Hund Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 To dlaczego przy mnie się tylko kładzie?? Ona wyczuwa widocznie nasze emocje :) może ją rozpieszczam?? Ale na tą łapke popatrz proszę :) Quote
_bubu_ Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 ja to widze tak, że jak zaczynam śrutke głaskać to ona zaraz brzuchem do góry i tylko by leżała :razz: a jak odchodze dalej to zaczyna za mną iść :p Quote
Hund Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 A u mnie jest tak : ja odchodzę a ona piszczy , ja idę coraz dalej a ona coraz głośniej piszczy , ja idę coraz dalej i znikam jej z oczu (obserwując zza krzaków ) a ona wstaje z ledwością robi parę kroków na tych biednych łapkach poczym pada i płacze :( no i ja przychodzę ... Quote
_bubu_ Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 hmm no zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Pewnie ma gorsze i lepsze momenty. Quote
Hund Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Też tak myślę, może ją boleć na zmiane pogody np. ... sama nie wiem Quote
Dorothy Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 bylam w lecznicy widzialam Srutke jak na wlasnych lapach wedrowala z Dobrawa na spacer, tak wiec chyba nie jest zle? To sliczna, cudowna psina, o urcoczej mordce, kochanych oczach, pelna wdzieku i cieplaZ ciekawoscia podeszla dala sie poglaskac po mordeczce, choc nie byla jakas namolna. Jest naprawde kochana! Quote
Hund Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Śrutka ma odleżyny albo odgniaty na poduszkach w przednich łapkach :( Czy jej już mało cierpienia?? jeszcze dostała kolejne :( może dlatego mało chodzi bo na pewno sprawia jej to ból.:( Dostała dzisiaj pierwszy dzień specjalne witaminy na wzmocnienie. Wierzę że będzie dobrze. Może możnaby ją pokazać w ,,Kundlu,, ?? Quote
kon trojanski suwalki Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 =================================================== Przed chwila poszly pieniazki (i tu bedzie skopmlikowane ;) To jest z bazarku mojej torebki, ktora wystawilam dla niewidomego Szmaragda, ktora to torebke wylicytowala Ania-Sonia i przekazala ja na aukcje dla Srutki, ktora to aukcje wylicytowala Angelika8 :lol: Tak wiec od Cioteczki Angelika8 - 60 zl dla Srutki :multi: Pieniadze przed chwila zostaly wplacone. Zdrowiej szybciutko malenka !!!!!!!!!!!!:loveu: =================================================== Quote
Hund Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Bardzo wszystkim dziękuję !! Za przekazanie torebki, za wystawienie na bazarku, za licytowanie i podbijanie !! Quote
Dorothy Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 a co z tymi poduszkami, z czego to sie zrobilo?? Quote
_bubu_ Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 ja widzialam otarcia obok poduszek. Ona ma powykrzywiane te łapeczki i jak chodzi to sobie tam ociera chyba.. Quote
Hund Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 niestety ma coraz większe otarcia poduszek i okolic poduszek więc dzisiaj więcej było noszenia;) niż chodzenia :) a nosiłyśmy z bubu na zmianę ( Śrutka trochę waży ) po wielkich chaszczach gdyż miałyśmy do spełnienia jeszcze jedną misję charytatywną ;) Śrutka była zadowolona leżanko na słonku było, trawka zjaedzona spoczywa w brzuszku ;) zabawa z kolegą i koleżankami tez była ( na dowód są piekne zdjęcia ;) ) Quote
iczing Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 kiedy mój pies po operacji miał problemy z chodzeniem przez otarcia to pomagało smarowanie linomagiem, tj. natłuszczanie, tak między poduchy paluchem smarować, można użyć takiej bagietki do uszu ale ja osobiście wolę paluchami spróbujcie-może to pomoże....ulgę przyniesie napewno pomogłoby chłodzenie ale przy schorzeniach Śruteczki -wykluczone cioteczko Hund -napisz czy doszły pieniążki Quote
Hund Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Dzięki iczing za rady. Rany są coraz większe i wyglądają gorzej, dlatego Śrutka teraz mało chodzi. Jesli chodzi o mięśnie to dzisiaj stwierdziłam że jest coraz lepiej :) początkowo w miejscu mięśni w tylnich łapkach była dziura a dzisiaj zaobserwowałąm żę jest już tam mała kuleczka :) Iczing jeśli chodzi o pieniążki to rękę na nich trzyma bubu :) zaraz zapytam czy doszły :) Bardzo Ci dziękuję za wpłatę. Quote
_bubu_ Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 iczing-pieniążki od Ciebie niestety nie doszły nadal. Quote
Ania-Sonia Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Jaka to jest piękna psina! I ten uśmiech na pysiu :loveu: Trzeba zrobić wszystko, żeby już nie schodził z tej cudnej mordki!....... Quote
Hund Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Odciski są coraz większe :( Śrutunia nie chce chodzić :( dziś ma dr zadecydować co z nimi zrobimy . Quote
Dorothy Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 TO JEST GACOPIES z tymi uszami :-) a jakby jej zakladac butki? Mozna uszyc, z miekkiej skorki na przyklad... Quote
Hund Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 gacopies we własnej osobie :) o butkach też już rozmawiałam z BUBU a dzisiaj z Dobrawą :) zobaczymy co dr powie :) Quote
Hund Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Śrutka ma smarowane rany na łapkach :) i robione opatrunki za każdym razem jak wychodzi na spacer. Jest bardzo grzeczna i daje sobie wszytsko zrobić. Quote
Ania-Sonia Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Cudownie, że się tak Śrutką opiekujecie, dziewczyny. Ale domku nic nie zastąpi... Niech ktoś o otwartym sercu dojrzy tą kochaną, dzielną, tak doświadczoną przez los sunię... Quote
Hund Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Cudownie, że się tak Śrutką opiekujecie, dziewczyny. Ale domku nic nie zastąpi... Niech ktoś o otwartym sercu dojrzy tą kochaną, dzielną, tak doświadczoną przez los sunię... Marzę o tym !! Quote
Recommended Posts