Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

akucha napisał(a):
A insulinę podajesz? Dlaczego cukier tak stoi?
Ona pewnie senna i osłabiona chorobą, przykre to bardzo. Taka dzielna sunia z niej.
Jakiej maści do oka uzywasz?

maść nazywa się Optimmuns a insuliny dostaje już 7 jednostek, dostaje też leki na wątrobę Ornitil

Posted

czemu cukier stoi nie wiem ale dzwoniła do mnie kochana koleżanka której pies choruje już długo że kilka miesięcy trwało zbicie cukru i jak się unormuje cukier to Figa nie będzie załatwiać się w domu

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Figa nie widzi już nic :-(
Z cukrem kompletnie nie dajemy sobie rady , dostaje 9 jednostek a cukier w granicach 350 - 400
Takie przykre jest jak idąc do mnie wchodzi na któregoś boksera albo wychodząc na dwór wejdzie w miskę z wodą :-(
Na spacerze idzie za mną ale jak tylko nie słyszy kroków leci w panice obojętnie w jakim kierunku, ona nie lubi spacerów ale jak ja wychodze ona chce iść ze mną więc biorę ją kiedy tylko mogę
Nadal jest chuda a jej oczka to koszmar:shake:

Posted

Nie mam pojęcia o cukrzycy, nic nie doradzę.
Bardzo żal mi Figi i ciebie Olenko. To trudne i przygnębiające, gdy ukochany pies czuje się taki zagubiony.
Co z oczkami? Bo lepiej już było.

Posted

z oczami jest o tyle lepiej że nie są suche ale jedno oko z krwawą błoną drugie jakby nie ale nie widzi totalnie nie widzi
od jutra rana Figa bedzie dostawała dwa razy dziennie insuline tzn tą sama dawkę podzieloną na dwie części.
wczoraj w nocy trzepałam internet i wiem że często psy nie reaguja na psią insulinę a dobrze przyswajają ludzką. 4-go idziemy do dwóch wetów najpierw na echo serca do Ulewicza i moze on coś poradzi, później jedziemy do Gdyni na konsultacje.
Bardzo wierzę w doktora Ulewicza on niestety Figi nie badał od czasu cukrzycy, wiec wykorzystamy umówione badanie serca.
Wiola ona ma radość z jedzenia tak myślę bo to nadal lubi, bardzo rzadko zaczepia do zabawy. Fajnie się bawi z Baskiem bo on jako jedyny gdy Figa podbiega i chwyta go za łapki a później gubi go, podchodzi i nadstawia te łapy, kładzie się mruczy i czeka aż Figa znajdzie go i dziabnie go w ucho później ona odbiega i znów straci kierunek to on tak się przesuwa żeby na niego trafiła. Basko zawsze się nią opiekował, ja pamietam jak pierwszego dnia u mnie, wpadła jej dupka do dziury w ogrodzie to Basiul na mordce jej tą dupcię podnósł.

Posted

[quote name='olenka_f']Fajnie się bawi z Baskiem bo on jako jedyny gdy Figa podbiega i chwyta go za łapki a później gubi go, podchodzi i nadstawia te łapy, kładzie się mruczy i czeka aż Figa znajdzie go i dziabnie go w ucho później ona odbiega i znów straci kierunek to on tak się przesuwa żeby na niego trafiła. Basko zawsze się nią opiekował, ja pamietam jak pierwszego dnia u mnie, wpadła jej dupka do dziury w ogrodzie to Basiul na mordce jej tą dupcię podnósł.[/QUOTE]

Wzruszajace. Kochany boksio, kochany!!!!
Też biedne ślepka to tez wina cukrzycy.
Trzymam mocno za Fgę. Olenko, dzielna z Ciebie dziewczyna.

• 2 months later...
Posted

bardzo dziękujemy i również zyczymy wszystkiego naj, naj a przede wszystkim byśmy za rok byli w tym samym składzie

u Figuni tak jak było - cukier wysoki, nie reaguje na insulinę. Ale humor Fidze dopisuje - bije Dziadka i boksery no i sierść zaczęła błyszczeć. Oczka suche niestety ale apetyt dopisuje :)

Posted

rwpb napisał(a):
I tam u Was słychać?

jest nie tak źle, Figunia ma cukier wysoki ale bardzo powolutku spada
jest radosna, zaczepia do zabawy - więc chyba będzie dobrze - musi być