Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śrutka -Rudka

[SIZE=3]Nasza kochana Rudzia odeszła za TM.. Szczęśliwa , w swoim domu, pod troskliwą opieką właścicieli. Trafiła do wyjątkowej rodziny. Sama również była wyjątkowa - dawała nam siłe i wiare . Nigdy Cie Rudziu nie zapomnimy. Nela - dziękujemy !

------------------------------

Śrutka ma ok 10 lat i od roku mieszka pod stołem w schroniskowym biurze. Cały jej świat to pokoik 3metry na 3 metry. Zresztą wielkość pomieszczenia nie ma znaczenia . Sunia praktycznie nie chodzi. Wstaje z trudem i tylko wtedy gdy chce coś zjeść lub się napić.
Śrutka została znaleziona w lesie rok temu. Była postrzelona.
Zapewne jakiś myśliwy znalazł sobie łatwy cel. Uciekała przerażona pomiędzy drzewmi, wychudzona, głodna, nieufna. Bo jak można ufać człowiekowi skoro była dla niego tylko celem w "zabawie".
Śrutka ma zrobione prześwietlenie . Jest pod opieką schroniskowego weterynarza. Stawy suni są powiększone.
Całymi dniami piesek leży tylko w jednym miejscu czekając . Może właśnie na CIEBIE. Szukamy dla Śrutki troskliwego domku i osoby która zapewni jej odpowiednią opiekę, leczenie, otoczy ciepłem i miłością.

Kontakt w sprawie adopcji:
[SIZE=2] 0604-950-574
0515-242-723
[email protected]
lub kontaktuj się przez dogo z _bubu_ lub Hund
------------------------------------------------------------------

[SIZE=3] Śrutka została zabrana do hoteliku i teraz zbieramy pieniążki na jego opłacenie . Jeśli ktoś może nas wesprzeć finansowo to bardzo prosimy !!
Prosimy wpłacać pieniążki na konto fundacji AFN

Numer konta:
78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

NIP 7412025929
KRS 0000264523

nr konta dla przelewów z zagranicy
INGBPLPW78213000042001038801430001 opłata za przewalutowanie 40zl :/

! Tytuł przelewu musi wygladać tak , inaczej pieniążki do nas nie dotrą ! :

" od: (twój pseudonim na dogo) dla: bielskie czworonogi "

[SIZE=3]np.: od: bubu dla: bielskie czworonogi

---------------------------------------------------
[SIZE=2][SIZE=4]Leczenie przynosi efekty i Śrutka zaczęła chodzić ! Będzie musiała dostawać leki do końca życia , ale poza tym że musi dostawać tabletki , jest bezproblemowa. Jest nauczona czystości w domu, jest cicha , łagodna , grzeczna. Najlepszy dla niej byłby domek z ogródkiem. Prosimy o pomoc w szukaniu domu dla śrutki !

Filmik prezentujący jak Śrutka chodzi :)

http://www.youtube.com/watch?v=42pjgw_2w48

[SIZE=2]
Ostatni dzień w schronisku:

I już na trawce :)

[SIZE=4]Filmik prezentujący jak Śrutka chodzi :)

http://www.youtube.com/watch?v=42pjgw_2w48

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest bardzo bojaźliwa, każde moje głaski powodują że piesek
"kurczy się" jakby chciał się zrobić mniejszy i niewidoczny. Mimo to nie gryzie, i nie warczy.
Jeśli zostawimy ją w schronie bedzie leżeć do końca swoich dni w jednym miejscu bez szans na cokolwiek. Proszę pomóżcie uzbierać nam na weta!!

Posted

Super Jola! Jednak leczenie nie będzie chyba miało sensu jeśli ona będzie przebywać w schronisku.. Czy ktoś może zna dobry hotelik dla psów w Bielsku? Albo dom tymczasowy na okres leczenia .. byłoby idealnie..

Posted

Myślę że pierwsza wizyta u weta może być jeszcze w czasie mieszkania suni w schronie. Wiedziałybyśmy na czym się opierać. Ale domek jest jak najbardziej konieczny.

Posted

chętnie dołożę jakiś grosik dla biedactwa. Macie już jakieś konto? W razie czego może zorganizować aukcję na allegro w ramach zebrania "cegiełek" na jej leczenie a potem wystawić samą sunię??

Posted

już wysyłam Ci swoje konto na priwa. Narazie zbieramy na jedną wizyte u weta , zdjecie rtg itd.. jak bedziemy miec miejsce do lecznia - jakiś DT to wystawie cegiełki i założymy skarpete na AFN.

Posted

jo joanna, dziękujemy! Jeśli możesz to wystaw Śrutce allegro, myśle że nie ma na co czekać.. A z cegiełkami sie powstrzymamy az bedziemy miec warunki dla Śrutki na leczenie.

Posted

ona ma juz zaniki miesni w lapach, tak sadze po zdjeciach. Stawy tez wygladaja na powiekszone ale mozliwe ze to takie wrazenie od tych chudych lapek. Skad wiecie o tym srucie, sa slady? a jak z tylnymi lapami?
D

Posted

o śrutach wiemy od kier schronu :( Jeśli chodzi to tylnie łapy, oglądałam je dzisiaj dokładnie. Są chude więc możesz mieć rację Dorothy z tym zanikiem mięśni :(
Jeśli będziesz w niedzielę z nami w schronie to ją obejrzymy dokadnie.

Posted

stawy rzeczywiście wyglądają na powiększone. W rzeczywistości wyglądają na większe. Na zjdjęciach tego tak nie widać. Tak mi się wydaje przynajmniej.. Jak ją zobaczyłam to w pierwszej kolejności zwróciłam uwage na te stawy..

Posted

Biedactwo. Widac dlugo lezala bez ruchu prawie i miesnie zanikly.
Mysle, ze dobry lekarz poradz, jak ja przywrocic do formy .... przynajmniej fizycznej, bo do psychicznej juz moze nigdy nie wrocic :shake: .