mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Lemoniada napisał(a):Dziewczyny, jesteście po prostu niesamowite :) Dorzucę coś małej, ale po pierwszym. Bardzo dziękuję ;) Prosimy o pomoc... Quote
chauwa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Jakie ona ma kochane oczęta... Żeby tylko ta smutna sytuacja nie spowodowała,że będzie się bać innych psów. Ten guzek też niepokojący :( Mi jak ją zobaczyłam przyszło do głowy imię Bella-bo jest piękna :) Quote
mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Biedna jest, taka grzeczna. Beka właśnie po nią jedzie do Tusinki, jak już odbierze małą do pojadą do lecznicy, trzeba sprawdzić co się dzieje i wziąć leki na odrobaczenie. Bella ładnie :) Quote
Ewa Marta Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Doskonale, że zobaczy ją od razu weterynarz. Tak się cieszę, że jest już bezpieczna:-) Quote
mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Już po wizycie. Guz na szyi okazał się krwiakiem, po uderzeniu zapewne, ma około 2 tygodni więc sprzed schroniska. Został nacięty i oczyszczony, mała dostała zastrzyk przeciwzapalny. Na razie nie odrobaczamy, ten krwiak musi się zagoić. Waży 11,5 kg i jest bardzo chuda, kości na wierzchu :( Jest już u Gajowej. Panicznie boi się psów, kuli się w budzie :( Bardzo dziękuję Bece za pomoc :loveu: Quote
M&S Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Całe szczęście, że to tylko krwiak. Niech goi się szybko.... Biedna maleńka:( Quote
mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Zapomniałam. W lecznicy wpisana jest jako Finka :) Quote
Ewa Marta Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ufff.... dobrze, że to nic poważnego. Szkoda mi biduli w tej budzie:-( Przestraszony dzieciak. Nie będzie marzla w nocy? Quote
mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Ewa Marta napisał(a):Ufff.... dobrze, że to nic poważnego. Szkoda mi biduli w tej budzie:-( Przestraszony dzieciak. Nie będzie marzla w nocy? Miejmy nadzieję, że nie :( Dostanie jedzonko to będzie jej cieplej. Na razie nie ma na szczęście mrozu. Quote
*Gajowa* Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Sunia panicznie boi sie psów :placz: od razu zaszyła sie w budzie. Psiaki są bardzo ciekawskie, więc podchodzą do siatki i koniecznie chcą zobaczyć co tam jest :crazyeye:, a wtedy malutka przeraźliwie piszczy. Zasłoniłam wejscie do budy kocem i jest lepiej . Do mnie sunieczka wychodzi, oczywiście wtedy żadnego biegającego psa nie ma. Jest słodka, kochana i bardzo chudziutka ale szybko przytyje bo apetyt ma ogromny. Czy nie można by jej jednak odrobaczyć ? Kosteczki ma na wierzchu ale brzuszek duży... robale ma na bank. Aha, jak mam na nią wołać ? Quote
Ewa Marta Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Bidunia kochana:-( Musi się uspokoić, zobaczyć, że nie każdy pies napada na nią i może będzie lepiej. Dobrze, że na Ciebie Gajowa dobrze reaguje. Quote
Pliszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ojej, serce się kroi... :( Jak dobrze, że trafiła w Dogomaniackie ręce! Mogę zadeklarować 30zł od listopada. Quote
Pliszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Bella to piękne imię i pasuje do tej mordki... Quote
Pliszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Może ktoś jej zrobi banerek? Ja niestety nie umiem. Quote
Awit Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Maleńka wygłodzona przerażona, Boże jak ona musiała cały czas się bać jak została wzięta, jak jechała. A w schronie co przeżyła, tam tyle psów. A przed nim co się z nią działo, sierotka:-( Quote
mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 *Gajowa* napisał(a):Sunia panicznie boi sie psów :placz: od razu zaszyła sie w budzie. Psiaki są bardzo ciekawskie, więc podchodzą do siatki i koniecznie chcą zobaczyć co tam jest :crazyeye:, a wtedy malutka przeraźliwie piszczy. Zasłoniłam wejscie do budy kocem i jest lepiej . Do mnie sunieczka wychodzi, oczywiście wtedy żadnego biegającego psa nie ma. Jest słodka, kochana i bardzo chudziutka ale szybko przytyje bo apetyt ma ogromny. Czy nie można by jej jednak odrobaczyć ? Kosteczki ma na wierzchu ale brzuszek duży... robale ma na bank. Aha, jak mam na nią wołać ? Jeśli chodzi o mnie to chciałam ale weci powiedzieli Bece, żeby chwilę poczekać. Jutro będzie jechała z nią na zastrzyk to poproszę, żeby zapytała i wzięła leki. Pliszka napisał(a):Ojej, serce się kroi... :( Jak dobrze, że trafiła w Dogomaniackie ręce! Mogę zadeklarować 30zł od listopada. Bardzo dziękuję :) Pliszka napisał(a):Bella to piękne imię i pasuje do tej mordki... Może być Bella :) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 A może jak nie ma imienia, to bazarek imienny jej zrobić ? Psie chrzciny zrobimy może jakiś grosik przy okazji wpadnie ... Quote
mysza 1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Rudzia-Bianca napisał(a):A może jak nie ma imienia, to bazarek imienny jej zrobić ? Psie chrzciny zrobimy może jakiś grosik przy okazji wpadnie ... Bardzo chętnie ale nie wiem - czy chcesz zrobić? Quote
malvaaa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 dobrze ze to 'nic powaznego', chociaz po jej reakcji na psy musiala to bardzo przezyc... trzymam kciuki za małą, dobrze ze jej sie udało. Quote
tripti Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 akurat wrzucili ją przez ten płot w najgorszym z możliwych miejsc, tam biega ok 30stki psów... więc jak wszystkie na nią napadły (moje 3 napadłyby na "coś" nowego na podwórku, a co dopiero takie stado, które na wzajem się napędza) to uraz może mieć na długo i tak szczęście w nieszczęściu, że wogóle to przeżyła i ta była blisko i zdąrzyła przegonić, później siedziała schowana w tej przyczepie z tą drugą sunią. Ogonek do człowieka cały czas chodził, więc mimo tego co jej wcześniej zrobił człowiek, nie straciła wiary w ludzi. Dzięki mysza!!! wogóle niesamowicie sprawna organizacja, konkretnie i na temat i praktycznie od razu! dziękuje! Quote
Rudzia-Bianca Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 mysza 1 napisał(a):Bardzo chętnie ale nie wiem - czy chcesz zrobić? Już robię :) Quote
Ewa Marta Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ech, to typ suni, która mi sen z powiek spędza. Każde takie przerażone stworzonko zapada mi w serce. Tak, jak moja Karo. W sumie jej brat śmielszy, podobno dużo ładniejszy, garnący się do człowieka, a to o niej nie mogę przestać myśleć:-( Quote
Rudzia-Bianca Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Zapraszamy na chrzciny :) proszę rozreklamować imprezę ;) http://www.dogomania.pl/threads/216788-Pogryzione-psie-dziecko-nie-ma-nic-nawet-imienia-psie-chrzciny-zapraszamy-do-31.10?p=17885846#post17885846 Quote
Recommended Posts