Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie jest poczytać takie historie-jest ciężka praca,ale i efekty bardziej cieszą:-)
Z moją sunią spacerki pierwsze tygodnie polegały na leżeniu w wysokiej trawie i udawanie,że jej nie ma (był czerwiec):evil_lol:W końcu mnie sąsiedzi zaczęli zaczepiać co jest ze mną,że stoję jak słup pośrodku łąki 40minut:evil_lol:No bo suczka mniejsza niż kot-leżącej w trawie,zwłaszcza z daleka,nikt nie widział:evil_lol:Lubię takie psie oszołomki:loveu:

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Fajnie jest poczytać takie historie-jest ciężka praca,ale i efekty bardziej cieszą:-)
Z moją sunią spacerki pierwsze tygodnie polegały na leżeniu w wysokiej trawie i udawanie,że jej nie ma (był czerwiec):evil_lol:W końcu mnie sąsiedzi zaczęli zaczepiać co jest ze mną,że stoję jak słup pośrodku łąki 40minut:evil_lol:No bo suczka mniejsza niż kot-leżącej w trawie,zwłaszcza z daleka,nikt nie widział:evil_lol:Lubię takie psie oszołomki:loveu:

O z sąsiadami to ja wiele przeżyć miałam arcyciekawych i arcypouczajacych -sąsiad nie mógł wyjść z podziwu że trzymam psa który nie szczeka, nawet oferował że mi załatwi takiego szczekającego ...
( Biana zaczęła szczekać już nie pamiętam ale chyba po 2 latach u mnie albo i nawet dłużej , pamiętam moje szczęście niezmierne jak obszczekała listonosza po raz pierwszy i jego minę smutną - ojoj to teraz i ona będzie na mnie szczekać ;) )

Posted

Cudnie, że Amelka tak się otwiera:).

Rudzia, chyba zamieniłabym się z Tobą na strachulce, moja Gabi szczeka bez opamiętania, przy każdym najmniejszym szeleście na klatace schodowej, a jak ktoś zadzwoni, to po prostu istny szał. Twój sąsiad byłby zadowolony:evil_lol:, bo moi zadowoleni są znacznie mniej:diabloti:.

Posted

erka napisał(a):
Cudnie, że Amelka tak się otwiera:).

Rudzia, chyba zamieniłabym się z Tobą na strachulce, moja Gabi szczeka bez opamiętania, przy każdym najmniejszym szeleście na klatace schodowej, a jak ktoś zadzwoni, to po prostu istny szał. Twój sąsiad byłby zadowolony:evil_lol:, bo moi zadowoleni są znacznie mniej:diabloti:.

Erko kochana , z całym szacunkiem ale Biany to nawet Tobie bym nie oddała:diabloti:
Zresztą odkąd są w parze z Bazylkiem drą ryjki cały czas :evil_lol:

Posted

Roszpunka napisał(a):
Przed chwilą dzwoniła do mnie mama.

Wyszłyśmy z domu, sunia była sama ok. 1,5 godziny. Kiedy mama wróciła, Amelka wybiegła jej na spotkanie na wyprostowanych nogach :), wygłaskana wróciła na swoje posłanko. Skusił ją zapach wędzonych chrząstek i przyszła do kuchni na przekąskę. W tej chwili drepcze między kuchnią i swoim posłankiem w pokoju, jakby nie mogła uwierzyć we własną odwagę ;)

Idzie ku lepszemu :)

Idzie, idzie, Roszpunio dzięki:multi:

Posted

Dzięki za wszelkie rady ;)

Sabunia ma towarzystwo innych psiaków - wszystkie z dobrym nastawieniem do ludzi, łaknące kontaktu.
Mam nadzieję, że to właśnie one przekonają ją, że człowieka nie trzeba się bać ;)

Sabcia biegała dziś z nimi luzem (na ogrodzonym wybiegu oczywiście).
Moja obecność na wybiegu nie przeszkadzała jej w kontaktach z psami, nie paraliżowała jej, ale cały czas trzymała do mnie dystans.
Dwa razy nawet zapędziła się za psami, które biegły do mnie na mizianie, ale jak zorientowała się, gdzie biegnie, to zatrzymała się w pewnej odległości.

grupowe zapoznawanie się:

najbardziej przypadły sobie do gustu z Diną, więc teraz będą mieszkać razem:

Posted

z Filipem - zalotnikiem:

i solo:

Saba sama wraca do budyku, co mnie bardzo cieszy, bo miałam obawy, że będę ją musiała jakoś zaganiać i dodatkowo tym stresować. Ale widocznie czuje się tam bezpiecznie :)

Posted

Rany...nie poznałam jej normalnie...Ale ładniutka...Mam nadzieję ,ze psiaki jej pomoga i bedzie coraz lepiej. Najwazniejsze,ze juz nie panikuje na widok człowieka i nie chowa sie pod jakies kanapy czy inne badziewia....:lol:
Bedzie dobrze i mam nadzieje szybciej niz przypuszczamy....;)

Posted

Dzięki Mag.do. Sabuńka wydaje się większa na zdjęciach niż jest w rzeczywistości.
Fajnie, że śpi na posłaniu a nie pod posłaniem:lol:.
Wielka Siostro czuwaj przy kamerze i podglądaj sucz.;)

Posted

Dzisiaj był pierwszy telefon o Albinka, pan chciał wiedziec ile waży, bo chciał małego psiaka. Albinek został zważony, wazy ok. 8,5 kg, ale pewnie jeszcze nabierze ciałka , bo apetyt ma szalony, nadrabia zaległości. Najgorsze to,że dalej sika w domu, gdy o tym powiem panu, pewnie będzie zniechęcony, ale nie moge zataic takiego info. I tak już sika mniej, jest nagradzany na siusianie na zewnatrz. Jak przyjechał pił bez przerwy , tak samo siusiał.

Posted

Na wieczorne bieganie Saba wybiegła z boksu w poskokach i z merdającym ogonkiem :)
Nadal trzyma dystans do mnie, ale widać, że chce robić to samo, co inne psy, tylko jeszcze się boi - raz podeszła razem z nimi do mnie i obwąchała moją dłoń - króciutko to trwało, ale to i tak kroczek do przodu ;)

Posted

Ja dzisiaj tylko gościnnie korzystam z komputera, więc szybciutka relacja: Amelka coraz swobodniej porusza się po mieszkaniu, dziś samodzielnie pokonała schody prowadzące do domu (3 piętra :))

Posted

mag.da napisał(a):
Na wieczorne bieganie Saba wybiegła z boksu w poskokach i z merdającym ogonkiem :)
Nadal trzyma dystans do mnie, ale widać, że chce robić to samo, co inne psy, tylko jeszcze się boi - raz podeszła razem z nimi do mnie i obwąchała moją dłoń - króciutko to trwało, ale to i tak kroczek do przodu ;)

To wielki krok a nie malutki kroczek :) Brawo )

Posted

Ameliówka pierwsza, zwana teraz Minką, pruje jak odrzutowiec po schodach do domku.
Na spacerkach coraz śmielsza, choć nadal zestresowana.
Jutro się z nią zobaczę, zrobię jej kilka fotek.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Ameliówka pierwsza, zwana teraz Minką, pruje jak odrzutowiec po schodach do domku.
Na spacerkach coraz śmielsza, choć nadal zestresowana.
Jutro się z nią zobaczę, zrobię jej kilka fotek.

Ufff.....

fajne imię Minka:lol: