Mazowszanka13 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 malagos napisał(a):a pani zamiast dołożyć się do transportu, nie może poprosić/wynajać sąsiada, kuzynę, przyjaciółkę? Zaraz do niej napiszę :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Nic na razie nie wiem. Pani nie bardzo ma kogo poprosić. Napisałam PW z prośbą o pomoc do docha, Nikaragua, Poker i ulvhedinn (aby odetkała skrzynkę ) Rotek_ będzie w tygodniu jechać z Wrocławia do Świdnicy, ale na razie nie wie kiedy. Ale ja też potrzebuję czasu, aby dojechać do Warszawy i załatwić carpooling, więc nie wiem czy to wyjdzie. Pan z godziny 10-ej, który najbardziej by nam pasował, zapadł się pod ziemię. A swoją drogą ciekawe jak bez prawa jazdy dojedzie na miejsce zbiórki ? :crazyeye: Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Robi się nerwowo, bo zdałam sobie sprawę, że mój TZ kończy urlop w niedzielę i w poniedziałek skoro świt wraca do Warszawy pozbawiając mnie w ten sposób samochodu na cały tydzień. Więc jesli mam zawieżć Lilkę do Warszawy i " nadać" do Wrocławia to muszę zrobić to w tym tygodniu. Quote
Lobaria Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Na fejsie jest dziewczyna, jeżdżąca w weekendy pociągiem z Warszawy do Wrocławia - zapytam. Oferuje przewóż psiaka. Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='Lobaria']Na fejsie jest dziewczyna, jeżdżąca w weekendy pociągiem z Warszawy do Wrocławia - zapytam. Oferuje przewóż psiaka. O.K. Ale nadal będzie problem z dowozem do Świdnicy. Pan, który jedzie o 10-ej odezwał się. Może wziąć Lilkę, liczy 6 godzin jazdy, jedzie na lotnisko we Wrocławiu. Ale i tak nie zdąży na 15.30 do michelle04 Wysłałam PW do terierfanki, justiki, Korenii, suni2000 oraz ogłosiłam apel na dwóch wątkach dolnośląskich. Może przed piątkiem coś się wyklaruje ? Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 I znowu ja :) Pan z 10-ej jedzie o 15-ej. To na 15-tą już mamy innego. Terierfanka :loveu:odpisała, że może sunię odebrać i przetrzymać do soboty. Rozmawiałąm z Panią Anną czy by nie podjechałą autobusem lub pociągiem. Wieczorem da mi odpowiedz czy będzie mogła, bo być może pracuje. Ciężko to idzie, ale może coś się wyklaruje. Quote
malagos Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Powinno sie wyklarować, a pani powinna trochę pomóc.......... Quote
Świdniczanka Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Witam, jestem Anna, i chciałabym zaadoptować Lilkę :) Po pierwsze, chcę bardzo podziękować wszystkim któzy włożyli wkład w pomoc w znalezieniu transportu, oraz paniom które były na wizycie przedadopcyjnej. :) malagos - staram się, niestety moja praca nie pozwala mi za bardzo wyjeżdżać, muszę być gotowa na każdy telefon. Mam 14-letnią córkę która by mogła podjechać do Wrocławia, ale nie wiem właśnie czy PKS pozwala na przewożenie zwierząt, więc boję się, żeby nie została na lodzie we Wrocławiu, tym bardziej, że miasto duże i nie zna go za bardzo. Co doś znajomych, to jeden się nie zgodził, a inni jeszcze korzystają z wakacji, także gdyby była możliwość, to bym podjechała. Szukam na razie w internecie, czy nikt nie jedzie w moje strony i mógłby odebrać Lilkę. Jeśli uda mi się coś znaleźć, dam znać wieczorem. Quote
Lobaria Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Świdniczanka napisał(a):Witam, jestem Anna, i chciałabym zaadoptować Lilkę :) Po pierwsze, chcę bardzo podziękować wszystkim któzy włożyli wkład w pomoc w znalezieniu transportu, oraz paniom które były na wizycie przedadopcyjnej. :) malagos - staram się, niestety moja praca nie pozwala mi za bardzo wyjeżdżać, muszę być gotowa na każdy telefon. Mam 14-letnią córkę która by mogła podjechać do Wrocławia, ale nie wiem właśnie czy PKS pozwala na przewożenie zwierząt, więc boję się, żeby nie została na lodzie we Wrocławiu, tym bardziej, że miasto duże i nie zna go za bardzo. Co doś znajomych, to jeden się nie zgodził, a inni