Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dobra zobacyzmy jak pozałatwiam sprawy egzaminowe...czy ktoś może mi nr olenki wyslac w wiadomości?
miałam, nie moge znaleźć...
a jakby się znalazła to też może mi napiszcie....żebym jutro niepotrzebnie nie jechała, bo to jakoś daleko straszliwie

aaa no i czy wiemy gdzie była mniej więcej widziana? heh nie znam terenu bede sie krecic w kółko:)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mój nr to 505 419 211
Figa była widziana przy moście między Łąkową a Olszynką pobiegła w stronę Olszynki w prawo
to teren bardzo blisko mnie chodzimy tam codziennie na spacery a mi się wierzyć nie chce że nie może trafić
ale żyje i mnie szuka a ja szukam ją wiec się najdziemy

Posted

[quote name='olenka_f']właśnie tak przepraszam mało sypiam i jestem bardzo zmęczona[/quote]
Wcale się nie dziwię.
Szukałam już w nerwach telefonu mojego, żeby sprawdzić Twój numer, bo się wystraszyłam, że ogłoszenia dałam ze złym ;)

Wiolu, jedziemy koło 12 na poszukiwania.

Dzisiaj kręciłam się po Olszynce ponad godzinę ale niestety bez efektów..

Posted

tam jest ta ogromna łąka...
Macie jeszcze troche ogloszeń do wywieszania?
Ja bym mogla od 14.Moze gdzies sie jeszcze spotkamy tam,dobrze?Dam znac SMSem.
A jak ja zobaczymy,to nie ma mozliwości,abysmy nie zlapały.

Posted

Plan jest taki, że my się spotykamy z wrednym około 11-11:30 w okolicach Oliwy i jedziemy tam.

Nie mam później ograniczeń czasowych, jak nie zamarzniemy mogę łazić. Także Brązowa pisz.

Posted

NIestety, krążyłyśmy z wrednym słonkiem 3 godziny i ani śladu...Obawiamy się, że ona w dzień może gdzieś kimać czy chować się. Rozwiesiłyśmy kilka plakatów.

Ech:((((((((((

Posted

nie wroci.Robienie ścieżek zapachowych ma sens w przypadku psow z świetnym nosem,kondycja i zacieciem do tropienia.

Mysle,ze to nie Fige widziano.Tez tam dzis bylam i sama w ciagu dwoch godzin zobaczylam trzy psy,ktore byly dokladnie w typie Figi. Psy laża luzem,z kazdego domostwa wyskakuja.Nikt sie nie przejalby psem,ktory bładzi.Bo wszystkie tak lataja.

Wg mnie najpewniej Figa stoczyla sie w czasie spaceru do wody-bo kanaly sa wszedzie,niezabezpieczone.Ze stromymi nasypami,byl lód,wystarczylo sie poslizgnać.

Ale szukac trzeba.Tylko znalezienie ciala psa,daje 100% pewnosci,jaki byl jej los.

Posted

NIeee Brązowa...tam są bunkry, opuszczone jakieś hale, może się tam schowała no...

Wczoraj widziałyśmy ze słonkiem jak matka puszczała 3-letnie dzieci na ten lód którego ociupinka jest na brzegu:angryy::angryy::mad::mad:. Nie zarwał się, może gdyby Figa się stoczyła też nic by nie było, przecież tam kaczki siedzą na brzegu to nie jest spad prosto w głęboką toń. Na brzegach jest dość płytko no, wyczłapała by się może...

A że podobnych psów jest sporo to niestety fakt.

Połowa domostw nadaje się pod interwencje...łańcuch półmetrowy, zamiast budy postawiony do góry nogami fotel itp itd...

Posted

Co do lodu to Oleńka mówiła, że w ta noc kiedy Figunia zaginęła kanał był niemal cały zamarznięty, a lód nie załamał się pod którymś z bokserów (chyba) więc tym bardziej nie powinien pod Figą.
Psów podobnych jest trochę ale ludzie tam mieszkający w większości wiedzą, który pies do kogo należy więc skoro pani uznała, że to może być Figa to ja mam nadzieję, że tak było.

edit.
Oleńka dostała kolejny telefon od kogoś kto widział podobnego psa do Figi. Pojechała to sprawdzić ale nadal nic..

Posted

Brązowa, mam nadzieję, że tym razem się po prostu mylisz. Najgorsza jest ta niepewność, że ona gdzieś tam marznie albo coś jej jest. Jak wrócę z ferii to też będę szukać.