Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olenko,Ponka1,ma pieska,ktory od jakis 7miu lat choruje na cukrzyce,jak nie dłużej.Ma sie dobrze.Pewnie Figa tez oswoi ta chorobe i jeszcze nas zadziwi,jak sie zrobi gruba.Przeciez to Figa w końcu!

Posted

Figa to takie moje kochane serduszko, ja nawet nie przyjmuję do wiadomości że będzie źle
jutro jej kupię zestaw do podawania insuliny, kiedyś miałam ale komuś dałam i nie pamiętam komu :cool1: ( na pewno dla ludzia jakiegoś)
i jakoś nauczymy się z tym żyć innego wyjścia nie ma

Posted

akucha napisał(a):
Cukrzyca to podstępna choroba. A insulina ja wzmocni?
Jak waleczna, to bedzie dobrze. Tak sobie tłumaczę, bo przeciez musi być dobrze.

do piątku powinna być widoczna poprawa a i sztuczne łzy do końca życia

Posted

To jest nadzieja, że będzie dobrze! ;)

Wiesz, ja wybieram się na badania z Belką, bo poczytałam i tez mi się wydaje, ze może mieć cukrzycę. ma wszystkie objawy.
Czy Figunia miała wzdęty brzuszek?

Posted

Oleńko bardzo mi przykro.
Biedna Figunia.. Ciągle jakieś przykrości ją spotykają :shake: Miałam kiedyś psa z cukrzycą i mam bardzo przykre doświadczenia.
Mam nadzieję, że Figunia sobie poradzi.
Ściskam mocno.

Posted

wredne_słonko napisał(a):
Oleńko bardzo mi przykro.
Biedna Figunia.. Ciągle jakieś przykrości ją spotykają :shake: Miałam kiedyś psa z cukrzycą i mam bardzo przykre doświadczenia.
Mam nadzieję, że Figunia sobie poradzi.
Ściskam mocno.

jakie te doświadczenia ?

Posted

olenka_f napisał(a):
tak , brzuszek duży a nóżki i łapeczki to same kosteczki
oczy :ropa twarda i bardzo dużo

Noo, wychudzenie, duże pragnienie, posikiwanie...
Oczy też, ale to jedno udało się zaleczyć.

Wiesz ja przerobiłam z Bela i Tolą wiele rodzajów sztucznych łez. Polecam Systane.

Czy będziesz musiała badac Fidze poziom cukru? Ile razy musisz podawac jej insulinę?

Posted

codziennie 4,5 czegoś tam o stałej porze u nas to będzie wieczór bo mi tak łatwiej jest jej codziennie po tej pół godzinie jedzenie podać no i wtedy rano ze wszystkimi będzie jadła
krople już zapisałam jutro kupię ona na oczy dostaje Newaryl i Tobrex jeszcze

Posted

Raz dziennie to nie tak źle. Najwazniejsze, zeby szybko do formy wróciła.
I oczywiście jedzenie ze wszystkimi to super, bo Figa miałaby wielkiego stresa, gdyby ją od stołówki odstawili.

Posted

olenka_f napisał(a):
jakie te doświadczenia ?

To nie fajna choroba. Przy skokach insuliny napady padaczkowe to bardzo przykry widok. Później kiedy choroba postępowała wysiadały po kolei różne narządy, Ami siusiał pod siebie, nie sypiał w nocy. Było widać, że bardzo go ta choroba męczy :shake:

• 2 weeks later...
Posted

byliśmy u weta kolejny raz, jedno co dobre to to że poziom cukru spadł z 456 na 375 choć norma górna granica to 180
dostaje insuliny już 5,75 jednostek
tydzień temu przybrała i ważyła 7,300 dziś 6,450
usg dobre, nerki dobre
szmery w sercu
Figa wygląda jak twierdzi wet na psa z nowotworem albo z bardzo chorym sercem
problem w tym że nic nie można znaleźć, wszystko jest dobre a szmery można przypisać cukrzycy
za tydzień robimy prześwietlenie płuc
muszę znaleźć jakąś specjalną karmę na cukrzycę
ma bardzo chore oczy, będzie miała sprowadzone na jutro jakieś lekarstwo pamiętam tylko że na "o" i cenę wariacką ale to jedyny ratunek dla niej teraz bo Figa bardzo cierpi przez te oczka
stan Figi jest taki że praktycznie powinnam się zwolnić z pracy by móc podawać jej leki
jakiś cholerny obłęd:shake:

• 2 weeks later...
Posted

z cukrzycą bardzo marnie, nie chce spadać cukier cały czas powyżej 300 a może być 180 max
je tylko karme dla cukrzyków i mięsko ale mało i nic nie pomaga
z oczkami tylko ciut lepiej po tej maści
czytałam w internecie że po drugiej tubce widoczne są efekty duże
Figuś apetyt ma, z humorkiem różnie, niestety załatwia się w domu tylko jest taka bardzo leciutka