Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmd napisał(a):
A doktory mają jakąś wizję, co z tą rączką później zrobić? Czy to się samo naprawi?

Pani wet mówi ,że powrót sprawnosci, jeśli jest możliwy może potrwać nawet dwa lata. Ale to ,że czucie pojawia sie już teraz, dobrze rokuje. Nawet gdyby czucie wróciło tylko od spodu łapki to piesek bedzie mógł stawiać łapke i się nią potpierać. Trzeba łapkę gimnastykować, podawać lecytynę witaminy b i czekać.....

Posted

Cały czas śledzę wątek i kibicuję malutkiej. Miałam, świnkę morską, która była po wylewie i miała prawostronny paraliż, brak czucia w łapkach i nie tylko. Po długim leczeniu i rehabilitacji czucie wróciło, z racji wylewu miał lekkie zachwiania równowagi, ale łapkami ładnie przebierał. Masowanie/gimnastykowanie łapek trzeba było powtarzać ok. 5 razy dziennie, dostawał wit. z grupy B, oraz bardzo mu pomogło naprzemienne moczenie łapek w ciepłej i zimnej wodzie, czy lekarze o tym nie wspominali? Może by warto było?

Posted

HURRRAAAAA!!!!!!! Bardzo się cieszę:-) Dzięki temu maleńka ma większą szansę na adopcję!!!

sleepingbyday napisał(a):
dosia ma dwa beagle. że tak powiem - sama się prosiła ;-)

Mnie wystarczyła jedna sunia beagla i połowę mebli musiałam wymienić:-) Nie wspomną o pilotach, aparatach telefonicznych, drzwiach, książkach i innych pomniejszych;-) Ale kocham tego łobuza nad życie ;-)

Posted

DOSIA_GRECIA napisał(a):
Pani wet mówi ,że powrót sprawnosci, jeśli jest możliwy może potrwać nawet dwa lata. Ale to ,że czucie pojawia sie już teraz, dobrze rokuje. Nawet gdyby czucie wróciło tylko od spodu łapki to piesek bedzie mógł stawiać łapke i się nią potpierać. Trzeba łapkę gimnastykować, podawać lecytynę witaminy b i czekać.....

No to banerek z podpisu do poprawy......

TZmestudio

Posted

[quote name='mestudio']No to banerek z podpisu do poprawy......

TZmestudio

no jeszcze nie tak do końca . zachowałabym odrobinę dystansu. Szanse są ale to jeszcze daleka i długa droga. Łapkę trzeba ćwiczyć i ćwiczyć i ćwiczyć...

A tymczasem dzisiaj zrobione zdjęcia. Malutka spała u mojej siostry i dostała swoje własne posłanko :)