Lili8522 Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 A pamiętacie wczorajszy telefon? [B]Pies straszliwie zaniedbany jedno ucho stojące drugie klapnięte[/B].............. w tym samym miejscu........ Boże co robić :placz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Rozmawiałam z [B]dorobellą[/B] i jej znajomi mieszkający na osiedlu w Starych Tarnowicach powiedzieli, że ich sąsiedzi mają dużego białego psa w czarne łaty, który biega sobie luzem. I jest przy sobie także "ociężały" mogło wcale nie oznaczać wycieńczony... Być może,a raczej jest duże prawdopodobieństwo, że tego psa widują czesto w okolicach szpitala nr 3. Natomiast nie daje nam spokoju z Lili telefon od tej kobiety wczoraj, która widziała ZANIEDBANEGO i BRUDNEGO dużego białego psa w czarne łaty z JEDNYM STOJĄCYM UCHEM. Patrząc na ilosć dropiatych psów w tamtej okolicy... to już nic nie wiadomo :( Quote
aska64 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 a nie można by poprosić tego parkingowego o zrobienie psu zdjęcia jeżeli się tam pokazuje,na pewno ma telefon przy sobie to już by jakoś naświetliło sytuacje czy to jest Drops Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Parkingowy wie o nagrodzie, bo przy pierwszym telefonie sie dopytywał, co z nagrodą... Quote
dorobella Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 (edited) Rozmawiałam z parkingowym, był ten sam co ostatnio, powiedział, że podobny pies biega w okolicy kilka razy dziennie. Pamiętacie co wtedy powiedział chłopak, że to nie ten pies i on nie miał brązowego na pysku. Objeździłyśmy z Danusią okolice, ale psa nigdzie nie było. I tak sobie pomyślałam, że pies nie może pojawiać się i znikać. Zaraz obok szpitala są domki. Zadzwoniłam do koleżanki, która tam miesza, a potem do innej, której rodzice tam mieszkają. Pomyślałam, ze może tam mieszka ten pies. Pies ma na imię Kuba, ma ponad 10 lat. Parkingowy go opisał jako ociężały, to by się zgadzało, że pies już staruszek. Pies jest do kolana, chyba z głową. Biały w czarne łaty, nakrapiany, ale na pysku tylko czarne. Czyli to jego widział chłopak na przystanku. Jego też musiał widzieć parkingowy, bo dzisiaj już nie był pewien, że to ten pies, tylko, że podobny. Acha, Kuba się trzyma raczej podwórka, okolicy. Dlatego był widywany bardziej w okolicy szpitala. Edited March 12, 2013 by dorobella Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Aktualnie na zewnątrz -6st... Dropsiu trzymaj się:( Quote
madziakato Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 smutne to bardzo dziewczyny...trzymajcie się! Quote
ania shirley Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Śnieg spadł.... [COLOR=#a9a9a9]To mam dalej śledzić tego faceta z Gagarina? Bo nie wiem? [/COLOR] Quote
golddigga Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Jeeezu, nie mogę tak dłużej siedzieć i czytać bezczynnie...:shake: Jak z tym Tworogiem w końcu, ktoś tam był, zweryfikował informacje? Ubieram się i jade! To nic, że z Częstochowy, a nóż go znajde... Quote
storozak Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Wysłałam priorytetem 200 plakatów A4 w dwóch kopertach (W jednej mi się nie zmieściło a większej nie miałam:D). Chociaż tyle pomogę.... Quote
bela51 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='golddigga']Jeeezu, nie mogę tak dłużej siedzieć i czytać bezczynnie...:shake: Jak z tym Tworogiem w końcu, ktoś tam był, zweryfikował informacje? Ubieram się i jade! To nic, że z Częstochowy, a nóż go znajde...[/QUOTE] Trzymam kciuki... Ta historia Dropsa naprawde jest zalamująca :-( Quote