jeszcze korzystają z wakacji, także gdyby była możliwość, to bym podjechała. Szukam na razie w internecie, czy nikt nie jedzie w moje strony i mógłby odebrać Lilkę. Jeśli uda mi się coś znaleźć, dam znać wieczorem. Witamy Panią Lileczki bardzo serdecznie :) Psiaki można przewozić PKS-em, sama z moim Bluniem często podróżuję / a jest większy od Lilki / - nie ma problemu. Nawet biletu dla psiaka nie każą kupować. A jeżdziłam z zarówno na krótkich, jak i na długich trasach. Musi być świadectwo szczepienia, ale jeszcze nikt nie chciał, abym pokazała, kaganiec mam w torebce - nigdy nie kazano mi założyć. :) Quote
Świdniczanka Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Witaj również, Lobaria :) Ja znalazłam połączenie Świdnica - Wrocław. Rano pracuję, więc córka pilnuje siostry, po południu ma autobus do Wrocławia o 15.20, na 16.25 by dotarła, a z powrotem jest o 16.30, więc dobrze by było, żeby pani u której ma Lilka nocować nie spóźniła się. Boję się córkę puszczać, ale jeśli innego wyjścia nie będzie to chyba tak zrobimy. I tutaj mam pytanie do Pani Małgorzaty - czy Lilka ma swój kaganiec i smycz, czy mamy kupić? Chodzi o podróż :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Witamy nową dogomaniaczkę :) :) :) Tutaj wszyscy mówimy sobie po imieniu, tworzymy przecież wspólnotę :) Cieszę się bardzo z nowej wiadomości :multi::multi: Zanim dogram sprawę przekazania Lilki zadzwonię jeszcze do ulvhedinn, ona podobno chętnie załatwia takie sprawy. Tylko zobaczymy czy ma czas jutro. Lilka dostanie kaganiec, smycz, szelki i obrożę z adresówką. Quote
Świdniczanka Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 A co do umowy adopcyjnej, jak ją podpiszemy? Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='Świdniczanka']A co do umowy adopcyjnej, jak ją podpiszemy? Ja mam umowę podpisaną, wyślę ją w teczce razem z książeczką zdrowia Lilki, Ty ( znów wracamy do punktu wyjścia ;) ) podpiszesz ją i wyślesz do.... Klaudus chyba ? Jeśli nie uda się załatwić samochodu, i po Lilkę przyjedzie córka to dobrze by było gdyby wzięła ze sobą plecaczek na tę teczkę. Może zdążę jeszcze kupić Lilce jakieś zabawki, gryzaki ? Lilka ma płócienny kontenerek, nie jest ciężki, Lilka też nie. Może dałoby się przywieżć ją w tym kontenerku ? Wtedy nie byłoby strachu przed jej ucieczką spowodowaną stresem. Ulvhedinn nie odpowiada, nagrałam się. Będę do niej dzwonić jeszcze. Quote
Lobaria Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='Mazowszanka']Ja mam umowę podpisaną, wyślę ją w teczce razem z książeczką zdrowia Lilki, Ty ( znów wracamy do punktu wyjścia ;) ) podpiszesz ją i wyślesz do.... Klaudus chyba ? Jeśli nie uda się załatwić samochodu, i po Lilkę przyjedzie córka to dobrze by było gdyby wzięła ze sobą plecaczek na tę teczkę. Może zdążę jeszcze kupić Lilce jakieś zabawki, gryzaki ? Lilka ma płócienny kontenerek, nie jest ciężki, Lilka też nie. Może dałoby się przywieżć ją w tym kontenerku ? Wtedy nie byłoby strachu przed jej ucieczką spowodowaną stresem. Ulvhedinn nie odpowiada, nagrałam się. Będę do niej dzwonić jeszcze. Wszysto będzie dobrze - nie takie transporty psiaków były :) Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Zmiana planów !! Pan z którym byłam umówiona zmienił plany i jedzie jutro o 13.30 Na 15.30-16 do Wrocławia nie zdąży. Ale gdyby terierfanka zatrzymała Lilkę do następnego dnia to mogłaby pojechać z michelle04 do Świdnicy. Dajcie mi proszę numer do michelle04 Pędzę pisać do terierfanki. Quote
asiuniab Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='Mazowszanka']Zmiana planów !! Pan z którym byłam umówiona zmienił plany i jedzie jutro o 13.30 Na 15.30-16 do Wrocławia nie zdąży. Ale gdyby terierfanka zatrzymała Lilkę do następnego dnia to mogłaby pojechać z michelle04 do Świdnicy. Dajcie mi proszę numer do michelle04 Pędzę pisać do terierfanki. Mazowszanka super, ale to ten Pan bez prawa jazdy;) Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 asiuniab napisał(a):Mazowszanka super, ale to ten Pan bez prawa jazdy;) Nie to ten co jedzie wypasioną bryką z żoną pilotem i klimą . A ten co nie ma prawa jazdy to całkiem przyjemny w rozmowie i w tv pracuje ! ;) Quote
