Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brazowa1 napisał(a):
Przepraszam,że z doskoku jestem. Jeżeli nadal potrzeba jutro porobie małej ogłoszenia,bo dzis juz nie dam rady przebrnąc przez kilkanascie stron wątku ;)

Narazie wstrzymaj się cioteczko, bo może Lilka będzie mieć domek ;)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że jestem uciążliwa ale bardzo proszę o jakieś informacje o Lilce !!!!!
Wiem, że jest w dobrych rekach ... ale niepokoje się .... może odezwie się tutaj DT Lilki w Warszawie ?
Przepraszam wszystkich ale jestem osobą trudna i konfliktową jeśli chodzi o pieski....

Posted

Nie jesteś uciążliwa :)
Ewa wysłała mi sms-a rano, że wstawi zdjęcia wieczorem. A Ewa to osoba solidna.
Ja mam problemy z internetem ( czy komputerem) , co chwila coś się zacina. A o wstawianiu zdjęć nie ma co marzyć.

Posted

No właśnie... niby solidna, a zawiodła wczoraj:-( Dziewczyny, bardzo Was przepraszam. Wczoraj padłam zapominając o zdjęciach. Oddawałam do adopcji swoją podopieczną, wróciłam wieczorem, pozdawałam relację o psiakach w hoteliku i poszłam spać. Szybko się poprawiam i wrzucam zdjęcia:-)

Posted

Dziękujemy Ewo za zdjęcia :)
Na zdjęciach robi wrażenie dużej,a podobno jest mała.

Jeśli Pani nie ujawni się do dziś wieczór to zadzwonię do Magdy i umówię ją z moim TZ-em na odbiór suczki jutro po południu.
Dziewczyny, a jak ona podróżuje ? Zamknieta w tej budce ?

Posted

[quote name='Mazowszanka']Dziękujemy Ewo za zdjęcia :)
Na zdjęciach robi wrażenie dużej,a podobno jest mała.

Jeśli Pani nie ujawni się do dziś wieczór to zadzwonię do Magdy i umówię ją z moim TZ-em na odbiór suczki jutro po południu.
Dziewczyny, a jak ona podróżuje ? Zamknieta w tej budce ?[/QUOTE]

Siedzi w budce ale jak nie jest zamknięta (zasunieta kotarka). W pewnym momencie przewoziliśmy drugą Sunie, więc musieliśmy zamknąć zasłonkę no i po pół godzinie zaczęła budkę drapać - chciała wyjść. Ale w sumie oba psiaki podczas jazdy były spokojne. Nie sprawiały kłopotu.

Posted

[quote name='rents']Siedzi w budce ale jak nie jest zamknięta (zasunieta kotarka). W pewnym momencie przewoziliśmy drugą Sunie, więc musieliśmy zamknąć zasłonkę no i po pół godzinie zaczęła budkę drapać - chciała wyjść. Ale w sumie oba psiaki podczas jazdy były spokojne. Nie sprawiały kłopotu.[/QUOTE]

Dzięki za informację :)

Posted

[quote name='rents']Siedzi w budce ale jak nie jest zamknięta (zasunieta kotarka). W pewnym momencie przewoziliśmy drugą Sunie, więc musieliśmy zamknąć zasłonkę no i po pół godzinie zaczęła budkę drapać - chciała wyjść. Ale w sumie oba psiaki podczas jazdy były spokojne. Nie sprawiały kłopotu.[/QUOTE]

Dzięki za informację :)

Posted

Pani odezwała się, widziała zdjęcia i opis charakteru Lilki sporządzony przez edytkę850.
Podobała się, ale ma jeszcze na oku inną sunię z fejsbuka, trochę mniejszą, co chyba bardziej jej odpowiada.

Tak więc zabieram jutro Lilkę do siebie.
Umówiłam się z Ewą Martą, że będę dosyłać jej zdjęcia na bieżąco.
Nie bardzo chcemy naciskać na Panią, żeby koniecznie do jutra decydowała się.

Posted

Lilka jest w tej chwili u weta. Magda do mnie zadzwoniłą, że w książeczce nie ma szczepień...
Pewnie przy sterylce nie były robione. Kochana Magda zadzwoni do kliniki w Bielsku i dowie się.
I zrobi zaszczepi małą, jeśli potwierdzi się, że nie była.

Magda zaszczepiła również Bisię.

Wypadałoby zwrócić pieniazki za szczepienia. Porozmawiam o tym z Magdą.

Posted

[quote name='Lobaria']Lilka jest w tej chwili u weta. Magda do mnie zadzwoniłą, że w książeczce nie ma szczepień...
Pewnie przy sterylce nie były robione. Kochana Magda zadzwoni do kliniki w Bielsku i dowie się.
I zrobi zaszczepi małą, jeśli potwierdzi się, że nie była.

Magda zaszczepiła również Bisię.

Wypadałoby zwrócić pieniazki za szczepienia. Porozmawiam o tym z Magdą.[/QUOTE]

W książeczce zdrowia były wszystkie aktualne wpisy, bo o nie prosiłam.
Z tego co zdążyłam się na dogo zorientować, to w takich sytuacjach nie robi się szczepień od razu.

Fajnie, że Bisia też została zaszczepiona, ale Ona nie miała żadnej kasy więc trzeba będzie zacząć zbierać.

Posted

Dostałam SMS-a od Mazowszanki - Lilka dotarła szczęśliwie, wszystko OK:)
Ma
dzisiaj problemy z netem - jutro napisze więcej:)

MAZOWSZANKA - bardzo Ci dziękujemy!!!

Posted

Mam dzisiaj problemy, ciągle mi wyskakuje file not found.
Lilka odbyła długą drogę ( 5 godzin), bo stała w korku pod Nieporętem.
Ale miała przerwy na siusiu. Jak samochód jechał była cicho, jak stawał to popiskiwała.

Przyjechała wesolutka, zadowolona. U mnie na weekend dużo ludzi, więc ma się do kogo łasić.
Niestety, z psami gorzej, bo moja suczka ją goni. A pies zazdrośnik, o którego się bałam, zaakceptował.
Jutro nad tym popracujemy.

Magda Lilkę zaszczepiła na wściekliznę, obcięła pazurki, odpchliła oraz dała mi na jutro środek odrobaczający.
Piękna i czysta, tylko brać.
Za dwa tygodnie zaszczepię ją na wirusówki.

Mam nadzieję, że jutro uda się napisać więcej.

Posted

Bidulka, 5 godzin w drodze, w tym upale....ale najważniejsze, że już na miejscu:)

Wyściskaj Ją od nas - dziękujemy za wspaniałą opiekę no i oczywiście za dzisiejszy transport!!!

Posted

Podziękowania należą się wszystkim :) Tyle osób jej pomagało :)

Z moją suczką dzisiaj lepiej, powarkuje tylko kontrolnie.
Sunia ładnie przespała noc, rano załatwiła się na dworze.

Ma duży apetyt, przy napełnianiu miski kreci młynki.
Jej szczupła, sarnia sylwetka jest jej atutem, szkoda byłoby ją zatuczyć.
Dlatego podpowiedzcie mi ile gramów gotowanego mam jej dziennie dawać ?
Ona by jadła bez końca, widać, że nie przelewało jej się w tym krótkim życiu.

Porobię zdjęcia w weekend.