kasiask Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Roszpunka']Super :) Będą fotki :multi::multi::multi: Kasiask - baaardzo zdolna z Ciebie kobieta :loveu: A chłopaków masz wspaniałych :)[/QUOTE] Bardzo dziękuję! Quote
Roszpunka Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='mmd']Cześć Kika, cześć wszyscy :) Pięknie! Roszpunko, ryczymy, czy znów nic z tego? Bo już po eksporcie tego czarnego cuda nam nie wyszło :evil_lol:[/QUOTE] Nie ryczymy... pochlipujemy trochę ze szczęścia ;) Tak naprawdę mam przeczucie, graniczące z pewnością, że Kika będzie bardzo szczęśliwa. Za tydzień, dwa oswoi się z nową sytuacją, pokocha swoją rodzinkę i będziemy często oglądać zdjęcia uśmiechniętego psiego pyszczka. Quote
mmd Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 A ja myślę, że to nie będzie aż tydzień. Pewnie już dziś, a najpóźniej jutro zacznie nieśmiało machać ogonkiem, a jak już wyzwoli się z tej niemodnej kiecki, to będzie w ogóle cała szczęśliwa. Trzy tygodnie i chyba już piąte miejsce, na pewno jest trochę zdezorientowana i z rezerwą podchodzi do nowego. Quote
Roszpunka Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Na pewno jest trochę zdezorientowana i potrzebuje czasu, żeby dotarło do niej, że domek i rodzinka już jej - tym razem na zawsze :) Quote
ania shirley Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 A mój Koksik, mimo ,że miał 8 tygodni jak do nas trafił, to dlugo był nieufny. Około 2 miesiecy. Ale poźniej , jak zaufał to "całym pieskiem":lol: !!! Quote
kasiask Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Pospała trochę i poszliśmy na dłuższy spacer. Ożywiła się trochę. Biegała, wąchała więc dostała od Antosia miano Psa Tropiciela, oszczekała jakiegoś pana i zapoznała się z jakimś yorko-terirem. Zrobiła jedną kupkę i trzy razy siusiu. Czy to nie za często z tym siusianiem?? Nadal nie chce nic pić, a karmy zjadła kilka kulek i to z ręki. Może miski ma za głębokie i boi się tam pysk wsadzić???? Quote
Roszpunka Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Na razie jest po prostu zestresowana - kolejne miejsce, kolejni ludzie, wszystko obce i sterylka do kompletu... Trzeba dać jej czas. Nie chce pić - wystarczy nalać jej wody w jakiś inny pojemnik i zobaczyć, czy się napije. Apetyt jej wróci - o to bym się nie martwiła. Jeżeli chodzi o siusianie, to z moich doświadczeń wynika, że pierwszym skinięciem sunia opróżnia pęcherz, potem węsząc popuszcza po kilka kropelek w "ciekawych" miejscach. Być może to efekt świeżo dokonanego zabiegu - trzeba spokojnie obserwować Kikę i nie wpadać w panikę. Jeżeli jutro nie będzie pić a pojutrze jeść można zacząć się martwić. Quote
eliza_sk Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Roszpunko, wyczaruj taka rodzinkę dla Linki i reszty gromady ... Quote
barb Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='eliza_sk']Roszpunko, wyczaruj taka rodzinkę dla Linki i reszty gromady ...[/QUOTE] I dla tymczasików Iwoniam. :modla: Roszpunka naprawdę czaruje. ;) Ostatnio domek dla Pakusia z Boguchwały. :loveu: Quote
Roszpunka Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='eliza_sk']Roszpunko, wyczaruj taka rodzinkę dla Linki i reszty gromady ...[/QUOTE] Robię, co w mojej mocy, w krótkich przerwach między karmieniem i przewijaniem maluchów ;) [quote name='kasiask']Zaczęła jeść. :)[/QUOTE] Znaczy się, żyć będzie :) [quote name='barb']I dla tymczasików Iwoniam. :modla: Roszpunka naprawdę czaruje. ;) Ostatnio domek dla Pakusia z Boguchwały. :loveu:[/QUOTE] Kochana, dla Pakusia to już były działania specjalne - usłyszałam, że mrozy idą, nie mógł zostać w kojcu... Ale czarnej magii nie wolno nadużywać :diabloti: [quote name='ania shirley']Bedzie dobrze! Już jest :)[/QUOTE] [quote name='Incia']Kikuniu! Ale masz fajną rodzinkę![/QUOTE] Jest dobrze i będzie fantastycznie:) Rodzinka Kikuni jest naprawdę super, ale ciii :evil_lol: Quote
ania shirley Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 A tak ciut tej czarnej magii dla mojej Dixi można by prosić...:modla: Quote
barb Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Roszpunka']Ale czarnej magii nie wolno nadużywać :diabloti: [/QUOTE] A ja myslalam, że Ty raczej bialej uzywasz. :angel: Quote
edek Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Roszpunka']W sprawie Dixi już działam ;)[/QUOTE] :):):):):):):) Quote
ania shirley Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Roszpunka']W sprawie Dixi już działam ;)[/QUOTE] :thumbs: To ja kciuki trzymam!!! (bo co mi zostaje, jak allegro wyróźnione nam wycofano:shake:) Quote
Roszpunka Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='barb']A ja myslalam, że Ty raczej bialej uzywasz. ;)[/QUOTE] Zwykle ;) Czarna zarezerwowana na szczególnie trudne przypadki:evil_lol: Quote
barb Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='ania shirley']:thumbs: To ja kciuki trzymam!!! (bo co mi zostaje, jak allegro wyróźnione nam wycofano:shake:)[/QUOTE] Aniu znam przypadek, gdzie po wycofaniu zostało zrobione jeszcze raz i chwilę już jest (3 dni). Quote
barb Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='ania shirley']To pewno spróbujemy jeszcze....[/QUOTE] Bo pieniązki za takie wycofane allegro są zwracane ? Quote
Ziutka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Same dobre wieści się tu czyta :) A tymczasem, mam nadzieję, że Roszpunka sie nie obrazi i zapraszam na bazarek, dla psiaków na dt u mestudio ;) http://www.dogomania.pl/threads/220972-Miszmasz-do-domu-dla-kobiety-dla-psiaka-CD-na-tymczasy-25-stycznia-22-00 Quote
barb Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Ziutka'] A tymczasem, mam nadzieję, że Roszpunka sie nie obrazi ...] Na pewno sie nie obrazi, przeciez robisz wspaniale ogloszenia. :lol: A Cioteczka iwoniam robi za to wspaniale wizyty przedadopcyjne i dlatego na bazarek dla jej tymczasow tez ośmielę się tu zaprosić ;) : http://www.dogomania.pl/threads/220823-Torebki-paski-kurtki-i-dużo-więcej-na-DT-Iwoniam-i-Baloniarki-do-17-stycznia Quote
Recommended Posts