szuwar Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Chodziłam dziś i nic... Przykro mi. Jutro też postaram się tam wybrać, może akurat. Quote
wiewiora1 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A dzwonilyscie po wszystkich schronach w poblizu?????Wiem wiem ,,,,pewnie glupie pytanie ,,i pierwsze co, tam sie zwrocilyscie z pomoca w jakimkolwiek jej odnalezieniu,,, Quote
wredne_słonko Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Mieszkam niedaleko Oleńki więc rozglądam się bacznie za Figą.. Tacie dałam zdjęcie Figuni i kazałam mu mieć oczy szeroko otwarte. Obawiam się, że mogła wpaść do wody albo, jak Brązowa mówiła do jakiejś studzienki. Biedna maleńka :shake: Wiewiórko, już nie tyle w Polsce co na samym dolnym mieście nikt się nią nie zainteresuje. Tutaj biega mnóstwo małych psów, które mają 'właścicieli' i na kolejnego napewno nikt nie zwróci uwagi. Co do plakatów. Oleńko czy ty je rozwieszałaś? Bo ja może jestem ślepa ale nie widziałam jak dotąd żadnego :oops: Myślę głównie o Łąkowej i Długich ogrodach. ale jeśli Figa znała teren to mogła zajść na Olszynkę lub Orunię.. Z chęcią porozwieszałabym plakaty ale jak na złość drukarka mi padła. Quote
olenka_f Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Łąkową obwiesiłam, Długich Ogrodów nie głównie kierowałam się na Olszynkę bo to tam ona łatwo mogła pójść Obeszłam wszystkie krzaki i zajrzałam w każdy dołek tak na prawdę zniknęła mi z oczu bardzo blisko domu i wydaje mi się Olszynka jedynym możliwym terenem gdzie by poszła nawet Łąkowa nie bardzo bo przez most musiałaby przejść nigdzie nie znalazłam załamania lodu a szukałam tej nocy co zginęła, szukałam ją z Nuką i z Marem wywęszyli by ją lód był gruby bo Maro puścił sie za lisem właśnie po lodzie i pod wielkim psem się nie załamał to i pod Figunią też by się nie załamał ktoś zerwał jeden numer ale nie dzwonił:-( Quote
brazowa1 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 olenko-trzeba wszystko.Czasem niewiarygodne miejsca potrafia psy przejsc.Nie maja prawa przejsc zywcem przez wielopasmowke,ale przechodza.W Sopocie nie bylo zgloszenia,pewnie jestes w stalym kontakcie z Kokoszkami...Zadzwonie jutro do Gdyni,pewnie nie ma,ale lepiej pytac i tam.. Quote
gajesia1985 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ola najlepiej jakbyś sama pojechała do Promyka, powchodziła do boksów gdzie są małe psy,pootwierała i pozaglądała w budy. teraz dużo psów trafia do schroniska, więc może jest wśród nich figa? miała czipa? bo przeczytałam, że obroży nie miała. mówiłas kioedyś, że masz niedobrych sąsiadów kup pół litra i idz do nich..może za "łapówkę" dowiedzą się czegoś lub pomogą w poszukiwaniach. najlepiej jedz osobiście do Promyka. Quote
olenka_f Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 w Promyku jej nie ma ale przecież może jeszcze trafić, rozglądaj się Madziu a my i tak będziemy szukać i jeździć Quote
olenka_f Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 akucha napisał(a):Boże, czy ona się znajdzie? :-( znajdzie się!!!!!!!!!!!!!! jest moja!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Betbet Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 musi koniecznie...kurcze gdybym mogla szukac z Wami:((( Quote
wredne_słonko Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Oleńko myślę, że powinnaś ogłoszenie powiesić u weta na elbląskiej. Tam przychodzą ludzie z całej okolicy. Może akurat trafi się ktoś kto ją widział.. Ciotki, która ma plakat Figi zeby mi na mejla przysłać? Quote
wredne_słonko Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Oleńko czy coś wiadomo? Zauważyłam dziś, że ogłoszenie z przystanku na Łąkowej zostało zerwane.. Wczoraj jeszcze wisiało z kilkoma urwanymi telefonami. Quote
olenka_f Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Celina12']Co z Figunią????:shake:[/quote] szukam jej cały czas telefon milczy a teren gdzie mogła pójść jest wielki pełno działek no ale szukam Quote
akucha Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Figa, no gdzie jesteś???? Niech ona się znajdzie!!! Olenko, tak mi przykro, wyobrazam sobie, co przezywasz. Quote
brazowa1 Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 straszny zal.Wszystko juz lepsze,kazdy wypadek,od niewiadomego losu (ktory w 99,9% jest parszywy:( Quote
rwpb Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 A ja wierzę, że się znajdzie. Podobny przypadek był z Zulką. Znalazła sie po ponad dwóch tygodniach. Do dzisiaj nie wiadomo jak przepłynęła na wyspę. olenka_f, kiedyś pomogłaś mojemu Atosowi, a teraz ja nie mogę Ci pomóc. Ale bądź dobrej myśli, znajdzie sie. Quote
deedee77 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Oleńko bardzo mi przykro z powodu Figi, może mogę Ci jakoś pomóc? Jeżdżę po nowym porcie to mogę tam porozwieszać ogłoszenia jeśli masz jakieś gotowe to prześlij mi na mail podam na priv Quote
olenka_f Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Figa żyje jest gdzieś na Olszynce szukam cały czas ta pierdoła drogi do domu nie potrafi znaleźć a jest tak blisko Ludzie ją widzą tylko ona się złapać nie daje nikomu Quote
Betbet Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 mmmm co tam dojeżdża w okolice? Nie wiem czy się uda, ale może, może jutro bede miała troch czasu popołudniu to pojade poszukać. Quote
wredne_słonko Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Autobus 178 tramwaj 13 i 8 jakiś inny autobus chyba też jeździ ale ja nie znaju ;) Niech się tylko dziewczyna za daleko nie zapuści to powinna się niedługo znaleźć. Quote
deedee77 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 No to wieści nie najgorsze, Betbet może weź ze sobą coś Oleńkowego, psi nos rozpozna nawet z daleka, a jak zapaszek znajomy to może się uda... Quote
wiewiora1 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 o kurczaki ,,,dobre wiesci!!!Oby wszystko sie udalo do konca!!!Bede trzymac mocno mocno kciuki!!!!!!!! Quote
Recommended Posts