iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 AniaB napisał(a):tymczasy to chyba tutaj pomoc nie do przecenienia wiecej warte niz jakikolwiek pieniadz.. tylko chyba musiłayby byc bez zwietrząt (jeśli by była szansa dla chorego psiaka) Już pisałam. W następny weekend w Klarysewie po Warszawą powinno być miejsce dla 1 nawet bardzo chorego psa w hotleu u pani hani Hlebowicz. Dam znać, jak coś będzie wiadomo. Quote
_beatka_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Iza i bardzo dobrze, niech się wszyscy dowiedza jakie to miejsce:angryy:i jakie wladze maja uklady!! Quote
andzia69 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 JAKBY KTOS CHCIAŁ POMÓC TO PODAJĘ LINK DO ADUKCJI DLA tOGO: http://www.allegro.pl/item162883979_mis_z_coca_coli_ratuje_togo_pomoz_.html Quote
iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Rozmawiałam z inspektorem Rybarczykiem raz jeszcze. Był dziś dużo dużo milszy. Najważniejsze ustalenia są takie: 1. pod nadzorem powiatowego weta (nowy od lutego) dr Henryka Bajcara odbędize się (już w przyszłym tygodniu) przegląd psów. Zespołowo będize podjęta decyzja o tym, które psy uśpić. (Rybarczyk obiecał, ze nie będize masowego usypiania, najpierw da szansę na adopcje) 2. adopcjami zajmie się Patrol Interwencyjny SOZ:roll: (co to?) 3. gmina Nowa Ligota sfinansuje utylizację zwlok (żadnego zakopywania) 4. żaden pies nie będzie juz przyjęty do tego schroniska (na pytanie, co z innymi - Rybarczyk mówi, że rzeczywiście problem, bo mimo obietnic wciąż nie powstał schron we Wrocku Insoektor ma wyjaśnić, czy gmina będize finansować sterylki. Wysłałam mu te megadrastyczne zdjęcia (8 zdjeć, międzuy innymi martwego psa pośród żywych). Niestety, ten schron Marzenny Sobańskiej ma od 99 roku STAŁĄ umowe z Urzędem Miasta w Oleśnicy, więc wg prawa jest legalny. W tym schronie powinno być 160 psów, a jest 270. Stwierdzono wiele innych uchybień, ale o tym nie będę pisać, bo wszyscy to wiemy. Nie zamykają tego schronu, bo nie mieliby gdize ekspediować tych psów. Quote
beka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Czy dobrze rozumiem że psy jednak będą tam przyjmowane ????????????????? Quote
_beatka_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 beka punkt 4 wypowiedzi Izy to żaden nowy pies nie zostanie przyjety do schronu! Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 iza_szumielewicz napisał(a):Rozmawiałam z inspektorem Rybarczykiem raz jeszcze. Był dziś dużo dużo milszy. Najważniejsze ustalenia są takie: 1. pod nadzorem powiatowego weta (nowy od lutego) dr Henryka Bajcara odbędize się (już w przyszłym tygodniu) przegląd psów. Zespołowo będize podjęta decyzja o tym, które psy uśpić. (Rybarczyk obiecał, ze nie będize masowego usypiania, najpierw da szansę na adopcje) 2. adopcjami zajmie się Patrol Interwencyjny SOZ:roll: (co to?) 3. gmina Nowa Ligota sfinansuje utylizację zwlok (żadnego zakopywania) 4. żaden pies nie będzie juz przyjęty do tego schroniska (na pytanie, co z innymi - Rybarczyk mówi, że rzeczywiście problem, bo mimo obietnic wciąż nie powstał schron we Wrocku Insoektor ma wyjaśnić, czy gmina będize finansować sterylki. Wysłałam mu te megadrastyczne zdjęcia od Edyty (8 zdjeć, międzuy innymi martwego psa pośród żywych). Niestety, ten schron Marzenny Sobańskiej ma od 99 roku STAŁĄ umowe z Urzędem Miasta w Oleśnicy, więc wg prawa jest legalny. W tym schronie powinno być 160 psów, a jest 270. Stwierdzono wiele innych uchybień, ale o tym nie będę pisać, bo wszyscy to wiemy. Nie zamykają tego schronu, bo nie mieliby gdize ekspediować tych psów. Uśpią ok. 50 % i to zgodnie z prawem, mówiąc szczerze nie spotkałam jeszcze przyzwoitego empatycznego powiatowego. Będą dalej przyjmować bo przecież "zrobi się miejsce"; za wcześnie TA SELEKCJA; trzeba było pozwolić dzewczynom coś jeszce uratować. Quote
