docha Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Hala Targowa -to może być ona, ze Świdnickiej mogła się udać w tamte rejony. Quote
Anula Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 (edited) [quote name='docha']Hala Targowa -to może być ona, ze Świdnickiej mogła się udać w tamte rejony.[/QUOTE] Tak to jest bardzo możliwe,ponieważ Świdnicka,przez Rynek,Nowy Targ i Hala Targowa za Halą Targową jest Panorama i pas zieleni. Nie wiem czy ktoś czytał mój edytowany post.Kaję łapać na kiełbasę,parówkę,ona wszystko jadła.Zrobić pętlę ze smyczy,paska wszystko jedno i starać się założyć albo zarzucić,ponieważ prawdopodobnie nie da się zapiąć na smycz do obroży.Można też dzwonić na telefon interwencyjny do Schroniska i prosić o złapanie suni. Jeszcze coś sobie przypomniałam,że Kaja w Schronisku jak ją zabierałam nie chciała iść na smyczy,usiadła i ani rusz,musiałam ją wziąć na ręce i wynieść ze Schroniska za bramę.To mogą być przydatne wskazówki w razie łapania suni. Kaję dałam jeszcze na ten wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych?p=19553771#post19553771"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych?p=19553771#post19553771[/URL] Edited August 23, 2012 by Anula Quote
terierfanka Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 jeśli ona poszła z Kościuszki po Halę Targową, to po prostu śledzi ulvhedinn ;) znajdzie się na pewno, wierzę w to Quote
Poker Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Jeszcze nie jestem na wyjeździe,ale zaraz jade odebrać od marako Zołzę Frygę.Musi się znaleźć, to ,że była widziana , to już dobrze. Quote
anetek100 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 widze, że jakiś trop jest a ja dostalam takeigo maila, no ale to nie Kaja chyba:( "znalazłam suczke,wyglada jak mieszaniec yorka,ale wikszy i duze uszy. kolor blond z rudym.. miała obroze załozoną jakby z paska ucięta-czarna z cekinami.." Quote
makub Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='anetek100']widze, że jakiś trop jest a ja dostalam takeigo maila, no ale to nie Kaja chyba:( "znalazłam suczke,wyglada jak mieszaniec yorka,ale wikszy i duze uszy. kolor blond z rudym.. miała obroze załozoną jakby z paska ucięta-czarna z cekinami.."[/QUOTE] To z całą pewnością nie jest Kaja - nic się nie zgadza. Quote
Anula Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='anetek100']widze, że jakiś trop jest a ja dostalam takeigo maila, no ale to nie Kaja chyba:( "znalazłam suczke,wyglada jak mieszaniec yorka,ale wikszy i duze uszy. kolor blond z rudym.. miała obroze załozoną jakby z paska ucięta-czarna z cekinami.."[/QUOTE] Kaja w momencie zaginięcia miała czerwoną obrożę parcianą zapinaną na klips plastikowy chyba szerokości 2cm i przypiętą do niej adresówkę metalową zakręcaną a w niej pełne dane kontaktowe do makub.Znak szczególny na dolnym obwodzie ucha wycięty pasek długości 1,5-2,0cm ale tego nie widać. Quote
docha Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 ja Aniu czekam, że może Ulv uda się ją zlokalizować. Quote
Anula Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Poker napisał(a):Zaglądam z nadzieją Ja też zaglądam,chociaż nie muszę,ponieważ Pani Małgosia gdyby coś się zmieniło w pozycji Kaji zaraz by mnie poinformowała.Gdybym mieszkała we Wrocławiu bym szukała Kaji.Jest bezsensowne jeżdżenie do Wrocławia bez potwierdzenia,że Kaja gdzieś jest i to jest Kaja. Quote
b-b Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Jaj się odnaleźć maleńka bo tak wiele cioteczek się o ciebie martwi :/ Quote
docha Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Ulv chyba już po pracy. dziewczyny, które mieszkacie w okolicy hali targowej wybierzcie się na spacer. Qrcze, jak człowiek jest daleko, to serce się wyrywa. Quote
terierfanka Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 rozmawiałam z ulv, oczywiście suni ani śladu nigdzie, wydrukowałam kilka plakatów i jej zawiozę, to jutro porozkleja w okolicy Quote
docha Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 to co? zadzwonię jutro do biura zakładu oczyszczania miasta, w sprawie rozdania im ulotek, szkoda czasu. Ta Hala Targowa to jest stare miasto czy śródmieście? jak wygląda sprawa wydarzenia na fb ?jest tam jakieś zainteresowanie? i czy wokół Hali Targowej i Panoramy rozwiesił ktoś ulotki? Quote