Poker Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Lepiej ,żeby wypalił transport samochodowy.Bałabym się jednak powierzyć psa 14.latce. Trzymam kciuki za dogranie transportu i szczęśliwą podróż. Bardzo proszę, uczulcie osoby wiozące Lilkę,żeby w samochodzie trzymali ją cały czas na szelkach, obroży i 2.smyczach i zachowali szczególną ostrożność na postojach i przy otwieraniu drzwi. Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Ona będzie jechała w swoim domku-transporterku zaopatrzona dodatkowo w obrożę z adresatką, szelki i smycz. Jeśli rzeczywiście dojadą w cztery godziny, to może postój niepotrzebny. Rozmawiałąm przed chwilą z michelle04, jest gotowa zabrać Lilkę do Świdnicy w piatek po pracy, może się nawet urwać wcześniej. Tylko czy terierfanka będzie mogła ją przetrzymać do piatku ? Nie mam jeszcze odpowiedzi. Ma ktoś do niej telefon ? Quote
malagos Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Mazowszanko, cały czas tymczasowania, nauka psiaka od podstaw, nauka czystości itp. to pikuś w porównaniu z tym, co teraz robisz, a czego ja, jako dom tymczasowy, nie lubię najbardziej - zgrywanie transportu! to, kiedy, gdzie, masa telefonów, mejli, noce nieprzespane, nerwy! Współczuję, ale jestem z Tobą sercem :) Dobra robota!! Tym bardziej, że robisz to po raz pierwszy! Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='malagos']Mazowszanko, cały czas tymczasowania, nauka psiaka od podstaw, nauka czystości itp. to pikuś w porównaniu z tym, co teraz robisz, a czego ja, jako dom tymczasowy, nie lubię najbardziej - zgrywanie transportu! to, kiedy, gdzie, masa telefonów, mejli, noce nieprzespane, nerwy! Współczuję, ale jestem z Tobą sercem :) Dobra robota!! Tym bardziej, że robisz to po raz pierwszy! Lilka to mój drugi tymczas.Pierwszy był rok temu, ale łatwy ( niedogomaniacki, prywatny). Pierwszy dom zgłosił się w godzinę po zrobieniu wydarzenia na fejsbuku ( mój syn). Potem zgłosiły się dwa nastepne domki. Sami po suczkę przyjechali. Tutaj sytuacja trudniejsza, ale za to nie jestem sama tylko z Wami :loveu: Ja biorę tymczasy raz na rok, w wakacje, a TY jednego po drugim. I to jest dopiero heroizm ! I rozumiem Cię, że teraz zrobiłaś sobie przerwę. Myślę, że po kilku tymczasach dogomania powinna fundować sanatorium albo wczasy przynajmniej na skołatane nerwy ;) A teraz wiadomość najważniejsza: chyba udało się wszystko zgrać :multi: :multi::multi: Terierfanka zgodziła się odebrać Lilkę i poczekać z nią do piatku na michelle04, która pracuje niedaleko. Pan z kolei jedzie w miejsce niedaleko terierfanki. Więc chyba wszystko gra ! Quote
Lobaria Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Cieszę się, że wszystko udało się zgrać - wielkie ukłony dla Ciebie, Mazowszanko :) Quote
asiuniab Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 hura, hura, hura:multi::multi::multi::multi: Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Nasza radość przedwczesna, Pan jedzie jednak w piątek o 13.30 :-( I cały misternie zrobiony plan szlag trafił :-( Wina moja, bo żle odczytałam sms-a :shake: Nie mam siły już o tym dzisiaj myśleć .Terierfanka pewnie sunię odbierze, ale pozostanie dojazd do Świdnicy. Boję się o tym myśleć. Quote
Lobaria Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='Mazowszanka']Nasza radość przedwczesna, Pan jedzie jednak w piątek o 13.30 :-( I cały misternie zrobiony plan szlag trafił :-( Wina moja, bo żle odczytałam sms-a :shake: Nie mam siły już o tym dzisiaj myśleć .Terierfanka pewnie sunię odbierze, ale pozostanie dojazd do Świdnicy. Boję się o tym myśleć. Nie załamuj się tylko!!! Znajdziemy rozwiązanie:) Quote
Recommended Posts