beka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Beatko - odniosłam sie do tych słów "Niestety, ten schron Marzenny Sobańskiej ma od 99 roku STAŁĄ umowe z Urzędem Miasta w Oleśnicy, więc wg prawa jest legalny. W tym schronie powinno być 160 psów, a jest 270. Stwierdzono wiele innych uchybień, ale o tym nie będę pisać, bo wszyscy to wiemy. Nie zamykają tego schronu, bo nie mieliby gdize ekspediować tych psów." I poczułam się zagubiona Quote
monikita Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='iza_szumielewicz']Rozmawiałam z inspektorem Rybarczykiem raz jeszcze. Był dziś dużo dużo milszy. Najważniejsze ustalenia są takie: 1. pod nadzorem powiatowego weta (nowy od lutego) dr Henryka Bajcara odbędize się (już w przyszłym tygodniu) przegląd psów. Zespołowo będize podjęta decyzja o tym, które psy uśpić. (Rybarczyk obiecał, ze nie będize masowego usypiania, najpierw da szansę na adopcje) 2. adopcjami zajmie się Patrol Interwencyjny SOZ:roll: (co to?) 3. gmina Nowa Ligota sfinansuje utylizację zwlok (żadnego zakopywania) 4. żaden pies nie będzie juz przyjęty do tego schroniska (na pytanie, co z innymi - Rybarczyk mówi, że rzeczywiście problem, bo mimo obietnic wciąż nie powstał schron we Wrocku Insoektor ma wyjaśnić, czy gmina będize finansować sterylki. Wysłałam mu te megadrastyczne zdjęcia od Edyty (8 zdjeć, międzuy innymi martwego psa pośród żywych). Niestety, ten schron Marzenny Sobańskiej ma od 99 roku STAŁĄ umowe z Urzędem Miasta w Oleśnicy, więc wg prawa jest legalny. W tym schronie powinno być 160 psów, a jest 270. Stwierdzono wiele innych uchybień, ale o tym nie będę pisać, bo wszyscy to wiemy. Nie zamykają tego schronu, bo nie mieliby gdize ekspediować tych psów. Iza oni te wszystkie zdjecia maja, naprawde strona formalna przez nas jest do konca dopieta, a patrol interwencyjny soz..... i adopcjami juz sie zajmuje. Bedziemy od poczatku do konca przy psach, na pierwszym miejscu jest planowana ewidencja z numerkami na obrozach. Potem ewentualna eutanazja, o wszystkim mówiłam ci wczoraj.... Rybarczyk nie powiedział ci nic innego... wszystko to ustalilismy wczoraj na spotkaniu z gmina, miastem.... Nigdy nie było by tam masowej eutanazji.....:angryy: Quote
iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ok, Monikita, ale napisałam to, bo dziewczyny pewnie chcą wiedzieć..... Rybarczyk nie widizał tych fot. Był w szoku. Teraz najważniejsze akcje adopcyjne. Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Patrol Interwencyjny SOZ to te dziwczyny co wyciągają psy i własnym kosztem, czasem i zdrowiem rozwożą je pociągami, samochodami po całej Polsce - tym samym darując im życie. Quote
monikita Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 iza_szumielewicz napisał(a):Ok, Monikita, ale napisałam to, bo dziewczyny pewnie chcą wiedzieć..... Rybarczyk nie widizał tych fot. Był w szoku. widział widział, wszyscy w WIW widzieli. Quote
iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 OK. Może przede mną udawał i był miły, bo czuł, że może się zrobic szum, a teog pewnie żaden urzędnik nie chce....:cool3: Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 iza_szumielewicz napisał(a):OK. Może przede mną udawał i był miły, bo czuł, że może się zrobic szum, a teog pewnie żaden urzędnik nie chce....:cool3: A kim Ty jesteś, że się tak pzrzestarszył? Prasa, TV czy CBS? Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Szanowna Pani Izo !!!!!! Jak Pani wie, jesteśmy grupą osób, które stają na rzęsach, rzeby w Ligocie zrobić porządek. Przyjęliśmy strategię - bez rozgłosu za wszelką cenę! Bez krzyków i histerii! Rozmawialiśmy ze wszystkimi urzędami i słaliśmy do nich pisma już dawno temu! Teraz Pani, wykonując kilka telefonów, wykłada tutaj te wszystkie nowości i sieje klimat sensacji - robi to, czego my chciałyśmy uniknąć. Przeczytałam nawet wczoraj, że to dzięki Pani odbyla się wczorajsza inspekcja i rozmowy w sprawie tego miejsca. Szkoda, że to my byliśmy na nie zaproszeni, a nie Pani. Dziękujemy, że rozpowiada Pani wszystkie szczegóły i ustalenia. Dzięki Pani naciskom może raz dwa zostanie przyspieszona selekcja i wywóz zwierząt nie-wiadomo-gdzie, a nasze ustalenia z wojewodą w sprawie działania ze spokojem wemą w leb. A