_bubu_ Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Śrutka -Rudka [SIZE=3]Nasza kochana Rudzia odeszła za TM.. Szczęśliwa , w swoim domu, pod troskliwą opieką właścicieli. Trafiła do wyjątkowej rodziny. Sama również była wyjątkowa - dawała nam siłe i wiare . Nigdy Cie Rudziu nie zapomnimy. Nela - dziękujemy ! ------------------------------ Śrutka ma ok 10 lat i od roku mieszka pod stołem w schroniskowym biurze. Cały jej świat to pokoik 3metry na 3 metry. Zresztą wielkość pomieszczenia nie ma znaczenia . Sunia praktycznie nie chodzi. Wstaje z trudem i tylko wtedy gdy chce coś zjeść lub się napić. Śrutka została znaleziona w lesie rok temu. Była postrzelona. Zapewne jakiś myśliwy znalazł sobie łatwy cel. Uciekała przerażona pomiędzy drzewmi, wychudzona, głodna, nieufna. Bo jak można ufać człowiekowi skoro była dla niego tylko celem w "zabawie". Śrutka ma zrobione prześwietlenie . Jest pod opieką schroniskowego weterynarza. Stawy suni są powiększone. Całymi dniami piesek leży tylko w jednym miejscu czekając . Może właśnie na CIEBIE. Szukamy dla Śrutki troskliwego domku i osoby która zapewni jej odpowiednią opiekę, leczenie, otoczy ciepłem i miłością. Kontakt w sprawie adopcji: [SIZE=2] 0604-950-574 0515-242-723 [email protected] lub kontaktuj się przez dogo z _bubu_ lub Hund ------------------------------------------------------------------ [SIZE=3] Śrutka została zabrana do hoteliku i teraz zbieramy pieniążki na jego opłacenie . Jeśli ktoś może nas wesprzeć finansowo to bardzo prosimy !! Prosimy wpłacać pieniążki na konto fundacji AFN Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA NIP 7412025929 KRS 0000264523 nr konta dla przelewów z zagranicy INGBPLPW78213000042001038801430001 opłata za przewalutowanie 40zl :/ ! Tytuł przelewu musi wygladać tak , inaczej pieniążki do nas nie dotrą ! : " od: (twój pseudonim na dogo) dla: bielskie czworonogi " [SIZE=3]np.: od: bubu dla: bielskie czworonogi --------------------------------------------------- [SIZE=2][SIZE=4]Leczenie przynosi efekty i Śrutka zaczęła chodzić ! Będzie musiała dostawać leki do końca życia , ale poza tym że musi dostawać tabletki , jest bezproblemowa. Jest nauczona czystości w domu, jest cicha , łagodna , grzeczna. Najlepszy dla niej byłby domek z ogródkiem. Prosimy o pomoc w szukaniu domu dla śrutki ! Filmik prezentujący jak Śrutka chodzi :) http://www.youtube.com/watch?v=42pjgw_2w48 [SIZE=2] Ostatni dzień w schronisku: I już na trawce :) [SIZE=4]Filmik prezentujący jak Śrutka chodzi :) http://www.youtube.com/watch?v=42pjgw_2w48 Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Sunia jest bardzo bojaźliwa, każde moje głaski powodują że piesek "kurczy się" jakby chciał się zrobić mniejszy i niewidoczny. Mimo to nie gryzie, i nie warczy. Jeśli zostawimy ją w schronie bedzie leżeć do końca swoich dni w jednym miejscu bez szans na cokolwiek. Proszę pomóżcie uzbierać nam na weta!! Quote
Jola_K Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 jejku, ale bidulka :( daje 30zl na dobry poczatek Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Jola dziękuję !! szansa przed pieskiem się otwarła!! Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Super Jola! Jednak leczenie nie będzie chyba miało sensu jeśli ona będzie przebywać w schronisku.. Czy ktoś może zna dobry hotelik dla psów w Bielsku? Albo dom tymczasowy na okres leczenia .. byłoby idealnie.. Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Myślę że pierwsza wizyta u weta może być jeszcze w czasie mieszkania suni w schronie. Wiedziałybyśmy na czym się opierać. Ale domek jest jak najbardziej konieczny. Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Dobry pomysł Hund , jak będziemy znać diagnoze i mniej więcej wiedzieć jakie kosztowne będzie leczenie to już coś. Szukamy domku lub tymczasu! Quote
Jola_K Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 zobaczcie tutaj: SPIS DOMÓW TYMCZASOWYCH sa tam osoby z Bielska mozna tez zmienic tytul, ze DT na juz potrzebny Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Na tym zdjęciu widać strach w oczkach Śrutki!! Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 już napisałam do jednej osoby, czekam na odpowiedz.. Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 dzięki Jola za sugestie, tytuł zmieniłam.. Quote
jo_joanna Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 chętnie dołożę jakiś grosik dla biedactwa. Macie już jakieś konto? W razie czego może zorganizować aukcję na allegro w ramach zebrania "cegiełek" na jej leczenie a potem wystawić samą sunię?? Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 już wysyłam Ci swoje konto na priwa. Narazie zbieramy na jedną wizyte u weta , zdjecie rtg itd.. jak bedziemy miec miejsce do lecznia - jakiś DT to wystawie cegiełki i założymy skarpete na AFN. Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 A na razie rozgłaszamy sunie !! Może domek się znajdzie!! Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 jeśli ktoś coś wie o jakimś hoteliku SPRAWDZONYM w bielsku lub pod bielskiem, to prosimy o informacje.. Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 chociaż dom tymczasowy byłby lepszy od hotelu bo śrutka potrzebuje opieki cały czas.. Quote
jo_joanna Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 pieniążki wysłane, niewiele tego, ale zawsze coś. Jakby potrzebne było allegro dla Śrutki lub dla celu charytatywnego, prosze o kontakt na PW! Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 jo joanna, dziękujemy! Jeśli możesz to wystaw Śrutce allegro, myśle że nie ma na co czekać.. A z cegiełkami sie powstrzymamy az bedziemy miec warunki dla Śrutki na leczenie. Quote
Dorothy Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 ona ma juz zaniki miesni w lapach, tak sadze po zdjeciach. Stawy tez wygladaja na powiekszone ale mozliwe ze to takie wrazenie od tych chudych lapek. Skad wiecie o tym srucie, sa slady? a jak z tylnymi lapami? D Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 o śrutach wiemy od kier schronu :( Jeśli chodzi to tylnie łapy, oglądałam je dzisiaj dokładnie. Są chude więc możesz mieć rację Dorothy z tym zanikiem mięśni :( Jeśli będziesz w niedzielę z nami w schronie to ją obejrzymy dokadnie. Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 stawy rzeczywiście wyglądają na powiększone. W rzeczywistości wyglądają na większe. Na zjdjęciach tego tak nie widać. Tak mi się wydaje przynajmniej.. Jak ją zobaczyłam to w pierwszej kolejności zwróciłam uwage na te stawy.. Quote
_bubu_ Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 kolejny raz dziękujemy lupe za pomoc! Quote
Hund Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Lupe w akcji :) Śrutka w potrzebie :) To da się połączyć jak widać!! Quote
zuziaM Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Biedactwo. Widac dlugo lezala bez ruchu prawie i miesnie zanikly. Mysle, ze dobry lekarz poradz, jak ja przywrocic do formy .... przynajmniej fizycznej, bo do psychicznej juz moze nigdy nie wrocic :shake: . Quote
Recommended Posts