olenka_f Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 akucha napisał(a):A insulinę podajesz? Dlaczego cukier tak stoi? Ona pewnie senna i osłabiona chorobą, przykre to bardzo. Taka dzielna sunia z niej. Jakiej maści do oka uzywasz? maść nazywa się Optimmuns a insuliny dostaje już 7 jednostek, dostaje też leki na wątrobę Ornitil Quote
olenka_f Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 czemu cukier stoi nie wiem ale dzwoniła do mnie kochana koleżanka której pies choruje już długo że kilka miesięcy trwało zbicie cukru i jak się unormuje cukier to Figa nie będzie załatwiać się w domu Quote
olenka_f Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 poziom cukru wzrósl do 556 przy 6,75 jednostek insuliny Figa od dziś dostaje 8 jednostek :shake: Quote
olenka_f Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Figa nie widzi już nic :-( Z cukrem kompletnie nie dajemy sobie rady , dostaje 9 jednostek a cukier w granicach 350 - 400 Takie przykre jest jak idąc do mnie wchodzi na któregoś boksera albo wychodząc na dwór wejdzie w miskę z wodą :-( Na spacerze idzie za mną ale jak tylko nie słyszy kroków leci w panice obojętnie w jakim kierunku, ona nie lubi spacerów ale jak ja wychodze ona chce iść ze mną więc biorę ją kiedy tylko mogę Nadal jest chuda a jej oczka to koszmar:shake: Quote
brazowa1 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 strasznie to smutne.Ale ma jakąś radość z życia? Quote
wredne_słonko Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Biedna Figunia :( Ale czemu ten cukier taki nachalny? Może ta insulina jej nie służy? Albo trzeba inaczej ułożyć dietę? Przykro mi Oleńko Quote
akucha Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Nie mam pojęcia o cukrzycy, nic nie doradzę. Bardzo żal mi Figi i ciebie Olenko. To trudne i przygnębiające, gdy ukochany pies czuje się taki zagubiony. Co z oczkami? Bo lepiej już było. Quote
olenka_f Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 z oczami jest o tyle lepiej że nie są suche ale jedno oko z krwawą błoną drugie jakby nie ale nie widzi totalnie nie widzi od jutra rana Figa bedzie dostawała dwa razy dziennie insuline tzn tą sama dawkę podzieloną na dwie części. wczoraj w nocy trzepałam internet i wiem że często psy nie reaguja na psią insulinę a dobrze przyswajają ludzką. 4-go idziemy do dwóch wetów najpierw na echo serca do Ulewicza i moze on coś poradzi, później jedziemy do Gdyni na konsultacje. Bardzo wierzę w doktora Ulewicza on niestety Figi nie badał od czasu cukrzycy, wiec wykorzystamy umówione badanie serca. Wiola ona ma radość z jedzenia tak myślę bo to nadal lubi, bardzo rzadko zaczepia do zabawy. Fajnie się bawi z Baskiem bo on jako jedyny gdy Figa podbiega i chwyta go za łapki a później gubi go, podchodzi i nadstawia te łapy, kładzie się mruczy i czeka aż Figa znajdzie go i dziabnie go w ucho później ona odbiega i znów straci kierunek to on tak się przesuwa żeby na niego trafiła. Basko zawsze się nią opiekował, ja pamietam jak pierwszego dnia u mnie, wpadła jej dupka do dziury w ogrodzie to Basiul na mordce jej tą dupcię podnósł. Quote
akucha Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='olenka_f']Fajnie się bawi z Baskiem bo on jako jedyny gdy Figa podbiega i chwyta go za łapki a później gubi go, podchodzi i nadstawia te łapy, kładzie się mruczy i czeka aż Figa znajdzie go i dziabnie go w ucho później ona odbiega i znów straci kierunek to on tak się przesuwa żeby na niego trafiła. Basko zawsze się nią opiekował, ja pamietam jak pierwszego dnia u mnie, wpadła jej dupka do dziury w ogrodzie to Basiul na mordce jej tą dupcię podnósł.[/QUOTE] Wzruszajace. Kochany boksio, kochany!!!! Też biedne ślepka to tez wina cukrzycy. Trzymam mocno za Fgę. Olenko, dzielna z Ciebie dziewczyna. Quote
rwpb Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Co tu taki zastój? Wszystkiego dobrego w nowym roku Quote
olenka_f Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 bardzo dziękujemy i również zyczymy wszystkiego naj, naj a przede wszystkim byśmy za rok byli w tym samym składzie u Figuni tak jak było - cukier wysoki, nie reaguje na insulinę. Ale humor Fidze dopisuje - bije Dziadka i boksery no i sierść zaczęła błyszczeć. Oczka suche niestety ale apetyt dopisuje :) Quote
olenka_f Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 brazowa1 napisał(a):a przytyla odrobinkę? może odrobinkę, mi się wydaje przeraźliwie chuda ale chyba moja ocena nie bardzo jest obiektywna Quote
brazowa1 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 hmmm.to trzeba by Figunie zobaczyć. Olenko,dotarły dane ze schronisk w pomorskim? Quote
olenka_f Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 brazowa1 napisał(a):hmmm.to trzeba by Figunie zobaczyć. Olenko,dotarły dane ze schronisk w pomorskim? dotarły i bardzo dziękuję Figusię musisz zobaczyć koniecznie :) Quote
olenka_f Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 rwpb napisał(a):I tam u Was słychać? jest nie tak źle, Figunia ma cukier wysoki ale bardzo powolutku spada jest radosna, zaczepia do zabawy - więc chyba będzie dobrze - musi być Quote
brazowa1 Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 mała jest teraz raczej niefotogeniczna... Quote
szuwar Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 No właśnie, oczka ma biedne, ale cały czas niezła z niej laska. Quote
Betbet Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 same jesteście niefotogeniczne. czego chcecie? normalna suczkowa kluseczka śliczna, a oczka po prostu biedne Quote
Recommended Posts