Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Oleńką
Dzisiaj było kilka telefonów od osób, które widziały psy podobne do Figi
Jeden telefon wydał się sensowny - słabo widzący psiak, który ma problemy z tylnymi nóżkami. Pies zawołany imieniem "Figa" podszedł do pani, ale pani niestety nie okazała się na tyle przytomna żeby go przytrzymać.

Posted

Jeśli ludzie faktycznie widzą Figę to Ola musi mieć naprawdę ogromnego pecha, że pies się tak ciągle rozpływa w powietrzu kiedy ona tam dociera :roll:
Przy ulicy na której dziś Ola szukała jest baardzo ruchliwa droga..

Szkoda psa :shake:

Posted

cholera...moj kolega zza gdanska zaproponował ze przyjedzie jeepem i pojezdzimy tam poszukamy jej...ale...czy to ma sens?pieszo jej nie możemy znalezc, boksery nie potrafią...może trzeba schron sprawdzic jeszcze raz?

Posted

Jeżeli, choć kilka telefonów było faktycznie o Figę to ona już jest daleko od miejsca zaginięcia i tam plakatów nie ma, więc to logiczne, że już nikt nie dzwoni.
Jednak wątpię, żeby niepełnosprawna suka w typie jamnika zdołała tyle czasu przeżyć na dworze, bez jedzenia, w śniegu, lawirując między rozpędzonymi samochodami.
Gdyby Figa miała obrożę, adresówkę albo czipa to byłaby jakaś szansa ale po tak długim czasie i po tylu telefonach z różnych miejsc to zaczynam to widzieć czarno..

Posted

Podobno wczoraj oplakatowywano dalej, po drugiej stronie Motławy.
Ja dzisiaj zaczęłam rozsyłać prośbę o pomoc do obcych ludzi z Gdańska na gg ale odzewu nie ma żadnego.

• 3 weeks later...
Posted

Dogo ma moc, Akucha ma moc, Figlarka to mega szczęściara!!!!:multi::multi::multi:
Wiadomo jak ta żabka trafiła do schronu? Przecież, żeby tak z buta to nie możliwe, ktoś ją podwiózł?

Posted

Nie do wiary, nie do wiary :D :D :D

Jak nasza kochana Turystka przebyła ta trasę? Na ślepo?
Ja stawiam na to,z e ktoś ją moze wywiózł, podwiózł?

Jejku, ona jest taka kochana :) Taka żarłoczna :)
Taka szybka na spacerkach :)
Siedzi w izolatce z drugą sunią- zawsze uda jej sie uciec na korytarzyk, tak sie pcha :)

Cuda, cuda, cuda!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Kasia25 napisał(a):
Dogo ma moc, Akucha ma moc, Figlarka to mega szczęściara!!!!:multi::multi::multi:
Wiadomo jak ta żabka trafiła do schronu? Przecież, żeby tak z buta to nie możliwe, ktoś ją podwiózł?

znaleziono ją na trasie E-7 jakieś 50km podreptała sobie
z buta szła ta małpa, jak ja ją dorwe to nie wiem co zrobię

Posted

Szczęka mi spadła i wala się po podłodze:crazyeye:

Wiecie, ja zwątpiłam, myslałam, że dogo nie ma sensu, że to strata czasu. Ale dziś się przekonałam, że dogomania to potęga!!!!!

Oleńko, nie uduś Figi ze szczęścia:loveu:

Posted

przepraszam,ale ze szczescia mialam brzydkie skojarzenia,z ta autostrada ;):eviltong::diabloti: i po co Figa tam poszła.
Czy ja kiedys powiedzialam,ze Figa jest niesprawna?Wypluwam te slowa!

ta suka dwa razy umknela smierci (a my wiemy TYLKO o tych dwoch razach strach pomyslec,co Figa jeszcze ma za soba :lol:)
opowiem wetowi,ze ta suka,co ja chcial usypiac jako niezdolna do zycia,to biega na trasach maratońskich :eviltong:
Jedno jest pewne,ten pies ma super anioła stroża.Ola,w zwiazku z tym,niech Figa Tobie wytypuje numery totka :multi:
JAKA JESTEM SZCZESLIWA!

Posted

ja ją zleję pasem i do kaloryfera przywiążę :mad:
te wszystkie kilometry moje i mojej siostry, te noce zarwane i łzy
a później zaprosze Anię i Beatę i one też wleją bo jej szukały również a co.
Później na pieszo pójdzie do Akuchy i będzie ją całować i sprzątać i prać i nie wiem co jeszcze:mad:

Brązowa ona porządna panienka jest :mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

No noo nooooo, żadne "zleję" ona ma dupinke do zalotnego kręcenia a nie do trzepania :eviltong:
Tak, niech do akuchy przyjdzie! Posadzę na podusi i będziemy z kurką kawkę pić i plotkować. Opowie mi, jak to było.

Cuda panie, cuda!!!!
Wczoraj na gg napisałam Olence: Dogo to potęga!
Chociaż wkurza coraz bardziej...

Olenka pewnie już jest w Elblągu :multi:

Posted

olenka_f napisał(a):
ja ją zleję pasem i do kaloryfera przywiążę :mad:
te wszystkie kilometry moje i mojej siostry, te noce zarwane i łzy
a później zaprosze Anię i Beatę i one też wleją bo jej szukały również a co.
Później na pieszo pójdzie do Akuchy i będzie ją całować i sprzątać i prać i nie wiem co jeszcze:mad:

Brązowa ona porządna panienka jest :mad::mad::mad::mad::mad:

oo tak! Będziemy lać! Ile to się człowiek nachodził, rozklejał ogłoszeń i denerwował, bo zachciało jej się po województwach podróżować :shake:
Porozmawiaj z nią Oleńko bardzo poważnie i wybij jej z głowy takie numery.

Posted

Ciągle nie mogę w to uwierzyć, w dodatku w pracy dogo tak się ślimaczyło, że Figa pewnie jest szybsza, można to powtarzać sto razy, ale takie cuda nie zdarzają się często. Gdyby to był hysky, czy owczarek, ale ona- tak się cieszę. Teraz to trzeba ją opieczętować ze wszystkich stron i na na złotej zmyczy prowadzić.