Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mieszkam niedaleko Oleńki więc rozglądam się bacznie za Figą.. Tacie dałam zdjęcie Figuni i kazałam mu mieć oczy szeroko otwarte.
Obawiam się, że mogła wpaść do wody albo, jak Brązowa mówiła do jakiejś studzienki. Biedna maleńka :shake:
Wiewiórko, już nie tyle w Polsce co na samym dolnym mieście nikt się nią nie zainteresuje. Tutaj biega mnóstwo małych psów, które mają 'właścicieli' i na kolejnego napewno nikt nie zwróci uwagi.

Co do plakatów. Oleńko czy ty je rozwieszałaś? Bo ja może jestem ślepa ale nie widziałam jak dotąd żadnego :oops: Myślę głównie o Łąkowej i Długich ogrodach. ale jeśli Figa znała teren to mogła zajść na Olszynkę lub Orunię.. Z chęcią porozwieszałabym plakaty ale jak na złość drukarka mi padła.

Posted

Łąkową obwiesiłam, Długich Ogrodów nie głównie kierowałam się na Olszynkę bo to tam ona łatwo mogła pójść
Obeszłam wszystkie krzaki i zajrzałam w każdy dołek
tak na prawdę zniknęła mi z oczu bardzo blisko domu i wydaje mi się Olszynka jedynym możliwym terenem gdzie by poszła
nawet Łąkowa nie bardzo bo przez most musiałaby przejść
nigdzie nie znalazłam załamania lodu a szukałam tej nocy co zginęła, szukałam ją z Nuką i z Marem wywęszyli by ją
lód był gruby bo Maro puścił sie za lisem właśnie po lodzie i pod wielkim psem się nie załamał to i pod Figunią też by się nie załamał
ktoś zerwał jeden numer ale nie dzwonił:-(

Posted

olenko-trzeba wszystko.Czasem niewiarygodne miejsca potrafia psy przejsc.Nie maja prawa przejsc zywcem przez wielopasmowke,ale przechodza.W Sopocie nie bylo zgloszenia,pewnie jestes w stalym kontakcie z Kokoszkami...Zadzwonie jutro do Gdyni,pewnie nie ma,ale lepiej pytac i tam..

Posted

ola najlepiej jakbyś sama pojechała do Promyka, powchodziła do boksów gdzie są małe psy,pootwierała i pozaglądała w budy. teraz dużo psów trafia do schroniska, więc może jest wśród nich figa? miała czipa? bo przeczytałam, że obroży nie miała. mówiłas kioedyś, że masz niedobrych sąsiadów kup pół litra i idz do nich..może za "łapówkę" dowiedzą się czegoś lub pomogą w poszukiwaniach. najlepiej jedz osobiście do Promyka.

Posted

Oleńko myślę, że powinnaś ogłoszenie powiesić u weta na elbląskiej. Tam przychodzą ludzie z całej okolicy. Może akurat trafi się ktoś kto ją widział..

Ciotki, która ma plakat Figi zeby mi na mejla przysłać?

Posted

A ja wierzę, że się znajdzie. Podobny przypadek był z Zulką. Znalazła sie po ponad dwóch tygodniach. Do dzisiaj nie wiadomo jak przepłynęła na wyspę.
olenka_f, kiedyś pomogłaś mojemu Atosowi, a teraz ja nie mogę Ci pomóc. Ale bądź dobrej myśli, znajdzie sie.

Posted

Oleńko bardzo mi przykro z powodu Figi, może mogę Ci jakoś pomóc? Jeżdżę po nowym porcie to mogę tam porozwieszać ogłoszenia jeśli masz jakieś gotowe to prześlij mi na mail podam na priv

Posted

Figa żyje jest gdzieś na Olszynce szukam cały czas ta pierdoła drogi do domu nie potrafi znaleźć a jest tak blisko
Ludzie ją widzą tylko ona się złapać nie daje nikomu