jak już ligota zostanie "posprzątana", będziemy mogli czytać, jak to Pani Iza rozwiązala problem, z którym nikt inny nie umiał sobie poradzić. hura hura Czemu jeszcze tutaj nie wkleiła Pani tych mega drastycznych zdjęć? Co Panią powstrzymuje? pewnie wszyscy chcemy wiedzieć..... Tylko proszę, żeby potem nikt nie płakał, że nie mamy wystarczających dowodów --- po porządkach Pani Izy żaden dowód z pewnością się nie ostanie Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ot, wetnie się, narozrabia, i nie wiadomo po co. Coby sobie nimbu i mocy dodac. A swoją drogą dalej nie wiem, FBI, CIA, ABW czy co to za WŁADZA. Quote
agula Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 o kurcze, pierwszy raz tu zajzałam:shake: Quote
iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Dziuba, Specjalnie dlatego rozmawiałam wczoraj z Edyta i Moniką. One mi dały wolną rękę w działaniu w sferze mediów i inspektoratu. NIE NA MOJĄ prośbę była ta wczorajsza inspekcja. Proszę dokładnie przeczytać, zanim mnie Pani oskarży. Mam już tego serdecznie dość!!!!!:angryy: Powiedizałam Edycie, co jest teraz w toku i nie zmaierzam w tej spraiwe już wiecej nawet kiwnąć palcem w bucie. jest Pani niesprawiedliwa, niepotrsebnie złośliwa, a nade wszystko najwyraxniej niepoinformowana. prosze porozmawiać z Moniką i Edytą i sprawdzić, czy mówię prawdę. A częśc psów i tak uśpią, i tak - czy będa interwencje czy nie. Widzę wyraźnie, że jest taka wola, że chcecie "pozamiatać po cichu". To już pewnie się nie uda, ale poinformowałam media PO POROZUMIENIU z Moniką i Edytą. Ustalcie moze najpierw wspólną wersję, a potem moze sie Pani na mnie wyżywać, ile dusza zapragnie. Jestem oburzona i tym razem naprawdę obrażona! Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Kobieto, jak bys pierwszy raz na oczy widziała tego typu sytuację. Mocny nacisk powoduje pośpiech; powoduję chęć zlikwidowania problemu. Jak się to robi my to wiemy. Nie całkiem bezboleśnie, szybko i dużo. LIKWIDUJE SIĘ problem, ZANIM prasa przyjedzie, zanim telewizja. O to chodziło? I ta gryząca satysfakcja : i tak uśpią i tak. SZOK. Quote
iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 mar.gajko, Co ty zrobiłeś/zrobiłaś dla tych zwierząt? Bardzo chciałabym wiedzieć! Bardzo jesteś krzykliwy/krzykliwa, ale co KONKRETNIE robisz? Masz rację. Wpadłam, narozrabiałam i znikam!!! :diabloti: NA AMEN!!!! Obrzydliwe te oceny, ohydne i wstrętne!:angryy: :angryy: :angryy: Idę się pławić we własnym nimbie....:diabloti: Aha! I przypnę sobie jeszcze medal własnej roboty:diabloti: A potem stanę przed lustrem i będę się podziwiać:diabloti: A za psy z Ligoty będę się modlić i trzymać kciuki, żeby jak najwięcej ocalało. Po tym piekle zasługują na cudowne domy. Żegnam ten wątek! Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Do góry, zanim w pośpiechu będą SELEKCJONOWAĆ, tam jeszcze dużo ich czeka!!! Izo zrobiłam tyle na ile mnie stać; wzięłam dwa psy "oporządzę i poszukam domów"; myślałm że jeszcze zdążę coś wziąć, jak te wydam, ale chyba już nie zdążę i tu ukłon do Ciebie. Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A czy ja Pania wyzywam? I co to znaczy pozamiatac po cichu? Co to moje smieci, ze powinnam je pozamiatac? Czy o cos mnie Pani oskarza? Skoro naciski na urzednikow byly w sferze Pani rozmow z dziewczynami, to przepraszam, faktycznie jestem niedoinformowana. A za "soz - co to?" to ja sie tez chyba obraze :) Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='iza_szumielewicz']mar.gajko, Co ty zrobiłeś/zrobiłaś dla tych zwierząt? Bardzo chciałabym wiedzieć! Bardzo jesteś krzykliwy/krzykliwa, ale co KONKRETNIE robisz? Pani Izo, zarzut jest jeden - od dziennikarza powinno sie wymagac dokladnego zapoznania z tematem, zanim na ten wlasnie temat zacznie sie wypowiadac. Mar.gajko przyjela 2 psy z Ligoty: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40481 do sozu naleza Edyta i Monika -- wiec pytanie "co to?" wydaje mi sie troche krzywdzace a ile jest tam psow nie wie sama Sobanska Quote
Recommended Posts