Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam rano sms-a, że wszystko w porządku. "Spała z nami" -co chyba oznacza ,że do łóżka wskoczyła cwaniara jedna ?
Tylko z tą 5.30 trzeba coś zrobić. Mnie się wydaje, że tu nie chodzi o siusiu tylko ma takie przyzwyczajenie wstawania o tej godzinie.

Macie jakieś pomysły ?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mazowszanka']Dostałam rano sms-a, że wszystko w porządku. "Spała z nami" -co chyba oznacza ,że do łóżka wskoczyła cwaniara jedna ?
Tylko z tą 5.30 trzeba coś zrobić. Mnie się wydaje, że tu nie chodzi o siusiu tylko ma takie przyzwyczajenie wstawania o tej godzinie.

Macie jakieś pomysły ?
ale się cieszę, Liluś kochana jesteś:)
a z tą 5:30 to nie wiem jak pomóc Lilce, ale wiem jak pomóc rodzince, może trzeba się przyzwyczaić;) a tak serio jak ktoś wie, co można zrobić, to prosimy o rady:)

Posted

Poker napisał(a):
Mazowszanko, bądź wyrozumiała dla suni. :roll: Dyć to pierwsza noc w nowym domu.Ludzie w nowym miejscu też czasem źle śpią:eviltong:

ale Ona u Mazowszanki też tak miała:)

Posted

Dziękujemy Wrocławiowi za pomoc w dowiezieniu Lilki do własnego domu :Rose:

Chciałabym również podziękować wszystkim osobom dzięki którym Lilka dotarła do mnie :)
Podróż z Pszczyny do Przasnysza była równie karkołomna co podróż do Świdnicy.
Szczególnie, że po drodze były dwa prawie tygodniowe noclegi
:Rose:

Posted

Mazowszanka napisał(a):
A może po prostu nie reagować. Pipiszczy i da spokój.
Jeśli będzie dostawała jeść póżniej niż o czwartej ( ja tak dawałam) to na pewno wytrzyma dłużej.

Tak, rozmawiałam na ten temat z Liliana, która "prostuje " naszego Lakiego.

Spać z Nią w łóżku lub pobliżu i nie reagować. Przedłużać czas reakcji na zaczepki stopniowo do godziny, która nam pasuje, czyli domkowi. I rzeczywiści - jedzonko później.

Posted

A może ona chce siusiu? Może trzeba z nią wychodzić późno jeszcze na krótkie sioo. a rano w razie piszczenia , wziąć do łózia, przytulić.

Posted

malagos napisał(a):
z tym łóżkiem, to fajnie zdecydowała, cwaniara jedna! :)

Jakoś wszystkie psiaki mają chyba w genach zapisaną informację, do czego służy łóżko ;)
Mój Blunio był wystraszony bardzo, jak do mnie trafił, ale skoczenia na łózio sie nie bał...
W nogi co prawda / bał się bliżej /, ale jednak...
Teraz to i podusia niestraszna :)

Posted

Witam, dopiero udało mi się wejść :)
Pierwsza nocka zaliczona do udanych, spała z nami :) Tylko w nocy budziła wszystkich, bo chciała się bawić, ale i tak jest dobrze :) Prawie cały dzień spędziła na dworze. Ma szalony apetyt :)

Fotki będą wieczorem, jak córka wróci, bo musi zgrać z telefonu :)

Posted

terierfanka napisał(a):
czyli jak ciotki przewidywały - spała całą drogę w aucie, żeby mieć siłę w domku nowym poszaleć :loveu:

A no właśnie....teraz już wszystko wiemy....to był cichy plan Lilki;)

Posted

Dlatego zależało mi, aby Lilka pojechała do nowego domu w weekend, kiedy wszyscy domownicy będą w domu i będą mieli dla niej czas :)
Myślę, że jest już "kupiona" i Mazowszanka nie jest jej do niczego potrzebna.

Posted

Ziutka napisał(a):
Ja też widzę tylko jedno zdjęcie...

No to dobrze, nie jest ze mną aż tak żle ;)
Ale za to się pochwalę, że raz w życiu byłam bardziej nowoczesna niż moi synowie, bo oni nie
znali carpoolingu.
Oczywiście zaraz się zainteresowali. Ale ja byłam pierwsza !