Jump to content
Dogomania

Psie dziecko- przerzucona przez płot do schroniska, pogryziona. Sabcia ma dom :)

Recommended Posts

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zawołałam Pusię, a nasze malutka wyszła z budki tak jak by to było do niej...
Jest coraz śmielsza, w nocy musiała zwiedzać swoje terytorium, bo wszędzie były nitki z bandaża, oczywiście kuuupa i ślady siuśków. A ja sie bałam, że się załatwi w budce... grzeczna malutka.
Już sie tak nie chowa jak niektóre psiaki do niej podchodzą, wąchają się przez siatkę, a ogonek zaczyna chodzić. Próbuje też wychodzić poza kojec, choć jeszcze bardzo nieśmiało i tylko w mojej obecności. Zrobiłyśmy rundkę spacerową po wybiegu, szła za mną krok w krok i nawet spróbowała biegać. Biega śmiesznie jak kangurek, wydaje mi sie, że tylne łapki ma dłuższe niż przednie.
Nowy opatrunek niestety już ściagnęła... to przez pchły, ona się koszmarnie drapie.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Zawołałam Pusię, a nasze malutka wyszła z budki tak jak by to było do niej...
Jest coraz śmielsza, w nocy musiała zwiedzać swoje terytorium, bo wszędzie były nitki z bandaża, oczywiście kuuupa i ślady siuśków. A ja sie bałam, że się załatwi w budce... grzeczna malutka.
Już sie tak nie chowa jak niektóre psiaki do niej podchodzą, wąchają się przez siatkę, a ogonek zaczyna chodzić. Próbuje też wychodzić poza kojec, choć jeszcze bardzo nieśmiało i tylko w mojej obecności. Zrobiłyśmy rundkę spacerową po wybiegu, szła za mną krok w krok i nawet spróbowała biegać. Biega śmiesznie jak kangurek, wydaje mi sie, że tylne łapki ma dłuższe niż przednie.
Nowy opatrunek niestety już ściagnęła... to przez pchły, ona się koszmarnie drapie.

Kochane Maleństwo :)

To ta śliczna młodziutka Pusia, którą poznaliśmy jak odwiedziliśmy hotelik? A ona nie miała jechać niebawem do domku?

Posted

M&S napisał(a):
Na razie przelałam tylko 40 (jutro będzie na koncie fundacji), zobaczę jak będzie po pierwszym.......

...a może Gaja (Gajka)?

Bardzo ładne imię :) Zapraszamy na bazarek i do licytacji :)

Posted

[quote name='*Gajowa*']To nie ta sama :shake: tamta Trusia już od miesiaca w nowym domku. Pusia to Kudłatka
z watku http://www.dogomania.pl/threads/214640-Pusia-Kud%C5%82atka-%E2%80%93-straci%C5%82a-oko-broni%C4%85c-kawa%C5%82ka-chleba...
też młoda i sliczna.

A, to mi się dziewczynki pomyliły. Nawet bywam na wątku Pusi kudłatki. Ale masz szczęście do miłych dziewczynek. Mam nadzieję,że te dwie panienki podzielą los Trusi i Elzy i znajdą fajne domki.

Posted

A może jakieś foteczki malutkiej..................................

Mam pytanie, czy potrzebne są może jakieś koce, albo coś w tym rodzaju?

Posted

do góry malutka, kamień z serca mi spadł kiedy się dowiedziałam że to tylko krwiak:) ona jest taka grzeczniutka, całą noc u mnie spała grzecznie na posłanku, i ma takie mądre ale smutne spojrzenie....

Posted

Wizyta u weta zaliczona.
Gajowa podjechała z małą i poszłyśmy, to znaczy my dwie , bo sunia poruszała sie na naszych rękach.
Znów dwa zastrzyki, pyrantelum na 3 dni.
Gajowa wzieła recepte na antybiotyk (jeszcze 5 dni ma brac) i ma jeszcze kupic cos osłonowego (trilak np).
Do pani dr, która przyniosła jej chrupeczki na przełanie lodów, machała ogonkiem.

Posted

beka napisał(a):
Wizyta u weta zaliczona.
Gajowa podjechała z małą i poszłyśmy, to znaczy my dwie , bo sunia poruszała sie na naszych rękach.
Gajowa wzieła recepte na antybiotyk (jeszcze 5 dni ma brac) i ma jeszcze kupic cos osłonowego (trilak np).
Do pani dr, która przyniosła jej chrupeczki na przełanie lodów, machała ogonkiem.

Dziękuję Wam bardzo za pomoc.

Posted

beka napisał(a):
Wizyta u weta zaliczona.

Osłonowo można też jogurcik naturalny. Kochane biedactwo, dobrze, że jeszcze się tli w serduszku nadzieja i ten ogonek często idzie w ruch :) Super :)