka ma dalej biegunkę :( już narzekają na nią w hotelu :( dzisiaj usłyszałam swoje ( trzeba ją zabierać ) ale gdzie?? :(:(:( Co?... Zabierać, bo ma biegunkę? :shake: Dziewczyny, czy macie możliwość zrobienia jej badań, co to może być? Quote
jo_joanna Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 dziewczyny, wkrotce będę miała bardzo slaby dostęp do internetu.... czy ktoś inny mógłby Śrutce wystawiać allegro??? Jeśli nie to ja będę ja wystawiać na najdłuższe aukcje, żeby była. Ale tak mi się zdaje, że warto byłoby może zmienić takst?? za serce chwytają teksty Halbiny.... Quote
_bubu_ Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Co?... Zabierać, bo ma biegunkę? :shake: Dziewczyny, czy macie możliwość zrobienia jej badań, co to może być? Badania Śrucia miała robione i wszystkie wyniki były dobre. Ja myślę że to z powodu różnej karmy, każdy daje co innego.. różne puszki, suche, gotowane.. Napisałam kartke żeby wszyscy dawali tylko suche. Dzisiaj nie było biegunki. A co do zmiany miejsca pobytu Śrutki to Doktor powiedział że nie ma problemu i Śrutka spokojnie może tam zostać. Później wrzuce dzisiejsze fotki :razz: Quote
_bubu_ Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 jo_joanna napisał(a):dziewczyny, wkrotce będę miała bardzo slaby dostęp do internetu.... czy ktoś inny mógłby Śrutce wystawiać allegro??? Jeśli nie to ja będę ja wystawiać na najdłuższe aukcje, żeby była. Ale tak mi się zdaje, że warto byłoby może zmienić takst?? za serce chwytają teksty Halbiny.... ja mogę wystawiac allegro Quote
jo_joanna Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 cieszę się!! tyle, że Śruteczka ma dużo wejść a żadnych efektów :(:( Liczę, że wreszcie to się zmieni!! Quote
_bubu_ Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 jo_joanna napisał(a):cieszę się!! tyle, że Śruteczka ma dużo wejść a żadnych efektów :(:( Liczę, że wreszcie to się zmieni!! a kiedy się kończy twoje allegro? mam już dzisiaj wystawić nowe? Quote
jo_joanna Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 moje właśnie się skonczyło!! Wysatwię za chwilę jeszcze na 6 dni (zaraz wkleję linka) a potem Ty.Tu jest link http://www.allegro.pl/item216772553_sliczna_sunia_pilnie_szuka_domu_i_milosci.html Quote
Recommended Posts