Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

extra teraz kazdy kto wejdzie bedzie widzial wszystkie bidy. Jak ja bym chciala zeby sie dalo wszystkie psy co do jednego zabrac a ludzi ukarac

Posted

[quote name='ankarage']Cioteczki drogie,z powodow zdrowotnych mojego dziecka dawno nie zagladalam na Dogo...dopiero dzis i w szoku :shake: jestem...straszne syfiarstwo w tym schronie...ale to juz wiemy....nie zdolalam wszystkiego przeczytac wiec wybaczcie jesli spytam ,a to bedzie juz nieaktualne....co z Onka i astka?

co do astów to tu masz ich wątki:
Togo
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40471

Mamba
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39991

Posted

Zarówno asta Mamba jak i Togo szukają domów.

Co do Ligoty i osób tam pomagających. Miałam okazję poznać osobiście Edytę.

Drodzy dogomaniacy, prawda jest taka, że osoby z Ligoty robią wszystko a wręcz stają na rzęsach by pomóc jak największej ilości zwierząt z tego pseudoschroniska. One działają fizycznie, jeżdżą na miejsce, walczą w schronisku, jeżdżą z psami do domów tymczasowych, docelowych po całej PL. Jeżdżą zarówno samochodem, a gdy go braknie to nawet pociągiem. Taki wyjazd Edyty z Mambą do Warszawy był okalony straceniem przez Edytę 12h, czyli pół doby na spędzeniu w pociągu.

Skoro nikt nie może pomóc fizycznie, czyli robić tego co powyżej napisałam o dziewczynach, niech pomoże im choćby finansowo. Straconego czasu nie jesteśmy w stanie im zwrócić, nerw zszarganych w schronisku także nie, ale możemy pomóc wpłacając cokolwiek na Ligotę. Czyli na transport, na leki, na dojazdy itp... Wbrew pozorom to są ogromne koszty!

Wiem, że zbiórki na dogomanii najlepiej wychodzą w rozdmuchanych tematach albo w tragicznych wypadkach... Dziewczyny przyjęły jednak dobrą strategię działania przeciw schronisku i nie opisują tu szczegółów. I uważam, że dobrze robia bo czasami nadgorliwość szkodzi.

Posted

już nic nie napisze..
to miejsce..:shake: :angryy:

postarm sie wysłac pieniazki dzisiaj - góra jutro
i na mambe tez - tak jak obiecałam...

zdjecia są straszne
czy wszystkie psy są tam tak okaleczone?

Posted

te psy na przedwczoraj potrzebują domów!!!!!!

Łyska:placz::placz::placz::placz:

inny juz prawie łysy:

czarny labek:

labek:

biały owczarek szwajcarski:

dobciowaty:

kaukazowaty z łysym ogonem:

pręgus:

cos duzego i białego?

szczeniory :

Posted

Rozmawiałam własnie z osobami z kliniki w której był nasz doberman Berosek. Musze jeszcze porozmawiać z szefem na temat przesunięcia płatności oraz pozwolenia na zostawienie u niego psa z ewentualnością choroby skóry. Ale będę potrzebowała pomocy w wyciągnięciu psa i zawiezieniu go do Katowic. Czy jesteście w stanie nam pomóc?

Posted

andzia69 napisał(a):
ewape - tam cieżko o cokolwiek - i zdjecia i info!!!! wszystkie psy potrzebują pomocy jak najszybciej, bo niedługo nie będzie jej zaden pies potrzebował bo nie przeżyje!

Wiem, byłam tam.
Potrzebuję tylko wiadomości, ile mniej więcej może mieć lat ta dziewczynka i jak bardzo zły jest jej stan. [świerzb? nużyca?]