edytka850 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='Mazowszanka']Podziękowania należą się wszystkim :) Tyle osób jej pomagało :) Z moją suczką dzisiaj lepiej, powarkuje tylko kontrolnie. Sunia ładnie przespała noc, rano załatwiła się na dworze. Ma duży apetyt, przy napełnianiu miski kreci młynki. Jej szczupła, sarnia sylwetka jest jej atutem, szkoda byłoby ją zatuczyć. Dlatego podpowiedzcie mi ile gramów gotowanego mam jej dziennie dawać ? Ona by jadła bez końca, widać, że nie przelewało jej się w tym krótkim życiu. Porobię zdjęcia w weekend. Mazowszanko, u mnie Lila tez na początku jadła bez umiaru - nie ograniczałam jej... nie potrafiłam lecz z czasem zaczęła odchodzić od miski... zdarzało się że nie zjadła wszystkiego... Myślę że otyłość jej nie grozi - może to być lęk w nowym stadzie... Przypominam też że u mnie karty rozdawała Lilka :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Uff !! Nareszcie poszła spać. Cały dzień na nogach, nawet jak wchodzi do budki to zaraz z niej wychodzi. Budka stoi w kąciku w kuchni, dla wiecznie głodnej Lilki to najciekawsze pomieszczenie. Drzwi na zewnątrz są non stop otwarte, nawet podczas burzy, więc Lilka może wychodzić na dwór kiedy chce, ale i tak w kuchni jej najlepiej. Zdjęć zrobiłam niewiele, bo jest w ciągłym ruchu. Może jutro na spacerze jeszcze coś pstryknę. Najciekawsze zdjęcia wychodzą jak pies leży lub śpi, a z tym u niej kiepsko. Notuję też sobie spostrzeżenia i określenia do ogłoszeń. Quote
AtaO Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 (edited) No to całe szczęście, że nareszcie poszła spać;). Zrobić zdjęcie tym psiakom z ADHD, to rzeczywiście niemały problem:razz: Edited July 8, 2012 by AtaO Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Udało się wstawić zdjęcie ? Tak sobie leżymy. Quote
Lobaria Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Mazowszanka']Udało się wstawić zdjęcie ? Tak sobie leżymy. Pelna laba :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 (edited) Zacznę od tego, że mam bardzo słaby zasieg. Ze skali pięciostopniowej tylko jedną słabą kreseczkę. Dlatego nie zawsze mogę połączyć się z dogo, że o wstawianiu zdjęć nie wspomnę. Ale będę próbowała. Dzisiaj zaryzykowałam i spuściłam Lilkę ze smyczy na spacerze po łąkach i polach, bo bardzo wyrywała się do moich psów. Na gwizdnięcie natychmiast wróciła i potem trzymała się cały czas blisko nas. Przygotowałam taki wstepny tekst, opis Lilki do ogłoszeń. .Możecie go zmienić, poprawić, macie większe doświadczenie w pisaniu. Zdjęcia doślę, jak nie dam rady na wątek to na mejla. Ja jestem zwolenniczką tekstów krótkich i zwięzłych, bez kwiecistych opisów, bo ludzie nie bardzo lubią czytać. Do mnie osobiście przemawiaja takie teksty bardziej. Wysterylizowana, młodziutka suczka w typie sarenki, długonoga i szczupła. Wielkości do pół łydki. Bardzo wesoła, lgnąca do człowieka, nieodstepująca właściciela na krok. Niekonfliktowa w zetknięciu z innymi psami. Na spacerze wraca na zawołanie, trzyma się blisko człowieka. Ma krótką, niebrudzącą się sierść. W domu zachowuje czystość. Zaszczepiona, odrobaczona i odpchlona. Przebywa w domu tymczasowym na północnym Mazowszu. Kontakt: [email protected] 697 97 25 08 Edited July 9, 2012 by Mazowszanka Quote
