Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AtaO']

Problemy z netem ustąpiły, podmieniam na normalne zdjęcia :)

Zobaczcie jak szczęśliwa jest Lilka..... i to dzięki edytka850. Wielkie dzięki!!!
Lilunia kochana, tak powinno być od zawsze i na zawsze...

Posted

Mam pierwsze spostrzeżenia na temat suni;
Lilka buduje gniazado :( pewnie nadszedł termin porodu i mechanizmy uruchomione poprzez hormony
działają niezależnie od sterylki, która z tego co wiem odbyła się dosyć późno...
sunia zainstalowała się w budce, gdzie nieustannie prześciela pierzynkę i wybiega z niej atakując
jej legalnego i prawowitego właściciela :)
Lilka popiskuje też co jakiś czas jakby szukając czegoś....
mam wrażenie że suczka ma poczucie straty :(
To minie...
Sunia pięknie je i robi ładne kupki - dostaje leki na zatrzymanie laktacji i antybiotyki.
W piątek usuwanie szwów.

Posted

Dziękujemy Ci bardzo za informacje, które nam na bieżąco przekazujesz na temat Lilki.
Dziewczyno, spadłaś nam tu prosto z nieba, jesteś prawdziwym aniołem:lilangel:.
Wielkie dzięki za tak troskliwą opiekę nad Lilką.

Posted

ale byłby numer, gdyby znalazła dom jeszcze przed wyjazdem do Mazowszanki :) Ja miałam taki przypadek - śliczna kudłatka jechała do mnie na dt, tymczasowo zatrzymała się na kilka dni u dziewczyny Mycha101, ta ja wzieła do pracy i .... mało się o nią ludzie nie pokłócili :)

Posted

malagos napisał(a):
ale byłby numer, gdyby znalazła dom jeszcze przed wyjazdem do Mazowszanki :) Ja miałam taki przypadek - śliczna kudłatka jechała do mnie na dt, tymczasowo zatrzymała się na kilka dni u dziewczyny Mycha101, ta ja wzieła do pracy i .... mało się o nią ludzie nie pokłócili :)

Hehe, dobre :) Kurcze, pewnie trochę odczuwa to, że miała maluszki, ale minie jej to, dostaje leki, będzie dobrze.

Posted

Śliczne są te zdjęcia!!
To jest niewyobrażalnie pięknie jak patrzy się na zdjęcia na samym początku, a teraz kiedy pycholek się cieszy :) Jak one niewiele do szczęścia potrzebują, a niektórzy nawet tego nie potrafią im zapewnić....

Posted

Noc minęła spokojnie, spaliśmy długo :)
Sunieczka zachowuje czystość w domu - jest niewymagająca
Opanowała jednak już w tej chwili dwie budki, gdyż drugą wyciągnęłam z lamusa, żeby zainstalować w niej mojego psa.
Lilka nie pozwala koledze zbliżyć się do żadnej z nich :)
Sunia jest bardzo czujna i nadal niespokojna... lgnie do mnie lecz po chwili już biegnie do legowiska prześcielać pierzynkę.
Ma ogromny apetyt - muszę dzielić jej posiłek bo chyba by pękła. Wczoraj mieliśmy indyka dzisiaj cięlecinę w warzywach.
oceniam te sunieczkę na 2-3 lata...
Nie mam książeczki, więc nie wiem ile jej dale w klinice.
A przy okazji - czy ja mam się w piątek upomnieć o jakieś dokumenty dla niej ???

Posted

AtaO napisał(a):
Dokładnie....szkoda, że to tylko tymczas - Lila już zakosztowała domu, ogródka no i cudownej Pańci:)

no niestety :(
żałuję ale nie mogę jej zostawić :(
to bardzo fajna sunieczka - adopcyjna, młodziutka - znajdzie dom :)

Posted

edytka850 napisał(a):
Noc minęła spokojnie, spaliśmy długo :)
Sunieczka zachowuje czystość w domu - jest niewymagająca
Opanowała jednak już w tej chwili dwie budki, gdyż drugą wyciągnęłam z lamusa, żeby zainstalować w niej mojego psa.
Lilka nie pozwala koledze zbliżyć się do żadnej z nich :)
Sunia jest bardzo czujna i nadal niespokojna... lgnie do mnie lecz po chwili już biegnie do legowiska prześcielać pierzynkę.
Ma ogromny apetyt - muszę dzielić jej posiłek bo chyba by pękła. Wczoraj mieliśmy indyka dzisiaj cięlecinę w warzywach.
oceniam te sunieczkę na 2-3 lata...
Nie mam książeczki, więc nie wiem ile jej dale w klinice.
A przy okazji - czy ja mam się w piątek upomnieć o jakieś dokumenty dla niej ???

Ale Ty Ją rozpieszczasz - indyk, cielęcinka - same rarytasy:) Czy ja też mogę wpaść na taki smaczny obiad?;)
A co do dokumentów, to dam Ci jeszcze znać, muszę skontaktować się z Klaudią - a to nie jest prosta sprawa:razz:

Posted

AtaO napisał(a):
Ale Ty Ją rozpieszczasz - indyk, cielęcinka - same rarytasy:) Czy ja też mogę wpaść na taki smaczny obiad?;)
A co do dokumentów, to dam Ci jeszcze znać, muszę skontaktować się z Klaudią - a to nie jest prosta sprawa:razz:

To tak przy okazji zupełnie - niestety mam psa który nie chce jeść... no i mam kłopoty przez to :(
robię co mogę żeby mu dogodzić.
Swoja drogą ostatnio pan wet też pytał mnie czy może wpaść na obiad - kiedy powiedziałam mu, że mój pies je jagnięcinę :) :) :)

Posted

edytka850 napisał(a):
To tak przy okazji zupełnie - niestety mam psa który nie chce jeść... no i mam kłopoty przez to :(
Swoja drogą ostatnio pan wet też pytał mnie czy może wpaść na obiad - kiedy powiedziałam mu, że mój pies je jagnięcinę :) :) :)

ja nawet nie wiem jak to smakuje :oops:

Posted

edytka850 napisał(a):

Ja miałam przez 17 lat sunię anorektyczkę:) Na widok jedzenia uciekała z podkulonym ogonkiem a ja co chwilę zmieniałam jej dietę. Koszmar:nonono2:
Lilka fajna, taka malizna do kochania:)

Posted

MTD napisał(a):
edytka, ja tak na marginesie: gdzie kupiłaś taką budkę?

te budki kupiłam kiedyś w tesco ale są dostępne też na allegro.
zaletą ich jest to, że się składają, przez co są łatwe w przechowywaniu :)
Lilka dostanie ode mnie jedna z budek wraz z wyposażeniem wewnętrznym hahaha
budka stanie się własnościa Lilki i chciałabym aby była przekazana razem z nia również do DS
bardzo mi na tym zależy....

Posted

edytka850 napisał(a):
te budki kupiłam kiedyś w tesco ale są dostępne też na allegro.
zaletą ich jest to, że się składają, przez co są łatwe w przechowywaniu :)
Lilka dostanie ode mnie jedna z budek wraz z wyposażeniem wewnętrznym hahaha
budka stanie się własnościa Lilki i chciałabym aby była przekazana razem z nia również do DS
bardzo mi na tym zależy....

Dziewczyno jesteś niesamowita....Oczywiście, że przekażemy... na razie do DT.....