Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='docha']Hala Targowa -to może być ona, ze Świdnickiej mogła się udać w tamte rejony.[/QUOTE]
Tak to jest bardzo możliwe,ponieważ Świdnicka,przez Rynek,Nowy Targ i Hala Targowa za Halą Targową jest Panorama i pas zieleni.
Nie wiem czy ktoś czytał mój edytowany post.Kaję łapać na kiełbasę,parówkę,ona wszystko jadła.Zrobić pętlę ze smyczy,paska wszystko jedno i starać się założyć albo zarzucić,ponieważ prawdopodobnie nie da się zapiąć na smycz do obroży.Można też dzwonić na telefon interwencyjny do Schroniska i prosić o złapanie suni.
Jeszcze coś sobie przypomniałam,że Kaja w Schronisku jak ją zabierałam nie chciała iść na smyczy,usiadła i ani rusz,musiałam ją wziąć na ręce i wynieść ze Schroniska za bramę.To mogą być przydatne wskazówki w razie łapania suni.
Kaję dałam jeszcze na ten wątek:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych?p=19553771#post19553771"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych?p=19553771#post19553771[/URL]

Edited by Anula
Posted

Jeszcze nie jestem na wyjeździe,ale zaraz jade odebrać od marako Zołzę Frygę.Musi się znaleźć, to ,że była widziana , to już dobrze.

Posted

widze, że jakiś trop jest a ja dostalam takeigo maila, no ale to nie Kaja chyba:(

"znalazłam suczke,wyglada jak mieszaniec yorka,ale wikszy i duze uszy. kolor blond z rudym.. miała obroze załozoną jakby z paska ucięta-czarna z cekinami.."

Posted

[quote name='anetek100']widze, że jakiś trop jest a ja dostalam takeigo maila, no ale to nie Kaja chyba:(

"znalazłam suczke,wyglada jak mieszaniec yorka,ale wikszy i duze uszy. kolor blond z rudym.. miała obroze załozoną jakby z paska ucięta-czarna z cekinami.."[/QUOTE]
To z całą pewnością nie jest Kaja - nic się nie zgadza.

Posted

[quote name='anetek100']widze, że jakiś trop jest a ja dostalam takeigo maila, no ale to nie Kaja chyba:(

"znalazłam suczke,wyglada jak mieszaniec yorka,ale wikszy i duze uszy. kolor blond z rudym.. miała obroze załozoną jakby z paska ucięta-czarna z cekinami.."[/QUOTE]
Kaja w momencie zaginięcia miała czerwoną obrożę parcianą zapinaną na klips plastikowy chyba szerokości 2cm i przypiętą do niej adresówkę metalową zakręcaną a w niej pełne dane kontaktowe do makub.Znak szczególny na dolnym obwodzie ucha wycięty pasek długości 1,5-2,0cm ale tego nie widać.

Posted

Poker napisał(a):
Zaglądam z nadzieją

Ja też zaglądam,chociaż nie muszę,ponieważ Pani Małgosia gdyby coś się zmieniło w pozycji Kaji zaraz by mnie poinformowała.Gdybym mieszkała we Wrocławiu bym szukała Kaji.Jest bezsensowne jeżdżenie do Wrocławia bez potwierdzenia,że Kaja gdzieś jest i to jest Kaja.

Posted

Ulv chyba już po pracy. dziewczyny, które mieszkacie w okolicy hali targowej wybierzcie się na spacer. Qrcze, jak człowiek jest daleko, to serce się wyrywa.

Posted

to co? zadzwonię jutro do biura zakładu oczyszczania miasta, w sprawie rozdania im ulotek, szkoda czasu. Ta Hala Targowa to jest stare miasto czy śródmieście?
jak wygląda sprawa wydarzenia na fb ?jest tam jakieś zainteresowanie?

i czy wokół Hali Targowej i Panoramy rozwiesił ktoś ulotki?

