Jump to content
Dogomania

Psie dziecko- przerzucona przez płot do schroniska, pogryziona. Sabcia ma dom :)

Recommended Posts

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie ona ma kochane oczęta...
Żeby tylko ta smutna sytuacja nie spowodowała,że będzie się bać innych psów.
Ten guzek też niepokojący :(

Mi jak ją zobaczyłam przyszło do głowy imię Bella-bo jest piękna :)

Posted

Biedna jest, taka grzeczna.

Beka właśnie po nią jedzie do Tusinki, jak już odbierze małą do pojadą do lecznicy, trzeba sprawdzić co się dzieje i wziąć leki na odrobaczenie.

Bella ładnie :)

Posted

Już po wizycie.
Guz na szyi okazał się krwiakiem, po uderzeniu zapewne, ma około 2 tygodni więc sprzed schroniska. Został nacięty i oczyszczony, mała dostała zastrzyk przeciwzapalny.
Na razie nie odrobaczamy, ten krwiak musi się zagoić.
Waży 11,5 kg i jest bardzo chuda, kości na wierzchu :(
Jest już u Gajowej. Panicznie boi się psów, kuli się w budzie :(

Bardzo dziękuję Bece za pomoc :loveu:

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Ufff.... dobrze, że to nic poważnego. Szkoda mi biduli w tej budzie:-( Przestraszony dzieciak. Nie będzie marzla w nocy?

Miejmy nadzieję, że nie :( Dostanie jedzonko to będzie jej cieplej. Na razie nie ma na szczęście mrozu.

Posted

Sunia panicznie boi sie psów :placz: od razu zaszyła sie w budzie. Psiaki są bardzo ciekawskie, więc podchodzą do siatki i koniecznie chcą zobaczyć co tam jest :crazyeye:, a
wtedy malutka przeraźliwie piszczy. Zasłoniłam wejscie do budy kocem i jest lepiej .
Do mnie sunieczka wychodzi, oczywiście wtedy żadnego biegającego psa nie ma.
Jest słodka, kochana i bardzo chudziutka ale szybko przytyje bo apetyt ma ogromny.
Czy nie można by jej jednak odrobaczyć ? Kosteczki ma na wierzchu ale brzuszek
duży... robale ma na bank.
Aha, jak mam na nią wołać ?

Posted

Maleńka wygłodzona przerażona, Boże jak ona musiała cały czas się bać jak została wzięta, jak jechała.
A w schronie co przeżyła, tam tyle psów.
A przed nim co się z nią działo, sierotka:-(

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Sunia panicznie boi sie psów :placz: od razu zaszyła sie w budzie. Psiaki są bardzo ciekawskie, więc podchodzą do siatki i koniecznie chcą zobaczyć co tam jest :crazyeye:, a
wtedy malutka przeraźliwie piszczy. Zasłoniłam wejscie do budy kocem i jest lepiej .
Do mnie sunieczka wychodzi, oczywiście wtedy żadnego biegającego psa nie ma.
Jest słodka, kochana i bardzo chudziutka ale szybko przytyje bo apetyt ma ogromny.
Czy nie można by jej jednak odrobaczyć ? Kosteczki ma na wierzchu ale brzuszek
duży... robale ma na bank.
Aha, jak mam na nią wołać ?

Jeśli chodzi o mnie to chciałam ale weci powiedzieli Bece, żeby chwilę poczekać.
Jutro będzie jechała z nią na zastrzyk to poproszę, żeby zapytała i wzięła leki.
Pliszka napisał(a):
Ojej, serce się kroi... :( Jak dobrze, że trafiła w Dogomaniackie ręce! Mogę zadeklarować 30zł od listopada.

Bardzo dziękuję :)
Pliszka napisał(a):
Bella to piękne imię i pasuje do tej mordki...

Może być Bella :)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
A może jak nie ma imienia, to bazarek imienny jej zrobić ? Psie chrzciny zrobimy może jakiś grosik przy okazji wpadnie ...

Bardzo chętnie ale nie wiem - czy chcesz zrobić?

Posted

akurat wrzucili ją przez ten płot w najgorszym z możliwych miejsc, tam biega ok 30stki psów... więc jak wszystkie na nią napadły (moje 3 napadłyby na "coś" nowego na podwórku, a co dopiero takie stado, które na wzajem się napędza) to uraz może mieć na długo i tak szczęście w nieszczęściu, że wogóle to przeżyła i ta była blisko i zdąrzyła przegonić, później siedziała schowana w tej przyczepie z tą drugą sunią. Ogonek do człowieka cały czas chodził, więc mimo tego co jej wcześniej zrobił człowiek, nie straciła wiary w ludzi.
Dzięki mysza!!!
wogóle niesamowicie sprawna organizacja, konkretnie i na temat i praktycznie od razu! dziękuje!

Posted

Ech, to typ suni, która mi sen z powiek spędza. Każde takie przerażone stworzonko zapada mi w serce. Tak, jak moja Karo. W sumie jej brat śmielszy, podobno dużo ładniejszy, garnący się do człowieka, a to o niej nie mogę przestać myśleć:-(