Betbet Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 dobra zobacyzmy jak pozałatwiam sprawy egzaminowe...czy ktoś może mi nr olenki wyslac w wiadomości? miałam, nie moge znaleźć... a jakby się znalazła to też może mi napiszcie....żebym jutro niepotrzebnie nie jechała, bo to jakoś daleko straszliwie aaa no i czy wiemy gdzie była mniej więcej widziana? heh nie znam terenu bede sie krecic w kółko:) Quote
olenka_f Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 mój nr to 505 419 211 Figa była widziana przy moście między Łąkową a Olszynką pobiegła w stronę Olszynki w prawo to teren bardzo blisko mnie chodzimy tam codziennie na spacery a mi się wierzyć nie chce że nie może trafić ale żyje i mnie szuka a ja szukam ją wiec się najdziemy Quote
olenka_f Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='wredne_słonko']Olu a nie 505 419 211??[/quote] właśnie tak przepraszam mało sypiam i jestem bardzo zmęczona Quote
brazowa1 Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 matko,zeby to tylko była ona. Tyle czasu. O ktorej jedziecie? Quote
Betbet Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 no ładnie;) umawiam się właśnie z wrednym, że pojedziemy obydwie. Będzie razniej no i im nas więcej tym lepiej Quote
wredne_słonko Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='olenka_f']właśnie tak przepraszam mało sypiam i jestem bardzo zmęczona[/quote] Wcale się nie dziwię. Szukałam już w nerwach telefonu mojego, żeby sprawdzić Twój numer, bo się wystraszyłam, że ogłoszenia dałam ze złym ;) Wiolu, jedziemy koło 12 na poszukiwania. Dzisiaj kręciłam się po Olszynce ponad godzinę ale niestety bez efektów.. Quote
taxelina Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Dodam ja na Jamniki i mixy szukaja domow do dzialu zaginione Quote
brazowa1 Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 tam jest ta ogromna łąka... Macie jeszcze troche ogloszeń do wywieszania? Ja bym mogla od 14.Moze gdzies sie jeszcze spotkamy tam,dobrze?Dam znac SMSem. A jak ja zobaczymy,to nie ma mozliwości,abysmy nie zlapały. Quote
olenka_f Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 ja idę za godzinę , wiem że ona nie ma zegarka ale może coś skojarzy coś cokolwiek zawsze tą samą trasą chodzę Quote
wredne_słonko Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Ja mam tylko ze 3 ogłoszenia i to kiepskiej jakości.. Nie mam jutro żadnych ograniczeń czasowych więc myślę, że możesz dołączyć o 14.. :) Trzeba w końcu tą sierotkę znaleźć. Quote
olenka_f Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 ja mam jeszcze ogłoszenia i to dużo ogłoszeń Quote
Betbet Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Plan jest taki, że my się spotykamy z wrednym około 11-11:30 w okolicach Oliwy i jedziemy tam. Nie mam później ograniczeń czasowych, jak nie zamarzniemy mogę łazić. Także Brązowa pisz. Quote
rwpb Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Trzymam kciuki za powodzenie. Znajdźcie ją. Quote
mariamc Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Oleńka ,jak poszukiwania? Dobrze,że chociaz ktoś ją widział .A może jakiś twój Boksio ją namierzy? Quote
wredne_słonko Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Póki co Figa bardzo namiętnie się przed nami ukrywa.. Oleńka chodzi na poszukiwania z psami ale bez rezultatów. Quote
Betbet Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 NIestety, krążyłyśmy z wrednym słonkiem 3 godziny i ani śladu...Obawiamy się, że ona w dzień może gdzieś kimać czy chować się. Rozwiesiłyśmy kilka plakatów. Ech:(((((((((( Quote
mariamc Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Czy jest możliwość utykania małych kawałeczków jej kocyka od domu do miejsca ,gdzie ją widziano? Może wróci po śladach. Quote
brazowa1 Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 nie wroci.Robienie ścieżek zapachowych ma sens w przypadku psow z świetnym nosem,kondycja i zacieciem do tropienia. Mysle,ze to nie Fige widziano.Tez tam dzis bylam i sama w ciagu dwoch godzin zobaczylam trzy psy,ktore byly dokladnie w typie Figi. Psy laża luzem,z kazdego domostwa wyskakuja.Nikt sie nie przejalby psem,ktory bładzi.Bo wszystkie tak lataja. Wg mnie najpewniej Figa stoczyla sie w czasie spaceru do wody-bo kanaly sa wszedzie,niezabezpieczone.Ze stromymi nasypami,byl lód,wystarczylo sie poslizgnać. Ale szukac trzeba.Tylko znalezienie ciala psa,daje 100% pewnosci,jaki byl jej los. Quote
Kasia25 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Oleńko zaglądam do Was z drżeniem serca... Są dobrzy ludzie a cuda się zdarzają, ja wierze, że ona się znajdzie! Quote
Betbet Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 NIeee Brązowa...tam są bunkry, opuszczone jakieś hale, może się tam schowała no... Wczoraj widziałyśmy ze słonkiem jak matka puszczała 3-letnie dzieci na ten lód którego ociupinka jest na brzegu:angryy::angryy::mad::mad:. Nie zarwał się, może gdyby Figa się stoczyła też nic by nie było, przecież tam kaczki siedzą na brzegu to nie jest spad prosto w głęboką toń. Na brzegach jest dość płytko no, wyczłapała by się może... A że podobnych psów jest sporo to niestety fakt. Połowa domostw nadaje się pod interwencje...łańcuch półmetrowy, zamiast budy postawiony do góry nogami fotel itp itd... Quote
wredne_słonko Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Co do lodu to Oleńka mówiła, że w ta noc kiedy Figunia zaginęła kanał był niemal cały zamarznięty, a lód nie załamał się pod którymś z bokserów (chyba) więc tym bardziej nie powinien pod Figą. Psów podobnych jest trochę ale ludzie tam mieszkający w większości wiedzą, który pies do kogo należy więc skoro pani uznała, że to może być Figa to ja mam nadzieję, że tak było. edit. Oleńka dostała kolejny telefon od kogoś kto widział podobnego psa do Figi. Pojechała to sprawdzić ale nadal nic.. Quote
mariamc Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Olenka nadal nie ma dostępu do netu. Bardzo proszę o przesłanie mi na maila plakatu dana1808 @o2.pl Przyjaciele mojego dziecka wydrukują i będą go rozwieszać. Quote
szuwar Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Brązowa, mam nadzieję, że tym razem się po prostu mylisz. Najgorsza jest ta niepewność, że ona gdzieś tam marznie albo coś jej jest. Jak wrócę z ferii to też będę szukać. Quote
Recommended Posts