Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Incia napisał(a):
Daj Boże innym psikom takie domki! Dixie na przykład, prawda Aniu?

Dla Dixie też się domek znajdzie - jestem u niej po cichutku i kibicuję :) Abrakadabra :diabloti:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bezwzględny ten Pan Doktor... ale skoro się tak długo kształcił, to pewnie wie co mówi ;)
Mizianki dla Kikulca! Szarpaki od Aleksandry bardzo polecam - tanie, wytrzymałe i ładne - moja boksia Lili - szarpacz pospolity - jest w nim zakochana na zabój (a ja mam zakwasy ;))

Posted

Bardzo proszę o link do szarpaka!!!
Nadgryzła już znacznie jedną smycz - musiałam kupić kolejną, wykończyła większość pojedynczych skarpet, które czekały na odnalezienie się drugiej do pary, uwielbia gryźć swoją piłkę, która na szczęście jest niezwykle wytrzymała, świńskie uszy załatwia w pół godziny. To wariatka, a nie pies! :) :) :)

Posted

Roszpunka napisał(a):
To swoje dziewczynka waży ;) Wygląda ślicznie, ale Pan doktor ma rację - trzeba dbać o linię, grube psiaki są passe.
Swoją drogą, to oczka ma śliczne :loveu: i nareszcie widać, że zdrowe.

Roszpunko! Czy Ty pamiętasz może ile Kika ważyła jak do Ciebie trafiła????

Posted (edited)

kasiask napisał(a):
Roszpunko! Czy Ty pamiętasz może ile Kika ważyła jak do Ciebie trafiła????

Ważyła 10,5 kilograma.

kasiask napisał(a):
Bardzo proszę o link do szarpaka!!!
Nadgryzła już znacznie jedną smycz - musiałam kupić kolejną, wykończyła większość pojedynczych skarpet, które czekały na odnalezienie się drugiej do pary, uwielbia gryźć swoją piłkę, która na szczęście jest niezwykle wytrzymała, świńskie uszy załatwia w pół godziny. To wariatka, a nie pies! :) :) :)

Tak jak pisała Nutusia - pisz PW do cioteczki Aleksandry :) zajrzyj tu:http://imageshack.us/g/840/p1130169.jpg/
A tu się Aleksandra reklamuje: http://www.dogomania.pl/threads/209573-Sprzedam-oddam-kupi%C4%99-psie-akcesoria./page21
Kurczę, psa Ci podmienili, bo moja Kikunia to było uosobienie spokoju - mam świadków ;)

Edited by Roszpunka
Posted

Roszpunka napisał(a):
Ważyła 10,5 kilograma.

Kurczę, psa Ci podmienili, bo moja Kikunia to było uosobienie spokoju - mam świadków ;)

Uosobienie spokoju to ona jest, ale u weterynarza. Poza tym to bym jej tak nie nazwała. :) Szczególnie na spacerze - goni ptaki, wyrywa się do psów i niestety też do wszystkich dzieci. Potrafi oszczekać tych, którzy jej się nie podobają i to zarówno ludzi, jak i inne psy. Je za trzech, szczególnie serduszka kurze z ryżem. :)

Posted

kasiask napisał(a):
Uosobienie spokoju to ona jest, ale u weterynarza. Poza tym to bym jej tak nie nazwała. :) Szczególnie na spacerze - goni ptaki, wyrywa się do psów i niestety też do wszystkich dzieci. Potrafi oszczekać tych, którzy jej się nie podobają i to zarówno ludzi, jak i inne psy. Je za trzech, szczególnie serduszka kurze z ryżem. :)

Do dzieci wyrywa się do zabawy, czy w innych celach?
Musisz siąść i na spokojnie poczytać topiki w dziale Wychowanie - trzeba z pannicą trochę popracować. Warto też pamiętać, aby każdy członek rodziny stosował wobec psa te same zasady (dzieci także), w przeciwnym wypadku każdy brak konsekwencji Kika wykorzysta w swoim własnym (niekoniecznie zgodnym z Waszym), interesie.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Do dzieci wyrywa się do zabawy, czy w innych celach?
.

Do dzieci wyrywa się w celu zabawy. Mało sobie ogona nie odkręci od tego machania.:) Tyle, że dzieci, jak to dzieci nie rozumieją psiego języka!

Posted

To pisz od razu takie rzeczy, bo mnie się włos na głowie zjeżył, że Kikuni agresor do dzieci się włączył ;)
Od początku obszczekiwała niektórych mężczyzn - sądzę, że jakiś facet ją skrzywdził...

Posted

Roszpunka napisał(a):
To pisz od razu takie rzeczy, bo mnie się włos na głowie zjeżył, że Kikuni agresor do dzieci się włączył ;)
Od początku obszczekiwała niektórych mężczyzn - sądzę, że jakiś facet ją skrzywdził...

Coś w tym musi być, bo do mojego męża najdłużej się przyzwyczajała.
Póki co nie jest agresywna i mam nadzieję, że nigdy taka nie będzie. Warczy tylko w zabawie i nie ma jeszcze wyczucia, jak daleko kłapać mordą przy zabawie z piłką. Czasami stuknie zębem, albo przygryzie.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Bo co to za życie, ciągle w błysku fleszy ;)

Cudna jest, strasznie się cieszę, że do Was trafiła :)

My też się cieszymy!! Mówiłam, ze była nam pisana! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Psi nochal wymiata! :)

A mnie się najbardziej podoba to pierwsze, gdzie tak okiem łypie. :)

Dzisiaj zabraliśmy Kikusię na długi spacer. Zdjęcia będą potem :) Tak się wygoniła, że teraz śpi ... na kanapie oczywiście. :))

Posted

kasiask napisał(a):
A mnie się najbardziej podoba to pierwsze, gdzie tak okiem łypie. :)

Dzisiaj zabraliśmy Kikusię na długi spacer. Zdjęcia będą potem :) Tak się wygoniła, że teraz śpi ... na kanapie oczywiście. :))

Kiedy zobaczyłam ją pierwszy raz na małym, ciemnym, zagraconym podwórku, podejrzewałam, że tkwi w niej potencjał... Ale, że taka gwiazda z niej będzie, nie sądziłam :)

Niech biega - przynajmniej zje kolację bez wyrzutów sumienia ;)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Kiedy zobaczyłam ją pierwszy raz na małym, ciemnym, zagraconym podwórku, podejrzewałam, że tkwi w niej potencjał... Ale, że taka gwiazda z niej będzie, nie sądziłam :)

Niech biega - przynajmniej zje kolację bez wyrzutów sumienia ;)

Kika pędząca:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

kasiask napisał(a):

Mąż po obudzeniu obejrzał zdjęcie i stwierdził, że oboje mają nieogolone mordy. :))

Hehehe, dobre :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Pozdrowienia dla męża :lol: