Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i kupiłam w gminnym sklepiku szampon dla psów.
Przed wojną nie do pomyślenia jak mawiał peerelowski satyryk Jan Pietrzak.
Nie jest to pewnie psi L'Oreal , ale przed podróżą do miasta trzeba panienkę wykąpać, żeby
nie pachniała gnojówką.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lileczko, wkrótce się przeprowadzasz....tylko ten transport.
Ale czy Ty będziesz szczęśliwa....., pewnie już zdążyłaś się przyzwyczaić do opiekunów i miejsca.....:placz:

Posted

[quote name='Lobaria']Takie coś znalazłam...

http://www.carpooling.pl/autostop/Warszawa/Wrocław.html?type=bs&city_from=7056&radius_from=0&city_to=7061&radius_to=0&date=date&day=29&month=08&year=2012&tolerance=4&

O kurcze, ja się na tym nie wyznaję.
Czy ci co będą psa wieżć zadbają o niego ? Czy wypuszczą z klatki po drodze na siusiu ?
Czy nie zgubią ? Tysiące pytań. Pewnie jestem panikarą. A do kogo we Wrocławiu dostarczą ?

Witaj, Klaudus :)

Posted

Mazowszanka napisał(a):
O kurcze, ja się na tym nie wyznaję.
Czy ci co będą psa wieżć zadbają o niego ? Czy wypuszczą z klatki po drodze na siusiu ?
Czy nie zgubią ? Tysiące pytań. Pewnie jestem panikarą. A do kogo we Wrocławiu dostarczą ?

Niektórzy przewożą tak psiaki. Jak klikniesz na poszczególne ogłoszenia, to pokazują się nr telefonów.
Myślę, że kwestia człowieka, czy zgodzi się wziąć niekłopotliwego psiaka w klatce, zamiast innego ludzia.

Carpooling ma za zadanie zmniejszyć koszty przejazdu poprzez pasażerów, którzy się dokładają.

50 zł za "sztukę", dlaczego nie miałby to być psiak?

We Wrocławiu to już musiałby ktoś Lilkę odebrać.

Co do wyprowadzania w trasie - dystans z Wawy do Wrocka sunia wytrzyma, ale zawsze można poprosić, aby kierowca NA SMYCZY wyprowadził chociaż raz.
Ten pomysł podpowiedzieli mi ludzie z fb, którzy tak psiaki transportują.
To znacznie taniej niż specjalny przejazd za zwrotem paliwa.

Na carpoolingu ogłaszają się ludzie odpowiedzialni raczej - inaczej mogliby być napiętnowani, jak np. w allegro.

Dałam ten link, aby sprawę przemyśleć i ewentualnie, abyś skontaktowała się z tymi ludźmi - może będzie wśród nich zwierzolub?

Posted

chciałabym pomóc i we Wrocławiu odebrać Lilkę, ale boję się składać takie deklarację, bo nie zgadnę dnia ani godziny i może się u mnie zacząć:( ale jeśli Lilka dojechałaby między tymi godzinami co podała michell to może to byłoby jakieś rozwiązanie?

Posted

asiuniab napisał(a):
chciałabym pomóc i we Wrocławiu odebrać Lilkę, ale boję się składać takie deklarację, bo nie zgadnę dnia ani godziny i może się u mnie zacząć:( ale jeśli Lilka dojechałaby między tymi godzinami co podała michell to może to byłoby jakieś rozwiązanie?

Dziękujemy bardzo, ale może nie ryzykuj :)

Zadzwoniłam do faceta z linku Lobarii.
Teraz nie miał czasu rozmawiać. Zadzwonię do niego wieczorem.
Nie miał nic przeciwko psu. Wyrusza z Warszawy o 10 rano w ten piątek.
Nie zdążyłam dopytać o której godzinie będzie we Wrocławiu i gdzie.

Ale to trochę ryzykowne.Czy będzie miał kto ją odebrać ?

Posted

Mazowszanka napisał(a):
Dziękujemy bardzo, ale może nie ryzykuj :)

Zadzwoniłam do faceta z linku Lobarii.
Teraz nie miał czasu rozmawiać. Zadzwonię do niego wieczorem.
Nie miał nic przeciwko psu. Wyrusza z Warszawy o 10 rano w ten piątek.
Nie zdążyłam dopytać o której godzinie będzie we Wrocławiu i gdzie.

Ale to trochę ryzykowne.Czy będzie miał kto ją odebrać ?

Trzeba poszukać - taka okazja warta jest zastanowienia - koszty niewspółmierne, ale trzeba dobrze z kolesiem się dogadać.

Posted

Lobaria napisał(a):
Trzeba poszukać - taka okazja warta jest zastanowienia - koszty niewspółmierne, ale trzeba dobrze z kolesiem się dogadać.

Na carpoolingu rejestrują się poważni ludzie, którzy nie są oszołomami i chcą zabrać kogoś, aby zmniejszyć koszty podróży - uważam, że świetny pomysł.
To raczej Oni ryzykują, biorąc do swojego samochodu nieznaną osobę...

