Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

jak zmienili układ strony, to nic nie widać - krótkie teksty nikną pomiędzy awatarem a banerami.

dosia - nie mogę was znaleźć na zaginał dom. zalinkuj. jeśli pomagają zbierać, to czy udostępniają konto? takie konto trzeba podać w pierwszym poście.
agatamakowska - dzieki za bazarek!

dosia - wejdź na bazarek agaty - przychod z bazarku jest na rzecz malutkiej - bazarek trzeba podnosić (czytaj - pisac na nim).

Wpisz w wolnej chwili do pierwszego postu zestawienie dotychczasowych wydatków - najlepiej z datą, bo będziesz uzupełniać.

EDIT:
BAZAREK DLA MALUTKIEJ!

http://www.dogomania.pl/threads/224194-GUSTAW-KLIMT-2012-rok-rocznicowy!-%C5%9Awie%C5%BCutkie-gad%C5%BCety-dla-Malutkiej-do-11.03-21.00

Edited by sleepingbyday
Posted

[quote name='sleepingbyday']jak zmienili układ strony, to nic nie widać - krótkie teksty nikną pomiędzy awatarem a banerami.

dosia - nie mogę was znaleźć na zaginał dom. zalinkuj. jeśli pomagają zbierać, to czy udostępniają konto? takie konto trzeba podać w pierwszym poście.
agatamakowska - dzieki za bazarek!

dosia - wejdź na bazarek agaty - przychod z bazarku jest na rzecz malutkiej - bazarek trzeba podnosić (czytaj - pisac na nim).

Wpisz w wolnej chwili do pierwszego postu zestawienie dotychczasowych wydatków - najlepiej z datą, bo będziesz uzupełniać.

EDIT:
BAZAREK DLA MALUTKIEJ!

http://www.dogomania.pl/threads/224194-GUSTAW-KLIMT-2012-rok-rocznicowy!-%C5%9Awie%C5%BCutkie-gad%C5%BCety-dla-Malutkiej-do-11.03-21.00
Tutaj link do Zaginął dom

http://zaginaldom.pl/category/zbiorki/malutka/
Tutaj od dzisiaj zbieramy datki przez fundację
http://allegro.pl/show_item.php?item=2187272249

Resztę uzupełnię jeszcze dziś wieczorem. Teraz wracam do pracy. Wszystkim za wszelką pomoc jeszcze raz bardzo dziękujemy z Malutką... nic innego mi do głowy nie przychodzi tylko dziękować i szukać domku dla małej....

Posted

ale umówmy się - malutka jest w zawieszeniu, schronienie u dosi jest awaryjne - sunia będzie potrzebowac opieki nie przez tydzień, tylko dlużej, urazy ortopedyczne maja to do siebie. juz o amputacji nie wspomnę... bez kasy na utrzymanie i bez dt będzie krucho. szukanie domu może potrwać nie musi, ale musimy być przygotowani na to - logistycznie i finansowo.

ale jak sobie pomyslę, że mogła gdzieś pod lasem w końcu umrzeć, to te wszystkie problemy choc na chwile bledną.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ale umówmy się - malutka jest w zawieszeniu, schronienie u dosi jest awaryjne - sunia będzie potrzebowac opieki nie przez tydzień, tylko dlużej, urazy ortopedyczne maja to do siebie. juz o amputacji nie wspomnę... bez kasy na utrzymanie i bez dt będzie krucho. szukanie domu może potrwać nie musi, ale musimy być przygotowani na to - logistycznie i finansowo.

ale jak sobie pomyslę, że mogła gdzieś pod lasem w końcu umrzeć, to te wszystkie problemy choc na chwile bledną.

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Najważniejsze jest, że Malutka nie wyląduje w schronie, ale to nie koniec problemów. Teraz pora na wsparcie jej leczenia i rehabilitacji.
Wysłałam 50 zł i mam nadzieję, że z bazarków i wpłat od ludzi uzbiera się na jej leczenie.

Posted

:pZamieściłam pierwsze rozliczenie. Dzięki wczorajszej zbiórce mam pieniądze na wizytę u specjalisty. Oprócz ortopedy może uda mi się w tym tygodniu pójść do NEUROLOGA !:-o
Moja mama zadzwoniła dzisiaj do swojej Pani weterynarz która pracuje na SGGW. Ta Pani opowiedziała o suczce w pracy i poleciła mi neurologa. Może faktycznie to jest bardziej prawdopodobne uszkodzenie samych nerwów. Zdjęcie RTG przecież nic konkretnego nie wykazało.

Posted

:shake:smuci mnie to ,że pomimo tylu ogłoszeń i tylu zaangażowanych ludzi nikt nie dzwoni ani nie pyta w sprawie pieska...:shake:
Jak tu jej znaleźć domek? U mnie będzie jeszcze do soboty potem na tydzien idzie do mojej siostry jeśli się nic nie wydarzy ..:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( a tu nic nawet najmniejszego maila... nikt biduli nie chce. Napiszcie mi w jaki jeszcze sposób szukać domku? macie doświadczenie może mogę jeszcze coś zrobić?

Posted

niestety szukanie domku czasem trwa...

porozsyłaj maila z opisem suni+ zdjęciem do wszystkich swoich znajomych. Jeśli sami nie są w stanie pomóc to chociaż niech przekażą maila dalej- może komuś suńka skradnie serce. Wydrukuj i porozwieszaj też ogłoszenia na osiedlu, w lecznicach,osiedlowych sklepach zoologicznych,miejscach dużych "skupisk ludzkich". Niektórzy nie korzystają przecież z internetu.

Posted

gosia7 napisał(a):
niestety szukanie domku czasem trwa...

porozsyłaj maila z opisem suni+ zdjęciem do wszystkich swoich znajomych. Jeśli sami nie są w stanie pomóc to chociaż niech przekażą maila dalej- może komuś suńka skradnie serce. Wydrukuj i porozwieszaj też ogłoszenia na osiedlu, w lecznicach,osiedlowych sklepach zoologicznych,miejscach dużych "skupisk ludzkich". Niektórzy nie korzystają przecież z internetu.

To prawda, z tym internetem. Maile już porozsyłane ale ogłoszenia,, dobry pomysł Zajmę się tym w weekend.

Posted

To wynika z tego, że psów potrzebujących domów jest baardzo dużo, a o wiele mniej chętnych na nowego zwierzaka. Dlatego tak ważne jest propagowanie sterylizacji i kastracji, nie rozmnażania zwierząt bez pochodzenia. Obalania mitów krycia dla zdrowia :(.

Posted

wiosenka napisał(a):
Obalania mitów krycia dla zdrowia :(.

O tak! Mam 1,5 roczną suczkę, niebawem będziemy ją sterylizować. Komu o tym nie powiem to słyszę "ale jak to sterylizowac, przecież suczka przynajmniej raz w życiu powinna mieć szczeniaki" :roll: Obalam więc ten mit gdzie tylko mogę.

Posted

Może ta ustawa coś zmieni, bo niestety sami lekarze wet. często zachęcają, a wręcz namawiają właścicieli reproduktorów do krycia suczek bez uprawnień lub bez pochodzenia. W tą niedziele moją ciocie którą od lat namawiam na sterylke, lekarz przekonywał, że nie ma takiej potrzeby lepiej podać zastrzyk.