Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Roszpunka']Super :) Będą fotki :multi::multi::multi:

Kasiask - baaardzo zdolna z Ciebie kobieta :loveu:
A chłopaków masz wspaniałych :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mmd']Cześć Kika, cześć wszyscy :)
Pięknie!
Roszpunko, ryczymy, czy znów nic z tego? Bo już po eksporcie tego czarnego cuda nam nie wyszło :evil_lol:[/QUOTE]

Nie ryczymy... pochlipujemy trochę ze szczęścia ;)
Tak naprawdę mam przeczucie, graniczące z pewnością, że Kika będzie bardzo szczęśliwa. Za tydzień, dwa oswoi się z nową sytuacją, pokocha swoją rodzinkę i będziemy często oglądać zdjęcia uśmiechniętego psiego pyszczka.

Posted

A ja myślę, że to nie będzie aż tydzień. Pewnie już dziś, a najpóźniej jutro zacznie nieśmiało machać ogonkiem, a jak już wyzwoli się z tej niemodnej kiecki, to będzie w ogóle cała szczęśliwa.
Trzy tygodnie i chyba już piąte miejsce, na pewno jest trochę zdezorientowana i z rezerwą podchodzi do nowego.

Posted

Pospała trochę i poszliśmy na dłuższy spacer. Ożywiła się trochę. Biegała, wąchała więc dostała od Antosia miano Psa Tropiciela, oszczekała jakiegoś pana i zapoznała się z jakimś yorko-terirem. Zrobiła jedną kupkę i trzy razy siusiu. Czy to nie za często z tym siusianiem?? Nadal nie chce nic pić, a karmy zjadła kilka kulek i to z ręki. Może miski ma za głębokie i boi się tam pysk wsadzić????

Posted

Na razie jest po prostu zestresowana - kolejne miejsce, kolejni ludzie, wszystko obce i sterylka do kompletu...
Trzeba dać jej czas.
Nie chce pić - wystarczy nalać jej wody w jakiś inny pojemnik i zobaczyć, czy się napije. Apetyt jej wróci - o to bym się nie martwiła.
Jeżeli chodzi o siusianie, to z moich doświadczeń wynika, że pierwszym skinięciem sunia opróżnia pęcherz, potem węsząc popuszcza po kilka kropelek w "ciekawych" miejscach. Być może to efekt świeżo dokonanego zabiegu - trzeba spokojnie obserwować Kikę i nie wpadać w panikę.

Jeżeli jutro nie będzie pić a pojutrze jeść można zacząć się martwić.

Posted

[quote name='eliza_sk']Roszpunko, wyczaruj taka rodzinkę dla Linki i reszty gromady ...[/QUOTE]

I dla tymczasików Iwoniam. :modla:

Roszpunka naprawdę czaruje. ;) Ostatnio domek dla Pakusia z Boguchwały. :loveu:

Posted

[quote name='eliza_sk']Roszpunko, wyczaruj taka rodzinkę dla Linki i reszty gromady ...[/QUOTE]
Robię, co w mojej mocy, w krótkich przerwach między karmieniem i przewijaniem maluchów ;)

[quote name='kasiask']Zaczęła jeść. :)[/QUOTE]

Znaczy się, żyć będzie :)

[quote name='barb']I dla tymczasików Iwoniam. :modla:

Roszpunka naprawdę czaruje. ;) Ostatnio domek dla Pakusia z Boguchwały. :loveu:[/QUOTE]

Kochana, dla Pakusia to już były działania specjalne - usłyszałam, że mrozy idą, nie mógł zostać w kojcu... Ale czarnej magii nie wolno nadużywać :diabloti:

[quote name='ania shirley']Bedzie dobrze! Już jest :)[/QUOTE]

[quote name='Incia']Kikuniu! Ale masz fajną rodzinkę![/QUOTE]

Jest dobrze i będzie fantastycznie:) Rodzinka Kikuni jest naprawdę super, ale ciii :evil_lol:

Posted

[quote name='Roszpunka']Ale czarnej magii nie wolno nadużywać :diabloti:
[/QUOTE]

A ja myslalam, że Ty raczej bialej uzywasz. :angel:

Posted

[quote name='ania shirley']:thumbs: To ja kciuki trzymam!!! (bo co mi zostaje, jak allegro wyróźnione nam wycofano:shake:)[/QUOTE]

Aniu znam przypadek, gdzie po wycofaniu zostało zrobione jeszcze raz i chwilę już jest (3 dni).

Posted

[quote name='Ziutka']

A tymczasem, mam nadzieję, że Roszpunka sie nie obrazi ...]

Na pewno sie nie obrazi, przeciez robisz wspaniale ogloszenia. :lol:

A Cioteczka iwoniam robi za to wspaniale wizyty przedadopcyjne i dlatego na bazarek dla jej tymczasow tez ośmielę się tu zaprosić ;) :

http://www.dogomania.pl/threads/220823-Torebki-paski-kurtki-i-dużo-więcej-na-DT-Iwoniam-i-Baloniarki-do-17-stycznia