wilczy zew Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 ocelot napisał(a):U nas Urząd Miasta twierdzi, że psów niewyadoptowanych się nie wpisuje, co uważam za bzdurę. oczywiście,że to bzdury,gdy w styczniu 2011roku adoptowałyśmy psa ze schronu to był już wpisany na Urząd,na p.Karczemskiego Quote
docha Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 docha napisał(a):to co? zadzwonię jutro do biura zakładu oczyszczania miasta, w sprawie rozdania im ulotek, szkoda czasu. Ta Hala Targowa to jest stare miasto czy śródmieście? jak wygląda sprawa wydarzenia na fb ?jest tam jakieś zainteresowanie? i czy wokół Hali Targowej i Panoramy rozwiesił ktoś ulotki? aha, ta kobieta, która widziała takiego psa przy hali miała ponownie tam pójść (przynajmniej tak zrozumiałam) wiadomo coś o tym? Quote
ocelot Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Wiadomosć z fb [h=6]Omg chyba widziałam dziś z rana tego psa ale nie mogę zobaczyć z bliska tego zdj ale był podobny . Byłam ze swoim psem i widziałąm jak chodził ten pies na moim podworku ale nie jestem pewna czy to ten sam kręciła się ale nie widziałąm właściciela obok , więc może to on ;O - Gaj[/h] podobny mi sie wydaje tez mial czerwona obrozke ;O ale tylko tak o spojrzalam na niego bo ze swoim szlam do domu to mogla byc ta psina ale nie jestem pewna w 100% ;O gaj-krynicka 50-555 Nie wiem gdzie to? Quote
docha Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='ocelot']Wiadomosć z fb Omg chyba widziałam dziś z rana tego psa ale nie mogę zobaczyć z bliska tego zdj ale był podobny . Byłam ze swoim psem i widziałąm jak chodził ten pies na moim podworku ale nie jestem pewna czy to ten sam kręciła się ale nie widziałąm właściciela obok , więc może to on ;O - Gaj podobny mi sie wydaje tez mial czerwona obrozke ;O ale tylko tak o spojrzalam na niego bo ze swoim szlam do domu to mogla byc ta psina ale nie jestem pewna w 100% ;O gaj-krynicka 50-555 Nie wiem gdzie to? to Krzyki! kto mieszka w tej okolicy???? potrzeba tam ulotek jak najszybciej. zróbmy może skarbonkę na paliwo, myślę, że idzie jak po grudzie bo wszystko rozbija się o koszty paliwa. Proszę wypowiedzcie się na ten temat. Quote
marako Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Zaraz dzwonię na Gaj, obok Krynickiej, mieszka tam ktoś mi bliski, aż 3 dziewczyny (mają 2 psy i często wychodzą na spacery). Ale to daaleko od Hali Targowej. Jutro od 6:00 do 8:00 będę przetrząsać teren obok Hali. O 6:00 jest cicho i spokojnie jeszcze, to może będzie łatwiej. Quote
ocelot Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 docha napisał(a):to Krzyki! kto mieszka w tej okolicy???? potrzeba tam ulotek jak najszybciej. zróbmy może skarbonkę na paliwo, myślę, że idzie jak po grudzie bo wszystko rozbija się o koszty paliwa. Proszę wypowiedzcie się na ten temat. Tak myślę, że to bardzo dobry pomysł. Trzeba i Krzyki i okolice Hali sprawdzić. Podobno kierowała się w kierunku torów... Quote
kasia-online Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 marako napisał(a):Zaraz dzwonię na Gaj, obok Krynickiej, mieszka tam ktoś mi bliski, aż 3 dziewczyny (mają 2 psy i często wychodzą na spacery). Ale to daaleko od Hali Targowej. Jutro od 6:00 do 8:00 będę przetrząsać teren obok Hali. O 6:00 jest cicho i spokojnie jeszcze, to może będzie łatwiej. zaraz się przejdziemy na spacer :) Quote
ulvhedinn Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Albo Gaj, albo Hala. To są dokładnie przeciwne kierunki od miejsca zniknięcia i bardzo odległe. U mnie nawet nie o paliwo chodzi, tylko o czas- pracuję, mam na głowei remont, swoje stado i bardzo poważnie chorą ciocię w szpitalu...... Do wtorku jestem niemal uziemiona- tylko w weekend mogę sie wybrać na dłuższe poszukiwania. Oczywiście dzisiaj w nocy poplączę się z godzinkę- dwie po "naszych" okolicach, bo przeciez pyszczydła i tak muszą mieć spacer. Może dolezę do Hali i Ostrowa Tumskiego.... Quote
marako Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Dzięki, Kasiu, choć to na tyle daleko od miejsca ucieczki, że to pewnie fałszywy alarm. Quote
Recommended Posts