akucha Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Cukrzyca to podstępna choroba. A insulina ja wzmocni? Jak waleczna, to bedzie dobrze. Tak sobie tłumaczę, bo przeciez musi być dobrze. Quote
brazowa1 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 olenko,Ponka1,ma pieska,ktory od jakis 7miu lat choruje na cukrzyce,jak nie dłużej.Ma sie dobrze.Pewnie Figa tez oswoi ta chorobe i jeszcze nas zadziwi,jak sie zrobi gruba.Przeciez to Figa w końcu! Quote
olenka_f Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Figa to takie moje kochane serduszko, ja nawet nie przyjmuję do wiadomości że będzie źle jutro jej kupię zestaw do podawania insuliny, kiedyś miałam ale komuś dałam i nie pamiętam komu :cool1: ( na pewno dla ludzia jakiegoś) i jakoś nauczymy się z tym żyć innego wyjścia nie ma Quote
olenka_f Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 akucha napisał(a):Cukrzyca to podstępna choroba. A insulina ja wzmocni? Jak waleczna, to bedzie dobrze. Tak sobie tłumaczę, bo przeciez musi być dobrze. do piątku powinna być widoczna poprawa a i sztuczne łzy do końca życia Quote
akucha Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 To jest nadzieja, że będzie dobrze! ;) Wiesz, ja wybieram się na badania z Belką, bo poczytałam i tez mi się wydaje, ze może mieć cukrzycę. ma wszystkie objawy. Czy Figunia miała wzdęty brzuszek? Quote
brazowa1 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 tak...........ale nie nakrecaj sie Akucho! Quote
olenka_f Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 tak , brzuszek duży a nóżki i łapeczki to same kosteczki oczy :ropa twarda i bardzo dużo Quote
wredne_słonko Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Oleńko bardzo mi przykro. Biedna Figunia.. Ciągle jakieś przykrości ją spotykają :shake: Miałam kiedyś psa z cukrzycą i mam bardzo przykre doświadczenia. Mam nadzieję, że Figunia sobie poradzi. Ściskam mocno. Quote
olenka_f Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 wredne_słonko napisał(a):Oleńko bardzo mi przykro. Biedna Figunia.. Ciągle jakieś przykrości ją spotykają :shake: Miałam kiedyś psa z cukrzycą i mam bardzo przykre doświadczenia. Mam nadzieję, że Figunia sobie poradzi. Ściskam mocno. jakie te doświadczenia ? Quote
akucha Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 olenka_f napisał(a):tak , brzuszek duży a nóżki i łapeczki to same kosteczki oczy :ropa twarda i bardzo dużo Noo, wychudzenie, duże pragnienie, posikiwanie... Oczy też, ale to jedno udało się zaleczyć. Wiesz ja przerobiłam z Bela i Tolą wiele rodzajów sztucznych łez. Polecam Systane. Czy będziesz musiała badac Fidze poziom cukru? Ile razy musisz podawac jej insulinę? Quote
olenka_f Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 codziennie 4,5 czegoś tam o stałej porze u nas to będzie wieczór bo mi tak łatwiej jest jej codziennie po tej pół godzinie jedzenie podać no i wtedy rano ze wszystkimi będzie jadła krople już zapisałam jutro kupię ona na oczy dostaje Newaryl i Tobrex jeszcze Quote
akucha Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Raz dziennie to nie tak źle. Najwazniejsze, zeby szybko do formy wróciła. I oczywiście jedzenie ze wszystkimi to super, bo Figa miałaby wielkiego stresa, gdyby ją od stołówki odstawili. Quote
olenka_f Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 ale to by była awantura największa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
olenka_f Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Fidze zaczęły się błyszczeć oczka :multi: Quote
wredne_słonko Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 olenka_f napisał(a):jakie te doświadczenia ? To nie fajna choroba. Przy skokach insuliny napady padaczkowe to bardzo przykry widok. Później kiedy choroba postępowała wysiadały po kolei różne narządy, Ami siusiał pod siebie, nie sypiał w nocy. Było widać, że bardzo go ta choroba męczy :shake: Quote
brazowa1 Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 tak,ale kazdy przypadek jest inny-u Figi cukrzyca moze miec lagodniejszy przebieg. Quote
olenka_f Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 byliśmy u weta kolejny raz, jedno co dobre to to że poziom cukru spadł z 456 na 375 choć norma górna granica to 180 dostaje insuliny już 5,75 jednostek tydzień temu przybrała i ważyła 7,300 dziś 6,450 usg dobre, nerki dobre szmery w sercu Figa wygląda jak twierdzi wet na psa z nowotworem albo z bardzo chorym sercem problem w tym że nic nie można znaleźć, wszystko jest dobre a szmery można przypisać cukrzycy za tydzień robimy prześwietlenie płuc muszę znaleźć jakąś specjalną karmę na cukrzycę ma bardzo chore oczy, będzie miała sprowadzone na jutro jakieś lekarstwo pamiętam tylko że na "o" i cenę wariacką ale to jedyny ratunek dla niej teraz bo Figa bardzo cierpi przez te oczka stan Figi jest taki że praktycznie powinnam się zwolnić z pracy by móc podawać jej leki jakiś cholerny obłęd:shake: Quote
brazowa1 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 ja tylko bardzo prosze-zeby Figa sie nie dała chorobie Nerki dobre i przytyła-tego sie trzymajmy Quote
olenka_f Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 brazowa1 napisał(a):ja tylko bardzo prosze-zeby Figa sie nie dała chorobie Nerki dobre i przytyła-tego sie trzymajmy przytyła w zeszłym tygodniu, w tym schudła Quote
olenka_f Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 chciałam pokazać jak teraz wygląda Figa ale chyba mało widać Quote
Betbet Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 a kto to się tak szczerzy i pokazuje ząbaaaale?:):loveu: Quote
brazowa1 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 biedulka taka,ale sie szczerzy... Quote
akucha Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 O rany... cała Figa, no. :loveu: Wyszczuplała. Olenko, napisz, jak dajecie sobie radę z cukrzycą. Quote
olenka_f Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 z cukrzycą bardzo marnie, nie chce spadać cukier cały czas powyżej 300 a może być 180 max je tylko karme dla cukrzyków i mięsko ale mało i nic nie pomaga z oczkami tylko ciut lepiej po tej maści czytałam w internecie że po drugiej tubce widoczne są efekty duże Figuś apetyt ma, z humorkiem różnie, niestety załatwia się w domu tylko jest taka bardzo leciutka Quote
akucha Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 A insulinę podajesz? Dlaczego cukier tak stoi? Ona pewnie senna i osłabiona chorobą, przykre to bardzo. Taka dzielna sunia z niej. Jakiej maści do oka uzywasz? Quote
Recommended Posts