Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny ona tak tęskni za domem, że chyba mi serce pęknie.
Cały czas lezy na łóżeczku i patrzy przed siebie. Nie szuka kontaktu z człowiekiem ( no tak od czasu do czasu). Najlepiej się czuje sama w pokoju jak ma spokój....co o tym myśleć???

Ocelot a może ona się zgubiła jakimś starszym państwu...a oni nie wiedzą za bardzo jak szukać. Ona jest bardzo zadbana. Nie jest wychudzona,ładnie chodzi na smyczy. uszka czyste...Może nawiała im w cieczce???? Błagam Was zróbcie jeszcze wywiad....

Posted

[quote name='kado']Dziewczyny ona tak tęskni za domem, że chyba mi serce pęknie.
Cały czas lezy na łóżeczku i patrzy przed siebie. Nie szuka kontaktu z człowiekiem ( no tak od czasu do czasu). Najlepiej się czuje sama w pokoju jak ma spokój....co o tym myśleć???

Ocelot a może ona się zgubiła jakimś starszym państwu...a oni nie wiedzą za bardzo jak szukać. Ona jest bardzo zadbana. Nie jest wychudzona,ładnie chodzi na smyczy. uszka czyste...Może nawiała im w cieczce???? Błagam Was zróbcie jeszcze wywiad....

też tak pisałam wyżej.....

Posted

Może faktycznie ktoś tęskni za nią.Może trzeba dać szansę ludziom i psu? U nas był w DT staruszek szpicek , który pogonił za sunią.Właścicielką była mocno starsza pani, która trafiła do schroniska po kilku dniach i ono mnie powiadomiło ,że odnalazł się dom.odwiozłam go natychmiast.Radości z obu stron nie da się opisać.
Może po prostu trzeba dać ogłoszenia.
Może tez tak być, starszy właściciel poszedł do szpitala,a "kochana"rodzinka pozbyła się psa ,a właścicielowi powiedziała,że uciekł.Takie historie już się zdarzały.

Posted

Ona ubóstwia Michała:) Nieśmiało zaczyna się kręcić koło niego, siedzi z nim na kanapie teraz...Dzisiaj wieczorem 1 raz sama przyszła do nas do pokoju. Michał jadł czekoladę, to prawie wlazła na niego;)

OOO..własnie sama wskoczyła na fotel i ogląda TV:)

Posted

kado,dla niej pobyt w schronie to też była trauma,nie znamy jej przeszłości,ale z pewnościa ostatnie dni wywołały w niej burze emocji,jaki by nie był jej poprzedni "swiat" wywalil się do góry nogami...

Moze faktycznie jeśli ktos będzie jej szukac w końcu dotrze do schronu,tam najczęściej ludzie szukaja swoich psiaków,jesli takowy oczywiście w okolicy istnieje...

Posted

Ja bym jeszcze proponowała dać ogłoszenia w lecznicach i sklepach zoologicznych, i może przed większymi sklepami. Jeśli nawet nie właściciel na nie natrafi, to może ktoś, kto zna pieska i właściciela. Biedne maleństwo :(

Posted

Kado dobrze zrobimy. Moja córka pokaże jej zdjęcia w szkole. To duże gimnazjum na osiedlu na którym uciekala. Jesli jest od nas dzieciaki poznają.
Jesli nie, to ewidentnie ktoś malenką podrzucił.

Posted

Jeśli ją rozpoznają,to musimy wiedzieć jaka to jest rodzina, bo jak patole, to do widzenia...:mad:

Malutka jest boska.Była już dzisiaj z Michałem na dworku, było wszystko, co potrzeba:evil_lol:
Umyta,napojona,wkręciła 3 plasterki kiełbaski szynkowej i chrapie z Karolą:loveu:

Posted

Kado! Piesio,który trafia do DT przez dwa tygodnie jest przymulony.Po dwóch tygodniach dopiero można ocenić jego zachowanie i charakter,staje się pewniejszy w swoim dotychczasowym domu i uwypukla się jego charakter,zachowanie.I co najgorsze zaczyna przywiązywać się do opiekunów,a więc wskazane jest jak najszybsze rozeznanie czy nie szukają go właściciele.To co piszesz o Tosi to takie jest początkowe zachowanie psa w nowych warunkach,zobaczysz jeszcze tydzień a Tosi zachowanie będzie inne tj,takie jakby przebywała w Twoim domu od dawna.
Możesz wstawić Tosieńki jakieś nowe fotki?

Posted

Jasne, że mogę, ale na razie mamy tylko sesję łóżkową, bo tam Tośka jest najczęściej:)

Jak dziewczyny wstaną, to pstrykniemy małe cosik:)

Posted

Anula:) Z nami jak z dzieckiem...mówisz i masz;)

I jeszcze 1 łóżkowe...drzemka dziewczyn;)

Jak Michał wróci z pracy, to zrobimy takie przy nodze, żeby było widać, jaki to malutki pikuliniaczek jest:loveu:

Posted

Dzisiaj o 17:30 idziemy na szczepienie i sprawdzenie czy coś mamy w brzuszku:cool3:
Oby nie było:shake:

Po powrocie od razu zdamy relację:)

Posted

To w takim razie na tablice dać ogłoszenie Tosi ale że co, że szuka domu czy raczej jako ogłoszenie że psiak być może komuś się zagubił ?

Posted

Tosia dzisiaj już inna dziewucha:) Jak wróciłysmy z Karolą z zakupów, to tak się cieszyła, skakała i kręciła w kółko ze szczęścia. Już szuka z nami kontaktu, sama przychodzi do pokoju, w którym jesteśmy,pakuje się na fotel i obserwuje:)

Posted

[quote name='elik']Dobrze byłoby także poczytać ogłoszenia. Może ktoś ją szuka i dał ogłoszenie.

Ja cały czas sprawdzam i czytam...echo, nic!

Widocznie nikt jej nie szuka....I tego nie rozumiem, bo to takie cudeńko jest:loveu:

Posted

kado napisał(a):
Ja cały czas sprawdzam i czytam...echo, nic!

Widocznie nikt jej nie szuka....I tego nie rozumiem, bo to takie cudeńko jest:loveu:

W Tomaszowie ogłoszeń brak, w schronisku też się nikt nie pytał.

a ja zajrzałam do Lolusia:)Tylko nie mogę się zorientować, on w DT czy w DS jest?

Posted

[quote name='ocelot']W Tomaszowie ogłoszeń brak, w schronisku też się nikt nie pytał.

a ja zajrzałam do Lolusia:)Tylko nie mogę się zorientować, on w DT czy w DS jest?

Loluś jest u togaa na tymczasie ( chyba wiecznym:evil_lol: - togaa nie bij:evil_lol:), a wakacjuje:cool3: się ona03:lol:

Posted

Wróciliśmy od lekarza....Tosia jest szczenna!!!!

W poniedziałek sterylka, godz.13:00! Krew pobrana na badania. Szczepienia zrobić już dzisiaj nie mogliśmy, bo ciąża dosyć już wysoka, a po szczepieniu trzeba by było odczekać dla bezpieczeństwa, a tyle czasu nie mamy:shake:

I jeszcze jedno...ma na pewno więcej jak 2 lata. Wetka mówie, że spokojnie ma z 5 lat.
I ja też jestem tego zdania.