Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Kika ma psie poslanie oprocz kocyka bo moze klopot w tym,ze nie ma poslanie, pozniej wkleje zdjecie o co mi chodzi.pozdrawiam serdecznie:)

Posted

Ta, akurat ;) Kelbi ma 3 posłania - używa jednego.... czasem :) Normalnie to urzęduje w naszym łóżku i sam się kołdrą nakrywa.

No i bardzo współczuję - wojna o kanapy jest niestety ciężka i zacięta :evil_lol:

Posted

ania shirley napisał(a):
Koks ma dwa posłania . I śpi albo na kanapie, albo na dywanie obok posłania. Z obrzydzeniem omija legowiska. Czasem wejdzie do budki, ale bardziej tak rozrywkowo.

Majka ma legowisko które bardzo lubi ale w dzień ma do wyboru kanapy naszą albo córki za to wieczorem jak rozcielamy to już nie wchodzi tak ją nauczyliśmy od początku 2 podejścia były i owszem teraz zaden problem .W dzień posłanko jest pod oknem wieczorm mówimy majka idziemy spać siada na swoim posłanku jak królowa i ciągniemy przez cały pokój aż do naszej kanapy potem wieczorne mizianko i śpimy:lol:

Posted

Kikuś jest mądra psina i od kiedy zapowiedziałam jej, że na kanapę ma nie wchodzić, to nie wchodzi. Dzisiaj nawet biegła w stronę wersalki z ewidentnym zamiarem wskoczenia, ale sama wyhamowała i skręciła na swój kocyk. Ma rozścielony kocyk na którym chętnie leży. Tyle, że miejsce nie jest najlepsze. Chętnie przeniosłabym ją w inne miejsce, gdzie na początku miała rozłożony kocyk i gdzie przespała nawet pierwszą noc, ale potem już tam nie chciała leżeć. Nie wiem dlaczego, Zastanawiam się nad kupnem legowiska, ale nie wiem co potem z praniem tego czegoś. Poza tym na razie nie mam kasy. I tak będzie trzeba coś wyłuskać na szczepienie.A może dać jej jeszcze jeden kocyk? Czy pies potrzebuje miękkiego legowiska?

Posted

Jeśli chodzi o miejsce, to najlepsze jest takie, skąd pies może obserwować co się dzieje w domu, a jednocześnie nie jest "na przejściu". Myślę, że niektórym psiakom miękkość się podoba, bo inaczej tak by nie uwielbiały tych naszych dyskusyjnych kanap :)
Psie tapczany można prać - dają się "rozmontować" i są z tkanin, które trudno się brudzą, a łatwo piorą ;)

Posted

kasiask napisał(a):
Kikuś jest mądra psina i od kiedy zapowiedziałam jej, że na kanapę ma nie wchodzić, to nie wchodzi. Dzisiaj nawet biegła w stronę wersalki z ewidentnym zamiarem wskoczenia, ale sama wyhamowała i skręciła na swój kocyk. Ma rozścielony kocyk na którym chętnie leży. Tyle, że miejsce nie jest najlepsze. Chętnie przeniosłabym ją w inne miejsce, gdzie na początku miała rozłożony kocyk i gdzie przespała nawet pierwszą noc, ale potem już tam nie chciała leżeć. Nie wiem dlaczego, Zastanawiam się nad kupnem legowiska, ale nie wiem co potem z praniem tego czegoś. Poza tym na razie nie mam kasy. I tak będzie trzeba coś wyłuskać na szczepienie.A może dać jej jeszcze jeden kocyk? Czy pies potrzebuje miękkiego legowiska?

Pies powinien mieć w miarę miękkie i dobrze izolujące od podłoża posłanie. Większość da się wyprać, nawet w pralce, albo ma pokrowce, które można zdjąć. Tania impreza to nie jest, ale wcale nie trzeba kupować gotowego - moje tymczasy mają zazwyczaj spore, grube prostokąty z gąbki w pokrowcach z koca albo czegoś innego i krzywda im się nie dzieje.

Posted

A Koks nie lubi miekkiego. Miał kiedyś takie posłanie z poduchą w srodku. I pracowicie ja wyciągał - dopiero wtedy łaskawie sie położył:lol:. A teraz woli na dywanie, który nie jest miekki. Budka (taka domowa) też ma raczej twarde podłoże (bez gabki). Koksowi legowiska starczają na długo, bo on sobie szanuje- śpi obok:evil_lol:.

Posted

Luna14 napisał(a):
Majka ma legowisko które bardzo lubi ale w dzień ma do wyboru kanapy naszą albo córki za to wieczorem jak rozcielamy to już nie wchodzi tak ją nauczyliśmy od początku 2 podejścia były i owszem teraz zaden problem .W dzień posłanko jest pod oknem wieczorm mówimy majka idziemy spać siada na swoim posłanku jak królowa i ciągniemy przez cały pokój aż do naszej kanapy potem wieczorne mizianko i śpimy:lol:

A ja Kasiu nie kupiłam legowiska póki co zrobiłam z starej kołderki po dzieciach owinełam starym kocem i włozyłam w małą poszewke Majka to bardzo posłanko lubi ma mięko ciepło i łatwe w praniu moze kiedyś kupimy legowisko ale póki co to wystarcza:lol:

Posted

Luna14 napisał(a):
A ja Kasiu nie kupiłam legowiska póki co zrobiłam z starej kołderki po dzieciach owinełam starym kocem i włozyłam w małą poszewke Majka to bardzo posłanko lubi ma mięko ciepło i łatwe w praniu moze kiedyś kupimy legowisko ale póki co to wystarcza:lol:

Technika nieważna, byle psiak swoje posłanko lubił :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Jeśli chodzi o miejsce, to najlepsze jest takie, skąd pies może obserwować co się dzieje w domu, a jednocześnie nie jest "na przejściu". Myślę, że niektórym psiakom miękkość się podoba, bo inaczej tak by nie uwielbiały tych naszych dyskusyjnych kanap :)
Psie tapczany można prać - dają się "rozmontować" i są z tkanin, które trudno się brudzą, a łatwo piorą ;)

O, właśnie :) Psiaki mają swoje ukochane miejsca, najczęściej takie, z którego mogą obserwować drzwi, domowników i oczywiście kuchnię :)

Posted

Uploaded with ImageShack.us
Dzisiaj zabraliśmy psa do lasu.
Spokojnie, nie zostawiliśmy na pożarcie wilkom!! :)))
Kikusia początkowo nie była przekonana do naszego pomysłu - do samochodu wsiadać nie chciała, a w lesie rozglądała się podejrzliwie. Ale szybko przekonała się, że nie mamy niecnych zamiarów i spacer coraz bardziej jej się podobał. Biegała coraz szybciej, wąchała coraz zajadlej i nawet zaczęła biegać za rzucanymi śnieżkami i patykami. W drodze powrotnej nawet sama wskoczyła do samochodu! :)

Posted

Bała się biedulka, że znowu zmieni adres, a już kanapy znajome i żal się wynosić ;)

Jak się okaże, że ona ma pasję aportowania, to będziecie mieli dobrze - psina się zmacha bardziej niż na normalnym spacerze i nie przytyje. To jest świetna zabawa i dużo można psa nauczyć innych rzeczy przy okazji - polecam :)

Posted (edited)

Zdjęłam jej dzisiaj przed spacerem, bo bałam się, że wróci mokra i ubłocona. Teraz nie umiem jej założyć. :( a ponieważ próbuje się wylizywać to ją zabandażowałam w pasie. :)
Dzieci mówią, że wygląda, jakby miała majtki. :)

Edited by kasiask