dorobella Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 (edited) Niestety durni właściciele wypuszczanych psów, pojęcia nie mają jak utrudniają innym życie. Potem nie wiadomo czy bezpański, czy puszczany samopas. Czasami jakaś dobra dusza zrobi bezdomnemu psu zdjęcie, jak temu lękliwemu, który błąka się w Czeladzi na ul. Szpitalnej, może Dropsowi też ktoś zrobi zdjęcie i zamieści ogłoszenie [url]http://czeladz.olx.pl/blakajacy-sie-pies-czeladz-iid-478827724[/url] [URL=http://wstaw.org/h/ec4a0850a05/][IMG]http://wstaw.org/m/2013/03/12/1359834063_478827724_1-Blakajacy-sie-pies-Czelad-ulSzpitalna_jpg_300x300_q85.jpg[/IMG][/URL] Edited March 12, 2013 by dorobella Quote
ewu Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='dorobella']Niestety durni właściciele wypuszczanych psów, pojęcia nie mają jak utrudniają innym życie. Potem nie wiadomo czy bezpański, czy puszczany samopas. Czasami jakaś dobra dusza zrobi bezdomnemu psu zdjęcie, jak temu lękliwemu, który błąka się w Czeladzi na ul. Szpitalnej, może Dropsowi też ktoś zrobi zdjęcie i zamieści ogłoszenie [URL]http://czeladz.olx.pl/blakajacy-sie-pies-czeladz-iid-478827724[/URL] [URL="http://wstaw.org/h/ec4a0850a05/"][IMG]http://wstaw.org/m/2013/03/12/1359834063_478827724_1-Blakajacy-sie-pies-Czelad-ulSzpitalna_jpg_300x300_q85.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Oby.... Cały czas liczę na to ,że go złapią i czipa odczytają.... Quote
ewu Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Ciocie ja jutro rano wyruszam do Warszawy , potem do Siedlec , potem do Warszawy , z Warszawy do Gliwic , z Gliwic do Sarnowa , z Sarnowa do Gliwic.. Nie będzie mnie na dogo... Quote
ania shirley Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='ewu']Ciocie ja jutro rano wyruszam do Warszawy , potem do Siedlec , potem do Warszawy , z Warszawy do Gliwic , z Gliwic do Sarnowa , z Sarnowa do Gliwic.. Nie będzie mnie na dogo...[/QUOTE] Wszystko jutro??? Daleko... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='golddigga']Jeeezu, nie mogę tak dłużej siedzieć i czytać bezczynnie...:shake: Jak z tym Tworogiem w końcu, ktoś tam był, zweryfikował informacje? Ubieram się i jade! To nic, że z Częstochowy, a nóż go znajde...[/QUOTE] Witaj na wątku! Nikt nie zweryfikował Tworoga, bo od wszystkich daleko :( Jest naprawdę mała szansa, że uda się akurat na niego trafić, przestrzenie tam są ogromne :( Jutro powinny dojść plakaty ode mnie i storozak dla Zuli i wybiera się tam rozklejać plakaty. Bo nikt tam nic nie wie... [quote name='storozak']Wysłałam priorytetem 200 plakatów A4 w dwóch kopertach (W jednej mi się nie zmieściło a większej nie miałam:D). Chociaż tyle pomogę....[/QUOTE] Dziękujemy serdecznie za pomoc!!! :) Ania Shirley - akcja tak jak mówiłam przez tel.ciągle w toku :) [B]Słuchajcie... Wybaczcie prywatne pytanie - ale czy ktoś z Was ma na Śląsku kogokolwiek znajomego w SM bądź Policji? Jeśli tak proszę dajcie mi znać na PW - to bardzo ważne.[/B] Quote
madziakato Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Dziewczyny, gdzie jest ten Tworóg?Koło jakiej większej miejscowości? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='madziakato']Dziewczyny, gdzie jest ten Tworóg?Koło jakiej większej miejscowości?[/QUOTE] To jest ciągle powiat Tarnogórski. Jest dokładnie w połowie drogi między Tarnowskimi Górami a Lublińcem. Quote
Raczyna Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] [B]Słuchajcie... Wybaczcie prywatne pytanie - ale czy ktoś z Was ma na Śląsku kogokolwiek znajomego w SM bądź Policji? Jeśli tak proszę dajcie mi znać na PW - to bardzo ważne.[/B][/QUOTE] wiesz, to zależy w jakim mieście jeśli chodzi o SM , oraz w jakim mieście i jaki pion jeśli chodzi o policję bo wbrew pozorom to mogą być spore różnice Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Chodzi mi o "nasze" dropiate okolice - Gliwice, Tarnowskie Góry, Zabrze. Quote
ewu Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='ania shirley']Wszystko jutro??? Daleko...[/QUOTE] Tak wszystko jutro... Po szczeniaki jadę, jeden zostaje w Warszawie , drugi jedzie do Sarnowa... Jeden ma 6 tygodni, wyrzucony z rodzeństwem koło giełdy.... Quote
Recommended Posts