Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']A może ktoś z Wrocławia zgodzi się za zwrot kosztów paliwa zawieźć sunię do Świdnicy?

Właśnie tak !
Światełko w tunelu to sunia2000 :loveu:, która w piątek wieczorem zajedzie do terierfanki i porwie Lilkę do Świdnicy :multi:

Świdniczanko, szykuj chałupkę na przyjazd Lilki w piątek wieczorem :)

Posted

[quote name='Mazowszanka']Właśnie tak !
Światełko w tunelu to sunia2000 :loveu:, która w piątek wieczorem zajedzie do terierfanki i porwie Lilkę do Świdnicy :multi:

Świdniczanko, szykuj chałupkę na przyjazd Lilki w piątek wieczorem :)
oj jak super, też bym to z chęcią uczyniła, ale...... ale fajnie, że się udało coś zorganizować:)

Posted

[FONT='arial black']WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM, KTÓRZY ZAOFEROWALI SIĘ POMÓC, A SZCZEGÓLNIE TOBIE, MAZOWSZANKO! [/FONT]
[FONT=arial]
Jestem pewna, że Lilka w naszym domu zazna ciepła i miłości. Oczywiście, zaraz po dotarciu Lilki dam znać tu na forum, czy wszystko w porządku, jak się Lilka czuje w nowym domku.
Rzeczywiście, ten tydzień zżarł nam "trochę" nerwów, ale było warto. :)

[FONT=arial black]Mazowszanko[FONT=arial], a w jakie miejsce Lilka zostanie dowieziona? A i jeszcze pytanie, dawałaś jej może kiedyś surowe żółtko na sierść? Ile razy dziennie je, czy lepiej może, by miała cały czas jedzenie w misce? Nie wiem właśnie jak jest nauczona.

[/FONT][/FONT]
[/FONT]

Posted

Świdniczanka napisał(a):
[FONT=arial black]WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM, KTÓRZY ZAOFEROWALI SIĘ POMÓC, A SZCZEGÓLNIE TOBIE, MAZOWSZANKO! [/FONT]
[FONT=arial]
Jestem pewna, że Lilka w naszym domu zazna ciepła i miłości. Oczywiście, zaraz po dotarciu Lilki dam znać tu na forum, czy wszystko w porządku, jak się Lilka czuje w nowym domku.
Rzeczywiście, ten tydzień zżarł nam "trochę" nerwów, ale było warto. :)

[FONT=arial black]Mazowszanko[FONT=arial], a w jakie miejsce Lilka zostanie dowieziona? A i jeszcze pytanie, dawałaś jej może kiedyś surowe żółtko na sierść? Ile razy dziennie je, czy lepiej może, by miała cały czas jedzenie w misce? Nie wiem właśnie jak jest nauczona.

[/FONT][/FONT]
[/FONT]

Witaj, nie wątpię, że Lilka zazna u Was ciepła i miłości i bardzo prosimy o odwiedzanie wątku i na bieżąco relacjonowanie co u tej gwiazdki słychać;

Posted

Świetna robota Mazowszanko!!!:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz:
Tak, bardzo prosimy nowy domeczek Lilki o informacje i o zdjęcia, bo największą radością jest psiak w swoim własnym domku, ze swoimi ludźmi...po prostu szczęśliwy...

Posted

Lilka zostanie zawieziona bezpośrednio do domu, dałam sunii2000 (Patrycji) Twoje namiary, Świdniczanko. Ona na pewno zadzwoni jak będzie jechać.
Ja się z nią rozliczę ( paliwo) po fakcie.

Ja Lilce daję jeść dwa razy dziennie, rano około 6-7 i potem ok.16-ej.
Ten ostatni posiłek jest chyba za wcześnie, bo potem z samego rana musi wyjść.
Myślę, że można czas drugiego posiłku przesunąć na póżniejszą godzinę. Ale stopniowo, bo
śmiertelnie głodny pies nie da żyć ( u mnie x 3 ).
O pełnej misce przez cały dzień nie ma co marzyć, bo ona wciąga wszystko co ma na widoku.
W czasie jedzenia najlepiej jej nie przeszkadzać, bo jest bardzo nerwowa.
I wychodząc z domu, czy na noc też lepiej chować jedzenie.
Nie wiem czy ona wskakuje na stół, ale rano poduszki z krzeseł często leżą na podłodze.
Myślę, że ona pamięta czasy wielkiego głodu i jedzenie to dla niej rzecz święta.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Jestem bardzo podbudowana postawą wrocławskich dogomaniaczek.
Dziś rano dostałam kolejne oferty pomocy od figuni i fochu.
Dziękuję jeszcze raz Wam wszystkim:Rose:

Wspaniałą "robotę" wykonałaś :)

Posted (edited)

Około 40 zł, ale pewność będzie po akcji :)
Facet wyjeżdża o13.30, na podróż liczy 4 godziny. Nie wiem ile jest z Wrocławia do Świdnicy.
Ale życie pokazuje, że zwykle takie podróże trwają dłużej niż się planuje.
Myślę, że kolejne osoby będą informowały się sms-ami.

Wszyscy się cieszą, a mnie jakoś smutno się robi.

Edited by Mazowszanka
Posted

Mazowszanka napisał(a):
Około 40 zł, ale pewność będzie po akcji :)
Facet wyjeżdza 0 13.30, na podróż liczy 4 godziny. Nie wiem ile jest z Wrocławia do Świdnicy.
Ale życie pokazuje, że zwykle takie podróże trwają dłużej niż się planuje.
Myślę, że kolejne osoby będą informowały się sms-ami.

z Wrocławia do Świdnicy jest jakieś 50km to ok. 30 min. drogi, oczywiście w zależności od tego o jakiej porze chce się tam dostać;

Posted

Mazowszanka napisał(a):

Nie dziwota - byłaś z Lilką trochę - ja po 3 dniach z Faguniem do dziś staram się suszyć oczy, ale nie wychodzi :(

Posted

no to widzę, że ja mam troszkę szczęścia, że Masajunia jest w moim mieście i się umawiamy z masajową rodzinką i Masajkiem na widzenia:) już w przyszłym tygodniu będziemy się widzieć, choć przyznam że myślę o Nim często;

Posted

Lileczko, czyli dzisiejsza noc jest Twoją ostatnią u Mazowszanki:placz:.
Jutro wyjeżdżasz do Twojego DS......Ja osobiście to nie wiem czy się cieszyć....zawsze obawiam się takich zmian...o Lilkę byłam całkowicie spokojna kiedy była u Ciebie, wiedziałam, że jest w bardzo dobrych rękach...no i jeszcze ta długa podróż.....ciężki i stresujący dzień przed nami.
Bądź szczęśliwa i grzeczna w nowym domku. Będę tu regularnie zaglądać i czytać wieści o Tobie....
Trzymam kciuki za szczęśliwą jutrzejszą podróż :kciuki:.