Posted

ocelot napisał(a):
U nas Urząd Miasta twierdzi, że psów niewyadoptowanych się nie wpisuje, co uważam za bzdurę.

oczywiście,że to bzdury,gdy w styczniu 2011roku adoptowałyśmy psa ze schronu to był już wpisany na Urząd,na p.Karczemskiego

Posted

docha napisał(a):
to co? zadzwonię jutro do biura zakładu oczyszczania miasta, w sprawie rozdania im ulotek, szkoda czasu. Ta Hala Targowa to jest stare miasto czy śródmieście?
jak wygląda sprawa wydarzenia na fb ?jest tam jakieś zainteresowanie?

i czy wokół Hali Targowej i Panoramy rozwiesił ktoś ulotki?

aha, ta kobieta, która widziała takiego psa przy hali miała ponownie tam pójść (przynajmniej tak zrozumiałam) wiadomo coś o tym?

Posted

Wiadomosć z fb
[h=6]Omg chyba widziałam dziś z rana tego psa ale nie mogę zobaczyć z bliska tego zdj ale był podobny . Byłam ze swoim psem i widziałąm jak chodził ten pies na moim podworku ale nie jestem pewna czy to ten sam kręciła się ale nie widziałąm właściciela obok , więc może to on ;O - Gaj[/h]
podobny mi sie wydaje tez mial czerwona obrozke ;O ale tylko tak o spojrzalam na niego bo ze swoim szlam do domu to mogla byc ta psina ale nie jestem pewna w 100% ;O

gaj-krynicka 50-555

Nie wiem gdzie to?

Posted

[quote name='ocelot']Wiadomosć z fb
Omg chyba widziałam dziś z rana tego psa ale nie mogę zobaczyć z bliska tego zdj ale był podobny . Byłam ze swoim psem i widziałąm jak chodził ten pies na moim podworku ale nie jestem pewna czy to ten sam kręciła się ale nie widziałąm właściciela obok , więc może to on ;O - Gaj

podobny mi sie wydaje tez mial czerwona obrozke ;O ale tylko tak o spojrzalam na niego bo ze swoim szlam do domu to mogla byc ta psina ale nie jestem pewna w 100% ;O

gaj-krynicka 50-555

Nie wiem gdzie to?

to Krzyki! kto mieszka w tej okolicy???? potrzeba tam ulotek jak najszybciej. zróbmy może skarbonkę na paliwo, myślę, że idzie jak po grudzie bo wszystko rozbija się o koszty paliwa. Proszę wypowiedzcie się na ten temat.

Posted

Zaraz dzwonię na Gaj, obok Krynickiej, mieszka tam ktoś mi bliski, aż 3 dziewczyny (mają 2 psy i często wychodzą na spacery).
Ale to daaleko od Hali Targowej.

Jutro od 6:00 do 8:00 będę przetrząsać teren obok Hali. O 6:00 jest cicho i spokojnie jeszcze, to może będzie łatwiej.

Posted

docha napisał(a):
to Krzyki! kto mieszka w tej okolicy???? potrzeba tam ulotek jak najszybciej. zróbmy może skarbonkę na paliwo, myślę, że idzie jak po grudzie bo wszystko rozbija się o koszty paliwa. Proszę wypowiedzcie się na ten temat.

Tak myślę, że to bardzo dobry pomysł.
Trzeba i Krzyki i okolice Hali sprawdzić.

Podobno kierowała się w kierunku torów...

Posted

marako napisał(a):
Zaraz dzwonię na Gaj, obok Krynickiej, mieszka tam ktoś mi bliski, aż 3 dziewczyny (mają 2 psy i często wychodzą na spacery).
Ale to daaleko od Hali Targowej.

Jutro od 6:00 do 8:00 będę przetrząsać teren obok Hali. O 6:00 jest cicho i spokojnie jeszcze, to może będzie łatwiej.

zaraz się przejdziemy na spacer :)

Posted

Albo Gaj, albo Hala. To są dokładnie przeciwne kierunki od miejsca zniknięcia i bardzo odległe.

U mnie nawet nie o paliwo chodzi, tylko o czas- pracuję, mam na głowei remont, swoje stado i bardzo poważnie chorą ciocię w szpitalu...... Do wtorku jestem niemal uziemiona- tylko w weekend mogę sie wybrać na dłuższe poszukiwania. Oczywiście dzisiaj w nocy poplączę się z godzinkę- dwie po "naszych" okolicach, bo przeciez pyszczydła i tak muszą mieć spacer. Może dolezę do Hali i Ostrowa Tumskiego....