__Lara Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Super, że Lilka już u Mazowszanki :) Tak, dogo coś szwankuje ostatnimi dniami.... trzeba się zabierać za ogłoszenia! Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Wysłałam dwa zdjęcia do AtyO na mejla ( via mój TZ ) , bo sama nie daję rady. Nie wiem jakim cudem wstawiłam to jedno sypialniane. Pstryknę więcej dziś na spacerze. Brazowa1 zgłaszała się do ogłoszeń, ale musi mieć zdjecia. Quote
AtaO Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Byłyby jeszcze wczoraj gdyby dogo nie nawaliło :) Kochana Lilieczka :) Quote
edytka850 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='AtaO']Byłyby jeszcze wczoraj gdyby dogo nie nawaliło :) Kochana Lilieczka :) śliczna sunieczka... skąd ja ją znam ???? Quote
AtaO Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='Mazowszanka']Wysłałam dwa zdjęcia do AtyO na mejla ( via mój TZ ) , bo sama nie daję rady. Nie wiem jakim cudem wstawiłam to jedno sypialniane. Pstryknę więcej dziś na spacerze. Brazowa1 zgłaszała się do ogłoszeń, ale musi mieć zdjecia.[/QUOTE] Jak będziesz miała nowe zdjęcia Lilki to prześlij mi proszę na maila :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Cały czas próbuję, a to przez imageshack a to mejlem i nic nie chce pójść. W ostateczności wyślę Ci Ato zdjęcia przez TZ-a w niedzielę. Ale cały czas nie udało mi się jeszcze zrobić tego specjalnego zdjęcia, które powali przyszły domek. Ona ma cudowny charakter, taka słodka pieszczoszka. Chyba ma około roczku, bo zachowuje sie jak szczeniak, podgryza w zabawie tymi cudownymi, ostrymi ząbkami, ale bardzo delikatnie. Pewnie zaszła w ciążę po pierwszej cieczce. Chodzi za mną krok w krok co dla mnie jest trochę męczące, ale myślę, że dla niektórych osób, na przykład samotnych,to będzie pożadaną cechą charakteru. Śpi w kuchni w swojej budce, chciałaby ze mną, ale nie ma mowy! Moje psy, które całe życie spały w holu nagle przeniosły się do sypialni i pilnują, aby konkurencja nie weszła. Zdjecia może jeszcze nie są idealne, ale chyba można spróbować już ją ogłaszać. Zaraz napiszę PW do brązowej. Quote
Mazowszanka13 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Czy ja jestem ślepa czy zdjęcia Lilki, wstawione przez Beatę wcięło ? Quote
AtaO Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='Mazowszanka']Czy ja jestem ślepa czy zdjęcia Lilki, wstawione przez Beatę wcięło ?[/QUOTE] Sorki, ale ja te zdjęcia cały czas widzę :) Może jeszcze ktoś inny się wypowie...:crazyeye: Są te zamieszczone przeze mnie i jeszcze raz zacytowane przez Edytę :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Alarm odwołany ! Teraz są. Widocznie długo się ładują u mnie w tym rzęchu. Quote
rents Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='__Lara']Dlatego właśnie część pieniążków musi zostać zwrócona ;) Jak będzie wpłata za podróż - 150zł - to będzie z czego zapłacić ;)[/QUOTE] Transport gratisowy . . . Quote
Mazowszanka13 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 (edited) No i warto rano wstawać. Udało się wstawić zdjecie :) Lilka na łące odpoczywa po bieganiu. To duże coś to kiszonka, siano zawinięte ciasno folią pod która kisi się, póżniejsza karma dla krów. Takimi białymi sześcianami upstrzone są okoliczne łąki. Dzisiaj mam dobry dzień i drugie poszło. Edited July 11, 2012 by Mazowszanka Quote
AtaO Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Szczęśliwa jest Lilka u Ciebie. Strasznie się cieszę :multi: Człowiek całe życie się uczy - teraz już wiem co to ta kiszonka - dzięki :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Dzieki za przybycie :loveu: ,już wysyłam mejla. Quote
Recommended Posts