Posted

Zarejestrowałam się na tym autostopowym portalu.

Rozmawiałam przez telefon z drugim facetem. Brzmi dobrze. Wyjeżdża z Warszawy o 15-ej w piątek.
Jedzie z kobietą jako pilotem, do dzielnicy Krzyki (ul.Armii Krajowej ? ). Klimatyzacja, przejazd ok.4 godzin bez postoju. Psa może zabrać, wie co to kontenerek, bo wozi koty. Koszt 50 zł.
Powiedziałąm, że jeszcze zadzwonię. Bo nie wiem co dalej.
Pani Anna nie ma samochodu i po Lilkę nie wyjedzie ze Świdnicy. Trzeba ją od ludzi odebrać i dowieżć do Świdnicy, ale dopiero następnego chyba, bo dojadą na wieczór.
Oferta michelle04 dotyczy 15.30 -16-ej.

Jeśli pojedzie o 10-ej rano z tym facetem do którego mam zadzwonić wieczorem to też będzie problem, bo przyjadą przed 15.30.
Z tego co doczytałam on nie ma prawa jazdy, bo mu zabrali i szuka pasażera z prawkiem.
Na razie nie znalazł.
Prawdę mówiąc ten z 15-ej brzmi lepiej. No i ta kobieta gwarancją włączonego rozsądku.
Tylko co z tym odbiorem ?

Posted

Tutaj też w większości znamy się przez internet, też czasem powierzamy psiaki osobom jadącym gdzieś, ale będącym akurat na dogo. Ja myślę, że zależy to tylko od człowieka. Trzeba zadzwonić, porozmawiać i spróbować zaufać intuicji.

Posted

paula_t napisał(a):
Tutaj też w większości znamy się przez internet, też czasem powierzamy psiaki osobom jadącym gdzieś, ale będącym akurat na dogo. Ja myślę, że zależy to tylko od człowieka. Trzeba zadzwonić, porozmawiać i spróbować zaufać intuicji.

Intuicja mówi mi, że ten z 15-ej jest lepszy. Tylko organizacyjnie jak to ogarnąć ?
Bo jeszcze pozostaje dowóz do Świdnicy.

Posted

asiuniab napisał(a):
Mazowszanka, On nie ma prawa jazdy, bo liczy że Wrocław - Warszawa to 4h, bliżej końca tygodnia będę wiedzieć jak ze mną, ale to tylko jako awaria;

Dziękujemy za chęć pomocy :)
Oni wszyscy tak liczą, inny podawał 3,5 godz.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Zarejestrowałam się na tym autostopowym portalu.

Rozmawiałam przez telefon z drugim facetem. Brzmi dobrze. Wyjeżdża z Warszawy o 15-ej w piątek.
Jedzie z kobietą jako pilotem, do dzielnicy Krzyki (ul.Armii Krajowej ? ). Klimatyzacja, przejazd ok.4 godzin bez postoju. Psa może zabrać, wie co to kontenerek, bo wozi koty. Koszt 50 zł.
Pani Anna nie ma samochodu i po Lilkę nie wyjedzie ze Świdnicy. Trzeba ją od ludzi odebrać i dowieżć do Świdnicy, ale dopiero następnego chyba, bo dojadą na wieczór.

Jeśli pojedzie o 10-ej rano z tym facetem do którego mam zadzwonić wieczorem to też będzie problem, bo przyjadą przed 15.30.
Z tego co doczytałam on nie ma prawa jazdy, bo mu zabrali i szuka pasażera z prawkiem.
Na razie nie znalazł.
Prawdę mówiąc ten z 15-ej brzmi lepiej. No i ta kobieta gwarancją włączonego rozsądku.

Rozsądna propozycja - 50 zł. a nie np. 350... Reszte można przenaczyć na inne Pszczyniaki / Ikara np. bo tam zaczyna byc kiepsko /
Z tego, co pisałaś, to ds tez jest w stanie dołozyć sie. We Wrocłwawiu zapewne znajdzie się ktoś.

Posted

Lobaria napisał(a):
Rozsądna propozycja - 50 zł. a nie np. 350... Reszte można przenaczyć na inne Pszczyniaki / Ikara np. bo tam zaczyna byc kiepsko /
Z tego, co pisałaś, to ds tez jest w stanie dołozyć sie. We Wrocłwawiu zapewne znajdzie się ktoś.

Ja będę umawiać się z facetem dopiero jak będzie pewność, że ktoś Lilkę odbierze.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Zarejestrowałam się na tym autostopowym portalu.

Na razie nie znalazł.

Dziewczyny pamiętajcie o tym, że michelle04 może przewieźć Lilkę z Wrocławia do Świdnicy tylko od poniedziałku do piątku, bo wtedy jest we Wrocławiu (pracuje). Ktoś inny musiałby Ją odebrać w piątek i przerzucić do Świdnicy.